LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΓενικάΔημοσίευση: 25 Φεβρουαρίου 2018 15:43 | Ανανέωση: 25 Φεβρουαρίου 2018 21:36

Novartis: νέες μαρτυρίες, αντιδράσεις και “πυρά”

Ο πληροφοριοδότης Β "σπάει" τη σιωπή του. Για νέα ανατριχιαστικά στοιχεία κάνει λόγο το Μαξίμου. Μήνυση κατά του Κώστα Βαξεβάνη κατέθεσε ο Σαμαράς.

Novartis - μάρτυρας

«Λάδι» στη «φωτιά» της πολιτικής αντιπαράθεσης για την υπόθεση Novartis ρίχνει η παρέμβαση ενός εκ των τριών μαρτύρων, ο οποίος με επιστολή του στο Έθνος της Κυριακής αποκαλύπτει γιατί αποφάσισε να μιλήσει στη δικαιοσύνη.

«Για ενάμιση χρόνο συγκέντρωνα στοιχεία. Θα κατήγγειλα στο Department of Justice τη Novartis. Με ονόματα και στοιχεία. Η ηδονή που ένιωσα τη στιγμή που παρέδωσα το στικάκι με τα απόρρητα αρχεία του υπολογιστή της εταιρείας ήταν κορυφαία. Γι’ αυτό έγινα πληροφοριοδότης. Εν ονόματι του Ελληνικού Λαού, ενώπιον της αμερικανικής Δικαιοσύνης. Και για τους συνένοχους διεφθαρμένους γιατρούς και πολιτικούς... κουκουλοφόρος…» τονίζει ο πληροφοριοδότης Β.

Ο μάρτυρας, μάλιστα, χωρίς να αναφέρεται σε ονόματα κάνει λόγο για πολιτικούς και δημοσιογράφους που τα έπαιρναν από την εταιρία. «Είδα και τους πολιτικούς που τα παίρνανε. Και τους δημοσιογράφους που τα τσέπωναν χοντρά. Αυτοί όμως ήταν ίδιοι και απαράλλαχτοι, όπως και στην κανονική τους ζωή, αφού συνέχιζαν να με κοιτούν με τον ίδιο ακριβώς υποκριτικό τρόπο που με κοιτούσαν τόσα χρόνια στα συνέδρια, στις πίτες, στις εκλογές, στα τσιγάρα, τα ποτά, τα ξενύχτια και τις μίζες» λέει χαρακτηριστικά.

Στη ΝΔ πάντως επιμένουν πως οι μάρτυρες πρέπει να καταθέσουν κατ’ αντιπαράθεση με τα πολιτικά πρόσωπα την ώρα που η κυβέρνηση κατηγορεί την αντιπολίτευση για προσπάθεια απαξίωσης και εκφοβισμού τους.

«Κάθε μέρα και νέα ανατριχιαστικά στοιχεία βγαίνουν στη δημοσιότητα σχετικά με τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος μέσα από μίζες σε πολιτικούς και γιατρούς. Όσοι λοιπόν βιάζονται να θάψουν το σκάνδαλο, να απαξιώσουν τα στοιχεία, να μιλήσουν για ψευδομαρτυρίες και κουκουλοφόρους αναφερόμενοι σε μάρτυρες που το FBI έκρινε αξιόπιστους, καλό θα είναι να είναι πιο προσεκτικοί γιατί εκτίθενται» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού με αφορμή τα νέα στοιχεία που αφορούν στην υπόθεση Novartis.

υπόθεση Novartis

«Προειδοποιήσαμε ήδη την κυβέρνηση να μην κλείσει άρον-άρον την Προκαταρκτική Επιτροπή. Θέτοντας ως αδιαπραγμάτευτο όρο να εξεταστούν κατά αντιπαράσταση οι μάρτυρες με τα πολιτικά πρόσωπα που έχουν διαπομπεύσει, και τα οποία με βάση τις δικές τους και μόνον καταθέσεις έχουν παραπεμφθεί» δήλωσε από πλευράς του ο Τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.

Παράλληλα, με φορμή την τηλεοπτική συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Σκάι, στην οποία χαρακτήρισε αυτονόητο ότι θα φύγει από το κόμμα όποιος έχει αγγίξει μαύρο χρήμα, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρόεδρο της ΝΔ να αποφασίσει για το εάν η υπόθεση Novartis είναι σκάνδαλο ή πολιτική σκευωρία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στην ανακοίνωση του «Οφείλουμε να τον συγχαρούμε για τη συγκεκριμένη δήλωση και να του επισημάνουμε πως αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο η αποπομπή από το κόμμα θα είναι το λιγότερο που θα κληθεί να αντιμετωπίσει». Καταλήγοντας τονίζει «ωστόσο, περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει πώς είναι δυνατόν να αφήνει παράθυρο κάποιος από τη ΝΔ να έχει αγγίξει μαύρο χρήμα στην υπόθεση Νοβάρτις, ενώ μέχρι χθες έκανε λόγο για "σκευωρία" και "πολιτική δίωξη"; Θα αποφασίσει; Υπάρχει σκάνδαλο ή πολιτική σκευωρία;»

Κατά της λογικής των κρυφών μαρτύρων τάσσονται πάντως και οι δικηγόροι. «Είναι διαφορετικό ζήτημα η προστασία του μάρτυρα, που αποδεδειγμένα κινδυνεύει, από την προστασία του «κρυφού» μάρτυρα, που μπορεί να προβαίνει ανέλεγκτα σε καταθέσεις, χωρίς δυνατότητα ελέγχου της αξιοπιστίας του και χωρίς συνέπειες για τον ίδιο. Ο θεσμός του «κρυφού» μάρτυρα είναι αντίθετος με τις αρχές του νομικού μας πολιτισμού, προσβάλει τα ανθρώπινα δικαιώματα και παραβιάζει τις αρχές της δίκαιης δίκης» αναφέρει η Συντονιστική Επιτροπή Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Για κατεξοχήν πολιτικό σκάνδαλο έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κληθείς να σχολιάσει την υπόθεση Novartis. «Σε ό,τι αφορά  στην πιθανή ποινική εμπλοκή πολιτικών προσώπων, είναι δεδομένο ότι υπάρχουν ενδείξεις που καθιστούν εύλογη μια τέτοια εκτίμηση. Δεν είναι όμως δουλειά της κυβέρνησης, αλλά των δικαστικών Αρχών να εξατομικεύσουν αυτές τις ευθύνες» πρόσθεσε ο ίδιος.

Σε αυτό το κλίμα ο Παύλος Πολάκης απάντησε με τον γνωστό του τρόπο στις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη:

Πολάκης - FB - Γεωργιάδης

Με επιστολή της προς τους πολιτικούς αρχηγούς η Φώφη Γεννηματά ζητά τη συγκρότηση διακομματικής επιτροπής για τη χάραξη εθνικής στρατηγικής.

Εν τω μεταξύ, με βαριοπούλα και κόκκινες μπογιές επιτέθηκε ο "Ρουβίκωνας" στα κεντρικά γραφεία της Novartis Hellas, στη Μεταμόρφωση. Με μακροσκελές κείμενο, που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου, ο Ρουβίκωνας δηλώνει, μεταξύ άλλων, την αλληλεγγύη του σε όσους έχουν εμπλακεί στην υπόθεση μέσω ανώνυμων μαρτύρων. Δείτε ΕΔΩ την επίθεση καρέ - καρέ.

Μύνηση Σαμαρά κατά Βαξεβάνη

Εκτός από την πολιτική αντιπαράθεση, το μεσημέρι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατέθεσε μήνυση κατά του δημοσιογράφου και εκδότη Κώστα Βαξεβάνη ζητώντας να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμιση.

Αφορμή η ανάρτηση από τον κ. Βαξεβάνη φωτογραφίας του Αντώνη Σαμαρά στην οποία εμφανίζεται να προειδοποιεί ότι όσοι δώσουν στοιχεία για τη Novartis θα έχουν την τύχη του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου που κάηκε μέσα στο αυτοκίνητό του.

Ακολούθησε η οργή του Αντώνη Σαμαρά αλλά και επίθεση της ΝΔ στο Μαξίμου. «Η χυδαία και προκλητικά προσβλητική ανάρτηση του Κώστα Βαξεβάνη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης εις βάρος του κ. Σαμαρά αποτελεί ντοκουμέντο αθλιότητας. Η  διατεταγμένη αποστολή που έχει αναλάβει εδώ και καιρό αποκαλύπτεται κάθε μέρα και περισσότερο» αναφέρουν συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά.

«Το γνωστό φερέφωνο της κυβέρνησης ξεπέρασε πλέον κάθε όριο. Καλούμε τους ενοίκους του Μαξίμου να τον μαζέψουν γιατί τους εκθέτει πια απροκάλυπτα» τονίζουν Πηγές της ΝΔ σχολιάζοντας την ανάρτηση.

Για σατυρική φωτογραφία αναγνώστη έκανε λόγο ο εκδότης. «Για αυτή την σατυρική φωτογραφία αναγνώστη ο Σαμαράς έκανε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση μαθαίνω. Η ταραχή πλέον είναι εμφανής. Όσο για τη μικρότητα του πολιτικού ανδρός, απλώς... Αντωνάκης» έγραψε στο Twitter ο κ. Βαξεβάνης.

Βαξεβάνης - Twitter

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜαρινάκης: Με συμβολισμούς η υποψηφιότητα ΜπελέρηΣήμερα 09:09 | Ειδήσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε στον ΑΝΤ1 για τις ευρωεκλογές, την υποψηφιότητα Μπελέρη, τις συλλήψεις για τη δολοφονία Λυγγερίδη και την ακρίβεια.

Χριστοφιλοπούλου για Μπελέρη: όσα λένε τα ακούω βερεσέ (βίντεο)Σήμερα 09:11 | Ειδήσεις

Τι είπε η συνυποψήφια του Φρέντη Μπελέρη για τις δηλώσεις της που προκάλεσαν αντιδράσεις.

Κασσελάκης από Αστυπάλαια: Εμείς είμαστε μαθημένοι στις φουρτούνες... (βίντεο)Χθες 16:58 | Ειδήσεις

Τι είπε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

Ελληνοτουρκικά - ΜΟΕ: Τι ειπώθηκε στη συνάντηση στο Πεντάγωνο (εικόνες)Χθες 20:50 | Ειδήσεις

Ποια ζητήματα τέθηκαν στο τραπέζι της συζήτησης μεταξύ των δύο χωρών στο πλαίσιο των μέτρων ανοικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Χριστοφιλοπούλου για Μπελέρη: όσα λένε τα ακούω βερεσέ (βίντεο)10:02Γάζα: Μωρό γεννήθηκε με καισαρική από νεκρή μητέρα (εικόνες)09:49Φωτιά στη Σούδα κοντά στον Ναύσταθμο - Μήνυμα 112 στους κατοίκους (εικόνες)09:35Μαρινάκης: Με συμβολισμούς η υποψηφιότητα Μπελέρη09:24Δολοφονία Γιώργου Λυγγερίδη: Στον εισαγγελέα οι 67 συλληφθέντες (εικόνες)09:11ΗΠΑ για επίσκεψη Ερντογάν: Ρωτήστε την Άγκυρα αν υπάρχει αλλαγή σχεδίων08:58Χαλκιδική: Καρέ - καρέ η επίθεση με φτυάρι στον δημοτικό υπάλληλο (βίντεο) 08:44Μαλαισία: φονική σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων (βίντεο)08:30“The 2Night Show” - Χάρης Βεραμόν: οι εξαφανίσεις που συγκλόνισαν το πανελλήνιο (βίντεο)08:17Θεσσαλονίκη - Καραμπόλα: Στρατιωτικό λεωφορείο και απορριμματοφόρο συγκρούστηκαν με 3 ΙΧ08:04Δολοφόνοι Λυγγερίδη: Τα καταφέραμε, έχουμε νεκρό αστυνομικό07:51Οι “illuminati” των ευρωψηφοδελτίων07:39“The 2Night Show” - Γιαννουδάκη: η “Αρχοντούλα” από τις “Ψυχοκόρες” και η βεντέτα (βίντεο)07:26Σητεία: Η “μαύρη χήρα” του καρδιολόγου καλείται να φύγει από την Κρήτη07:13Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επέβλεψε άσκηση “πυρηνικής αντεπίθεσης”07:01Λασίθι: Έκρυβαν ναρκωτικά και σύνεργα σε σπίτια και ΙΧ (εικόνες)06:48Εορτολόγιο - 23 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 06:35Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη06:21Καιρός: Βροχές, σκόνη και άνοδος θερμοκρασίας την Τρίτη06:08Λειψοί: Τραγούδι... πρόσκληση στο νησί από τον Δήμαρχο και τον “Μιχαλάρα” (βίντεο)23:59
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο