LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΓενικάΔημοσίευση: 27 Ιουνίου 2018 19:00

“Φωτιές” από τις αναφορές του Μαξίμου σε “νέα αποστασία”

Αντεγκλήσεις Κυβέρνησης - ΝΔ για "νέο 1965" και καταγγελίες από τον Καμμένο. Οι "εφεδρείες" κι η αντίδραση Λαζαρίδη για όσα του προσάπτουν.

Μέγαρο Μαξίμου - Νέα Δημοκρατία

Συνέχεια στην κόντρα Κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με τους ισχυρισμούς του Μαξίμου περί «εν εξελίξει σχεδίου νέας αποστασίας», μετά από την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Λαζαρίδη από τους ΑΝΕΛ, έδωσε η Νέα Δημοκρατία, δίνοντας λαβή για νέο γύρο αντιπαράθεσης.

Το χρονικό των αντεγκλήσεων

Απαντώντας και στις δηλώσεις που έκανε στο Λονδίνο ο Αλέξης Τσίπρας ό,τι «η Κυβέρνηση είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει», σε ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία αναφέρει «Η Κυβέρνηση είναι πλέον πανικόβλητη. Διότι εισπράττει σε όλα τα μέτωπα την αγανάκτηση και την περιφρόνηση των πολιτών. Στην απελπισία της, το μόνο που της μένει είναι οι συκοφαντίες και η λάσπη».

«Το Μέγαρο Μαξίμου έφτασε χθες στο σημείο να αναφερθεί σε δήθεν “ανοιχτά θέματα με τη Δικαιοσύνη” του αρχηγού της Aξιωματικής Aντιπολίτευσης, προαναγγέλλοντας μια ακόμη παρακρατική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Την ίδια ώρα η Kυβέρνηση ανακαλύπτει εχθρούς σε επιχειρηματικά συμφέροντα με τα οποία απροκάλυπτα συναλλασσόταν» συνεχίζει η ανακοίνωση της ΝΔ, η οποία καταλήγει «για ένα πράγμα να είναι βέβαιοι. Τα σχέδια και οι αθλιότητές τους δεν θα περάσουν. Οι ίδιοι θα καταρρεύσουν και όχι η χώρα».

Πάντως, σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο Πάνος Σκουρλέτης είπε ότι δεν τίθεται θέμα κυβερνητικής συνοχής, υποστηρίζοντας ότι «η Κυβέρνηση διαθέτει εφεδρείες».

Σίγουρος για την κυβερνητική σταθερότητα εμφανίστηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης αφού, όπως είπε στο ΘΕΜΑ 104,6 «να κινδυνεύσει η κυβέρνηση για τη μεγαλύτερη επιτυχία της εξωτερικής πολιτικής μετά τη μεταπολίτευση το θεωρώ περίεργο. Να πέσει η κυβέρνηση γι' αυτό μου φαίνεται τρελό». Σύμφωνα με τον ίδιο ο κ. Λαζαρίδης θα έπρεπε να παραδώσει την έδρα του, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «όταν κάποιος δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος παραιτείται από την έδρα».

Π. Σκουρλέτης - Καλημέρα Ελλάδα

Στον ίδιο σταθμό, ο Γιώργος Λαζαρίδης, η ανεξαρτητοποίηση του οποίου από τους ΑΝΕΛ «άνοιξε τον ασκό του Αιόλου» είπε ότι δεν έχει εξαγοραστεί από κανέναν και ότι δεν πρόκειται να παραδώσει την έδρα του, όπως του ζητά η κυβερνητική πλειοψηφία, με τον Πάνο Καμμένο να επανέρχεται σήμερα στους ισχυρισμούς για οργανωμένο σχέδιο για πτώση της Κυβέρνησης, με σχόλιο του στο Twitter.

Αφορμή στάθηκε η «επίσκεψη» κουκουλοφόρων στο γραφείο του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κώστα Κατσίκη, στο κέντρο της Αθήνας, την ώρα που ο βουλευτής βρισκόταν καλεσμένος στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

Κόντρα με τον Βούτση για το "σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας"

Σε ευρύτερο σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας, ενέταξε ο Νίκος Βούτσης την απόπειρα εισβολής στο γραφείο του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Κώστα Κατσίκη. Ο Πρόεδρος της Βουλής σε δεύτερη συνομιλία με τους δημοσιογράφους - είχε προηγηθεί αυτή για τον Δημήτρη Καμμένο και την έκκληση για την θέση του Αντιπροέδρου της Βουλής - έκανε λόγο για καλλιέργεια κλίματος φόβου στους βουλευτές και ζήτησε δημοκρατική επαγρύπνηση ώστε να μην δίνεται το "οξυγόνο" σε καμία ομάδα να προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες.

Σε συνέχεια των επιθέσεων του Μαξίμου και κορυφαίων υπουργών στη ΝΔ, ζήτησε πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοκιμασία τέτοιων ενεργειών από κάθε πολιτική δύναμη. «Αυτό πρέπει να γίνεται όχι επιλεκτικά ή συμψηφιστικά ή χαϊδεύοντας απόψεις που στις ακραίες τους εκφάνσεις οδηγούν σε βίαιες ενέργειες», επεσήμανε Νίκος Βούτσης, συμπληρώνοντας ότι «σε καμία περίπτωση σε ένα κλίμα αντιπαράθεσης δεν πρέπει να δίνεται το οξυγόνο σε καμία ομάδα – εν προκειμένω ακροδεξιά η νεοφασιστική- για να κάνει τέτοιου είδους ενέργειες, προκειμένου να φοβούνται οι βουλευτές»

Ο κ. Βούτσης ενέταξε στο ίδιο σχέδιο και τα όσα συνέβησαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, από σύνδεσμο οπαδών του ΠΑΟΚ. «Ζητώ την πάνδημη αποδοκιμασία», κατέληξε ο Πρόεδρος της Βουλής.  

ΒΟΥΛΗ - ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ

Μητσοτάκης: παντελώς γραφικά τα σενάρια της Κυβέρνησης για αποστασίες

«Όχι απλά ανυπόστατα, αλλά παντελώς γραφικά» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης «τα σενάρια, τα οποία εξυφαίνονται, ότι η Νέα Δημοκρατία είναι πίσω από όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η οποία φυλλορροεί για λόγους οι οποίοι είναι απολύτως κατανοητοί σε όποιον παρακολουθεί τα ελληνικά τεκταινόμενα».

Κίνημα Αλλαγής: Κάποιοι βιάστηκαν και σκόνταψαν  

"Κάποιοι βιάστηκαν και σκόνταψαν. Η συνομωσιολογία γύρω απο την σημερινή απόπειρα Ρουβίκωνα στο γραφείο Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εξέθεσε πολλούς. Να αναλογιστούν όλοι την ευθύνη τους στο δημόσιο διάλογο."

Παύλος Χρηστίδης

«Πράξη μεταμέλειας» χαρακτήρισε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Γιάννης Κουτσούκος την έκκληση που απηύθυνε ο Πρόεδρος της Βουλής και σε παρέμβασή του για την την απόπειρα εισβολής στο γραφείο του Κώστα Κατσίκη, ο κ. Κουτσούκος αναφέρθηκε στις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση, σε ανάλογα περιστατικά.

«Έτυχε σήμερα να βρω ένα δημοσίευμα που αναφέρεται σε δέκα επιθέσεις κατά βουλευτών κυρίως του ΠΑΣΟΚ και τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Για παράδειγμα μετά την επίθεση στον τότε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Τσώνη, ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε σε ανακοίνωσή του για αυθόρμητες αντιδράσεις αγανακτισμένων πολιτών. Σε άλλη ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσε την τότε κυβέρνηση πως με την πολιτική της υποκινεί την βία ενώ ο κ. Καμμένος καλούσε τον κόσμο να λιντσάρει τον Πάχτα», είπε ο κ. Κουτσούκος. Υπογράμμισε πάντως, πως είναι καλοδεχούμενες οι δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής, τις οποίες εκλαμβάνει ως έμπρακτη μεταμέλεια κατά όσων μας προπηλάκιζαν, κρεμούσαν αφίσες σε πλατείες με σύνθημα ότι είμαστε ανεπιθύμητοι και μαζεύονταν κάτω από τα γραφεία μας ασκώντας βία για τις πολιτικές μας απόψεις».

ΚΚΕ: όψιμες οι ευαισθησίες του ΣΥΡΙΖΑ

Δηκτικό είναι το σχόλιο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, που αναφέρει «Οι επιθέσεις σε βάρος υπουργών και κυβερνητικών βουλευτών είναι  καταδικαστέες και καμία σχέση δεν έχουν με τη γνήσια λαϊκή διαμαρτυρία. Ταυτόχρονα, είναι υποκριτικές οι όψιμες ευαισθησίες του ΣΥΡΙΖΑ, όταν με τέτοιες δυνάμεις και με παρόμοια συνθήματα συνυπήρξε στις πλατείες, αλλά και συγκυβερνά σήμερα, ενώ οι ναζί βουλευτές της Χρυσής Αυγής είναι συχνά  πυκνά προσκεκλημένοι στις εκδηλώσεις του υπ. Εθνικής Άμυνας».

Οι μετακινήσεις και το Κίνημα Αλλαγής

Σε ανάρτηση του, σχολιάζοντας πληροφορίες και φήμες για μετακίνηση βουλευτών του Ποταμιού στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρει "Ας σταματήσουν κάποιοι την παραπληροφόρηση. Καταντάει εμμονή. Οι βουλευτές μας λένε ότι δεν θα στηρίξουν την κυβέρνηση & αυτοί επιμένουν ότι η δεξαμενή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φτάνει μέχρι το Ποτάμι! Ο δικός μας δρόμος είναι άλλος. "Get up, stand up, don't give up the fight" - Bob Marley".

Tweet - Σταύρος Θεοδωράκης - μετακίνηση βουλευτών - ΣΥΡΙΖΑ

Εν τω μεταξύ,  την ανάγκη ενός τρίτου δρόμου, μιας τρίτης άποψης, εξέφρασε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, ερωτηθείς για τις μελλοντικές του κινήσεις. «Προσπαθώ να υπηρετήσω την ανάγκη για τρίτη συναινετική και συνθετική φωνή» είπε χαρακτηριστικά και ό,τι ψηφίζει πάντα κατά συνείδηση. Ερωτηθείς από το ΘΕΜΑ 104,6 αν έχει βλέψεις προς το Κίνημα Αλλαγής δήλωσε την ανησυχία του για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει και το φόβο διάσπασης του.

Αργά το απόγευμα, με δήλωση του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επιτέθηκε εκ νέου στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι επιχειρεί να οργανώσει ένα νέο "1965"

Ένωση Κεντρώων: Υπεύθυνοι για την πολιτική χάβρα ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης

«Πολιτική χάβρα» που «επαναφέρει στη μνήμη μας τα Ιουλιανά του '65» την ώρα που απαιτείται «εικόνα συνεννόησης και ευθύνης για την οικονομία και τα εθνικά θέματα» διαπιστώνει η Ένωση Κεντρώων, αναφερόμενη σε ανακοίνωσή της στο πολιτικό κλίμα των τελευταίων ημερών, και κατονομάζει ως «υπεύθυνους» τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτήΧθες 20:03 | Ειδήσεις

Κρατούμενος θα παραμείνει μέχρι την απολογία του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασιλη Γραμμένου.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΧθες 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις ΕυρωεκλογέςΧθες 20:12 | Ειδήσεις

Σε 86 από τις 122 σελίδες της απόφασης, αναλύονται οι λόγοι που "μπλόκαραν" τους Σπαρτιάτες.

Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)Χθες 22:45 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε βίντεο που ανέβασε στα social media, μετά την συνάντηση που είχε στο νησί με τον πατέρα του ανήλικου αγοριού

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη23:31Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:32Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο