LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΚόμματαΔημοσίευση: 26 Σεπτεμβρίου 2018 09:28

Αριστείδης Φωκάς στον ΑΝΤ1: γι'αυτό έφυγα από την Ένωση Κεντρώων

Eκτός Ένωσης Κεντρώων έθεσε εαυτόν ο βουλευτής. Πώς αιτιολόγησε την αποχώρησή του μιλώντας στο "Καλημέρα Ελλάδα".Διευκρινίσεις Σαρίδη.

Αριστείδης Φωκάς - Καλημέρα Ελλάδα

Ανεξάρτητος είναι πλέον ο βουλευτής Θεσσαλονίκης, Αριστείδης Φωκάς, που αποχώρησε από την Ένωση Κεντρώων.

Ο ίδιος μιλώντας στο "Καλημέρα Ελλάδα", αρνήθηκε να αποκαλύψει τους λόγους αποχώρησής του και αρκέστηκε στο να πει ότι, «δεν είναι ο κ.Καβαδέλλας λόγος για να φύγει κάποιος από ένα κόμμα μετά από τρία χρόνια. Έχουν γίνει πολλά πράγματα».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα προσχώρησής του σε άλλο κόμμα και τόνισε ότι, «είμαι ανεξάρτητος βουλευτής από χθες», σημειώνοντας ότι θα καταθέσει και το σχετικό αίτημα στον πρόεδρο της Βουλής.

Απαντώντας στις αιτιάσεις του προέδρου του κόμματος, Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, έκανε λόγο για «αποστασία βουλευτών», ο Α.Φωκάς είπε πως «δε στέκει αυτό το επιχείρημα» και εξήγησε ότι, «αποστασία είναι να φύγουν όλοι μαζί και να πάνε σε άλλο κόμμα».

Φωκάς: Η αποχώρησή μου από την Ένωση Κεντρώων έγινε για να παλεύω πλέον για το καλό της πατρίδας μου

Ο πλέον ανεξάρτητος βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, Άρης Φωκάς, με επιστολή που κατέθεσε σήμερα στον πρόεδρο της Βουλής, κύριο Βούτση, δηλώνει και επίσημα ότι αποχωρεί από την  Ένωση Κεντρώων, καθώς θέλει να συνεχίσει μ’ όλες του τις δυνάμεις να παλεύει για το καλό της πατρίδας του και του τόπου του και να υπηρετεί τα θεμελιώδη συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Συνέχισε, μάλιστα, λέγοντας «Η αποχώρησή μου συνοδεύεται από τη βεβαιότητα ότι ανταποκρίθηκα πλήρως απέναντι στα κοινοβουλευτικά καθήκοντα της Ένωσης Κεντρώων, αλλά και των εν γένει υποχρεώσεων μου απέναντι στο κόμμα. Η έλλειψη στρατηγικής κατεύθυνσης, η έλλειψη θάρρους να τα βάλουμε με τις παθογένειες, με ανάγκασαν να πάρω τη δύσκολη αυτή απόφαση, να ανεξαρτητοποιηθώ σήμερα, από την  κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κεντρώων».

Τέλος, ο κ. Φωκάς δήλωσε πως τα συμφέροντα του ελληνικού λαού είναι γι’ αυτόν προτεραιότητα και δεν θα σταματήσει να τα υπηρετεί λεπτό!

Σαρίδης: Δεν είχα ποτέ πρόθεση να φύγω από το κόμμα

Γιάννης Σαρίδης - Ένωση Κεντρώων

«Εγώ δεν είχα ποτέ τέτοια πρόθεση», λέει ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Ιωάννης Σαρίδης, σχολιάζοντας στο ΘΕΜΑ 104,6 τις φήμες που τον θέλουν να είναι με το ένα πόδι εκτός του κόμματος, μετά το περιστατικό με τον κ. Καβαδέλλα.

Αναφερόμενος στο θέμα των αποχωρήσεων και του γενικότερου κλίματος στην Ένωση Κεντρώων ο κ. Σαρίδης είπε: «Ας παραδεχτούμε  την αλήθεια και λίγο γενναίοι να είμαστε. Υπάρχει πρόβλημα, το οποίο οφείλαμε εδώ και πάρα πολύ καιρό να βρούμε τις λύσεις που έπρεπε»

Στη συνέχεια είπε: «Για λόγους ευθιξίας υπέβαλλα την παραίτησή μου από γραμματέας τη ΚΟ και συμπλήρωσε: «Έχω δεχτεί μεγάλη λάσπη το τελευταίο χρονικό διάστημα»

Όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει κάποια διαφορά με το κόμμα ο κ. Σαρίδης είπε: «Ιδεολογική διαφορά με το κόμμα δεν έχω», ενώ ξεκαθάρισε πως ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ έχει σκοπό να στηρίξει ούτε να ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Τόνισε μάλιστα:« πως είναι  δυνατόν, πως είναι δυνατόν να στηρίξω εγώ τη συμφωνία των Πρεσπών όταν διαφωνώ με το όνομα Μακεδονία, αφήστε και την εθνότητα και την ταυτότητα κι όλα τα υπόλοιπα».

Σε περίπτωση που αποχωρήσει από την Κ.Ο της Ένωσης Κεντρώων, όπως έχει προαναγγείλει και ο Ιωάννης Σαρίδης, τότε βάση του κανονισμού της Βουλής θα διαλυθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ένωσης Κεντρώων.

 

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Το Ισραήλ ξεκίνησε χερσαία επιχείρηση στη Βόρεια Γάζα13:12Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 46χρονος - Είχε αδυναμία... στις δοκούς αλουμινίου12:57Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκε η μια από τις σορός που ανασύρθηκαν από τον Θερμαϊκό12:43Ανδρέας Λοβέρδος: Προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία - Το καλωσόρισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη12:31Σοκ στη Λάρισα: Συνελήφθη 13χρονος για παιδική πορνογραφία - Χρησιμοποιούσε την τεχνητή νοημοσύνη12:17Αντετοκούνμπο: Απειλή θανάτου στη γυναίκα του από Τούρκο οπαδό12:03Επίθεση σε 26χρονη στον Κορυδαλλό - Την γρονθοκόπησαν και την έκλεψαν11:50Η επίσημη επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο11:36Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 26χρoνου - Κατηγορείται για βιασμό της συντρόφου του11:22ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Οκτωβρίου11:09“Το Πρωινό”: Ο Νόβακ Τζόκοβιτς σχολιάζει τις ικανότητες του Λιάγκα στο τένις! (βίντεο)10:55Ρόδος: Φιξάκια κοκαΐνης εντοπίστηκαν σε αυλή σχολείου10:41Θύμα απάτης η Κρίστη Κρανά: Μου έκαναν πλύση εγκεφάλου, είμαι σε σοκ10:26Ειρήνη Μουρτζούκου: Τα δεκάδες ερωτικά γράμματα που δέχεται στη φυλακή10:12Εθνική Ελλάδας μπάσκετ: Τα “έσπασαν” στον Θοδωρή Φέρρη - Αποκλειστικές δηλώσεις στο Πρωινό (βίντεο)09:58Μαρινάκης: Το ΠΑΣΟΚ είτε λέει ψέματα σε αυτά που τάζει, είτε θα αυξήσει φόρους09:44Στάθης Αγγελόπουλος: Δεν έχουν αποκατασταθεί οι σχέσεις μας με την πρώην σύζυγό μου09:30Νίκη: Προς διαγραφή ο βουλευτής Νίκος Βρεττός;09:23Όμιλος Antenna - ATLANTIC COUNCIL: Κορυφαία Διεθνής Συνεργασία09:08Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, με τον Ντόναλντ Τραμπ08:54
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο