LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΒουλήΔημοσίευση: 05 Ιουλίου 2018 19:34

Με… λαμέ γραβάτες, τσάμικα και μακεδονομάχους η σύγκρουση κορυφής στη Βουλή

Βαριές κουβέντες για το Σκοπιανό. "Μάχη" για τη μείωση των συντάξεων. Στην "αρένα" και οι σύζυγοι των δύο αρχηγών.

Αλέξης Τσίπρας - Κυρ. Μητσοτάκης - βουλή

Η ονομασία των Σκοπίων βρέθηκε στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης μετά την πρώτη κόντρα του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή για την οικονομία.

Ο πρωθυπουργός στόχευσε ευθέως κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη καταλογίζοντάς του ακροδεξιά στροφή και αντανακλαστικά πολιτικού απατεώνα. «Ψεύτη και ενορχηστρωτή ενός χυδαίου παρακράτους» τον χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Είστε ο ορισμός του όρου διαπλοκή στη σύγχρονη πολιτική ιστορία και δεν μπορείτε να μιλάτε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη. «Ο κ. Μητσοτάκης έγινε "όψιμα μακεδονομάχος" από ανάγκη για να μην διασπάσουν τη Ν.Δ οι πατριδοκάπηλοι που έχουν χτίσει τις πολιτικές καριέρες τους πάνω στο Μακεδονικό», είπε ο πρωθυπουργός.

«Τόνισε ότι λένε ψέματα όσοι ισχυρίζονται πως με τη Συμφωνία των Πρεσπών η Ελλάδα αποδέχεται μακεδονικό έθνος και γλώσσα και παρατήρησε: "Κάνουν λαθροχειρία, αφού γνωρίζουν πολύ καλά ότι πουθενά στη συμφωνία δεν υπάρχει αναγνώριση μακεδονικού έθνους. Υπάρχει αναγνώριση ιθαγένειας. Η ιθαγένεια του γειτονικού λαού καθορίζεται σαφώς: Εκεί που μέχρι τώρα χρησιμοποιούσαν τον όρο «Μακεδόνες» στα διαβατήριά τους, με τα οποία ερχόντουσαν στην Ελλάδα, τώρα θα υπάρχει ο όρος «Μακεδόνες-πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας». Και θα αναγράφεται στα ταξιδιωτικά έγγραφα τους» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Τσίπρας - Βουλή

«Αναγνωρίστηκε ή όχι μακεδονική εθνικότητα; Ο κ. Ζάεφ τι λέει; Το nationality στα ελληνικά μεταφράζεται ως εθνότητα. Η συμφωνία στη σελίδα 2 λέει nationality. Όλη η καμπάνια του κ. Ζάεφ βασίζεται στο επιχείρημα ότι «πήραμε από την Ελλάδα αυτά που πάντα θέλαμε, γλώσσα και εθνότητα. Η συμφωνία λέει nationality, που είναι η εθνότητα. Η ιθαγένεια είναι citizenship. Μάθετε και λίγα αγγλικά. Ρωτήστε τον κ. Ζάεφ, η καμπάνια του στηρίζεται στο ότι πήρε τη γλώσσα και την εθνότητα» απάντησε στη δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Παριστάνετε τον επαναστάτη που θα άλλαζε την Ευρώπη και σήμερα έχετε γίνει το παιδί για όλες τις δουλειές. Υπογράφετε τα πάντα και βαφτίζετε το ξεγύμνωμα επιτυχία» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε στα πρακτικά συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις 17 Ιανουαρίου 1993, στο "Ε" της Ελευθεροτυπίας, με τίτλο: "Ε όχι και μέγα θέμα η Μακεδονία". Σημείωσε ότι τότε ο κ. Μητσοτάκης υπερασπιζόταν μια εθνική θέση, η οποία ήταν και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Για το δημοψήφισμα

«Είμαστε υπερήφανοι για τη στάση του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου του 2015. Ήταν μια βαθιά πράξη αντίστασης και όποιος τη λοιδορεί είναι ανεπαρκής και λίγος», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Εκτός από τις 5 Ιουλίου ο λαός ψήφισε και στις εκλογές στις 15 Σεπτεμβρίου και είναι αυτός που σας έστειλε στα έδρανα της αντιπολίτευσης» είπε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ν.Δ, Κυριάκο Μητσοτάκη, και συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση τιμά και θα συνεχίσει να τιμά την εντολή του ελληνικού λαού.

Ο κ. Μητσοτάκης επεφύλασσε ειδική μνεία και για όσα ανέφερε για την επέτειο του δημοψηφίσματος ο πρωθυπουργός: «Δηλώνετε υπερήφανοι για το δημοψήφισμα, ενώ έκλεισαν οι τράπεζες.  Μας είπατε τι καλά που τα κάνατε όλα στο δημοψήφισμα. Μόνο που σας διέφυγε ότι σαν αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και του κλεισίματος των τραπεζών, χρειάστηκε και μία τρίτη ανακεφαλαιοποίηση. Καταστρέψατε με το δημοψήφισμα περίπου 25 δισ. ευρώ και χορεύατε τσάμικα στο Σύνταγμα», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μητσοτάκης - Βουλή

Για τις συντάξεις και την οικονομία

«Είστε ανίκανοι να προκαλέσετε αναπτυξιακό σοκ» στην οικονομία ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τη δευτερολογία του εξαπολύοντας σκληρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα στον οποίο καταλόγισε ότι συνεχίζει να εμπαίζει τους συνταξιούχους. «Μιλήσατε εσείς για σεβασμό στους συνταξιούχους; Εσείς δεν τάξατε 13η και 14η σύνταξη; Εσείς δεν κόψατε τις συντάξεις; Τους έχετε εξευτελίσει και τους κοροιδεύτε ακόμη και σήμερα;

«Σοκ για τον ελληνικό λαό ετοιμάζει ο κ. Μητσοτάκης, αλλά ευτυχώς τα σχέδια του θα μείνουν στα συρτάρια», τόνισε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Παρατήρησε ότι πιστός στο δόγμα του καγκελάριου της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς για εργασία 12 ωρών την ημέρα ο κ. Μητσοτάκης θέλει την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, το λοκ-άουτ, τη συντριβή της εργασίας, την καθήλωση του κατώτατου μισθού» κατέληξε.

«Με φιέστες και γραβάτες δεν θα έρθει η έξοδος από την κρίση» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Τελειώνετε με την προπαγάνδα και μην προκαλείτε άλλο τους Έλληνες. Και επιτέλους, εσείς και κάποιοι στην Ευρώπη που επιμένουν να σας σιγοντάρουν, δείξτε αν μη τι άλλο, λίγο σεβασμό σε ένα λαό που υποφέρει λόγω των δικών σας τραγικών επιλογών».

Στην "αρένα" οι σύζυγοι των δύο αρχηγών

Για πρώτη φορά, η πολιτική σύγκρουση μετατράπηκε σε οικογενειακή υπόθεση με "χτυπήματα κάτω από την μέση".

Ο Κυρικάκος Μητσοτάκης μίλησε επί προσωπικού λέγοντας ότι "Εκδοτικά συγκροτήματα ταυτισμένα με το Μαξίμου έχουν στοχοποιήσει την σύζυγό μου και ότι τάχα δεν ήμασταν σε διάσταση. Αρχικά η επιτροπή πόθεν έσχες είχε αποφανθεί ότι μπορούμε να καταθέσουμε διαφορετικά πόθεν έσχες και μετά άλλαξε την απόφασή της. Ως αποτέλεσμα των δημοσιευμάτων και της μήνυσης που κατατέθηκε έγινε στην σύζυγό μου φορολογικός έλεγχος και εν συνεχεία προέκυψε ότι δεν υπάρχει καμία φορολογική εκκρεμότητα και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. Είναι άνανδρο και πρωτοφανές αυτό που κάνετε" είπε χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενος δε στον πρωθυπουργό λίγο πριν κλείσει την ομιλία του είπε «Να μην αναφερθείτε ξανά στο όνομα της συζύγου μου, στοχοποιήθηκε επειδή αυτό εξυπηρετούσε τα δικά σας συμφέροντα. Σταματήστε να την ταλαιπωρείτε.

"Την ώρα που οφείλουμε απαντήσεις για την ζωή των Ελλήνων πολιτών, ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης κατώτεροι των περιστάσεων ήρθαν εδώ να μας πουν τα οικογενειακά τους και να βγάλουν  τα άπλυτα τους στην φόρα. Λυπάμαι πολύ" τόνισε από πλευράς της η Φώφη Γεννηματά.

Νωρίτερα και ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη σύζυγό του και συγκεκριμένα στη φράση της "τα τελευταία τρία χρόνια κάθε 5η Ιουλίου κλαίω από νεύρα, από οργή" που έχει σχολιαστεί ποικιλοτρόπως και που, όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, άκουσε υπονοούμενα από την πλευρά Μητσοτάκη. "Είμαστε υπερήφανοι για τη στάση του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου του 2015" είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωεκλογές - Νέα Δημοκρατία: Οι 42 υποψήφιοι Ευρωβουλευτές (βίντεο)Χθες 19:12 | Ειδήσεις

Θερμό χειροκρότημα απέσπασε η υποψηφιότητα του Φρ. Μπελέρη.  Δείτε την λίστα με τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές της ΝΔ. 

Ευρωεκλογές - ΣΥΡΙΖΑ: οι 35 υποψήφιοι ευρωβουλευτές από την εσωκομματική ψηφοφορίαΧθες 19:11 | Ειδήσεις

Ποιοι ειναι οι 35 από τους υποψηφίους στη λίστα του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για τις εκλογές του Ιουνίου. 

Καρυστιανού: Η απάντηση για την υποψηφιότητα στις εκλογέςΧθες 13:25 | Ειδήσεις

Η ανάρτηση της προέδρου του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών, σχετικά με το αν θα υπάρχουν υποψήφιοι συγγενείς θυμάτων στις ευρωεκλογές. 

Ευρωεκλογές – Νέα Αριστερά: Ανακοινώθηκαν 18 νέες υποψηφιότητεςΧθες 17:12 | Ειδήσεις

Δείτε αναλυτικά τα ονόματα των υποψηφίων που εγκρίθηκαν από το Μεταβατικό Πανελλαδικό Συντονιστικό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο