LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΓενικάΔημοσίευση: 03 Μαρτίου 2018 22:00

Κόντρα Κυβέρνησης – ΝΔ για τον Γιαγτζόγλου και την ανοχή στην ανομία

Σύγκρουση για την απόφαση επιστροφής στον Κορυδαλλό του κατηγορούμενου για τα τρομοδέματα, μετά το μπαράζ επιθέσεων αντιεξουσιαστών.

Κ. Γιαγτζόγλου - επεισόδια - μολότοφ

Πολιτική σύγκρουση κορυφής πυροδότησε η απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης να «μετακομίσει» στις Φυλακές Κορυδαλλού από τις Φυλακές Λάρισας όπου εκρατείτο, ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου, κατηγορούμενος για την αποστολή τρομοδεμάτων, μεταξύ άλλων στον πρώην Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

«H Κυβέρνηση, που επιχείρησε με φωτογραφική διάταξη να βγάλει από τη φυλακή τον Ξηρό και άλλαξε το νόμο για να παίρνει άδειες ο Κουφοντίνας, ενδίδει πλέον στους εκβιασμούς και των κουκουλοφόρων που καταστρέφουν ανενόχλητοι την Αθήνα,μεταφέροντας τον “ήρωά” τους Γιαγτζόγλου στις φυλακές Κορυδαλλού», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία, η οποία σχολιάζοντας το κρεσέντο επιθέσεων σε καταστήματα από τους αντιεξουσιαστές, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον υπόδικο Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου ό,τι «είναι αδιάφορο αν η Κυβέρνηση σύρεται σε αυτές τις αποφάσεις λόγω των ιδεοληπτικών της εμμονών ή της ανικανότητάς της να αντιμετωπίσει τη βία και την ανομία».

«Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: Η Κυβέρνηση εξευτελίζει κάθε έννοια κράτους δικαίου ντροπιάζοντας διεθνώς τη χώρα μας», καταλήγει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η απάντηση Τόσκα και Κοντονή

«Η Ν.Δ. ακόμα μια φορά επιδίδεται σε μια άθλια δημαγωγία και αποδεικνύεται ανάξια των περιστάσεων. Με τη φθηνή ρητορεία του τρόμου και τα φληναφήματα για «νόμο και τάξη» παριστάνει την αμέτοχη ενός προβλήματος δεκαετιών που η ίδια δημιούργησε και δεν τόλμησε να αντιμετωπίσει», απαντά ο Σταύρος Κοντονής.

κουκουλοφόροι - βανδαλισμός -  βιτρίνες - καταστήματα - Πατησίων

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, «η Κυβέρνηση δουλεύει με υπευθυνότητα και ξεκάθαρη κατεύθυνση: την ασφάλεια των πολιτών, το κράτος δικαίου, τον ανθρωπισμό. Η Κυβέρνηση ασκεί πολιτική αρχών χωρίς εύνοιες αλλά και χωρίς εξαιρέσεις. Το ίδιο συνέβη και χθες: στο πλαίσιο μιας συνολικής απόφασης αναδιοργάνωσης της φυλακής Κορυδαλλού και λειτουργίας της ως Κατάστημα Κράτησης υποδίκων αποφασίστηκε από την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών (ΚΕΜ) η μεταγωγή πολλών κρατουμένων από και προς την Αθήνα. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν υπέκυψε σε κανένα εκβιασμό, περί μεταγωγής εδώ και τώρα, καθώς λειτούργησε στη βάση προειλημμένων αποφάσεων για μετακίνηση κρατουμένων, η υλοποίηση των οποίων θα είναι προοδευτική σε χρόνο που ούτως ή άλλως θα ανέκυπταν για πολλούς απ’ αυτούς, επιτακτικοί λόγοι, διεξαγωγής δικών κλπ.

Δυστυχώς η Ν.Δ. αντιλαμβάνεται τις αρχές ως εμμονές, ακόμα και αν πρόκειται για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αξιών. Θέλει να ξεχνάει φυσικά η Ν.Δ. ότι η κυβέρνηση Σαμαρά το 2014 όταν παρίστανε την άτεγκτη και κατόπιν έτρεξε στο τέλος πανικόβλητη να νομοθετήσει ειδικά μάλιστα για την περίπτωση «Ρωμανού».

Τέλος, σημειώνουμε ότι η Ν.Δ. είναι πλήρως υπεύθυνη για την ντροπιαστική εικόνα της χώρας μας διεθνώς σχετικά με το σωφρονιστικό σύστημα, που είχε ως αποτέλεσμα τις απανωτές καταδίκες της Ελλάδας, τα πρόστιμα ή ακόμα και την απαξιωτική «δημόσια δήλωση» του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η εικόνα αυτή έχει αντιστραφεί πλήρως τα τελευταία τρία χρόνια, χάριν στις συστηματικές προσπάθειες της Κυβέρνησης οι οποίες συνεχίζονται και θα ενταθούν τους επόμενους μήνες με επίκεντρο το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού στο οποίο εντοπίζονται ακόμη σοβαρές παθογένειες και δυσλειτουργίες σε αντίθεση με τα περιφερειακά Καταστήματα Κράτησης, όπου η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία τρία χρόνια».

Ερμού - ζημιές - καταστήματα

Για μεθοδική δουλειά απο την πλευρά της Αστυνομίας σε ότι αφορά τον εντοπισμό των δραστών κάνει λόγο ο Νίκος Τόσκας, αναφέροντας ότι είναι περιορισμένης έκτασης τα επεισόδια, την ώρα που ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης κάνει λόγο για "υποχώρηση του κράτους δικαίου σε όσους απειλούν να κάψουν την Αθήνα".


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γαλλία: Τσιγάρο τέλος σε παραλίες και πάρκα 20:05WRC-Ράλι Ακρόπολις: Κατέκτησε την πρώτη θέση ο Τάνακ19:50Ντόναλντ Τραμπ: Βρήκα αγοραστή για το Tik Tok19:36Κρήτη: Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό χειριστή κανό - Σηκώθηκε drone19:21Formula 1 - GP Αυστρίας: Νικητής ο Νόρι - "1-2" η McLaren19:07Κικίλιας για την ασφάλεια στην ακτοπλοΐα: Η νομοθεσία πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα18:51Τη Δευτέρα στις 10 η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης – Στις 12 θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο18:37Μυτιλήνη: 35χρονος δέχθηκε πολλαπλές μαχαιριές σε πανηγύρι - Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση18:22Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα18:08Παναθηναϊκός: Η 33μελής αποστολή για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Αυστρία17:53Φωτιά στη Μεσσηνία – Επιχειρούν ενάερια μέσα17:39Κρήτη: Διανομέας τραυματίστηκε μετά από σύγκρουση με αυτοκίνητο (εικόνες)17:24Φωτιά στο Τατόι κοντά στο αεροδρόμιο17:10Σαντορίνη: Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν και διέλυσαν τροχόσπιτο (βίντεο)16:54Καβάλα: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι16:40Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 11 περιοχές τη Δευτέρα16:26Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:11Αγία Βαρβάρα: Εξάρθρωση συμμορίας για διακίνηση ναρκωτικών με τη μέθοδο του βρασμού εντός οικίας15:57Μουντιάλ Συλλόγων: Τι διεκδικούν οι ομάδες που συνεχίζουν 15:43Κίνα: Η νέα "ύπνωση" του TikTok που σκοτώνει 15:28
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο