LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΔιπλωματίαΔημοσίευση: 12 Απριλίου 2018 16:35

Αυτός είναι ο ήρωας-πιλότος του μοιραίου Mirage 2000

Πανελλήνιος θρήνος για τον Γιώργο Μπαλταδώρο, που σκοτώθηκε απο την συντιβή του μαχητικού στην Σκύρο, ενώ επέστρεφε απο αναχαίτιση τουρκικού αεροπλάνου.

Mirage 2000 - πιλότος

Ο Γιώργος Μπαλταδώρος είναι ο πιλότος του μοιραίου Mirage 2000-5 που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή εννέα μίλια βορειονατολικά της Σκύρου.

Ο 34χρονος σμηναγός ήταν ενταγμένος στο δυναμικό της 331 Μοίρας της Πολεμικής Αεροπορίας. Ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο μικρών παιδιών.

Στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, δεσπόζει μία φωτογραφία με ένα μαχητικό αεροσκάφος Mirage 2000, την οποία έχουν σχολιάσει φίλοι και συνάδελφοί του. 

Η άλλη φωτογραφία, αυτή στο προφίλ του στο Facebook,  είναι μία από ανέμελες διακοπές του αδικοχαμένου πιλότου.

Mirage 2000 - πιλότος

Mirage 2000 - πιλότος

Σε ανακοίνωση του το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας αναφέρει:

«Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, μονοθέσιο αεροσκάφος M2000-5 της 114ΠΜ/331Μ, στη φάση προσέγγισης για προσγείωση μετά την ολοκλήρωση επιχειρησιακής αποστολής και σε απόσταση εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου, προσέκρουσε στη θάλασσα με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του αεροσκάφους, Σμηναγού (Ι) Γεώργιου Μπαλταδώρου. Συγκροτήθηκε αρμόδια επιτροπή για την διερεύνηση του δυστυχήματος».

Γιώργος Μπαλταδώρος - Πιλότος - Σκύρος

Πρόκειται για το δεύτερο Mirage 2000 που πέφτει μέσα σε διάστημα μικρότερο του ενός χρόνου. Στις 29 Μαΐου 2017 ένα μαχητικό αεροσκάφος της 332 Μοίρας της Πολεμικής Αεροπορίας είχε καταπέσει κοντά στην Σκόπελο, όμως ο χειριστής του κατάφερε να το εγκαταλείψει με ασφάλεια.

Η σημερινή τραγωδία έχει βυθίσει στο πένθος την Πολεμική Αεροπορία. Ο 34χρονος Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος είχε μιλήσει πρόσφατα σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ για τους “Φρουρούς του Αιγαίου” για τους κινδύνους του επαγγέλματός του.

Ο 34χρονος Σμηναγός είχε απογειωθεί για να αναχαιτίσει τουρκικό αεροσκάφος, εν μέσω των κλιμαμούμενων προκλήσεων της Άγκυρας στο Αιγαίο.

Την βαθύτατη οδύνη του για την απώλεια του σμηναγού, Γιώργου Μπαλταδώρου, εξέφρασε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Την ευγνωμοσύνη του στον Γιώργο Μπαλταδώρο, τον οποίο αποκάλεσε "σπουδαίο πιλότο" εξέφρασε σε συλλυπητήριο μήνυμα του ο Πρωθυπουργός.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο συλλυπητήριο μήνυμα του, τονίζει ότι "η μνήμη του ήρωα πιλότου πρέπει να γίνει έμπνευση αποφασιστικότητας για όλο το λαό".

Τα συλλυπητήρια του διαβίβασε στον Έλληνα Πρωθυπουργό, μέσω του Μπιναλί Γιλντιρίμ και ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

Την είδηση για τον νεκρό πιλότο ανακοίνωσε, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

«Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της Π.Α.», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ - TWITTER - ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΝΕΚΡΟ ΠΙΛΟΤΟ MIRAGE 2000

Ο αρμόδιος Τομεάρχης της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, σε ανάρτηση του στο Twitter αναφέρει, «Θρήνος για την Ελλάδα και τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του πιλότου μας και στην Πολεμική Αεροπορία. ΑΘΑΝΑΤΟΣ!».

Tweet - Πιλότος - Σκύρος - Κικιλιας

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του  ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, επίσης σε ανάρτηση του στο Twitter αναφέρει, «Νεκρός ο πιλότος του Mirage 2000-5. Έχασε την ζωή του υπηρετώντας την πατρίδα μας. Έφυγε αλλά δεν θα ξεχαστεί».

Tweet - Πιλότος - Σκύρος - Λοβέρδος

Το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ σε ανακοίνωση του αναφέρει: «Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου πιλότου του μαχητικού αεροσκάφους. Οι Έλληνες πιλότοι ρισκάρουν τη ζωή τους για να αντιμετωπίσουν την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο, η οποία κλιμακώνεται στο πλαίσιο της γενικότερης όξυνσης στην περιοχή, και με την ανοχή του ΝΑΤΟ.

Από την πρώτη στιγμή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, επικοινώνησε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Φ. Κουβέλη, προκειμένου να ενημερωθεί για το τραγικό συμβάν».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, τονίζει σε ανάρτηση του, «Άλλος ένας πιλότος έπεσε στο Αιγαίο υπερασπιζόμενος την πατρίδα μας. Τα συλλυπητήριά μου στη μεγάλη οικογένεια της πολεμικής αεροπορίας καθώς και στην οικογένεια και τους φίλους του. Ο θάνατός του ας μας κάνει όλους πιο συνετούς».

Tweet - Πιλότος - Σκύρος - Θεοδωράκης

Η εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, δήλωσε για την απώλεια του πιλότου μας ότι «οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας και την οδύνη μας για την απώλεια του πιλότου - Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, που έπεσε εν ώρα καθήκοντος προασπιζόμενος την εθνική μας κυριαρχία. Η σκέψη μας βρίσκεται στην οικογένειά του και τους συναδέλφους του. Η Πατρίδα μας του οφείλει ευγνωμοσύνη».


Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του του χειριστή του Mirage της Πολεμικής Αεροπορίας, Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, εξέδωσε το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών. «Ένας γενναίος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, ο Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος, έπεσε στο καθήκον. Η θλίψη μας είναι μεγάλη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και όλα τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας», αναφέρει η ανακοίνωση του Κινήματος.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, σε ανάρτηση του δηλώνει, «Ένας ακόμη ήρωας. Αθάνατος».

Tweet - Πιλότος - Σκύρος - Χρηστίδης

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος υποστήριξε ότι μια λύση για να σταματήσουμε να θρηνούμε θύματα στο Αιγαίο, είναι η πραγματοποίηση κοινών ασκήσεων με τους Τούρκους.

Όπως ανέφερε νωρίτερα το πρωί, η πρώτη ανακοίνωση Τύπου του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας: «Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου. Διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό του».

Στην μεγάλη επιχείρηση που στήθηκε στη θαλάσσια περιοχή όπου κατέπεσε το μοιραίο Mirage 2000-5 συμμετείχαν  η φρεγάτα "ΨΑΡΑ" του Πολεμικού Ναυτικού, δύο ελικόπτερα Sikorsky, ένα Super Puma κι ένα Chinook στο οποίο επιβαίνει μονάδα των ΟΥΚ. Στην επιχείρηση συμμετείχε και το Λιμενικό Σώμα με τέσσερα σκάφη και ένα ελικόπτερο.

Αμέσως μεταδόθηκε η είδηση της συντριβής του ελληνικού αεροσκάφους και στη γειτονική Τουρκία, όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, Μαρία Ζαχαράκη. Σύμφωνα μάλιστα με την ίδια, η ιστοσελίδα ‘Χαμπέρτουρκ’ μεταδίδει ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δηλώνουν πως την ώρα που έπεσε το ελληνικό μαχητικό δεν υπήρχε κανένα τουρκικό αεροσκάφος στην περιοχή, ενώ και το ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας διαψεύδει σενάρια περί κατάρριψης του Mirage 2000-5 απο τουρκικό μαχητικό.

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον ήρωα Σμηναγό (Ι) Γεώργιο Μπαλταδώρο που έπεσε υπέρ πίστεως και πατρίδος.

Ο δημοσιογράφος, Πάρις Καρβουνόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, υποστήριξε πως το πιθανότερο σενάριο για την συντριβή του Μιράζ, είναι η παραίσθηση.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου τουΣήμερα 07:18 | Ειδήσεις

H δικηγόρος του κατηγορούμενου, επικαλείται την δικογραφία και τον αστυνομικό που υπήρξε ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας, στο θλιβερό περιστατικό.

Φλώρος: Απολογία για την επίθεση στον ΓραμμένοΣήμερα 07:23 | Ειδήσεις

Κρατούμενος παραμένει μέχρι την ολοκλήρωση της απολογίας του στον ανακριτή, ο ανεξάρτητος βουλευτής που αντιμετωπίζει δίωξη για κακούργημα.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΧθες 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις ΕυρωεκλογέςΧθες 20:12 | Ειδήσεις

Σε 86 από τις 122 σελίδες της απόφασης, αναλύονται οι λόγοι που "μπλόκαραν" τους Σπαρτιάτες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ευρωεκλογές - Κόκκαλης: Η Ελλάδα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης09:03Φλώρος: Απολογία για την επίθεση στον Γραμμένο08:49Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του Άντεν08:36Καταγγελία για σβήσιμο τσιγάρου στο πρόσωπο μαθητή: “Εκπαιδευτικοί γνώριζαν πως δεν ήταν το μόνο περιστατικό”08:22Κηφισός: “Μποτιλιάρισμα” δεκάδων χιλιομέτρων λόγω τροχαίων08:09“The 2Night Show” – Βρεττός: Δεν με ενδιαφέρει να γίνω παρουσιαστής07:55Εορταστικό ωράριο: Αυλαία κάνει σήμερα στα εμπορικά καταστήματα07:42“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου του07:28“The 2Night Show”: Η Μαρία Ιορδάνοβα και η Μαρίνα Μπομπέτσι για το viral “Scorpios”07:15Γιώργος Γεννηματάς: ο εμπνευστής του ΕΣΥ07:01Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 186 σημεία06:48Τροχαίο δυστύχημα στην Ημαθία06:34Εορτολόγιο - 25 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα06:21Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:07Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο