LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΓενικάΔημοσίευση: 03 Μαΐου 2018 14:00

Τσίπρας: οι ΕΔ διαθέτουν ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα και το αποδεικνύουν συνεχώς

Ο Πρωθυπουργός μιλώντας στην 130η Σμηναρχία Μάχης στη Λήμνο, αναφέρθηκε στην θωράκιση της χώρας με την αναβάθμιση των F-16.

Αλ. Τσίπρας - Λέσβος - Λήμνος

«Ζούμε σε μια περίοδο που η τριγύρω περιοχή μας είναι αποσταθεροποιημένη, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή».

Αυτό υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό στους άνδρες και τις γυναίκες της Πολεμικής Αεροπορίας, κατά την επίσκεψή του στην 130η Σμηναρχία Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου ενημερώθηκε από τον διοικητή Ευάγγελο Παναγιώτου, για τον ρόλο της Μονάδας. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το οίκημα RDNS, των πληρωμάτων επιφυλακής αεροσκαφών και ελικοπτέρων.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι δεν υπερασπίζονται μονάχα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα αλλά και τις αξίες μας, που γεννήθηκαν σε αυτόν τον τόπο και διαδόθηκαν από άκρη σε άκρη σε όλη την οικουμένη. «Τα σύνορα που υπερασπίζεστε είναι και σύνορα της ΕΕ», τόνισε.

Σχολίασε ότι «οι γείτονες μας κατά καιρούς απρόβλεπτοι, πολλές φορές αρέσκονται σε προκλητικές ενέργειες στο Αιγαίο», για να σημειώσει, «εμείς όμως είμαστε πάντοτε εκεί να υπενθυμίζουμε ότι αυτές οι ενέργειες είναι αδιέξοδες, γιατί οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα και ιδιαίτερα η Πολεμική Αεροπορία μας το έχει αποδείξει όσες φορές κλήθηκε να το αποδείξει.

Αφού τόνισε ότι είναι καθημερινή έγνοια και φροντίδα η ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας και της επιχειρησιακής λειτουργίας της Π.Α., σημείωσε ότι για αυτόν το λόγο «πριν λίγες μέρες προβήκαμε στην έναρξη της υλοποίησης ενός προγράμματος ιδιαίτερα σημαντικού για την Π.Α.: την αναβάθμιση 85 αεροσκαφών F-16 με το πιο σύγχρονο τεχνολογικό υλικό. Ένα πρόγραμμα που με την ολοκλήρωση της υλοποίησης τους θα καταστήσει ακόμα πιο αξιόμαχες και ικανές τις δυνάμεις μας στον αέρα».

«Θα διατηρήσει», υπογράμμισε, «τις ισορροπίες ισχυρές στο Αιγαίο τουλάχιστον για την επόμενη δεκαετία και θα ενισχύσει την αποτρεπτική μας ικανότητα». Είπε ακόμη ότι αυτό το πρόγραμμα βρίσκεται εντός των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας γιατί πρώτη φορά έγινε διαπραγμάτευση με βάση τις ανάγκες της Π.Α. και τις δυνατότητες της χώρας επιτυγχάνοντας μια εξαιρετική συμφωνία.

Αλ. Τσίπρας - Λέσβος - Λήμνος

Πρόσθεσε ότι σε 2,5 χρόνια θα αρχίσουν να έρχονται τα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη και με την ολοκλήρωση του εκσυγχρονιστικού προγράμματος «θα έχουμε μια Π.Α. που θα είναι από τις ικανότερος, για να μην πω η ικανότερη στην Ανατολική Μεσόγειο». Τόνισε δε ότι σε κάθε περίπτωση το πιο ισχυρό σύστημα είναι η ψυχή των Ελλήνων πιλότων.

Επισήμανε ότι ο εκσυγχρονισμός μέσω αυτού του προγράμματος «θα δώσει τη δυνατότητα, τα αεροσκάφη μας να αποκτήσουν τον τελειότερο εξοπλισμό που θα δίνει τη δυνατότητα ακόμα και σε δύσκολες στιγμές όπου κάποιος πιλότος χάνει τον προσανατολισμό του, το σύστημα αυτό να επαναφέρει αυτόματα το αεροσκάφος σε συνθήκες ασφαλούς πλοήγησης».

«Δεν θα γίνουμε μόνο άπιαστοι στον αέρα αλλά θα μπορέσουμε να γλιτώσουμε και από ατυχήματα», όπως το πρόσφατο ατύχημα, σημείωσε, «που χάσαμε έναν από τους καλύτερους πιλότους μας, το Σμηναγό Μπαλταδώρο, που έπεσε υπηρετώντας το καθήκον και την πατρίδα». «Πρέπει να θυμόμαστε αυτούς που έφυγαν», τόνισε.

Αλ. Τσίπρας - Λέσβος - Λήμνος

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει περάσει δυσκολίες, όμως έχει τη δύναμη στα δύσκολα να γίνει ακόμα πιο ισχυρή και να τα καταφέρνει». Σημείωσε ότι «αυτό είναι και το μήνυμα της τελευταίας κρίσης που μας βγάζει ακόμα πιο ισχυρούς». «Όχι μόνο δεν έχουμε χάσει τη γεωπολιτική μας ισχύ, την αποτρεπτική και επιχειρησιακή μας ικανότητα, αλλά χάρη και στις ισχυρές μας ένοπλες δυνάμεις παίζουμε καθοριστικό ρόλο στις γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή», υπογράμμισε.

Ο πρωθυπουργός εξήρε το έργο και τον ρόλο των ανδρών και των γυναικών της Πολεμικής Αεροπορίας, πιλότων και μηχανικών, σημειώνοντας ότι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ανά πάσα στιγμή 24 ώρες το 24ωρο και εξέφρασε τη βαθιά ευγνωμοσύνη της πατρίδας μας απέναντί τους.

«Όλοι οι Έλληνες και Ελληνίδες γνωρίζουν ότι δεν υπηρετείτε απλά την πατρίδα σε μια ακριτική μονάδα αλλά βρίσκεστε 24 ώρες σε ετοιμότητα προκειμένου έμπρακτα να υπερασπίζεστε την εδαφική μας ακεραιότητα και την εθνική μας κυριαρχία και πολλές φορές με κίνδυνο της ίδιας σας της ζωής».

Χαρακτήρισε ανεκτίμητη την προσφορά τους στο έθνος και την πατρίδα. Σημείωσε την ευγνωμοσύνη των Ελλήνων και τόνισε ότι η Πολιτεία βρίσκεται δίπλα στους πιλότους μας που καθημερινά στο Αιγαίο πετούν για να υπερασπίζονται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, όπως αυτά καθορίζονται από τις διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην «συγκλονιστική» εμπειρία που είχε, όταν πέταξε με τον αρχηγό της Π.Α. σε έναν συνδυασμό τριών αεροσκαφών από την Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, όχι σε μια τυπική πτήση, αλλά σε μια εικονική αερομαχία.

Αλ. Τσίπρας - Λέσβος - Λήμνος

Η Ελλάδα βγαίνει αυτοδύναμη και καθαρή από μια πολύ δύσκολη περιπέτεια

«Στο τέλος του καλοκαιριού η Ελλάδα βγαίνει αυτοδύναμη και καθαρά από μια πολύ δύσκολη περιπέτεια», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στο Λιβαδοχώρι της Λήμνου.

«Περάσαμε οκτώ δύσκολα χρόνια και τώρα βρισκόμαστε στο τέλος μιας δύσκολης διαδρομής», είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε.

«Η χώρα, όμως, κατάφερε να σταθεί όρθια- και όχι μόνο αυτό, αλλά το τελευταίο διάστημα πετύχαμε μια εξαιρετική δημοσιονομική εξισορρόπηση, πλέον κανείς δεν μπορεί να μας επιβάλει τι θα κάνουμε, διότι μπορούμε μόνοι μας να σταθούμε στα πόδια μας, χάρη στις δικές μας δυνάμεις.

Και σε λίγες μέρες από σήμερα, σε λίγους μήνες, στο τέλος του καλοκαιριού, η Ελλάδα βγαίνει αυτοδύναμη και καθαρά από μια πολύ δύσκολη περιπέτεια στην οποία οδηγήθηκε εξαιτίας μιας αλόγιστης διαχείρισης που μας οδήγησε στη χρεοκοπία. Σήμερα, όμως, χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού μπορούμε να αντιμετωπίζουμε ξανά με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον».

Παράλληλα, έκανε ξεχωριστή αναφορά σε μια μεγάλη προσωπικότητα της Αριστεράς, που γεννήθηκε στη Λήμνο, τον Ηλία Ηλιού, ο οποίος συνέβαλε στα πρώτα βήματα της ίδρυσης του Παλλημνιακού Σχολικού Ταμείου, τη δεκαετία του '30. Όπως σημείωσε ο Πρωθυπουργός η κυβέρνηση διασφαλίζει τον δημόσιο χαρακτήρα του Παλλημνιακού Ταμείου και την περιουσία του 

Έργα ύψους άνω των 7.000.000 ευρώ

Πρόσθεσε πως εργα ύψους άνω των 7 εκατομμυρίων ευρώ βαίνουν προς υλοποίηση στο νησί της Λήμνου, στο πλαίσιο του ειδικού αναπτυξιακού σχεδίου για το Βόρειο Αιγαίο, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Οπως εξήγησε, σε αυτό έχουν ενταχθεί οι εξής παρεμβάσεις:

1. Το ολοκληρωμένο Ψυχιατρικό Τμήμα Ενηλίκων στο Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

2. Τα έργα στο οδικό δίκτυο, για την αποκατάσταση και τη βελτίωση των οδικών προσβάσεων προς τους τουριστικούς πόλους του νησιού, συνολικής ύψους 1,5 εκατ.

3. Η κατασκευή του κρηπιδώματος στην εξωτερική πλευρά του εσωτερικού λιμενίσκου Μύρινας, ύψους 450.000 ευρώ.

4. Η κατασκευή και η αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων στις τοπικές κοινότητες Μούδρου, Ατσικής και Αγίου Δημητρίου, ύψους 400.000 ευρώ.

5. Οι εργασίες για τον εκσυγχρονισμό του Αρχαιολογικού Μουσείου Λήμνου, με κόστος 1,8 εκατ. ευρώ.

6. Στο πλαίσιο του Προγράμματος "Φιλόδημος", το οποίο υλοποιείται και με τη συμβολή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, προχωράει το έργο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση και την αναβάθμιση του κτιρίου του Γυμνασίου της Μύρινας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τουρκία – σεισμός: Ισχυρή δόνηση στα βόρεια της χώρας19:05Δραπέτης φυλακών… με έφεση στις απάτες18:52“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Τον συνέλαβαν μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο18:38Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο18:25Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο εν διαστάσει ζευγάρι αστυνομικών18:11Γαύδος: Το πρωί αντιδήμαρχος και το μεσημέρι υπάλληλος καθαριότητας 17:58Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι σε μαθήτριες Δημοτικού κοντά στο σχολείο τους17:44“Ο πρώτος από εμάς": Sneak preview από το επεισόδιο της Πέμπτης (εικόνες)17:31“Κλείδωσε” η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν17:17Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα17:04Βαρκελώνη – Ναδάλ: Αποκλεισμός… με το καλημέρα16:50Το “Καλάθι του Πάσχα” και των “Νονών”: Πότε ξεκινούν και τι θα περιέχουν16:37Missing alert για την εξαφάνιση 16χρονης 16:23Αυτοκινητόδρομος Ε65: Πότε παραδίδεται το έργο16:10“Κινούμαι Ηλεκτρικά 2”: Τι πληρώνεται μέχρι την Παρασκευή15:56Επίδομα Μητρότητας Αυτοαπασχολούμενων - Μητσοτάκης: Άλλη μια δέσμευση που τηρήσαμε15:43Μάντσεστερ: Παιδί “κλέβει” περιπολικό και το οδηγεί (βίντεο ντοκουμέντο)15:29Μέση Ανατολή: Ο ΥΠΕΞ του Ιράν στην Κωνσταντινούπολη incognito15:15ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Δημήτρης Παπανώτας15:01Θεσσαλονίκη: Κατηγορούμενος για παρενόχληση σε λεωφορείο καταδικάστηκε14:48
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο