LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΓενικάΔημοσίευση: 25 Οκτωβρίου 2018 14:45

Νέα σύγκρουση για την επιστολή και τις δηλώσεις Κοτζιά για τον Σόρος

Η ΝΔ θέτει μια σειρά ερωτημάτων και ζητά παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Η απάντηση του Μαξίμου και το tweet του ΥΕΘΑ. "Εγώ δεν άκουσα", λέει ο Σπίρτζης.

Κοτζιάς - επιστολή - Τσίπρας - Καμμένος

Μια σειρά ερωτημάτων που πρέπει να απαντηθούν, όπως αναφέρει η ΝΔ με την δημοσιοποίηση της 9σέλιδης επιστολής παραίτησης του Νίκου Κοτζιά, θέτει η αξιωματική αντιπολίτευση στην Κυβέρνηση, ενώ μαίνεται ο σάλος για τις αναφορές του τέως Υπουργού Εξωτερικών στον Πάνο Καμμένο και όσα φέρεται να είπε στο υπουργικό συμβούλιο για χρηματοδότηση υπουργών από τον Τζορτζ Σόρος.

Στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται «Εμπλέκεται και ο ξάδερφος του πρωθυπουργού Γιώργος Τσίπρας στις ύποπτες υποθέσεις της κυβέρνησης που καταγγέλλει ο κ. Κοτζιάς; Υπάρχουν στην επιστολή του αναφορές στο σκάνδαλο Καμμένου με την υπόθεση πώλησης των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία; Καταγγέλλει ο κ. Κοτζιάς τον αδιαφανή τρόπο που ο κ. Καμμένος φέρεται να διαχειρίστηκε τα κοινοτικά κονδύλια των ΜΚΟ για τους πρόσφυγες;»

«Η Νέα Δημοκρατία δεν αναδεικνύει τυχαία σήμερα τα ενδεικτικά αυτά ερωτήματα. Διότι τα ερωτήματα αυτά, όπως και πολλά άλλα, διατυπώνονται πλέον με τη μορφή των αποκαλύψεων στον Τύπο και το διαδίκτυο που μεταφέρουν καθημερινά πληροφορίες από το περιεχόμενο της επιστολής Κοτζιά. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί άλλο να κρύβεται. Οφείλει σήμερα κιόλας να δημοσιοποιήσει την επιστολή Κοτζιά. Πολύ περισσότερο, όταν το “ανοιχτό βιβλίο του”, όπως χαρακτήρισε τον κ. Κοτζιά, αποκάλυψε δημοσίως πως ο κ. Καμμένος μέσα στο υπουργικό συμβούλιο κατήγγειλε ότι ο επιχειρηματίας Τζορτζ Σόρος χρημάτισε υπουργούς της κυβέρνησής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να εξαγοράσουν και εκείνοι ξένους παράγοντες» συνεχίζει η ανακοίνωση.

AP - Τζορτζ Σόρος

Τροφοδοτώντας την κόντρα που έχει ξεσπάσει από την Τετάρτη, η Νέα Δημοκρατία σημειώνει «αν όλα αυτά ο κ. Τσίπρας τα θεωρεί “ψεκασμένες θεωρίες συνομωσίας” του κ. Καμμένου, όπως τα χαρακτήρισε σήμερα η “Αυγή”, να το πει δημοσίως. Σε μια τέτοια περίπτωση, ωστόσο, οφείλει να εξηγήσει με πειστικό τρόπο στους πολίτες, γιατί απέπεμψε τον κ. Κοτζιά και επέλεξε να συγκυβερνά με ένα “ψεκασμένο συνωμοσιολόγο”».

Η Νέα Δημοκρατία μέσω του αναπληρωτή Τομεάρχη Δικαιοσύνης, Κώστα Καραγκούνη κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου το βίντεο με τη συνέντευξη του κ. Κοτζιά στην οποία μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι ο κ. Καμμένος κατήγγειλε χρηματισμούς υπουργών από τον Τζορτζ Σόρος.

«Η αξιωματική αντιπολίτευση έπραξε το αυτονόητο, καθώς ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μιχ. Καλογήρου και ο αναπληρωτής του κ. Δημ. Παπαγγελόπουλος, αν και ήταν παρόντες στο υπουργικό συμβούλιο στο οποίο ακούστηκαν οι καταγγελίες Καμμένου, αντί να κινήσουν τη διαδικασία διερεύνησής τους, παριστάνουν τους Ποντίους Πιλάτους μετέχοντας σε μια πρωτοφανή κυβερνητική ομερτά», καταγγέλει η Νέα Δημοκρατία.

Όπως καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση, «αυτονόητο είναι ότι και η Δικαιοσύνη οφείλει να ζητήσει να της προσκομιστεί η επιστολή Κοτζιά. Και αυτό διότι σωρεία δημοσιευμάτων αναφέρουν ότι η επιστολή αποκαλύπτει στοιχεία για σωρεία σκοτεινών υποθέσεων στις οποίες εμπλέκονται υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα και χρήζουν άμεσης δικαστικής διερεύνησης». 

Γιάννος Παπαντωνίου - Σ. Κουράκου - δικαστήρια Ευελπίδων - φυλακή

Τι απαντούν Μαξίμου και Καμμένος

Σε υψηλούς τόνους, απάντησε το Μέγαρο Μαξίμου, υποστηρίζοντας ότι η αντιπολίτευση προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη.

«Είναι αξιοθαύμαστη, αν και με καταφανείς στόχους,  η προσπάθεια της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ να εκτρέψουν τη συζήτηση από την πραγματικότητα της υπόθεσης Παπαντωνίου, των μαύρων ταμείων και του χορού των εκατομμυρίων, από την πραγματικότητα του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που οικοδόμησαν», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Όπως σημειώνεται, «αντί να ζητήσουν μια συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τον εκφυλισμό, την ηθική κατάντια και την καταρράκωση θεσμών και αξιών επιχειρούν με λάσπη στον ανεμιστήρα να πείσουν ότι όλοι είμαστε ίδιοι. Οι έρευνες και οι αποφάσεις της δικαιοσύνης όμως δεν αποκρύβονται, δεν παραγνωρίζονται και πολύ περισσότερο δεν συμψηφίζονται με τη λάσπη τους».  

«Ο ελληνικός λαός έχει κρίση, έχει γνώση και διαμορφώνει άποψη πέρα και έξω από τους σχεδιασμούς και τις βλακώδεις επικοινωνιακές δήθεν καταιγίδες που ενορχηστρώνουν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ. Η μόνη ομερτά που υπήρχε αλλά σπάει μέρα με τη μέρα είναι αυτή του κου Μητσοτάκη και των εκσυγχρονιστών συνοδοιπόρων του. Πιθανόν περιμένουν κάτι και φοβούνται. Εξ ου και ο πανικός», καταλήγει το Μαξίμου. 

Καμμένος - Κοτζιάς - Μαξίμου

Την δική του απάντηση έδωσε μέσω Twitter ο Πάνος Καμμένος. Σε ανάρτησή του έγραψε: “Επειδή τα ορφανά του Σημίτη μετά τη παραζάλη τους από προφυλάκιση Παπαντωνίου έχουν επιδοθεί σε επιχείρηση αντιπερισπασμού πόνου, εδώ και 48 ώρες αναπαράγουν δήθεν αναφορά μου στο υπουργικό για 50 εκατομμύρια ευρώ του Σόρος στην κυβέρνηση είναι ψευδές απόδειξη τα πρακτικά και οι παρόντες”

Καμμένος - twitter

Κύκλοι του Νίκου Κοτζιά, τόνιζαν ότι «αν κάποιοι μετά τη σιωπή στις ύβρεις θέλουν να σβήσουν τμήματα από τα πρακτικά του υπουργικού συμβουλίου, είναι κάτι που δεν μπορεί να φανταστεί ο νους μας και το αποκλείουμε».

Εν τω μεταξύ, ο Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε το πρωί ότι ο ίδιος δεν άκουσε να αναφέρεται κάτι σχετικό στην διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, διευκρινίζοντας αργότερα με tweet του ότι αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν ειπώθηκε κάτι


Χρήστος Σπίρτζης - twitter

Την «αυτονόητη και άμεση παρέμβαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης» για να εξετάσει εις βάθος τις καταγγελίες του Νίκου Κοτζιά ζητεί με ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής.

Σύμφωνα με το ΚΙΝ.ΑΛ. «χθες ο κ. Κοτζιάς επιβεβαίωσε on camera ότι Υπουργός του κ. Τσίπρα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, κατήγγειλε ότι "ο κ. Σόρος  χρηματοδοτεί την Ελληνική Κυβέρνηση για να αγοράζει ξένους". Και ότι "ουδείς απάντησε, κανένας Υπουργός, ούτε ο Πρωθυπουργός"». «Αυτή η δημόσια αποτυπωμένη καταγγελία δεν μπορεί να αποσιωποιηθεί από τον Πρωθυπουργό», προσθέτει το Κίνημα Αλλαγής.

Καμμένος: δεν θα ασχοληθώ πλέον με τον Κοτζιά

«Επειδή βλέπω να γίνεται μεγάλη σπέκουλα και βλέπω να στήνονται ολόκληρα σενάρια πάνω από πράγματα που δήθεν ειπώθηκαν από εμένα, να ξεκαθαρίσουμε ότι ποτέ δεν ειπώθηκε ότι η κυβέρνηση πήρε 50 εκατ. ευρώ από τον Σόρος» τόνισε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, «Αναφέρθηκα στον Σόρος, ως προς τη συνεργασία του υπουργείου Εξωτερικών με εταιρεία έκδοσης βίζα, η οποία όμως, δεν είχε καμία σχέση με την κυβέρνηση». 

Στο ίδιο πλαίσιο, παρατήρησε ότι «όλα αυτά λοιπόν, είναι προφάσεις εν αμαρτίαις που χρησιμοποιεί η αντιπολίτευση, προκειμένου να κρύψει την εξέλιξη της προφυλάκισης του Γιάννου Παπαντωνίου».

Υπενθύμισε δε, ότι «η κυβέρνηση έχει υπουργικό συμβούλιο, στο οποίο κρατούνται πρακτικά και δεν πρόκειται να συνεχίσω την προσπάθεια κάποιων να χτίσουν τέτοιου είδους σενάρια πάνω σε αυτές τις δηλώσεις».

Ερωτηθείς για τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών και επικεφαλής της Κίνησης ΠΡΑΤΤΩ, ο κ. Καμμένος αρκέστηκε να σημειώσει το εξής: «Δεν θα ασχοληθώ με τον κ. Κοτζιά πλέον».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεωνΣήμερα 14:52 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος για την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Άγκυρα.

Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτήΣήμερα 17:17 | Ειδήσεις

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι περίμενε μια βδομάδα χωρίς να ζητήσει την διαγραφή του για να δεί εάν θα τον αποβάλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις ΕυρωεκλογέςΣήμερα 16:55 | Ειδήσεις

Να αποκλεισθεί η ανακήρυξη του συνδυασμού, καθώς η πραγματική ηγεσία του κόμματος ασκείται από τον Κασιδιάρη, λέει το ΠΑΣΟΚ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σέρφερ “δάμασε” κύμα-τέρας και έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ (βίντεο)19:32Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι19:18Δίκη Πισπιρίγκου: Μήνυση Δασκαλάκη εναντίον της αδερφής της 19:04Ιεροσόλυμα - Πατριαρχείο: Ανακοίνωσε τον μέγιστο αριθμό προσκυνητών για την Ανάσταση 18:51ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις Ευρωεκλογές18:37Σύμη: Τσάντα με εκατομμύρια δολάρια βρέθηκε στη θάλασσα18:23Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή18:10Πρατήρια καυσίμων – Σκρέκας: Συνεχείς οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια17:56Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματα17:43Youth League - Ολυμπιακός: Στον τελικό τα “μωρά” των ερυθρόλευκων17:29Anonymous: Χάκαραν τον ισραηλινό στρατό17:16Βαρκελώνη: Σκύλοι θεραπείας φέρνουν χαμόγελο σε ασθενείς της εντατικής (βίντεο)17:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:49Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματα16:35Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη 16:21Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τον τόπο της σύγκρουσης16:08Χατζηδάκης: : Η λέξη - κλειδί για Ελλάδα και Ευρώπη είναι η ανταγωνιστικότητα15:54Ελεύθερη πτώση: Παγκόσμιο ρεκόρ από Ρώσους που έπεσαν από την... στρατόσφαιρα! (βίντεο)15:40Γαλλία: Άντρας απειλούσε να ανατιναχτεί έξω από το ιρανικό προξενείο (βίντεο)15:26“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία15:15
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο