LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΚόμματαΔημοσίευση: 04 Σεπτεμβρίου 2018 21:26

Μητσοτάκης: Η ΝΔ δεν τρομοκρατείται και δεν φιμώνεται

Μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε ο Πρόεδρος της ΝΔ. Τι είπε για τον νόμο Παρασκευόπουλου. Ποιο είναι το σχέδιο του για το ασφαλιστικό. "Προβληματική" η συμφωνία για το Σκοπιανό.

Μητσοτάκης - συνέντευξη

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την υπόθεση με το ένταλμα σύλληψης της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Σοφίας Ζαχαράκη, έπειτα από μήνυση για συκοφαντία που υπέβαλε εναντίον της ο εκδότης Κώστας Βαξεβάνη.

Ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στον Alpha, έκανε λόγο για «πρωτοφανές» γεγονός και για «ακατάσχετη επιχείρηση λασπολόγησης πολιτικών αντιπάλων, που έχει σκοπό να αποπρασανολίσει από τα μεγάλα προβλήματα και τις ανεπάρκειες της κυβέρνησης».

«Αυτό που έγινε χθες είναι πρωτοφανές και μοναδικά στα ιστορικά της Μεταπολίτευσης να καταφθάνει ένα περιπολικό έξω από τα γραφεία μας και να ζητεί τη σύλληψη της κ. Ζαχαράκη για ένα πολιτικό σχόλιο το οποίο προσέβαλε τον κ. Βαξεβάνη. Ο κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να προσφεύγει στη δικαιοσύνη αν αισθάνεται ότι προσβάλλεται. Το θέμα είναι γιατί πρέπει να χρησιμοποιηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου κι αυτή η διαδικασία να κινηθεί, με τόσο μεγάλη ταχύτητα στην περίπτωση της κ. Ζαχαράκη», είπε και πρόσθεσε: «O κ. Βαξεβάνης είναι ταυτισμένος με τον κ. Τσίπρα και ο βραχίονας λάσπης που χρησιμοποιεί το Μαξίμου κάθε φορά που πρόκειται να επιτεθεί στη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά σε μένα, στην οικογένειά μου και στα στελέχη. Η Νέα Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται, δεν φιμώνεται και δεν φοβάται. Θα υπερασπιστώ την οικογένειά μου και τα στελέχη μας».

Συνεχίζοντας είπε ότι "δεν είναι δυνατόν να ποινικοποιείται η πολιτική ζωή, δεν λύνονται τέτοια ζητήματα με συλλήψεις". Υποστήριξε δε ότι επρόκειτο για ένα σόου με απώτερο στόχο να φοβηθούν τα στελέχη και να φιμωθεί η αντιπολίτευση. Διαβεβαίωσε όμως ότι η ΝΔ δεν τρομοκρατείται και δεν φιμώνεται. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ, επανέλαβε ότι θα καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου και εξήγησε ότι "δεν είναι δυνατόν να αποφυλακίζονται χιλιάδες εγκληματίες που υπάρχει κίνδυνος να υποτροπιάσουν. Ο νόμος δεν θα είναι περιστρεφόμενη πόρτα για να μπαίνουν και να βγαίνουν...Θα υπάρξουν πιο αυστηρές διατάξεις και θα ιδρυθούν φυλακές υψίστης ασφαλείας για τους καταδικασμένους για τρομοκρατία. Οι φυλακές Κορυδαλλού είναι κέντρο που συντονίζεται η δράση των εγκληματιών αλλά και της τρομοκρατίας". Υποστήριξε ακόμη ότι ο κ. Φλώρος δεν θα είχε βγει αν δεν υπήρχε ο νόμος Παρασκευόπουλου. 

Για την επικείμενη ΔΕΘ ανέφερε: "Ό,τι και να πει ο κ. Τσίπρας τον ακούει η ελληνική κοινωνία; πιστεύει κανείς ότι θα εφαρμόσει έστω και τμήμα από αυτά που λέει; Ο κ. Τσίπρας δεν έχει την ικανότητα ούτε την πρόθεση να υλοποιήσει ένα φιλελεύθερο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων". Αντίθετα σημείωσε η ΝΔ έχει ένα πρόγραμμα μείωσης των κρατικών δαπανών και της φορολογίας και προσέλκυσης επενδύσεων που θα αναπτύξει ο ίδιος στην Θεσσαλονίκη. 

«Θα μειώσουμε τις ασφαλιστικές εισφορές» 

Αναφέρθηκε στην κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και την αντικατάστασή του από ένα νέο ασφαλιστικό σύστημα τριών πυλώνων. Έδωσε έμφαση στην ανταποδοτικότητα του συστήματος που τώρα τιμωρεί την εργασία αντί να την επιβραβεύει. "Εμείς θα αλλάξουμε την ανταποδοτικότητα του συστήματος, αν δουλεύεις περισσότερο θα παίρνεις περισσότερα, αν δουλεύεις λιγότερο θα παίρνεις στο τέλος λιγότερα. Επίσης θα δημιουργήσουμε έναν κεφαλαιοποιητικό δεύτερο πυλώνα όπου θα συμμετέχει και ο ιδιωτικός τομέας. Θα είναι σαν ένας αποταμιευτικός κουμπαράς που θα τον διαχειρίζεται τα επικουρικά και στα οποία θα συμμετέχει ενδεχομένως ο ιδιωτικός τομέας. Οι κρατήσεις για το επικουρικό θα παραμείνουν στο ίδιο ύψος, 7%, και θα είναι ένας πλήρως ατομικός κουμπαράς".

Τρίτο σημείο που θα αλλάξουμε είναι το ύψος των εισφορών, οι υψηλές εισφορές ευνοούν την εισφοροδιαφυγή. Εμείς θα μειώσουμε τις εισφορές από το 20% στο 15% σε βάθος μίας τετραετίας".

Μητσοτάκης - συνέντευξη

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι οι αλλαγές που θα κάνει θα είναι πάντα υπό τον όρο της διατήρησης της δημοσιονομικής σταθερότητας και εξήγησε: "Η χώρα βρίσκεται σε επικίνδυνο σημείο. Τελείωσε το τρίτο πρόγραμμα αυτό ήταν γνωστό. Ωστόσο σκοπός ήταν να αποκαταστήσει η χώρα την πρόσβαση της στις αγορές. Σήμερα αυτό δεν ισχύει, η κυβέρνηση έχει πάρει σκληρά μέτρα δίχως να έχει εξασφαλίσει την πρόσβαση στις αγορές. Είναι τραγική η αποτυχία του κ. Τσίπρα που δεν έφερε την χώρα σε τροχιά κανονικότητας. Οι ξένοι επενδυτές δεν εμπιστεύεται την Ελλάδα του κ. Τσίπρα".

Συνεχίζοντας εξήγησε ότι οι μειώσεις φόρων είναι κοστολογημένες και εξισορροπούνται από τις μειώσεις δαπανών στο δημόσιο τομέα με συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και με εκχώρηση τμημάτων του δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα. "Το μεγάλο στοίχημα για την χώρα είναι προσέλκυση επενδύσεων και η ανάπτυξη. Με 1,5% και 2% δεν πάμε πουθενά", είπε ο κ. Μητσοτάκης και επανέλαβε ότι "δεν θα κάνουμε απολύσεις στο δημόσιο, ωστόσο θα προσλαμβάνουμε έναν υπάλληλο για κάθε πέντε αποχωρήσεις. Επίσης το δημόσιο πρέπει να προσλαμβάνει εκεί που έχει ανάγκη, πρώτη προτεραιότητα η υγεία και μετά οι παιδικοί σταθμοί και η παιδεία. Αυτό που δεν θα κάνουμε είναι να στήσουμε πελατειακό κράτος". 

«Πέρασε και δεν ακούμπησε ο ανασχηματισμός»

Για τον ανασχηματισμό είπε ότι "πέρασε και δεν ακούμπησε, ήταν ένας αδιάφορος ανασχηματισμός μίας κυβέρνησης που φεύγει, κανείς δεν έδειξε ενδιαφέρον. Εκείνο όμως που είναι αντιαισθητικό είναι το τεράστιο σχήμα".

Για την δική του κυβέρνηση είπε ότι θα είναι ένα μικρό και σφιχτό σχήμα, δεν θα υπάρχουν αναπληρωτές υπουργοί σε κανένα υπουργείο, θα υπάρξουν συγχωνεύσεις υπουργείων. "Θα ήθελα ακόμη και τους δύσπιστους πολίτες να τους εκπλήξω" ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: "Θέλω να κυβερνήσω με την γενιά μου και με μικρότερους. Πρόσωπα με φθορά εξουσίας δεν θα τα δείτε στην κυβέρνησή μου αλλά θα δείτε πρόσωπα που δεν θα είναι από τα ψηφοδέλτια των βουλευτικών εκλογών. Θα κάνω τις πιο αξιοκρατικές επιλογές όχι μόνο για την κυβέρνηση αλλά και για τις θέσεις γενικών γραμματέων και στελεχών για όλο το δημόσιο, δεν έχω να εκπληρώσω εσωκομματικά γραμμάτια". 

Μητσοτάκης - συνέντευξη

«Προβληματική η συμφωνία για το Σκοπιανό» 

Για την συμφωνία για το σκοπιανό είπε ότι είναι προβληματική και ότι το τηλεγράφημα των Wikileaks απέδειξε ότι η μόνιμη διεκδίκηση των Σκοπίων, περισσότερο και από το όνομα ήταν η μακεδονική ταυτότητα και η γλώσσα. Αυτό το δώσαμε δίχως να πάρουμε κάτι σε αντάλλαγμα. Αυτό κουμπώνει σε ένα αλυτρωτισμό που δεν είχε σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο". Ρώτησε δε "πώς αισθάνονται οι Έλληνες όταν ακούνε τον κ. Ζάεφ να λέει ότι είμαι Μακεδόνας και μιλάω μακεδονικά". Είπε ακόμη ότι "δεν θα την κυρώσουμε την συμφωνία ούτε τώρα ούτε στην επόμενη βουλή αν γίνουμε κυβέρνηση. Θα αξιοποιήσουμε όλα τα χαρτιά για να αλλάξουμε τα προβληματικά σημεία της συμφωνίας..." Είπε ακόμη ότι αν δεν κυρωθεί δεν υπάρχει συμφωνία ωστόσο αντίθετα με την προοπτική της ΕΕ, η ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι σύντομη διαδικασία και "η διαδικασία για το ΝΑΤΟ έχει ξεκινήσει". 

«Να αποσυρθεί ο νόμος Γαβρόγλου» 

Τέλος ζήτησε να αποσυρθεί ο νόμος Γαβρόγλου λέγοντας ότι "πρόκειται για πρωτοφανή ανευθυνότητα απέναντι σε χιλιάδες υποψηφίους. Το παρόν σύστημα είναι ένα σύστημα με προβλήματα ωστόσο κανείς δεν αμφισβητεί το αδιάβλητο των εξετάσεων. Αυτό θα γίνει με το νέο σχέδιο Γαβρόγλου. Τι σημαίνει ο διαχωρισμός των πανεπιστημίων σε καλά και σκάρτα; Μήπως κοροϊδεύουμε τους νέους όταν τους λέμε ότι θα μπείτε σε ένα τμήμα που δεν έχει αξία;".

Είπε ακόμη ότι "η ΝΔ δεν θα αλλάξει το εξεταστικό, για δύο χρόνια και μετά ξεκινώντας από τα παιδιά της τρίτης γυμνασίου θα χτίσουμε ένα νέο σύστημα...Ο υπουργός Παιδείας θα παραμείνει για τέσσερα χρόνια".

Κλείνοντας περιέγραψε το βασικό του μήνυμα που θα εκπέμψει και από την ΔΕΘ ότι "η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να πάει μπροστά και οι Έλληνες να νιώσουν ασφάλεια για το μέλλον. Ασφαλές μέλλον για τους Έλληνες".

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ο Όμιλος Antenna ενισχύει την ηγετική θέση του στον τομέα της ψυχαγωγίας - Νέα εξαγορά της Options & Town Cinemas22:29Ζελένσκι: Κανείς δεν μπορεί να διαλύσει τον κόσμο μόνος του – ούτε η Ρωσία22:24Δύο τροχαία στη Θεσσαλονίκη με πρωταγωνίστριες μεθυσμένες οδηγούς22:16Αττική: Κανονικά θα λειτουργήσουν όλες οι λαϊκές αγορές αύριο Τετάρτη22:08Μητσοτάκης: Παραγωγικότητα χωρίς αξιοποίηση τεχνολογίας δεν μπορεί να υπάρχει σήμερα22:00Πέρασε η τροπολογία για την αυστηροποίηση της νομοθεσίας περί όπλων - Αναλυτικά οι νέες διατάξεις21:52Ελεύθερος αφέθηκε ο οδηγός ταξί που προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 35χρονο στη Θεσσαλονίκη21:44Τραμπ: Χάος η κατάσταση στην Ουκρανία, δεν είναι εύκολα τα πράγματα21:36Ηράκλειο: Νταλίκα τυλίχθηκε στις φλόγες στον ΒΟΑΚ – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής (εικόνες)21:28ΥΠΕΞ: Τα θέματα με την Τουρκία τα χειριζόμαστε διμερώς - Έχουμε εγκαθιδρύσει μια λειτουργική σχέση21:20Missing alert για την εξαφάνιση 52χρονου21:10Μπλόκα αγροτών: Άνοιξε το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη στα διόδια των Μαλγάρων – Στον κόμβο Παραλίμνης αύριο αγρότες της Πέλλας21:00"Πράσινο φως" δίνουν ευρωπαϊκοί μηχανισμοί στην Ελλάδα για πρόωρη αποπληρωμή μνημονιακού δανείου 5,29 δις20:50Θεσσαλονίκη: Νέος αποκλεισμός του τελωνείου των Ευζώνων από αγρότες20:40ANT1 Sports: Τα "φώτα" πάνω σε Μουζακίτη και Καρέτσα20:30Σέρρες: Μπλόκο στον Προμαχώνα αποφάσισαν οι αγρότες20:20Πιερρακάκης: Η ενοποίηση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων ανοίγει τον δρόμο για την Ένωση Αποταμιεύσεων και Επενδύσεων20:10Κτηνοτρόφος από τη Λάρισα στον ΑΝΤ1: Ζητούμε να λάβουμε τα χρήματα που προορίζονταν για τους πραγματικούς αγρότες20:00ΟΠΕΚΕΠΕ - Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Κτηνοτρόφος παρουσίασε 6000 κερδισμένα λαχεία! (βίντεο)19:46ΟΠΕΚΕΠΕ: Στη δικαιοσύνη και στην Αρχή για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στέλνει η ΝΔ τους μάρτυρες που κέρδισαν σε τυχερά παίγνια19:31
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο