LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΚύπροςΔημοσίευση: 04 Φεβρουαρίου 2018 19:37

Πρόεδρος της Κύπρου επανεξελέγη ο Νίκος Αναστασιάδης

Τα τελικά αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο. Τα συγχαρητήρια προς τον Πρόεδρο της Κύπρου.

Νικ. Αναστασιάδης - Κύπρος - εκλογές - νίκη

Πρόεδρος της Κύπρου επανεξελέγη για δεύτερη φορά ο Νίκος Αναστασιάδης, μετά και το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Μεγαλόνησο.

Ο Νίκος Αναστασιάδης βάσει του 100% των καταμετρημένων ψήφων επικράτησε με ποσοστό 56% επί του Σταύρου Μαλά, ο οποίος πήρε το 44% των ψήφων.

Ο Νίκος Αναστασιάδης πήρε 225.281 ψήφους, έναντι 169.243 του κ. Μαλά, με την αποχή να ανέρχεται σε 26%, που αντιπροσωπεύει 143.401 ψηφοφόρους.

Σύμφωνα με τον Γενικό Έφορο Εκλογής, Κύπρο Κυπριανού, παγκυπρίως ψήφισε το 73% σε σύγκριση με 71,8% στον πρώτο γύρο.

To μήνυμα του Νίκου Αναστασιάδη στους Κύπριους πολίτες, μέσω Twitter

Νικ. Αναστασιάδης - Κύπρος - εκλογές - νίκη

Στην πρώτη του δήλωση, μετά την επανεκλογή του, ο Κύπριος πρόεδρος , Νίκος Αναστασιάδης, τόνισε: «Απόψε δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, υπάρχει μόνο η Κύπρος μας, που κερδίζει».

Μιλώντας στο εκλογικό του επιτελείο ο πρόεδρος Αναστασιάδης ευχαρίστησε τον λαό για την ισχυρή, όπως είπε, εντολή, που του έδωσε. Ευχαρίστησε όσους τον ψήφισαν, αλλά και όσους έκαναν άλλες επιλογές.

Επίσης, ευχαρίστησε τον αντίπαλο του στον β΄γύρο των εκλογών, Σταύρο Μαλά και τους άλλους ανθυποψηφίους του. Η εκλογική διαδικασία, είπε, ολοκληρώθηκε και ότι λέχθηκε ανήκει στο παρελθόν.

«Από αύριο ξεκινά μια νέα μέρα που χρειάζεται ενότητα, γιατί μόνο έτσι μπορεί να προχωρήσουμε μπροστά. Θα συνεχίσω να λειτουργώ ως πρόεδρος όλων», κατέληξε ο πρόεδρος Αναστασιάδης.

Ο Σταύρος Μαλάς δήλωσε ότι συγχάρηκε τον πρόεδρο Αναστασιάδη για την επανεκλογή του και τόνισε: «Ο λαός έχει μιλήσει και η ετυμηγορία του είναι σεβαστή».

Νικ. Αναστασιάδης - Κύπρος - εκλογές - νίκη

Ο κ. Μαλάς είπε στους υποστηρικτές του ότι «το αποτέλεσμα σας απογοήτευσε», αλλά τους κάλεσε να το σεβαστούν. Ο αγώνας μας , συνέχισε, «άξιζε, και πάντα θα αξίζει ο αγώνας αυτός, που ούτε αρχίζει ούτε τελειώνει σε εκλογικές διαδικασίες».

Ο κ. Μαλάς εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες στα κόμματα της αριστεράς και πρόσθεσε «αν και πότε δεν υπήρξα μέλος της αριστεράς, θα κρατήσω για πάντα τη στήριξη αυτή».

Επίσης , δήλωσε ότι δεν θα σταματήσει να είναι ενεργός πολίτης και «η προσπάθεια μας ελπίζω να άφησε κάτι θετικό για την Κύπρο».

«Στην πολιτική ζωή πρέπει να παλεύεις και να μην υποστέλλεις την σημαία των αξιών. Το καλύτερο αύριο μπορεί να έρθει και η κοινωνία πρέπει να είναι πιο ώριμη σε σχέση με την πολιτική», κατέληξε.

Μήνυμα ενότητας προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τον κόσμο τους, έστειλε μιλώντας από το εκλογικό επιτελείο του Νίκου Αναστασιάδη, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Είναι η πρώτη φορά , επεσήμανε ο κύριος Νεοφύτου, «που σε δεύτερο γύρο προεδρικών εκλογών δεν υπήρξαν παζαρέματα και ανταλλαγές». Συνεχάρη τον Σταύρο Μαλά για το ήθος του και το κόμμα που τον στήριξέ, το ΑΚΕΛ. «Οι νικητές δείχνουν ανωτερότητα και απαράδεκτα συνθήματα δεν τιμούν την παράταξη μας», είπε ο κύριος Νεοφύτου.

Έχουμε, συμπλήρωσε ο κύριος Νεοφύτου, «μεγάλα οράματα για τον τόπο και τα μεγάλα οράματα δεν χωρούν σε μοιρασμένες πατρίδες». Ο μόνος αντίπαλος είναι τα προβλήματα του λαού, κατέληξε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο γ.γ. του ΑΚΕΛ, 'Αντρος Κυπριανού, δήλωσε ότι το αποτέλεσμα δεν ικανοποιεί το κόμμα. Όμως, σημείωσε, «η λαϊκή ετυμηγορία είναι σεβαστή και τα αποτελέσματα των εκλογών πιστοποιούν ότι το ΑΚΕΛ είναι πολιτικά και ηθικά κερδισμένο».

Συγχαρητήρια από την Ελλάδα και την Ευρώπη

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επικοινώνησαν τηλεφωνικώς με τον επανεκλεγέντα πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και τον συνεχάρησαν για την νίκη του.

Ο πρωθυπουργός, όπως γνωστοποίησε μέσω Twitter, ευχήθηκε στον κ. Αναστασιάδη η νέα θητεία του να συμβάλει καθοριστικά σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό και να εμπεδώσει τη κοινή πορεία Ελλάδας-Κύπρου ως Ευρωπαϊκού πυλώνα ασφαλείας και σταθερότητας στην περιοχή.

Αναλυτικά οι σχετικές αναρτήσεις του Αλέξη Τσίπρα:

"Μόλις τηλεφώνησα στον Νίκο Αναστασιάδη @AnastasiadesCY προκειμένου να τον συγχαρώ για την επανεκλογή του ως Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Του ευχήθηκα η νέα θητεία του να συμβάλει καθοριστικά σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό και να εμπεδώσει τη κοινή πορεία Ελλάδας-Κύπρου ως Ευρωπαϊκού πυλώνα ασφαλείας και σταθερότητας στην περιοχή."

Τσίπρας - Αναστασιάδης -Twitter

Τσίπρας - Αναστασιάδης -Twitter

Στο μεταξύ, συγχαρητήριο μήνυμα προς τον πρόεδρο Αναστασιάδη για την επανεκλογή του απηύθυνε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, της πολιτικής οικογένειας στην οποία ανήκει ο ΔΗΣΥ.

Σε μήνυμα που ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Τwitter, ο κ. Ταγιάνι αναφέρει, επίσης, ότι ο κυπριακός λαός επέλεξε ξανά για Πρόεδρό του ένα μεγάλο Ευρωπαίο ηγέτη για να τον οδηγήσει με σταθερά βήματα μπροστά.

Ο επανεκλεγείς πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έλαβε συγχαρητήριο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκερ.

Στο μήνυμα του ο Πρόεδρος της Ε.Ε. ανέφερε τα ακόλουθα:

«Αγαπητέ Πρόεδρε Αναστασιάδη,

Εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εμού θα ήθελα να σας συγχαρώ θερμά για την επανεκλογή σας ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μετά την ανανέωση της εντολής που πήρατε είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσετε να επιδιώκετε, με την ίδια ικανότητα όπως και κατά την πρώτη σας θητεία, τις πολιτικές που έχουν οδηγήσει την Κύπρο στον δρόμο της οικονομικής ανάπτυξης. 

Δράττομαι της ευκαιρίας να σας διαβεβαιώσω ότι είμαι έτοιμος όσο ποτέ να βοηθήσω στις προσπάθειες σας για τερματισμό της διαίρεσης του νησιού και για επίτευξη της επανένωσης της Κύπρου.

Προσβλέπω στο να συνεχίσω να εργάζομαι μαζί σας στενά κατά τους επόμενους μήνες στην κοινή μας προσπάθεια να παραδώσουμε μια πιο ενωμένη, δυνατή και δημοκρατική Ένωση».

Στον πρόεδρο Αναστασιάδη τηλεφώνησε και τον συνεχάρη και ο ανθυποψηφιός του Σταύρος Μαλάς.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τροχαίο Κρήτη: Πένθος για τον 19χρονο στην Ιεράπετρα 17:10Βρετανία: 23 γυναίκες επικοινώνησαν με την αστυνομία μετά την καταδίκη Κινέζου φοιτητή για τον βιασμό 10 γυναικών 16:55Απεργία – Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας: Ποιες πτήσεις θα εξυπηρετηθούν κατ’ εξαίρεση16:41Τραμπ - Λαγκάρντ: Αρνητικοί για όλο τον κόσμο οι δασμοί που επιβάλλει16:26Τροχαία – Αττική: 35.321 παραβάσεις για τον μήνα Μάρτιο 16:26ΔΕΗ myHome EnterTwo: Σταθερό διζωνικό μπλε τιμολόγιο 24μηνης διάρκειας από τη ΔΕΗ16:12Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο) 15:59Ακρόπολη - Λάνθιμος: Το ΥΠΠΟ για το "όχι" του ΚΑΣ στα γυρίσματα στον Ιερό Βράχο15:46Τένις: Κατάρρευση αθλήτριας κατά τη διάρκεια αγώνα (βίντεο)15:32Βασίλης Καλογήρου: Στο Ανθρωποκτονιών η δικογραφία για τον θάνατο του 39χρονου15:18Κακοποίηση ζώων - Βόλος: Βίντεο με pet groomer να χτυπά σκύλο προκαλεί θύελλα αντιδράσεων (εικόνες)15:05Λουλούδια από... ψηφοδέλτια! (εικόνες)14:51Τουρκία: Πόλεμος για το μποϊκοτάζ – Αυτεπάγγελτη έρευνα14:38Θεοδωρικάκος: Μειώνουμε φόρους - εισφορές και στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα14:24Μεταξουργείο: Εξιχνιάσθηκε απόπειρα δολοφονίας 2 αλλοδαπών - Στην φυλακή ο ηθικός αυτουργός (βίντεο)14:10ΠΑΣΟΚ: Η Μπατζελή ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας 13:56Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ψαράδων στις ιχθυόσκαλες (βίντεο)13:42Εξοπλιστικά - Μητσοτάκης: Τα 25 δις ευρώ, η “ασπίδα του Αχιλλέα” και η στρατηγική συμμαχία με το Ισραήλ13:28Πάτρα: Την συνέλαβαν για υπεξαίρεση μετά από 25 χρόνια13:14Ηλεία: Άγριο ξύλο σε τοπικό αγώνα - Μπήκαν στο γήπεδο και χτύπησαν παίκτες (βίντεο) 12:59
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο