LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΓενικάΔημοσίευση: 23 Οκτωβρίου 2018 18:39 | Ανανέωση: 24 Οκτωβρίου 2018 17:07

Μητσοτάκης: δυνάμεις που συνδέονται με την κυβέρνηση επιχειρούν ένα διαρκές πραξικόπημα στην Παιδεία

Ο πρόεδρος της ΝΔ, δήλωσε ότι θα καταργήσει το πανεπιστημιακό άσυλο με τη σημερινή του μορφή. Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ, Υπουργείο Παιδείας και ΚΝΕ.

Κυρ. Μητσοτάκης - ανοιχτή συζήτηση - ΑΕΙ - ΤΕΙ

Επίθεση στην κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί στα Πανεπιστήμια, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, ενώ αναπτύσσοντας την δική του πρόταση υπογράμμισε ότι η ΝΔ θα αγωνιστεί για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, θα επαναφέρει την βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ, καθώς επίσης ότι το άσυλο με την σημερινή του μορφή θα καταργηθεί.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του περιγράφοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση της χώρας και υποστήριξε ότι "τα όσα συμβαίνουν στη χώρα το τελευταίο διάστημα δημιουργούν μια εικόνα πολιτικής παρακμής...Υπουργοί λένε πρωτοφανή πράγματα ο ένας για τον άλλο. Ενώ η κυβέρνηση πολιτεύεται με κυνισμό και διγλωσσία. Ο συγκυβερνήτης απειλεί ότι θα ρίξει μία κυβέρνηση, στην οποία δίνει χρόνο για να ολοκληρώσει το εγχείρημα για το οποίο λέει ότι θα την ρίξει. Αυτό παραπέμπει σε έναν κυνικό συνεταιρισμό εξουσίας. Όλα αυτά σε μια βαριά κοινωνικο-οικονομική ατμόσφαιρα όπου η υπερφορολόγηση φέρνει φτωχοποίηση και η γενίκευση της ανομίας προκαλεί παντού ανασφάλεια".

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, αναφερόμενος στην Παιδεία υποστήριξε ότι "οι δυνάμεις που συνδέονται με αυτούς που κυβερνούν επιχειρούν ένα άτυπο, αλλά διαρκές πραξικόπημα, οι δυνάμεις αυτές επιχειρούν να ελέγξουν τους χώρους του πανεπιστημίου με τη βία. Να αποτρέψουν την ελεύθερη έκφραση με τη βία. Να επιβάλλουν αποφάσεις με τη βία. Να σπείρουν το φόβο σε όποιον διαφωνεί μαζί τους με τη βία".

Ανέφερε ότι η Ελλάδα μπαίνει ξανά σε εκλογικό κύκλο και εκτίμησε ότι "το αίτημα για μια δραστική επανεκκίνηση είναι διάχυτο σε όλη την κοινωνία. Οι πολίτες θέλουν επιτέλους η Ελλάδα να αλλάξει...Η ώρα αυτής της αλλαγής πλησιάζει.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Παιδεία είναι μηχανή ανάπτυξης και γι’ αυτό πρέπει να συνδεθεί με την οικονομία, "όταν μιλάμε για ανώτατη παιδεία μιλάμε για δημόσια ανώτατη παιδεία" αφού υπογράμμισε ότι η ΝΔ θα αγωνιστεί με όλες της τις δυνάμεις για την αλλαγή του άρθρου 16 του Συντάγματος. Έτσι ώστε να μπορούν επιτέλους να δημιουργηθούν μη κρατικά πανεπιστήμια και στη χώρα μας. Ωστόσο πρόσθεσε το δημόσιο πανεπιστήμιο πρέπει να στηριχθεί, να αναβαθμιστεί και να ενισχυθεί.

Σημείωσε ότι δημόσια εκπαίδευση είναι ο μόνος δοκιμασμένος μηχανισμός κοινωνικής κινητικότητας και πρόσθεσε ότι "για μένα η εκπαίδευση δεν είναι άλλος ένας τομέας κυβερνητικής πολιτικής. Είναι απόλυτη προσωπική προτεραιότητα.

Κυρ. Μητσοτάκης - ανοιχτή συζήτηση - ΑΕΙ - ΤΕΙ

Έκανε ειδική αναφορά στο N.4009 του 2011 που "υπήρξε μία εμβληματική μεταρρύθμιση. Το πρώτο μεγάλο παράδειγμα διακομματικής συνεννόησης. Ένα βήμα εκπαιδευτικού εκσυγχρονισμού, σε συνέχεια της προσπάθειας της Μαριέττας Γιαννάκου, το 2007. Από την άποψη αυτή, θα μπορούσε να αποτελέσει βάση του προβληματισμού μας για έναν «4009 plus», φυσικά με την ενεργό συμμετοχή και τη συναίνεση της πανεπιστημιακής κοινότητας".

Περιγράφοντας την ισχύουσα κατάσταση στα πανεπιστήμια είπε ότι ενώ "Ο κόσμος βαδίζει γοργά στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση αλλάζοντας επιστημονικά, τεχνολογικά και κοινωνιολογικά δεδομένα οι κύριοι Γαβρόγλου και Τσίπρας μάς πάνε πίσω στα χαμηλά της δεκαετίας του '80: Η εκλογή πρυτάνεων από ξεχωριστά ψηφοδέλτια αναστατώνει τη ζωή στα Α.Ε.Ι με μόνο στόχο τον κομματικό έλεγχο του ΣΥΡΙΖΑ. Η αξιολόγηση ουσιαστικά ακυρώθηκε με την υποβάθμιση της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας και με το bullying που έζησαν οι καταξιωμένοι επιστήμονες του εξωτερικού οι οποίοι κλήθηκαν να βοηθήσουν με τις ιδέες τους.

Τα μεταπτυχιακά προγράμματα αντί για εργαλείο ανάπτυξης, αλλά και εσόδων, μένουν αλυσοδεμένα από συνεχή αντικίνητρα προς τους διδάσκοντες. Η καθημερινότητα στις Σχολές, μάς απειλεί και μας προσβάλλει όλους: Στην ΑΣΟΕΕ, στο Πολυτεχνείο, στο Αριστοτέλειο και σε πολλά ακόμη πανεπιστήμια, χώροι που έχουν καταληφθεί έχουν γίνει επίσημα γιάφκες κουκουλοφόρων".

Μίλησε για τον Ρουβίκωνα λέγοντας ότι "Οι Ρουβίκωνες έφτασαν στο σημείο να καταλαμβάνουν και να έχουν μάλιστα το θράσος και να το ανακοινώνουν, γραφεία μέσα στη Φιλοσοφική. Και κάθε τόσο, οι καθηγητές και οι φοιτητές υφίστανται επιθέσεις από τραμπούκους ή εμποδίζονται στο έργο τους από κάθε είδους παρανόμους. Σε όλα αυτά, η κυβέρνηση απαντά με μία απαράδεκτη διάταξη για το άσυλο και με το κατάπτυστο πόρισμα Παρασκευόπουλου".

Χαρακτήρισε δε εικόνα ντροπής τα όσα συνέβησαν χθες στο γραφείο του κ. Γαβρόγλου, "ήταν απογοητευτική και ντροπιαστική για τον ίδιο, ασχέτως αν δεν έδειξε καν να το αντιλαμβάνεται", ενώ επέρριψε την ευθύνη στην κυβέρνηση "που όλα αυτά τα χρόνια εξέθρεψε τέτοια φαινόμενα,.

Ανέφερε ότι αποτελεί προτεραιότητα για εκείνον, "η πάταξη της πρωτοφανούς ανομίας στα πανεπιστήμια, η ασφάλεια των ακαδημαϊκών χώρων και η ποιοτική αναβάθμιση της ακαδημαϊκής καθημερινότητας...

Κυρ. Μητσοτάκης - ανοιχτή συζήτηση - ΑΕΙ - ΤΕΙ

Για το άσυλο ανέφερε: "Σε μια ευρωπαϊκή δημοκρατία, όπου τα ατομικά δικαιώματα διασφαλίζονται πλήρως, η παρακαταθήκη του ακαδημαϊκού ασύλου δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο πολιτικής κατάχρησης και ιστορικής διαστρέβλωσης. Γι' αυτό και το άσυλο με τη σημερινή του μορφή θα καταργηθεί. Ως εδώ !". Κριτική όμως άσκησε και στο "επικίνδυνο πείραμα της κυβέρνησης", όπως το χαρακτήρισε "χωρίς αξιολόγηση αφομοίωση των τεχνολογικών ιδρυμάτων στα πανεπιστήμια. Αντί της αναβάθμισης με κριτήρια ακαδημαϊκά και σοβαρή μελέτη, το Υπουργείο Παιδείας επιλέγει να συρρικνώσει τον τεχνολογικό τομέα, επιβαρύνοντας και με πρόσθετα προβλήματα τα ιδρύματα που τον υποδέχονται".

Αναφερόμενος στο μισθολογικό των πανεπιστημιακών σημείωσε ότι ενώ από το 2014 η μισθοδοσία της Γενικής Κυβέρνησης αυξήθηκε κατά 1,5 δισ. και το 2019 η αύξηση θα φτάσει τα 2 δισ., οι αμοιβές των πανεπιστημιακών μειώνονται.

Αυτό, είπε οφείλεται "στις στρατιές των μετακλητών, στους συμβασιούχους-πελάτες σε θέσεις αμφίβολης χρησιμότητας και στα κομματικά ρουσφέτια κάθε είδους". Υποσχέθηκε δε ότι θα "θα δούμε εκ νέου το ειδικό μισθολόγιο με βάση τις αποφάσεις του ΣτΕ," και πρόσθεσε ότι θα επιταχυνθούν και θα γίνουν πιο ευέλικτες οι διαδικασίες για τους Ειδικούς Λογαριασμούς Έρευνας.

Υποσχέθηκε ακόμη την πλήρη αυτονομία των ΑΕΙ στο πλαίσιο του Συντάγματος που σημαίνει ότι "τα πανεπιστήμια απελευθερώνονται από τα δεσμά του υπουργείου και εγκαθιστούν νέους, προωθητικούς θεσμούς αξιολόγησης και λογοδοσίας".

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι τα Πανεπιστήμια, πρέπει να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο του αριθμού των εισακτέων και πρόσθεσε ότι ενώ δεν θα αλλάξει άμεσα το σύστημα εισαγωγής, εντούτοις θα επαναφέρει την βάση εισαγωγής στα Πανεπιστήμια. Κλείνοντας ανέφερε ότι όλα αυτά θα αποτυπωθούν σε ένα νέο νόμο-πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση που θα έχει ψηφιστεί το πρώτο τρίμηνο της νέας διακυβέρνησης.

ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ - Γραφεία - ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: σκοπίμως ψεύδεται ο Μητσοτάκης

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση του για τις δηλώσεις Μητσοτάκη, αναφέρει τα εξής:

Αφήνοντας για λίγο το καταστροφολογικό σενάριο για την πορεία της οικονομίας, χτες ο κ. Μητσοτάκης επέστρεψε στο αφήγημα «νόμος και τάξη», αυτή τη φορά στα Πανεπιστήμια. Φαίνεται ότι για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα κοινωνικά προβλήματα, τα οποία αντικατοπτρίζονται και στους χώρους των Πανεπιστημίων, είναι ζητήματα Δημόσιας Τάξης και λύνονται μόνο δια της καταστολής. Σκοπίμως ψεύδεται, βέβαια, αναφορικά με τον ισχύοντα νόμο για το άσυλο, αφού γνωρίζει ότι η αστυνομία μπορεί και οφείλει να κινείται αυτεπάγγελτα, όταν διαπράττονται κακουργήματα στα πανεπιστήμια.

Κατά τα άλλα, ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε ξανά τις «πρωτότυπες» θέσεις του περί επαναφοράς της βάσης εισαγωγής, και επιστροφής στο νόμο Διαμαντοπούλου. Το όραμα του προέδρου της ΝΔ, βέβαια, περιλαμβάνει και την αύξηση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά, την υποβάθμιση της τεχνολογικής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και, πάνω από όλα, την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Προτάσεις που μειώνουν δραματικά την πρόσβαση στα πανεπιστήμια, διαλύουν κάθε είδους κανόνων στα ΑΕΙ, οδηγούν σε μια εκπαίδευση ταξική, για λίγους και εκλεκτούς, ενώ υποτάσσουν την Ανώτατη Εκπαίδευση στις ανάγκες και τα κελεύσματα της αγοράς.

Ό,τι και να λέει ο κ. Μητσοτάκης, οι εποχές των φωτοτυπιών της κ. Διαμαντοπούλου έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Η μεγάλη μεταρρύθμιση της σημερινής κυβέρνησης θα ολοκληρωθεί, με στόχο μια τριτοβάθμια Εκπαίδευση ποιοτική, δημόσια, προσιτή σε όλους.

Αθήνα - διαμαρτυρία - ΔΟΕ - υπουργείο Παιδείας

Υπουργείο Παιδείας: ο Μητσοτάκης κοροϊδεύει το ακροατήριο του

 Το υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων με αφορμή την ομιλία του προέδρου της ΝΔ κ. Κ. Μητσοτάκη σχετικά με τα ΑΕΙ επισημαίνει:

Μέχρι σήμερα είχαμε την εντύπωση ότι ο κ. Μητσοτάκης αυτοσχεδίαζε όταν μιλούσε για εκπαιδευτικά ζητήματα. Με την ομιλία του σε καθηγητές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ μας έπεισε ότι διαθέτει και μία πρόσθετη ικανότητα: να κοροϊδεύει το ακροατήριό του.

Δηλώνει εμπρός σε όσους δίνουν καθημερινά την μάχη της ποιότητας στα ΑΕΙ ότι ντρέπεται για αυτά!

Κάνει παραλληλισμούς ανάμεσα στη σημερινή κυβέρνηση και την χούντα, θεωρώντας ότι οι λεκτικοί ακροβατισμοί του θα μείνουν απαρατήρητοι από το ακροατήριο του.

Μιλάει για το δημόσιο Πανεπιστήμιο και την ίδια στιγμή προτείνει ρυθμίσεις ώστε να εξασφαλίσει φοιτητές για τα ιδιωτικά που θέλει να ιδρύσει.

Υπόσχεται να ξαναφέρει τον υποτιμητικό για κάθε δημοκρατική χώρα νόμο της κ. Διαμαντοπούλου ο οποίος ανάμεσα σε άλλα είχε ένα συμβούλιο που αποφάσιζε ποιοι μπορεί να είναι υποψήφιοι πρυτάνεις (!!).

Επαίρεται  ότι ήταν από τους αρχιτέκτονες της κοινοβουλευτικής συναίνεσης να ψηφιστεί ο νόμος αυτός, ξεχνώντας να υπενθυμίσει στο ακροατήριο του ότι η ίδια πλειοψηφία λίγους μήνες αργότερα κατάργησε τον νόμο που είχαν οι ίδιοι ψηφίσει!

Χρησιμοποιεί μία σίγουρη τεχνική για να μπερδέψει το ακροατήριο του: ως προς τη μεταρρύθμιση για το μέλλον των ΑΕΙ, τα νέα Τμήματα και ερευνητικά ινστιτούτα που ιδρύονται μαζί και με τις συνέργειες ανάμεσα στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, άλλα λέει στην Άρτα, άλλα στην Πρέβεζα, άλλα στη Βουλή και άλλα στο χθεσινό ακροατήριό του.

Υπόσχεται την ίδρυση Πανεπιστημίων Εφαρμοσμένων Επιστημών, έχοντας προφανώς άγνοια ότι η Ευρώπη ολόκληρη κινείται σε εντελώς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Υπόσχεται να δώσει τη δυνατότητα στους διδάσκοντες να εισπράττουν πολλά περισσότερα από τα μεταπτυχιακά που θα διδάσκουν σαν να μην είναι μέρος των υποχρεώσεών τους η διδασκαλία αυτή.

 Και βέβαια δεν υπήρξε ούτε ίχνος αυτοκριτικής. Ούτε για το πώς κατάντησαν την τεχνική εκπαίδευση, ούτε για τη μείωση της χρηματοδότησης που είχαν υποστεί τα ΑΕΙ, ούτε για την εμμονή τους να συνδεθεί η ανωτάτη εκπαίδευση αποκλειστικά με την αγορά εργασίας και να εξαφανισθεί η μορφωτική της διάσταση ούτε για την πλήρη κομματικοποίηση της διοίκησής  τους για την οποία η Νέα Δημοκρατία έδωσε και δίνει τις μεγαλύτερες μάχες της.

Δεν μπόρεσε, όμως, να κάνει και μία στοιχειώδη αποτίμηση μιας αντικειμενικής πραγματικότητας: αυξήθηκαν ή όχι οι προϋπολογισμοί των ΑΕΙ; Αυξήθηκαν ή όχι οι υποτροφίες του ΙΚΥ; Αυξήθηκαν ή όχι οι χρηματοδοτήσεις των ερευνητικών προγραμμάτων για νέους επιστήμονες; Μπήκε ή όχι τάξη σε ένα άναρχο πεδίο στις μεταπτυχιακές σπουδές με πολλές περισσότερες δυνατότητες για τα παιδιά με οικονομικά προβλήματα; Δημιουργήθηκαν ή όχι τα διετή προγράμματα σπουδών για παροχή επαγγελματικών πιστοποιητικών ευρωπαϊκών προδιαγραφών για αποφοίτους των ΕΠΑΛ; Έσπασε ή όχι ένας άκρατος κομματισμός στις πρυτανικές εκλογές; Δόθηκαν ή όχι πολλές νέες θέσεις καθηγητών μετά από πολλά χρόνια;

Ο κ. Μητσοτάκης «έντυσε» την ομιλία του με πολλή «τάξη και νόμο». Ξέχασε βέβαια να πει ότι η δική μας Κυβέρνηση για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες αναγνώρισε ότι υπάρχει πρόβλημα παραβατικότητας και προχώρησε στη σύνταξη ενός πορίσματος από μία ομάδα ειδικών. Και αντί να τοποθετηθεί επί της ουσίας ως προς το περιεχόμενο του πορίσματος, το ξεπέρασε χρησιμοποιώντας την έκφραση «κατάπτυστο». Η νεολαία του κόμματός του το είχε χαρακτήρισε «φαιδρό». Κατάπτυστο και φαιδρό λοιπόν το πόρισμα που συνέταξαν εκπρόσωποι της εισαγγελίας, της αστυνομίας, ειδικών στα ναρκωτικά, στην εγκληματικότητα κτλ υπό την προεδρία του καθηγητή Νομικής κ. Παρασκευόπουλου.  Η Κυβέρνηση έχει σχέδιο και προσπαθεί να το συζητήσει με τα ΑΕΙ και τις φοιτητικές παρατάξεις. Ο κ. Μητσοτάκης απειλείται από μία τέτοια συζήτηση που θα οδηγήσει σε συγκεκριμένες ρυθμίσεις και γίνεται αντικειμενικά πια μέρος της ανομίας που επικαλείται.

ΚΚΕ - ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ

ΚΝΕ: ο Μητσοτάκης είναι ορκισμένος εχθρός των φοιτητών

Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας σχολίασε τις θέσεις του κ. Μητσοτάκη, ως εξής:

Ο πρόεδρος της ΝΔ, με τις χτεσινές του δηλώσεις, απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι ορκισμένος εχθρός των φοιτητών, των συλλόγων τους και των δίκαιων διεκδικήσεών τους. Γι' αυτό επανέλαβε την καραμέλα περί "κατάργησης του ασύλου", ως "αντίδοτο" δήθεν σε υπαρκτά, μεγάλα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές και το προσωπικό των ιδρυμάτων. Η εγκληματικότητα, το εμπόριο και η διακίνηση ναρκωτικών «βασιλεύουν» και στις καλύτερα φρουρούμενες περιοχές της χώρας, αφού αυτά δεν τα αντιμετωπίζει και πολύ περισσότερο τα θρέφει η ίδια η αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Η κατάργηση του ασύλου στοχεύει τους ίδιους τους φοιτητές, τους συλλόγους τους και την ανάγκη να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στα προβλήματα που καθημερινά πολλαπλασιάζονται. Είναι βήμα κλιμάκωσης της κρατικής καταστολής.

Είναι πρόκληση να εμφανίζεται η ΝΔ ως αντίπαλο δέος στην ανομία στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, όταν η ΟΝΝΕΔ-ΔΑΠ αριστεύει στη διαπλοκή και στη ρεμούλα, κάτι που το ξέρουν ακόμα και οι τοίχοι των ιδρυμάτων.

Η κρατική καταστολή, που αξιοποίησε με ζήλο η ΝΔ, έχει άξιο συνεχιστή, τον σημερινό υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που όταν τον βολεύει αναζητά "το ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα" και όταν τελικά οι διεκδικήσεις και η πάλη των φοιτητών φουντώνουν τους υποδέχεται με ΜΑΤ, κλούβες και το δόγμα "νόμος και τάξη".

Ο κ. Μητσοτάκης αδικείται, όταν παρουσιάζεται απλώς ως υπέρμαχος των ιδιωτικών Πανεπιστημίων, που ήδη λειτουργούν. Πίσω από την πρότασή του "τα πανεπιστήμια να αποκτήσουν τα ίδια τον πλήρη έλεγχο του αριθμού των εισαχθέντων" ο πρόεδρος της ΝΔ κρύβει την πραγματική του πρόταση για περιορισμό των εισαχθέντων στα δημόσια ΑΕΙ, αναβαθμίζοντας εαυτόν σε διαφημιστή των ιδιωτικών ιδρυμάτων, εξασφαλίζοντάς τους την αναγκαία πελατεία. Οι προτάσεις της ΝΔ οδηγούν στη δημιουργία πανεπιστημιακών τμημάτων πολλών ταχυτήτων, ανάλογα με την τσέπη των φοιτητών.

Το Πανεπιστήμιο που φτιάχνει ο ΣΥΡΙΖΑ και το Πανεπιστήμιο που ονειρεύεται η ΝΔ είναι απέναντι από τις ανάγκες των φοιτητών για ολόπλευρη μόρφωση για όλους, για δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα στο αντικείμενο που σπούδασαν και έχουν ειδικευτεί. Η κόντρα τους αφορά το ποιος θα υπηρετήσει καλύτερα τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΣΕΒ, κατευθύνσεις που μετατρέπουν ακόμα πιο γρήγορα τα Πανεπιστήμια σε επιχειρήσεις και τους φοιτητές και τις οικογένειές τους σε πελάτες δεξιοτήτων και πιστοποιητικών. Και σε αυτό το ζήτημα η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, αν και είναι βολική και για τους δύο, δεν αφορά τις ανησυχίες των φοιτητών.

Οι νέοι και οι νέες, που σπουδάζουν, έχουν κάθε λόγο να δυναμώσουν τους φοιτητικούς τους συλλόγους, τις δίκαιες διεκδικήσεις τους, τους αγώνες για τις σπουδές και το μέλλον που τους αξίζει.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕπιστολική ψήφος - Μητσοτάκης στο TikTok: Η συμμετοχή στις εκλογές στηρίζει τη Δημοκρατία (βίντεο)Χθες 20:33 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η επιστολική ψήφος απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες πολίτες

Ευρωεκλογές - Γκάλοπ: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρωνΧθες 19:36 | Ειδήσεις

Ποιο ποσοστό συγκεντρώνει το πρώτο κόμμα στην εκίμηση ψήφου. Ποιο κόμμα είναι δεύτερο και ποιο τρίτο. Πώς κινούνται τα υπόλοιπα κόμματα.

Ευρωεκλογές - ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ για Σπαρτιάτες: Καταθέτει υπόμνημα, ενώ έληξε η προθεσμίαΧθες 13:17 | Ειδήσεις

Το Μαξίμου ασκεί σφοδρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την στάση του. Τι απαντά η Κουμουνδούρου. Τι λέει το ΠΑΣΟΚ.

Πιερρακάκης - Ιερώνυμος: Η συνεργασία είναι το καλύτερο φάρμακο για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα (εικόνες)Χθες 12:02 | Ειδήσεις

Τι συζήτησαν ο δύο άνδρες κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους για τις σχέσεις εκκλησίας-πολιτείας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός αθωώθηκε επειδή... “το σώμα του παράγει αλκοόλ”23:59Youth League - Ολυμπιακός: Η επιστροφή των πρωταθλητών, τα ρεκόρ και οι αλλαγές στον θεσμό (εικόνες)23:48Τροχαίο: Σκοτώθηκε οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε σε φανάρι23:39Παρά-Κολύμβηση: “Χάλκινος” ο Λεργιός στην Μαδέιρα23:27Καιρός - Τετάρτη: Σκόνη, λασποβροχές και άνεμοι έως 8 μποφόρ23:14Αττική: “Μπλακ άουτ” σε πολλές περιοχές στα νότια23:05Δίκη Τραμπ – Εκδότης “National Enquirer”: Συμφωνήσαμε να “θάβω” ρεπορτάζ εναντίον του22:52Euroleague: Ο Παναθηναϊκός έχασε από την Μακάμπι στο ΟΑΚΑ22:38Αφρικανική σκόνη: η “επέλαση”, η πρόβλεψη για την Τετάρτη και οι οδηγίες των ειδικών22:24Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας22:11“MeToo” - ΗΠΑ: Αποζημίωση “μαμούθ” σε θύματα αθλίατρου θα πληρώσει το... FBI!21:57Κώστας Στεφανάκης: Έφυγε από την ζωή ο ηθοποιός21:43Καούρες: Γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση ή διαφραγματοκήλη;21:29Ελλείψεις φαρμάκων - Γεωργιάδης: Υπάρχει φόβος ότι θα ξαναζήσουμε ό,τι έγινε με τον κορονοϊό (εικόνες)21:16Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου21:02Επιστολική ψήφος - Μητσοτάκης στο TikTok: Η συμμετοχή στις εκλογές στηρίζει τη Δημοκρατία (βίντεο)20:49e-ΕΦΚΑ: Επιστροφή εισφορών σε χιλιάδες επαγγελματίες 20:36Φωτιά στην Πάρο: Τρεις συλλήψεις 20:22Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο Χίτλερ της εποχής μας20:09Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών: Καμπάνια του ΕΟΔΥ19:55
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο