LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΓενικάΔημοσίευση: 22 Σεπτεμβρίου 2018 12:21 | Ανανέωση: 22 Σεπτεμβρίου 2018 20:41

Ο Πάνος Καμμένος ζήτησε τη σύλληψη δημοσιογράφων της εφημερίδας “Φιλελεύθερος”

Οι τρεις δημοσιογράφοι παρουσιάστηκαν αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ. Αστυνομικοί τους αναζήτησαν στα γραφεία της εφημερίδας. Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

Θανάσης Μαυρίδης - Παναγιώτης Λάμψιας - Κατερίνα Γαλανού - ΓΑΔΑ

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών και εν συνεχεία στο Α.Τ. Εξαρχείων, όπου τους παρέπεμψαν, παρουσιάστηκαν αυτοβούλως ο εκδότης του “Φιλελεύθερου”, Θανάσης Μαυρίδης, ο διευθυντής Παναγιώτης Λάμψιας και η αρχισυντάκτρια του πολιτικού ρεπορτάζ, Κατερίνα Γαλανού, έπειτα από τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος τους ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, και την εκκίνηση της διαδικασίας αυτοφώρου.

Οι τρεις δημοσιογράφοι παρουσιάστηκαν αυτοβούλως, έχοντας ενημερωθεί σχετικά και αφού παρέμειναν στις οικίες τους αναμένοντας τα αρμόδια αστυνομικά όργανα, τα οποία το πρωί εμφανίσθηκαν στα γραφεία του “Φιλελεύθερου” (που όμως είναι κλειστά σήμερα) και του Liberal, αναζητώντας τους.

Εξερχόμενος από τη ΓΑΔΑ, ο εκδότης του “Φιλελεύθερου”, Θανάσης Μαυρίδης σημείωσε ότι «η εφημερίδα “Φιλελεύθερος” διώκεται γιατί βγάλαμε στη φόρα το Μεταναστευτικό. 1,6 δισ. ευρώ που έχει πάρει η Ελληνική Κυβέρνηση να διαχειριστεί αυτό το πρόβλημα και έχουμε τελικά τη Μόρια. Εμείς διωκόμαστε, όμως, γιατί αναδείξαμε το θέμα».

Στη συνέχεια διευκρίνισε ότι «μας είπαν να πάμε στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων γιατί εκεί είναι η δικογραφία. Θα προσπαθήσουμε να διευκολύνουμε την Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της». Και συμπλήρωσε: «όταν δεν πάει το βουνό στον Μωάμεθ, πάει ο Μωάμεθ στο βουνό».

Θανάσης Μαυρίδης - Παναγιώτης Λάμψιας - Κατερίνα Γαλανού - ΓΑΔΑ

Όπως είχε μεταδώσει νωρίτερα η ιστοσελίδα Liberal.gr:

  • Αστυνομικοί εμφανίστηκαν στα γραφεία του Liberal.gr με πολιτικά, λέγοντας ότι αναζητούν δημοσιογράφους της εφημερίδας, χωρίς όμως να επιδείξουν αστυνομική ταυτότητα και χωρίς αρχικά να ενημερώσουν ποιους αφορά το ένταλμα, παρότι ερωτήθηκαν, καθώς και από ποιον προέρχεται η μήνυση και για ποιον λόγο. Ενημερώθηκαν ότι τα γραφεία του «Φιλελεύθερου» δεν λειτουργούν το Σάββατο και αποχώρησαν.
  • Η σύλληψη αφορά τον εκδότη Θανάση Μαυρίδη, τον διευθυντή Παναγιώτη Λάμψια, τον διευθυντή Σύνταξης Βασίλη Γεώργα, την αρχισυντάκτρια του πολιτικού ρεπορτάζ Κατερίνα Γαλανού και τους δημοσιογράφους Γαβριήλ Σερέτη και Νικολέττα Μουτούση.
  • Υποθέτουμε με βάση τα πρόσωπα που αναζητούνται από την αστυνομία, η μήνυση Καμμένου αφορά το πρωτοσέλιδο της Παρασκευής με τίτλο «ΑΝΗΘΙΚΟ ΠΑΡΤΙ».

ΕΣΗΕΑ - γραφεία

ΕΣΗΕΑ: η αυτόφωρη διαδικασία στρέφεται κατά της ελεύθερης ενημέρωσης

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ αναφέρει:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, καταγγέλλει την εμφάνιση αστυνομικών στα γραφεία της ιστοσελίδας “liberal.gr” και της εφημερίδας “Φιλελεύθερος”. Οι αστυνομικοί αναζητούσαν  δημοσιογράφους, προκειμένου να δικαστούν με τη διαδικασία του αυτoφώρου, μετά από μήνυση που υπέβαλε Υπουργός της Κυβέρνησης.

Υπενθυμίζουμε ότι, εάν από τη δημοσίευση ενός άρθρου θεωρεί κάποιος ότι θίγεται ή ότι το δημοσίευμα είναι αναληθές, μπορεί να ζητήσει να δημοσιεύσει την άποψή του, ώστε να αποκατασταθεί η τιμή και η υπόληψή του. Κάτι τέτοιο προβλέπεται, άλλωστε, τόσο από τον Νόμο όσο και από τις Αρχές Δεοντολογίας του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος. Εάν και πάλι ο θιγόμενος δεν ικανοποιηθεί έχει τη δυνατότητα να προσφύγει στην τακτική Δικαιοσύνη.

Όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου συμφωνούν ότι πρέπει να καταργηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου για δημοσιεύματα στον  Τύπο. Καλούμε την κυβέρνηση να νομοθετήσει, επιτέλους, και να καταργηθεί η αυτόφωρη διαδικασία, η οποία είναι ενέργεια που στρέφεται κατά της ελεύθερης ενημέρωσης και έχει σκοπό να τρομοκρατήσει και να οδηγήσει τους δημοσιογράφους σε αυτοπεριορισμό.

Η ΕΣΗΕΑ θα ενημερώσει εκ νέου την Ευρωπαϊκή και τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων για τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη νομοθεσία, ακριβώς όπως έπραξε και το 2012, όταν συνάδελφος συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου και στη δίκη του παρέστη και κατέθεσε και ο τότε Πρόεδρος της ΔΟΔ, Τζιμ Μπουμέλα.

ΝΔ: Οι τραμπουκισμοί του κ. Καμμένου δεν φοβίζουν κανέναν

"Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προέβη σήμερα σε μια ακόμη επίδειξη αλαζονείας, αυταρχισμού και καθεστωτισμού. Ο Πάνος Καμμένος ζήτησε τη σύλληψη επτά δημοσιογράφων του Φιλελεύθερου επειδή αποτόλμησαν να ρωτήσουν πώς κατασπαταλήθηκε ο πακτωλός των κοινοτικών χρημάτων που δόθηκαν στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού", τονίζει το γραφείου Τύπου της ΝΔ.

"Οι τραμπουκισμοί του κ. Καμμένου δεν φοβίζουν κανέναν. Θέλει δεν θέλει, θα δώσει εξηγήσεις για την εθνική ντροπή που ονομάζεται Μόρια, όπως και οι τάχα αριστεροί ευαίσθητοι συνυπουργοί του που εξευτελίζουν καθημερινά την ανθρώπινη ύπαρξη και εκθέτουν την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο", καταλήγει η ΝΔ.

Κίνημα Αλλαγής: Η καθεστωτική αντίληψη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζεται

Σχολιάζοντας τη δίωξη των δημοσιογράφων της εφημερίδας “Φιλελεύθερος”, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, δήλωσε:

«Η καθεστωτική αντίληψη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζεται. Ο κ. Καμμένος, για μια ακόμη φόρα, απαντά στην κριτική με διώξεις και αυτόφωρα εναντίον των δημοσιογράφων της εφημερίδας “Φιλελεύθερος”, αυτήν τη φορά.

Θέλουν να τα ελέγχουν όλα και να τα υποτάσσουν στη γραμμή τους.

Η απόπειρα ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου πρέπει να σταματήσει, γιατί εξυπηρετεί μόνο τα άκρα και ναρκοθετεί το μέλλον της χώρας.»

Το Ποτάμι: θυμίζουν άλλες εποχές και άλλα καθεστώτα                                   

«H εικόνα των δημοσιογράφων του "Φιλελεύθερου" στα αστυνομικά τμήματα  και η είσοδος αστυνομικών στα γραφεία της εφημερίδας για δημοσίευμά της, ύστερα από μήνυση υπουργού, ο οποίος μάλιστα κρυπτόμενος πίσω από την ασυλία λοιδορεί τους πάντες, θυμίζει άλλες εποχές και άλλα καθεστώτα. Πρόκειται για ένα ακόμη δείγμα ολοκληρωτικής αντίληψης. Είναι προφανές ότι στόχος είναι η ελευθερία του τύπου και ο εκφοβισμός των δημοσιογράφων. Πρέπει κάποια στιγμή η απαράδεκτη αυτόφωρη διαδικασία για δημοσιεύματα στον τύπο να καταργηθεί», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσίόδρας..

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)Σήμερα 13:11 | Ειδήσεις

"Εμείς σας μιλάμε για το πώς θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα και το μόνο μέλημα των άλλων είναι πώς θα πέσει ο Μητσοτάκης", είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Ευρωεκλογές - Κασσελάκης: Περιοδεία σε 27 νησιά για 10 ημέρεςΣήμερα 10:49 | Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά το Σάββατο πολυήμερη περιοδεία με δεκάδες σταθμούς σε νησιά. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των επισκέψεων του Στέφανου Κασσελάκη

Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!Σήμερα 11:51 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει σε εξώδικο που έστειλε η χήρα του άτυχου εθελοντή, που πέθανε ενώ μαινόταν η μεγάλη φωτιά στην Ρόδο. "Απίθανη" είναι η απάντηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Κουρέτας για Θεσσαλία: Σε λίγες ώρες έπεσε όση βροχή πέφτει σε 3,5 μήνες (βίντεο)Σήμερα 09:53 | Ειδήσεις

Σύσκεψη του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας με τον Υπ. Πολιτικής Προστασίας για το "πέρασμα" της κακοκαιρίας από την Θεσσαλία. Τι δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: παιδί παρασύρθηκε από ηλεκτρικό πατίνι14:09Πογέτ: Τελείωσα το συμβόλαιό μου και είμαι ελεύθερος13:55Ευρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)13:41Αγρίνιο: 15χρονη χτυπούσε την αδερφή της μέχρι να λιποθυμήσει13:28“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)13:15Νικόλαος - Τατιάνα Μπλάτνικ: Χώρισαν μετά απο 14 χρόνια γάμου13:01Κακοκαιρία - Σκόπελος: Οι ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα (εικόνες)12:48Θείος δικάζεται για βιασμό της 10χρονης ανιψιάς του12:34Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωπαϊκής οικονομίας 12:20Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!12:07Κρήτη: Επιτέθηκε στους γονείς του και τους ανάγκασε να κοιμηθούν σε εκκλησία11:54Δίκη Τραμπ: Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε11:41Τένις - Βαρκελώνη: Ο αντίπαλος του Τσιτσιπά στον ημιτελικό11:29“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρες11:16Ευρωεκλογές - Κασσελάκης: Περιοδεία σε 27 νησιά για 10 ημέρες11:02Βόρεια Κορέα: Δοκιμή σε τεράστια πυραυλική κεφαλή10:49Formula 1 - GP Σαγκάης: Ο Φερστάπεν επικράτησε στον αγώνα σπριντ10:35Μίμης Φωτόπουλος: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο σπουδαίος ηθοποιός10:22Κουρέτας για Θεσσαλία: Σε λίγες ώρες έπεσε όση βροχή πέφτει σε 3,5 μήνες (βίντεο)10:10Κακοκαιρία - Τρίκαλα: Χιόνισε στο Περτούλι (εικόνες)09:57
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο