Παπαδημητρίου: προσπάθησα να διαμορφώσω μια νέα νοοτροπία στην Ελλάδα
Αμέσως μετά την ορκωμοσία των νέων έξι μελών της κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο, ξεκίνησε η τελετή παράδοσης – παραλαβής, στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Ο απερχόμενος υπουργός, Δημήτρης Παπαδημητρίου, προχώρησε σε εκτενή απολογισμό της θητείας του και χαρακτήρισε πολύ σημαντική για την προσέλκυση επενδύσεων την «δημόσια εικόνα που δίνει η χώρα στο εξωτερικό» καθώς και την πολιτική αυτοπεποίθηση ώστε να πειστούν οι επιχειρηματίες ότι στην Ελλάδα υπάρχει σταθερότητα και διαφάνεια στις συναλλαγές. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι υπήρξε εκτίναξη των ξένων άμεσων επενδύσεων προς την Ελλάδα.
Ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε επίσης σε διάφορες νομοθετικές και ρυθμιστικές αλλαγές, στις οποίες προχώρησε κατά τη διάρκεια της θητείας του ενώ αναφερόμενος στον κ. Δραγασάκη είπε, «είμαι βέβαιος ότι ο Γιάννης με τις αξιοσημείωτες γνώσεις, την εμπειρία του αλλά και το πολιτικό του αισθητήριο θα συνεχίσει το έργο των μεταρρυθμίσεων και την προσέλκυση των επενδύσεων. Από τη δική μου πλευρά θα συνεχίσω με όποιον τρόπο μπορώ να συνδράμω τον αγώνα της Ελλάδας για βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη».
Ο κ. Παπαδημητρίου σημείωσε επίσης ότι, «πολλές φορές επικρίθηκα ότι δεν ήξερα την ελληνική πραγματικότητα. Κάνουν λάθος. Ήξερα απολύτως τα ελληνικά προβλήματα. Προσπάθησα με τη στάση μου να προωθήσω στη διαμόρφωση μιας νέας νοοτροπίας», είπε ο κ. Παπαδημητρίου και ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα για την ευκαιρία που του έδωσε να συνδράμει στην προσπάθεια της χώρας.
Ο κ. Γιάννης Δραγασάκης από την πλευρά του στην εισαγωγική του τοποθέτηση και αναφερόμενος στον κ. Παπαδημητρίου είπε ότι, «υπηρέτησε ένα νέο ήθος στην πολιτική. Ο λόγος του ήταν ένας λόγος επιχειρημάτων.
Πρόκειται για μία προσωπικότητα η οποία τίμησε τη χώρα στο εξωτερικό και η οποία προσωπικότητα θέλησε να έρθει για να βοηθήσει τη χώρα. Δεν ήρθε εδώ ούτε για χρήματα ούτε για δόξα. Ήρθε σε μία στιγμή που εμείς εναγωνίως ψάχναμε να βρούμε εκείνα τα κατάλληλα όπλα» είπε ο κ. Δραγασάκης.
Τόνισε επίσης ότι οι βάσεις για την ανάπτυξη έχουν τεθεί αλλά ότι χρειάζονται υψηλότεροι ρυθμοί και ότι «όλα πρέπει να τρέξουν πιο γρήγορα».
«Ό,τι μπορεί να τελειώσει σήμερα, δεν πρέπει να το αφήνουμε για αύριο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δραγασάκης.