LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΓενικάΔημοσίευση: 08 Φεβρουαρίου 2018 20:47

“Μύλος” με βίντεο, FBΙ και τις “Καθαρές Ημέρες” της Novartis (βίντεο)

Τα ντοκουμέντα των προστατευόμενων μαρτύρων, οι οργισμένες αντιδράσεις και οι καταγγελίες για μεθοδεύσεις από Σαμαρά – Στουρνάρα. Το δίκτυο που είχε στήσει η εταιρεία.​

Novartis - μάρτυρας

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της έκθεσης του FBI, για το παράνομο δίκτυο φαρμάκων που είχε στήσει η Novartis στην Ελλάδα, ενώ στην ογκώδη δικογραφία περιγράφεται διεξοδικά, ο τρόπος χρηματισμού γιατρών και κρατικών λειτουργών.

Ωστόσο, διαστάσεις θρίλερ παίρνει η ανταλλαγή αλληλογραφίας του FBI με τις ελληνικές αρχές. Οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες στην Ελλάδα ανέφεραν τα ονόματα 10 Ελλήνων πολιτικών στην υπόθεση Novartis. Τώρα εμφανίζονται 7 και όχι 10 ονόματα σε έγγραφο του FBΙ που περιλαμβάνεται στη δικογραφία του έφτασε στη Bουλή. Στο έγγραφο το οποίο εστάλη μετά από αίτημα των ελληνικών δικαστικών αρχών αναφέρονται με τη σειρά τα ονόματα: 

Ανδρέας Λοβέρδος
Μάριος Σαλμάς
Άδωνις Γεωργιάδης
Ανδρέας Λυκουρέντζος
Αντώνης Σαμαράς
Γιάννης Στουρνάρας
Δημήτρης Αβραμόπουλος

Oργή από Σαμαρά

Οργισμένα αντέδρασε ο Αντώνης Σαμαράς. Ο Πρώην πρωθυπουργός κατήγγειλε ευθέως μεθόδευση από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη προκειμένου το όνομά του να μπει στο έγγραφο των Αμερικανών παρά το γεγονός πως το FBI στην αρχική του έκθεση δεν έκανε καμία αναφορά στο πρόσωπό του.

«Το μόνο που επιβεβαιώνει το έγγραφο του FBI, είναι ότι από την Αμερικανική έρευνα δεν έχει προκύψει το παραμικρό για τον πρώην Πρωθυπουργό.  Επιβεβαιώνει όμως και την διατεταγμένη μεθόδευση της κυβέρνησης και της κας Τουλουπάκη να ενισχύσει με δήθεν στοιχεία των Αμερικανικών Αρχών την κυβερνητική σκευωρία που ήδη καταρρέει. Όσα ψέματα και αν πουν οι σκευωροί δεν πρόκειται να γλιτώσουν!» ανέφεραν συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά.

Σχέδιο εξόντωσής του καταγγέλλει ο Γιάννης Στουρνάρας

Σχέδιο εξόντωσής του καταγγέλλει ο Γιάννης Στουρνάρας, απαντώντας στις προσπάθειες να εμπλέξουν τον ίδιο και τη σύζυγό του στη δίνη της Novartis.

Με μια οργισμένη ανακοίνωση ο Κεντρικός Τραπεζίτης δίνει και πολιτική χροιά στη νέα επίθεση. «Η προσπάθεια κάποιων να με εμπλέξουν, προσωπικά και οικογενειακά, στο σκάνδαλο Novartis, θα πέσει στο κενό», τονίζει και κάνει λόγο για «σκοπιμότητες αυτών που με κάθε βρώμικο τρόπο επιδιώκουν την εξόντωσή μου… με  μοναδικό στόχο την αποπομπή μου από τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος.”

Πρόγραμμα εξαφάνισης συγκεκριμένων στοιχείων

Στην ογκώδη δικογραφία, ωστόσο, δεν περιλαμβάνονται μόνο ονόματα αλλά και στοιχεία για τον τρόπο δράσης της εταιρείας.

Για καθαρές δουλειές ωστόσο, χωρίς στοιχεία, όπως λέει το FBI στη Novartis είχαν καθιερωθεί οι «καθαρές ημέρες». Οι ημέρες όπου συγκεκριμένοι άνθρωποι περνούσαν απ’ τους υπολογιστές των υπαλλήλων και απλά εξαφάνιζαν αρχεία από τους υπολογιστές για να χαθούν τα ύποπτα ίχνη.

Οι διευθυντές του τμήματος πήγαιναν από γραφείο σε γραφείο και κατηύθυναν τους εργαζόμενους σε καταστροφή συγκεκριμένων στοιχείων. Οι «καθαρές μέρες» έτρεχαν στην Ελλάδα ως τον Ιούλιο του 2017.

Το… Harvard project 

Μεταξύ των στοιχείων που φαίνεται ότι εξαφανίστηκαν ήταν και… το Harvard που εκτός από παγκοσμίου φήμης Πανεπιστήμιο ήταν και ειδικό πρόγραμμα στη Novartis, όπως αναφέρει ο μάρτυρας με το ψευδώνυμο «Μάξιμος Σαράφης», ώστε η εταιρεία να επηρεάσει κρατικούς λειτουργούς στην Ελλάδα.

Novartis

Σύμφωνα με τον προστατευόμενο μάρτυρα «Μάξιμο Σαράφη», το HARVARD PROJECT είναι ένα πρόγραμμα που εκπονήθηκε από τη μητρική εταιρεία ειδικά για την Ελλάδα με σκοπό η εταιρεία να επηρεάσει κρατικούς αξιωματούχους έτσι ώστε να διαμορφωθεί ένα σύστημα υγείας ευνοϊκό για τη Novartis.  Ο στόχος του προγράμματος μεταφράζεται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ…

Επίσης, ο ίδιος μάρτυρας αναφέρει ότι η Novartis επιδίωκε να της καταβληθούν από το ελληνικό κράτος ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 140 εκατομμυρίων ευρώ και παράλληλα να κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά νέα φαρμακευτικά προϊόντα.

Επιλογή γιατρών με βάση τις συνταγογραφήσεις

Για να πετύχει τους στόχους της η εταιρεία έπρεπε να ρίξει λάδι στην κρατική μηχανή και για να προωθήσει τα προϊόντα της με λάδι σε πρόθυμους γιατρούς. Οι τελευταίοι, σύμφωνα με το FBI, επιλέγονταν με βάση τις συνταγογραφήσεις, έπαιρναν 500 ως 1000 ευρώ μέσω ηλεκτρονικών πάνελ που διοργανωνόταν, η εταιρεία εξέδιδε πλαστά τιμολόγια, οι πωλητές έπαιρναν την προμήθειά τους και μετά… με τις «καθαρές μέρες» τα στοιχεία εξαφανίζονταν.

smartphone - ιατρική - γιατρός

Οι αντιπρόσωποι ενημέρωναν τους γιατρούς ότι θα έπαιρναν 500-1.000 ευρώ για συγκεκριμένο αριθμό συνταγογραφήσεων φαρμάκων της Novartis. Για τις πληρωμές οργανώνονταν ηλεκτρονικά πάνελ… Η Sandoz το δεύτερο εξάμηνο του 2016 ξόδεψε 15.000 ευρώ σε ψευδή τιμολόγια για την παραγωγή διαφημιστικών εντύπων. Ο πωλητής κρατούσε το 10% και τα υπόλοιπα πήγαιναν στις πληρωμές γιατρών.

Εκτός απ’ τους γιατρούς έτρεχε και το σχέδιο μέσω ειδικού λογαριασμού, λέει ο μάρτυρας με το ψευδώνυμο «Μάξιμος Σαράφης» που υποστηρίζει ότι το ξέπλυμα γινόταν μέσω διαφημιστικών που έπαιρναν προμήθεια 30%, το υπόλοιπο ποσό κατέληγε, όπως ισχυρίζεται σε κρατικούς λειτουργούς και πολιτικούς…

 «Το ποσό των 100.000 ευρώ μεταφέρθηκε από το τμήμα οφθαλμολογίας της Novartis Ελλάς στο τμήμα πρόσβασης (MARKET ACCESS) και αφού ξεπλύθηκε μέσω διάφορων διαφημιστικών εταιρειών εν συνεχεία, αφού παρακρατήθηκε από τις εταιρείες το 30%, επιστράφηκε στον Φρουζή το ποσό των 70.000 το οποίο ο τελευταίος παρέδωσε δια ζώσης στον υπουργό» υποστηρίζει ακόμα ο μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης».

Εν τω μεταξύ, "λάδι στη φωτιά" της αντιπαράθεσης έριξε η αποκάλυψη του δικηγόρου των τριών μαρτύρων στον ΑΝΤ1 πως υπάρχουν βίντεο και ηχογραφημένες συνομιλίες που αποδεικνύουν τα όσα έχουν καταθέσει.

Οι μάρτυρες στην Αμερική κατέθεσαν βίντεο και ηχητικά ντοκουμέντα, αποκάλυψε ο δικηγόρος Παύλος Σαράκης, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να λέει ότι θα ζητήσει την βίαιη προσαγωγή του δικηγόρου.

Ο Κοντονής "αδειάζει" τον Πολάκη 

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, πάντως, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 "άδειασε" χθες τον Παύλο Πολάκη ο οποίος είχε δηλώσει πως γνωρίζει τους προστατευόμενους μάρτυρες.

Βουλή - Διεύθυνση Νομικού Ελέγχου

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τους μάρτυρες, τόνισε ο Σταύρος Κοντονής, ενώ ο Παύλος Πολάκης εξαπέλυσε νέα πυρά κατά της ΝΔ λέγοντας πως βρίσκεται σε πανικό. 

Στην αντεπίθεση οι εμπλεκόμενοι 

Οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, πάντως, περνούν στην αντεπίθεση κάνοντας λόγο για σκευωρία.

"Ο Παπαγγελόπουλος έστησε τη σκευωρία με τους ψευδομάρτυρες", υποστηρίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, μέσω ΑΝΤ1, χαρακτήρισε «αλητήριο» τον μάρτυρα. «Δεν είχα καμία αρμοδιότητα», τονίζει από την πλευρά του ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος με δήλωσή του υποστηρίζει ότι η υπόθεση Novartis είναι στημένη κι επικαλείται αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ στις 19 Ιανουαρίου.

Με σκληρή γλώσσα και σε υψηλούς τόνους, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατηγόρησε την κυβέρνηση για την υπόθεση Novartis, κάνοντας λόγο για «σκευωρία» και «αποστολή κουκουλοφόρων εναντίον της πολιτικής».

Το γραφείο τύπου του ΚΚΕ σε ανακοίνωση του τονίζει ότι «όσο σημαντικό είναι για το λαό να διαλευκανθεί πλήρως αυτή η υπόθεση και κανένας υπεύθυνος να μην πέσει στα μαλακά, άλλο τόσο σημαντικό είναι να μη λειτουργήσει ως βολικό άλλοθι συγκάλυψης της αντιλαϊκής πολιτικής και των πραγματικών προβλημάτων». 

Αρνείται τις κατηγορίες ο Φρουζής

Αρνείται τις κατηγορίες για δωροδοκία πολιτικών ή άλλων προσώπων, ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis, Κωνσταντίνος Φρουζής. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "Παραπολιτικά Fm", ανέφερε πως δεν έχει κληθεί να καταθέσει για την υπόθεση και πως οι ιδιωτικές συναντήσεις με πολιτικούς, ήταν μέρος της δουλειάς του.

Πάντως, το απόγευμα της Τετάρτης αστυνομικοί μετά από εντολή του εισαγγελέα πήγαν στο σπίτι του κ. Φρουζή και του ζήτησαν το διαβατήριο του καθώς θεωρείται ύποπτος φυγής. Στον Κωσταντίνο Φρουζή έχει ασκηθεί δίωξη για δωροδοκία και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΧανιά: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τον Μάικ Πομπέο (βίντεο)Χθες 21:41 | Ειδήσεις

“Φρούριο” η πόλη εξαιτίας της άφιξης του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών. Φιλοξενείται στο πατρικό σπίτι του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πομπέο: Τέσσερις προτάσεις στρατηγικού ενδιαφέροντος στις αποσκευές του (βίντεο)Χθες 19:23 | Ειδήσεις

Πώς οι ΗΠΑ φιλοδοξούν να ενισχύσουν την παρουσία τους στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.​


 


 

Κεραμέως στον ΑΝΤ1: Εκ περιτροπής διδασκαλία ή τηλεκπαίδευση αν χρειαστεί (βίντεο)Χθες 09:19 | Ειδήσεις

Η υπουργός Παιδείας μιλά για τα κρούσματα κορονοϊού και την αναπλήρωση των χαμένων μαθημάτων, τις  καταλήψεις, τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Πως απαντά στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης.

Καλίν: Νησιά και FIR στον διάλογο με την ΕλλάδαΧθες 12:40 | Ειδήσεις

Τι είπε ο εκπρόσωπος του Ερντογάν για την επανάληψη των διερευνητικών συνομιλιών με την Ελλάδα αλλά και για την  Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κορονοϊός: αρνητικοί και οι 12 εργαζόμενοι στο κρουαζιερόπλοιο08:26Θεοδωρίδου στον ΑΝΤ1: να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης αυτοί που πρέπει (βίντεο)08:15ΑΔΜΗΕ: Ολοκληρώθηκε η Β’ Φάση Διασύνδεσης των Κυκλάδων08:03Λινού στον ΑΝΤ1: Πρόσθετα και εύκολα στην εφαρμογή τους μέτρα (βίντεο)07:51Στο Λαύριο πρόσφυγες και μετανάστες από νησιά του Ανατολικού Αιγαίου07:39Champions League: για την πρόκριση στη Λευκωσία ο Ολυμπιακός07:28Καλιφόρνια: χωρίς έλεος οι φονικές φωτιές (εικόνες)07:16Ο Ήλιος και ο νέος 11ετής κύκλος του07:05Αιματηρή ομηρία στο Όρεγκον06:53Στον Πειραιά το κρουαζιερόπλοιο με τα κρούσματα κορονοϊού (βίντεο)06:40Μπουρίνι “σάρωσε” την Καλλονή (εικόνα)06:28Ζώδια: οι προβλέψεις της Τρίτης06:15Καιρός: Βροχές και σποραδικές καταιγίδες την Τρίτη06:03Κορονοϊός: έως 500000 καρχαρίες μπορεί να θανατωθούν για το εμβόλιο23:59Ελβετία: κατώτατος μισθός 3800 ευρώ το μήνα, αλλά τα συνδικάτα διαμαρτύρονται23:48Λέσβος - Κακοκαιρία: Ώρες αγωνίας για επιβαίνοντες σε αλιευτικό σκάφος23:37ΠΑΟΚ: το συγκινητικό αντίο του Ουάρντα23:30Ο Μπόρις Τζόνσον χαιρετίζει την επανέναρξη συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας23:19Θεοχάρης: κοινά ευρωπαϊκά μέτρα για την επόμενη τουριστική σεζόν23:08Αμερικανικές εκλογές 2020: Live στον ΑΝΤ1 τα debate22:56
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο