LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΚυβέρνησηΔημοσίευση: 26 Φεβρουαρίου 2018 14:06

Ράνια Αντωνοπούλου: αν θέλει ο Τσίπρας να με διώξει απο την Κυβέρνηση

Τι λέει για το έργο της και τι θα κάνει τα χρήματα που έχει πάρει. Την έξοδο της είχε δείξει ο Πρωθυπουργός. Σάλος αντιδράσεων από τα κόμματα.

ΡΑΝΙΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ - ΕΚΘΕΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Δεν παραιτείται η Ράνια Αντωνοπούλου, οπως όλοι ανέμεναν μετά τις υποδείξεις του Αλέξη Τσίπρα και τον σάλο αντιδράσεων για το επίδομα ενοικίου των 1.000 ευρώ τον μήνα για το σπίτι που ενοικιάζει στο Κολωνάκι, αν και είναι, μαζί με τον σύντροφο της Υπουργό Οικονομίας, Δημήτρη Παπαδημητρίου, το πλουσιότερο ζευγάρι στην Βουλή.

Η κ. Αντωνοπούλου αναφέρει στην μακροσκελή δήλωση της ότι παραμένει στην διάθεση του Πρωθυπουργού και ότι έχει κινήσει τις διαδικασίες επιστροφής των χρημάτων που έχει λάβει ως επίδομα ενοικίου, σημειώνει πάντως ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί απο την Κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει η ίδια, έχει λάβει συνολικά 23.000 ευρώ ως επίδομα ενοικίου, η περίοδος χορήγησης του οποίου τελείωσε τον Αύγουστο του 2017 κι έκτοτε δεν έχει κάνει νέο αίτημα για συνέχιση της παροχής. Σημειώνει ότι όλα έχουν γίνει βάσει του νόμου και των διατάξεων που ισχύουν για τους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, όπως εκείνη, συμπληρώνοντας ότι ουδέποτε ήθελε να προκαλέσει τον λαό. 

Η δήλωση της Ράνιας Αντωνοπούλου για την επιδότηση ενοικίου

Σύμφωνα με το Ν.4336/2015 που δίνει το δικαίωμα σε εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης να λαμβάνουν επιδότηση διαμονής, εφόσον δε διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία στην Αθήνα, αιτήθηκα και έλαβα ένα σημαντικό ποσό ως επιδότηση ενοικίου. Αυτήν την πρόνοια του νομοθέτη απολαμβάνουν από το 1994 όλοι οι βουλευτές που δεν έχουν έδρα την Αθήνα, χωρίς άλλες εισοδηματικές προϋποθέσεις.

Διευκρινίζω ότι ως  βουλευτής Επικρατείας, κατά τη διάρκεια της πρώτης κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν αιτήθηκα να λάβω την εν λόγω επιδότηση, παρότι την δικαιούμουν. Πολλούς μήνες μετά της θεσμοθέτησή της πληροφορήθηκα  ότι ως εξωκοινοβουλευτικό μέλος της κυβέρνησης δικαιούμαι επιδότηση, και μάλιστα από συναδέλφους μου. Έτσι κατέθεσα αίτηση και έκτοτε έλαβα συνολικά 23.000 ευρώ για δύο χρόνια.

ΡΑΝΙΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ - ΒΟΥΛΗ

Από τον Αύγουστο 2017, οπότε έληξε η περίοδος για την οποία είχα αιτηθεί την επιδότηση, σταμάτησα να την λαμβάνω, καθώς δεν κατέθεσα νέα αίτηση. Δεδομένου ότι η αντίστοιχη διάταξη για τους εκτός έδρας Βουλευτές βρισκόταν σε ισχύ ήδη από το 1994 και ακολουθείται ακόμα χωρίς ποτέ να αμφισβητηθεί, και δεδομένου ότι όλες οι ενέργειές μου ήταν σύμφωνες με τον νόμο, δεν διανοήθηκα ότι υπήρχε κάτι αμφιλεγόμενο ή μεμπτό στην επιλογή μου, καθώς η επιδότηση αποτελεί τμήμα της αμοιβής μου.

Δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις μου να προκαλέσω το κοινό περί δικαίου αίσθημα, ούτε να προσβάλω τον ελληνικό λαό. Έχω πλήρη επίγνωση ότι η αμοιβή μου για τις υπηρεσίες που παρέχω προέρχεται από τους κόπους του.

Ιδιαίτερα σε αυτήν την περίοδο της κρίσης, που χιλιάδες κόσμος αγωνιά για την κατοικία του, το εισόδημά του, τα δάνειά του, αντιλαμβάνομαι ότι κάθε παροχή, ακόμα και νόμιμη, εξοργίζει. Αντιλαμβάνομαι επίσης ότι η οικονομική μου κατάσταση, όπως αποτυπώνεται στις δηλώσεις του πόθεν έσχες, ενίσχυσε την αγανάκτηση του κόσμου.

Πριν τρία χρόνια, όταν ο Αλέξης Τσίπρας με πρότεινε ως βουλευτή Επικρατείας και στη συνέχεια υπουργό, αποδέχθηκα την τιμή χωρίς δεύτερη σκέψη για το τι θα άφηνα πίσω. Όπως τότε, έτσι και τώρα φυσικά παραμένω στη διάθεση του Πρωθυπουργού. 

Ράνια Αντωνοπούλου

Επειδή δεν ήρθα στην Ελλάδα για να γίνω πλουσιότερη και επειδή μοναδικό μου μέλημα ήταν πάντα να υπηρετήσω την προσπάθεια να ξεπεράσει η χώρα μου την οικονομική κρίση, δηλώνω ότι κίνησα ήδη τις διαδικασίες επιστροφής των χρημάτων.

Ζητώ από τους συμπολίτες μου να με κρίνουν για το έργο μου, όπως αποτυπώνεται στην απομείωση της ανεργίας όχι μόνο σήμερα αλλά κυρίως τα δύο πρώτα ιδιαίτερα δύσκολα  χρόνια της διακυβέρνησης μας. 

Με άλλα λόγια, ζητώ να κριθώ από όλους για τα αποτελέσματα της δουλειάς μου και όχι από ένα θέμα το οποίο για προφανείς λόγους η αξιωματική αντιπολίτευση επιλέγει αυτή τη χρονική στιγμή να αναγάγει σε υπ’αριθμόν Ένα ηθικό ζήτημα της χώρας.

Την παραίτηση της είχε ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας

Την οδό της παραίτησης είχε υποδείξει στην Ράνια Αντωνοπούλου ο Πρωθυπουργός, ο οποίος σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της της «εξέφρασε την διαφωνία του», όπως δήλωσε Δημήτρης Τζανακόπουλος, αποτυπώνοντας την δυσφορία του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι «ο Πρωθυπουργός έχει μιλήσει με την Ρ. Αντωνοπούλου. Της μετέφερε ότι δεν θεωρεί ορθό το γεγονός ότι έγινε χρήση της συγκεκριμένης διάταξης. Και, από εκεί και πέρα, περιμένουμε τη δική της τοποθέτηση».

Σε βαρύ κλίμα συνεδρίασε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, λόγω της θύελλας αντιδράσεων για τη Ράνια Αντωνοπούλου. Μάλιστα, μετά το τέλος της συνεδρίασης, υψηλόβαθμο στέλεχος που ρωτήθηκε για την υπόθεση, παρέπεμψε στην ίδια για τις εξελίξεις. 

"Πυρά" πανταχόθεν

Έντονη είναι η κριτική της Νέας Δημοκρατίας, ενώ απορίες εκφράζουν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ναι μεν η επιδότηση ενοικίου προβλέπεται για τους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς από νόμο του 2015, ωστόσο η κυρία Αντωνοπούλου είναι παντρεμένη με τον Υπουργό Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου κι αποτελούν σύμφωνα με το πόθεν έσχες ένα από τα πλουσιότερα ζευγάρια της Βουλής, με κοινό εισόδημα 450.000 ευρώ, καταθέσεις κοντά στο μισό εκατομμύριο ευρώ και επενδύσεις πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με το πόθεν έσχες του 2015.

«H κ. Αντωνοπούλου ζήτησε και έλαβε 1.000 ευρώ μηνιαίως επίδομα ενοικίου ως κάτοικος Νέας Υόρκης. Το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να επιστρέψει αμέσως και εντόκως τα χρήματα και να ζητήσει συγγνώμη από τους Έλληνες» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυρακη, και πρόσθεσε: «Θα μπορούσαμε να ζητήσουμε παραίτηση, αλλά κάτι τέτοιο σε αυτήν την κυβέρνηση δεν συνηθίζεται ακόμη και αν συντρέχουν σοβαροί λόγοι. Εδώ, όμως, χάθηκε και το φιλότιμο».

«Η κυρία Αντωνοπούλου (και ο Υπουργός Σύζυγός της) λαμβάνουν επίδομα ενοικίου 12.000 ευρώ το χρόνο, με διάταξη που έφεραν οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Απαράδεκτη πρόκληση, όταν όχι μόνο έχουν τεράστια περιουσία, αλλά διαθέτουν αποδεδειγμένα ιδιόκτητη οικία στην Αττική. Τα «καλά και συμφέροντα» με κάλυψη του ίδιου του Πρωθυπουργού. Η κυρία Υπουργός θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί και η επιδότηση να διακοπεί», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση του.

«Υπάρχει ζήτημα και είναι ζήτημα αρχής» δήλωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΙ. Παράλληλα, ο γγ του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης τόνισε ότι «αυτή η κίνηση, αυτή η αποδοχή θολώνει ένα έργο το οποίο κάνει η ίδια υπουργός και αυτό με στεναχωρεί». «Με νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ το κράτος πληρώνει τα ενοίκια ακόμη και των πλουσιότερων υπουργών», αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ Θόδωρος Καράογλου.

Η επιδότηση ενοικίου για εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς θεσπίστηκε από την κυβέρνηση το 2015, καθώς μέχρι τότε καλύπτονταν από το δημόσιο τα έξοδα διαμονής μόνο των βουλευτών της επαρχίας. Ωστόσο η απόφαση ισχύει ανεξαρτήτως μισθώματος και χωρίς κανένα εισοδηματικό κριτήριο, και αυτό "το παράθυρο" του νόμου εκμεταλλεύτηκε η Ράνια Αντωνοπούλου, για να πάρει επιδότηση 12 χιλιάδες ευρώ το χρόνο.

«Όταν ένας από τους πλούσιους υπουργούς εισπράττει επιδότηση ενοικίου 1.000 ευρώ το μήνα από τα χρήματα των φορολογουμένων, για ποιά κοινωνική δικαιοσύνη μπορεί να μιλάει; Ποιά ευαισθησία μπορεί να επικαλείται; Η υποκρισία και ο κυνισμός, βασικά στοιχεία της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, σε όλο τους το μεγαλείο. Ας το βλέπουν όσοι ακόμη τους πιστεύουν», δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας. 


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κορονοϊός – Ρωσία: Ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων13:22ΥΠΕΝ: Μέτρα για φθηνότερο ρεύμα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις13:10Γεννηματά: η Κυβέρνηση παίζει κορώνα γράμματα υγεία και παιδεία12:57ΥΠΕΞ για Καστελλόριζο: Η Τουρκία να οδηγήσει τους υπεύθυνους στη Δικαιοσύνη12:45Στο εδώλιο 80χρονη γιατί δεν είχε κόψει τα νύχια του γαϊδάρου της!12:34Θεοχάρης: Η Ελλάδα πρωταγωνιστούσε και θα πρωταγωνιστεί στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη12:21Η “Τόκιο”... γκρέμισε το Instagram με τη σέξι φωτογραφία της (εικόνες)12:09Κορονοϊός - Βρυξέλλες: Αυστηρά μέτρα μετά την “έκρηξη” κρουσμάτων11:56Κολαστήριο για απαχθέντες μετανάστες11:43“Breaking Bad” στο Μακεδονία TV11:31Βάφτηκε… με αίμα η άσφαλτος11:18Πλοίο δίνει “μάχη” για να δέσει στην Σίκινο (βίντεο)11:06Κικίλιας: η πορεία της πανδημίας θα κρίνει την επιβολή των νέων μέτρων10:53Αιματηρό επεισόδιο σε δομή φιλοξενίας10:41“Ψηφιακή σύνταξη”: Οι ημερομηνίες για την αίτηση συνταξιοδότησης10:28Βαρουφάκης στον ΑΝΤ1: δεδομένο το νέο μνημόνιο (βίντεο)10:16Τελετή εκταφής ενός Αγίου (εικόνες)10:03Φωτιά στον ΧΥΤΑ Φυλής: Αποπνικτική ατμόσφαιρα και τοξικό νέφος09:51Άλεκ Μπάλντουιν: Ο απίστευτος λόγος που δεν κατεβαίνει στην πολιτική09:38Ζαχαράκη στον ΑΝΤ1: Ανοικτό το ενδεχόμενο για κυλιόμενο ωράριο στα σχολεία (βίντεο)09:26
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο