LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΚόμματαΔημοσίευση: 28 Μαρτίου 2018 19:32

Μητσοτάκης: να κάνουμε ξανά την πολιτική ελκυστική για τους νέους

Συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με φοιτητές του αμερικανικού πανεπιστημίου Stanford. 

Κυριάκος Μητσοτάκης - φοιτητές Stanford

Την πρόθεσή του, η ΝΔ εφόσον γίνει κυβέρνηση, να δημιουργήσει «τις κατάλληλες συνθήκες ώστε όλο και περισσότεροι πολίτες να αποτολμήσουν τη συμμετοχή τους στα κοινά», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με φοιτητές του Stanford. 

«Πρέπει να σκεφτούμε πολύ καλά πώς θα κάνουμε ξανά την πολιτική ελκυστική για τους νέους. Ταλαντούχους, νέους ανθρώπους που έχουν τη δυνατότητα να διαλέξουν ανάμεσα σε μια καριέρα στον ιδιωτικό τομέα ή την εμπλοκή τους στη δημόσια σφαίρα», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

«Η χώρα περνά μια μεγάλη οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση. Χάθηκε το 25% του ΑΕΠ τα τελευταία οκτώ χρόνια. Ο κύκλος της λιτότητας θα έπρεπε να είχε κλείσει πριν 3 χρόνια, αλλά είχαμε την άνοδο στην εξουσία μιας κυβέρνησης που παρέτεινε αναίτια την κρίση με αποτέλεσμα να πληρώνουμε ακόμη τις συνέπειες όσων έγιναν το πρώτο εξάμηνο του 2015», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ απευθυνόμενος στους φοιτητές του αμερικανικού ερευνητικού πανεπιστημίου, σημειώνοντας πως η άνοδος του λαϊκισμού στην Ελλάδα συνέβη νωρίτερα σε σχέση με άλλες χώρες. 

Κυριάκος Μητσοτάκης - φοιτητές Stanford

«Οι λαϊκιστές βρίσκονται στην εξουσία» 

«Στην Ελλάδα, οι λαϊκιστές κέρδισαν δύο εκλογές και βρίσκονται στην εξουσία εδώ και τρία χρόνια. Ένα από τα “θετικά” αυτού του πολιτικού πειράματος είναι ότι οι πολιτικές των λαϊκιστών, σε μεγάλο βαθμό, απαξιώθηκαν. Είναι, πλέον, πολύ δύσκολο για κάποιον να τρέξει μια πολιτική καμπάνια βασισμένη σε υποσχέσεις. Γιατί αυτό ακριβώς έκανε ο κ. Τσίπρας. Και κατέληξε να κάνει τα ακριβώς αντίθετα από ό, τι υποσχέθηκε», υπογράμμισε, ο κ. Μητσοτάκης 

«Θα κερδίσουμε τις εκλογές» 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε αισιόδοξος ότι η ΝΔ θα κερδίσει με σημαντική διαφορά τις επόμενες εκλογές και προσέθεσε: «Πρέπει να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα των πολιτών, που σήμερα συνδέονται κυρίως με την εύρεση εργασίας. Μια γενιά ταλαντούχων νέων φεύγει από τη χώρα, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Θα επιστρέψουν μόνο εάν τους προσφέρουμε πραγματικές ευκαιρίες δουλειάς. Για αυτό, η πολιτική μας ατζέντα επικεντρώνεται στην προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Θέλουμε να μειώσουμε το φορολογικό βάρος στους εργαζόμενους. Να μειώσουμε τους συντελεστές φορολόγησης, αλλά και τις εισφορές. Η κυβέρνηση έχει υπερφορολογήσει την παραγωγική οικονομία για να δημιουργήσει ένα πλεόνασμα, που επιστρέφει μέσω επιδομάτων κυρίως σε αυτούς που θεωρεί εκλογική της πελατεία». 

Κυριάκος Μητσοτάκης - φοιτητές Stanford

«Χρειαζόμαστε περισσότερη αξιοκρατία» 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση Έλληνα φοιτητή ανέφερε πως η δημόσια διοίκηση παραμένει πολύ αναποτελεσματική, εξηγώντας ότι δεν είναι μόνο θέμα μεγέθους αλλά αποτελεσματικότητας. «Απαιτείται μια διαδικασία ανασχεδιασμού μαζικής κλίμακας. Με άξονες τους ανθρώπους, τις διαδικασίες, τις ικανότητες, την τεχνολογία. Η τεχνολογία μπορεί να αναβαθμίσει το έργο της δημόσιας διοίκησης. Δυστυχώς, ακόμη δεν έχουμε προχωρήσει στα βασικά. Για παράδειγμα, προσπάθησα πολύ να εφαρμόσω ένα σύστημα αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων που να λειτουργεί, διότι -όποτε έβλεπα αξιολογήσεις προσωπικού- όλοι είχαν άριστα. Χρειαζόμαστε περισσότερη αξιοκρατία, ειδικά όταν επιλέγουμε τους επικεφαλής τομέων σε δημόσιες υπηρεσίες. Πρέπει να βλέπουμε το συνολικό αποτύπωμα της δημόσιας διοίκησης. Τι πρέπει να κάνει το κράτος; Τι θα μπορούσε να κάνει ο ιδιωτικός τομέας; Πώς θα μπορούσαμε να επιτύχουμε την καλύτερη δυνατή συνεργασία ανάμεσα στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα;», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σταθερό φορολογικό σύστημα» 

Επιπλέον είπε πως το σημαντικότερο είναι η εντολή που λαμβάνεις από τους πολίτες και ότι όσο πιο ισχυρή είναι η ΝΔ την επομένη των εκλογών, τόσο πιο σταθερή θα είναι η επόμενη κυβέρνηση. «Εάν λάβεις μία ισχυρή εντολή, είσαι σε θέση να εφαρμόσεις το πρόγραμμά σου. Θέλουμε να μπορούμε να εφαρμόσουμε τις πολιτικές που έχουμε σχεδιάσει. Θέλουμε αναθεώρηση του Συντάγματος για να εξασφαλίσουμε ότι αυτό είναι ευθυγραμμισμένο με τις προτεραιότητες της χώρας. Μετά τις επόμενες εκλογές, οι επενδυτές θα αξιολογήσουν εάν η Ελλάδα διαθέτει μια ισχυρή κυβέρνηση, αποφασισμένη να φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα. Προτεραιότητά μας είναι ένα σταθερό φορολογικό σύστημα για διάστημα τουλάχιστον πέντε ετών. Θα αντιμετωπίσουμε γραφειοκρατικά εμπόδια που κάνουν τη ζωή των επενδυτών πολύ δύσκολη. Την ίδια στιγμή, θα ξεμπλοκάρουμε ορισμένες από τις πολύ μεγάλες επενδύσεις, που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα». 

Είπε επίσης ότι στους πρώτους 6 με 12 μήνες πρέπει να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να φέρουμε επενδύσεις στην Ελλάδα, κάτι που θα δώσει χρόνο για να αντιμετωπιστούν βαθύτερες και πιο περίπλοκες θεσμικές μεταρρυθμίσεις. «Η επιτυχία μας εξαρτάται από το εάν θα έχουμε θετικά αποτελέσματα για την πλειοψηφία των Ελλήνων», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι στόχος του είναι να γίνει πάλι ελκυστική η πολιτική στην Ελλάδα.  

Κυριάκος Μητσοτάκης - φοιτητές Stanford 

«Να κάνουμε ξανά την πολιτική ελκυστική» 

«Θέλω να δώσω βήμα έκφρασης σε όλους εκείνους που εμπνέουν τους πολίτες να διεκδικήσουν ένα καλύτερο αύριο μέσα από σκληρή δουλειά. Έχουμε ανάγκη να προσελκύσουμε το ταλέντο που διαθέτει η χώρα για να αλλάξουμε την Ελλάδα. Στόχος μου είναι να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε όλο και περισσότεροι πολίτες να αποτολμήσουν τη συμμετοχή τους στα κοινά. Πρέπει να σκεφτούμε πολύ καλά πώς θα κάνουμε ξανά την πολιτική ελκυστική για τους νέους. Ταλαντούχους, νέους ανθρώπους που έχουν τη δυνατότητα να διαλέξουν ανάμεσα σε μια καριέρα στον ιδιωτικό τομέα ή την εμπλοκή τους στη δημόσια σφαίρα. Μέχρι τώρα, δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με προσόντα στην πολιτική», κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Περού: Τουλάχιστον 12 νεκροί και 30 αγνοούμενοι έπειτα από κατολίσθηση23:16Μητσοτάκης για την εκτόξευση δορυφόρων: "Εδώ κάτι αλλάζει"23:02Πόλεμος στην Ουκρανία: Στον πλήρη έλεγχο της Μόσχας Ποκρόφσκ και Βοβτσάνσκ - Δεν επιβεβαιώνει το Κίεβο22:52Χαλκιδική: 79χρονος καταπλακώθηκε από κορμό δέντρου στην προσπάθεια του να κόψει ξύλα22:42Χονγκ Κονγκ: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο συγκρότημα κατοικιών22:32"Αποκαλύψεις": Με πρωτιά στο σύνολο κοινού έκλεισε και ο Νοέμβριος για την εκπομπή του Πέτρου Κουσουλού22:22Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στον οδηγό ταξί για το θανατηφόρο τροχαίο με τον 35χρονο δικυκλιστή22:12Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ - Δένδιας: Θα συζητήσουμε το ζήτημα της αμυντικής ετοιμότητας της Ευρώπης22:02Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη21:48Λαμία - "Αποκαλύψεις": Σύντροφος 56χρονου επιχειρηματία καταγγέλλει ιατρικό λάθος για τον θάνατό του21:34Λευκορωσία: Κατερίφθη drone - Κατηγορεί την Λιθουανία για προκλητική συμπεριφορά 21:22ANT1 Sports: Ζωντανά από ANT1+ την ερχόμενη Κυριακή το τελευταίο Grand Prix της χρονιάς για την F121:12Άρης: Μειώνονται τα προβλήματα ενόψει του ντέρμπι Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ21:02Λάρισα: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες - Από αύριο αναμένονται νέες αφίξεις 20:52Τροχαίο στην Αρτέμιδα: Ο 29χρονος κοιτούσε αν έπαθε ζημιά το αμάξι, λέει αυτόπτης μάρτυρας στον ΑΝΤ120:42Αγρότες στον ΑΝΤ1: Άλλη μια τέτοια χρονιά μπορεί να μας διώξει από την γεωργία20:32Τέλλογλου για προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης: Χάος με τις πληρωμές αγροτών – Καταγγέλουν "κουτσουρεμένα ποσά"20:18Λίβανος: Ο πάπας Λέων καλεί τους θρησκευτικούς ηγέτες να ενωθούν απέναντι στη βία και τη μισαλλοδοξία20:04Ο Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1 για την καταγγελία παιδόφιλου και την αντίδραση της αστυνομίας19:50Ταύρος: Κατέρρευσε γέφυρα σε παράδρομο της Πέτρου Ράλλη (εικόνες)19:36
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο