LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΚόμματαΔημοσίευση: 27 Μαΐου 2018 11:19

Μύδροι Μητσοτάκη για “Ρουβίκωνα” και εγκληματικότητα – Δεσμεύσεις για μείωση φόρων και ΕΝΦΙΑ

«Για εφαρμογή του 4ου μνημονίου», έκανε λόγο ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Δεσμεύσεις για μείωση της φορολογίας έδωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παράλληλα, κατηγόρησε την Kυβέρνηση πως εφαρμόζει ένα νέο μνημόνιο, ενώ εξαπέλυσε μύδρους για την πολιτική ανοχή στην δράση του "Ρουβίωκωνα" και σημείωσε την αύξηση της εγκληματκότητας.

«Δικαιωνόμαστε απόλυτα όταν μιλάμε για 4ο μνημόνιο» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», όπου δεσμεύτηκε για την αναπροσαρμογή της φορολογίας, αν κι εφόσον γίνει Πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για μείωση των φόρων στις επιχειρήσεις στο 25% αρχικά και στο 20% σε μία διετία, καθώς και για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%.

«Αν έχουμε οποιαδήποτε υπεραπόδοση θα συζητήσουμε και για μειώσεις εισφορών» συμπλήρωσε, ανοίγοντας «παράθυρο» για αλλαγή της φορολογικής κλίμακας, με φόρο 9% σε εισοδήματα έως 10.000 ευρώ. 

Αναφέρθηκε στο θέμα των συντάξεων λέγοντας «υπάρχουν στρεβλώσεις στις συντάξεις χηρείας, μας απασχολεί το θέμα και θα το επανεξετάσουμε. Μας απασχολεί όμως να ενημερωθούν όλοι οι πολίτες για τις μειώσεις που έρχονται. Η κυβέρνηση πρέπει να στείλει τα ειδοποιητήρια στους ενδιαφερόμενους για να ξέρουν τι τους περιμένει. Υπάρχουν πίνακες με μειώσεις που ξεκινούν από 100 και φθάνουν μέχρι 400 ευρώ».

Κυρ. Μητσοτάκης - Συνέντευξη - ΣΚΑΪ

Ειδική μνεία έκανε και στους στόχους για τα υψηλά πλεονάσματα, ξεκαθαρίζοντας ότι μια κυβέρνηση της Ν.Δ. θα διαπραγματευτεί τη μείωση τους. «Τα υψηλά πλεονάσματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν εγγύηση αξιοπιστίας προς τους δανειστές. Εμείς θα έχουμε ως εγγύηση αξιοπιστίας την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων» εξήγησε. όπως σημειώνει η Ναυτεμπορική, «δεν δεσμεύομαι για τη μείωση των στόχων, αλλά λέω ότι θα προσπαθήσω» έσπευσε να διευκρινίσει, ωστόσο.

Βολές κατά Τσίπρα 

Κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό για αναξιοπιστία και ψέματα λέγοντας ότι «τον έχω ικανό για τα πάντα ακόμη και για να πάει στην ΔΕΘ να φορέσει γραβάτα και να υποσχεθεί ότι δεν θα εφαρμόσει τη μείωση των συντάξεων... Το σχέδιο της ΝΔ δίνει ελπίδα σε όλους τους Έλληνες. Το πρόβλημα με το ολιστικό σχέδιο του κ. Τσίπρα είναι ότι δεν έχει ούτε μία ιδέα για την Ελλάδα του αύριο». Έκανε σύγκριση με την Πορτογαλία λέγοντας ότι δεν είχε Τσίπρα και Καμμένο και αξιοποίησε την ευνοϊκή συγκυρία. Σε παρατήρηση ότι στην Πορτογαλία το μνημόνιο το εφάρμοσαν από κοινού όλες οι πολιτικές δυνάμεις, ενώ αντίθετα στην Ελλάδα όταν ήλθε το πρώτο μνημόνιο η ΝΔ απάντησε με “τα Ζάππεια”, απάντησε ότι το 2015 η ΝΔ κράτησε την χώρα στην ΕΕ.

"Να διασφαλιστεί η δημόσια τάξη"

Ερωτηθείς για τον "Ρουβίκωνα", απάντησε ότι η δράση του κάνει μεγάλη ζημιά στην εικόνα της χώρας και τόνισε ότι «είναι πρόβλημα ανοχής σε μία ομάδα που υποθάλπει την οργανωμένη βία. Ο Ρουβίκωνας προέρχεται από τη μήτρα της άκρας αριστεράς, τους ηγέτες του τους γνωρίζουμε, είναι μία οργάνωση που έχει κάνει βίαια χτυπήματα. Αν υπήρχε πραγματική πολιτική βούληση θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί». Έφερε το παράδειγμα της Τήνου όπου τα μέλη του συνελήφθησαν μετά από ενέργεια του δημάρχου. «Υπήρξε η πολιτική βούληση και κινήθηκε η δικαιοσύνη. Αντίθετα στην Βουλή ο πρόεδρος τους έδωσε και τα περιπολικά για να αποχωρήσουν».

Κυρ. Μητσοτάκης - Συνέντευξη - ΣΚΑΪ

Σημείωσε ότι θα εξετάσει ακόμη και το νομικό οπλοστάσιο για την αντιμετώπισή του και τον συνέδεσε με την βία άλλων ομάδων όπως στα Εξάρχεια όπου όπως είπε εκπαιδεύεται μία νέα γενιά που μπορεί να οδηγήσει στην τρομοκρατία.

Για τον Μπουτάρη και τον Λαμπράκη

Η βία δεν έχει ιδεολογικό περιεχόμενο, πρόσθεσε, και πρέπει όλα τα περιστατικά, όπως η επίθεση εις βάρος του Γιάννη Μπουτάρη να καταδικαστούν. Για την απειλή εναντίον του είπε ότι δεν φοβάται και «δεν μπορεί κανείς να με απειλήσει εμένα ή την παράταξη που ηγούμαι».

Αναφέρθηκε στον Γιάννη Μπουτάρη λέγοντας ότι δεν έχει πετύχει σαν Δήμαρχος και για αυτό δεν τον στηρίζει. Πρόσθεσε ότι «ο κ. Τσίπρας έχει κάνει προσπάθειες να εμφανιστεί ως κεντροαριστρερός, να προσομοιάσει στην ευρωπαική σοσιαλδημοκρατία, είναι όμως μία προσπάθεια καταδικασμένη στην αποτυχία, δεν έχει ξεκάθαρο ιδεολογικό μπούσουλα, τον ενδιαφέρει μόνο να παραμείνει στην εξουσία. Η ΝΔ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εκφράσει τους πολίτες του μεσαίου χώρου... Με τον κ. Τσίπρα είμαστε από δύο διαφορετικούς κόσμους... Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σεβασμό στον βασικό πυρήνα αξιών της δημοκρατίας. Οι παραπομπές στο παρελθόν, σε Γκοτζαμάνηδες και τρίκυκλα, γίνονται από έναν απελπισμένο πρωθυπουργό που ανασύρει στερεότυπα άλλων εποχών».

Οι αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη στην δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη προκάλεσαν την αντίδραση του Μαξίμου, που επιτέθηκε στον Πρόεδρο της ΝΔ.

Κυρ. Μητσοτάκης - Συνέντευξη - ΣΚΑΪ

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε σφοδρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο καταλόγισε προσπάθεια υπονόμευσης της Δημοκρατίας και της Διάκρισης των Εξουσιών. Κατήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σέβεται τους κανόνες της αστικής δημοκρατίας και επομένως, η συζήτηση για προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ προς την κεντροαριστερά είναι λαθεμένη. «Ο Πρωθυπουργός προσπαθεί να διχάσει τους Έλληνες και να ανασύρει στερεότυπα παλιών εποχών» έσπευσε να προσθέσει. 

Σε ότι αφορά το Σκοπιανό, ο Πρόεδρος της ΝΔ τάχθηκε υπέρ μιας ολοκληρωμένης και συνολικής συμφωνίας, με αλλαγή του συντάγματος και απαλοιφή των αλυτρωτικών προθέσεων, ωστόσο δεσμεύτηκε να έχει ακριβέστερη θέση μόλις υπάρξει συγκεκριμένη ενημέρωση, ενώ επιτέθηκε στην Κυβέρνηση διότι ,όπως είπε, συζητούσε την επιλογή της «Δημοκρατίας του Ίλιντεν», η οποία -κατά τον ίδιο- είναι το «erga omnes» του αλυτρωτισμού. Ερωτηθείς για την πιθανότητα αποφυγής της χρήσης του όρου «Μακεδονία», δήλωσε πως «θα ήταν το ευκταίο, αλλά μάλλον δεν είναι πιθανό».

«Όχι» σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

Κληθείς να σχολιάσει τις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ν.Δ. θα καταφέρει να συγκροτήσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. «Ακόμη και σ’ αυτό το σενάριο, θα επιδιώξουμε τη μεγαλύτερη δυνατή σύγκληση των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων» επεσήμανε, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανήκει σ’ αυτές τις δυνάμεις και επομένως, «δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε έναν μεγάλο συνασπισμό».

Κυρ. Μητσοτάκης - Συνέντευξη - ΣΚΑΪ

Για το Δημόσιο

Αναφερόμενος στο Δημόσιο, ο Πρόεδρος της ΝΔ τάχθηκε υπέρ ενός αποτελεσματικού μηχανισμού, ο οποίος θα συνεργάζεται με τον ιδιωτικό τομέα. Δεσμεύθηκε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων κι επανάλαβε την προσήλωσή του στον κανόνα του μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις.

Ψήφος στους απόδημους

Αναφορικά με τον εκλογικό νόμο, επέμεινε στην πρόταση της ΝΔ για ψήφο στους Έλληνες του εξωτερικού, σε συνδυασμό με το «σπάσιμο» της Β’ Αθηνών. «Πρέπει να διευκολύνουμε τους συμπολίτες μας που κατοικούν εκτός Ελλάδος» σχολίασε ενδεικτικά και προανήγγειλε την αλλαγή του υπάρχοντος εκλογικού νόμου την επομένη των προσεχών εκλογών.

Pοή στη κατηγορία: Πολιτική
Βούτσης: Αναγκαία η αύξηση του κατώτατου μισθού 15:51Χωρίς Ελ Καντουρί και Βέρνμπλουμ ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Μπενφίκα15:37Θέλει να διασχίσει την Βαλτική πάνω σε μια … σάουνα (βίντεο)15:24Μεθυσμένος έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε πλήθος έξω από κλαμπ15:09Πυρκαγιά σε αύλειο χώρο εργοστασίου14:54Τατουάζ για …ενθύμια των καλοκαιρινών διακοπών (βίντεο)14:40Λεμέρ: Μεγάλη επιτυχία η έξοδος από το πρόγραμμα για την Ελλάδα, τους Έλληνες και την Ευρώπη14:27Στην Αθήνα για τον Παναθηναϊκό ο Λάνγκφορντ14:13Αντιαμερικανικός παροξυσμός στην Τουρκία: κομματιάζουν και καίνε αμερικανικά δολάρια (βίντεο)14:00Συναγερμός για φωτιές σε Καλύβια και Λαύριο13:47Συνελήφθη κοντά σε πυρκαγιά με πέντε αναπτήρες στην τσέπη13:33Μια μέλισσα μπορεί να σταματήσει την παγκόσμια εξάρτηση από τα πλαστικά;13:18Τραγικός απολογισμός στην Γένοβα: Στους 43 οι νεκροί13:04Την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια ανακοινώνει η κυβέρνηση12:50Αυτοί είναι οι τρεις που ασελγούσαν σε βάρος παιδιών12:37Πνίγηκε 64χρονη στην Χαλκιδική12:23Τραγικός ο απολογισμός από τις πλημμύρες στην Ινδία12:10Γερμανοί αναλυτές: η Ελλάδα βρίσκεται ξανά σε τροχιά ανάπτυξης11:56Στην Ζάκυνθο με την υπερπολυτελή θαλαμηγό “Katara” ο πρώην Εμίρης του Κατάρ (εικόνες)11:43Εντοπίστηκε η 21χρονη κολυμβήτρια στην Κύμη11:30
Αποκλειστικό: Η Τουρκάλα συνήγορος των δύο Ελλήνων στρατιωτικών μιλά στον ΑΝΤ1Χθες 20:17 
 
Τουρκική πρόκληση με NAVTEX διάσωσης στις ΟινούσσεςΧθες 20:01
00:01:12 
“Χαράς ευαγγέλια” και εκπλήξεις για τους δύο στρατιωτικούς17-08-2018 20:27
00:01:55 
Αερομαχίες πάνω από το Αιγαίο17-08-2018 20:28
00:03:48 
Αμανατίδης: νίκη της ελληνικής διπλωματίας η απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών16-08-2018 13:35
00:09:52 
Ο Αναπλ. Υπ. Εθν. Άμυνας, Φ. Κουβέλης, στο "Καλοκαίρι Μαζί"16-08-2018 09:04
 
Χαμόγελα στην πολιτική και πολιτειακή ηγεσία για τους δύο Έλληνες15-08-2018 15:18
 
Πρόσκληση Καμμένου στον Τούρκο ομόλογό του15-08-2018 15:19
00:02:08 
Συνεχίζεται ο πόλεμος για το SMS14-08-2018 13:27
00:03:00 
Ο διευθυντής του "Ελεύθερου Τύπου" για το φημολογούμενο SMS της κυβέρνησης13-08-2018 09:00
00:06:13 
Ο Άδωνις Γεωργιάδης για το φημολογούμενο SMS της κυβέρνησης13-08-2018 08:59
00:08:49 
Γ. Κυρίτσης: Κακώς ο Πρωθυπουργός έωσε συγχαρητήρια στην Παπαχρήστου13-08-2018 08:33
00:04:48 
Ο Κώστας Μπακογιάννης μίλησε στο ΑΝΤ1 για τη μεγάλη φωτιά στην Εύβοια12-08-2018 20:09
00:02:16 
Κορυφώνεται η πολιτική αντιπαράθεση για τα αυθαίρετα12-08-2018 13:33
00:01:17 
Δύο υπερσύγχρονα αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν στη Λάρισα12-08-2018 20:41
 
Στο «κόκκινο» η διπλωματική αντιπαράθεση Αθήνας – Μόσχας 11-08-2018 20:08
 
Ζάεφ: διπλωματική νίκη της FYROM η Συμφωνία των Πρεσπών 11-08-2018 20:09
 
Στην τραγωδία από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική αναφέρθηκε ο Παυλόπουλος 11-08-2018 20:27
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο