LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΓενικάΔημοσίευση: 12 Ιανουαρίου 2018 15:00

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο ομογενής κοσμοναύτης Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλος

Τον ομογενή κοσμοναύτη Θεόδωρο Γιουρτσίχιν–Γραμματικόπουλο δέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Προκόπης Παυλόπουλος - Θεόδωρος Γιουρτσίχιν Γραμματικόπουλος - συνάντηση - Προεδρικό Μέγαρο

«Οι Έλληνες, παντού στον κόσμο, η ελληνική ψυχή παντού στον κόσμο, είναι εκείνη που κάνει τα σύνορα της πατρίδας μας να είναι πολύ πέρα από τα γεωγραφικά της όρια. Η Ελλάδα είναι παντού στον κόσμο και να που, μαζί με σας, η Ελλάδα είναι και στο διάστημα» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος, νωρίτερα σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, τον ομογενή κοσμοναύτη Θεόδωρο Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλο.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «εμείς, οι Έλληνες, είμαστε υπερήφανοι για εσάς. Γιατί, βεβαίως, είστε Ρώσος πολίτης, αλλά οι ελληνικές σας ρίζες, που και εσείς τις αισθάνεσθε, είναι κάτι το οποίο μας οδηγεί στο να σας θεωρούμε ένα κομμάτι της Ελλάδας, με δεδομένο, επίσης, το γεγονός ότι μεγάλο τμήμα της οικογένειάς σας ζει μόνιμα στην Ελλάδα. Τιμάτε τη Ρωσία, αλλά τιμάτε και την Ελλάδα».

Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος υπενθύμισε ότι ο Θεόδωρος Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλος βρίσκεται στην κορυφή των κοσμοναυτών σε ολόκληρο τον κόσμο, όχι μόνο στη Ρωσία, γιατί έχει επιτύχει πράγματα που κανένας άλλος κοσμοναύτης δεν έχει επιτύχει. «Και μόνον οι πέντε έξοδοι στο διάστημα μέχρι σήμερα, ο συνολικός χρόνος παραμονής στο διάστημα, καθώς και τα αποτελέσματα για την έρευνα του διαστήματος σας οδηγούν σ' αυτήν την κορυφή» σημείωσε.

Επίσης, εξήρε το γεγονός ότι ο ομογενής κοσμοναύτης επέλεξε το προσωνύμιο “OΛΥΜΠΟΣ” όταν ξεκίνησε ως διοικητής του πρώτου Σογιούζ και εν συνεχεία έδωσε το όνομα “ΑΡΓΩ” στο τελευταίο διαστημόπλοιο με το οποίο ταξίδεψε στο διάστημα. «Θυμίζει την Ελλάδα, κυρίως όμως η “ΑΡΓΩ” θυμίζει τις ποντιακές σας ρίζες, τον Πόντο με όλη την ιστορία του, με όλα τα βάσανα, με όλες τις τραγωδίες που πέρασε, που μας δείχνει όμως πραγματικά ως πού φθάνει η Ελλάδα, τι είναι η Ελλάδα και τι είναι εκείνο που πρέπει να υπερασπισθούμε μαζί σας» τόνισε.

Προκόπης Παυλόπουλος - Θεόδωρος Γιουρτσίχιν Γραμματικόπουλος - συνάντηση - Προεδρικό Μέγαρο

Από την πλευρά του, ο κ. Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη θερμή υποδοχή, επεσήμανε ότι πάντα έρχεται στην Ελλάδα με ανοιχτή την καρδιά και πρόσθεσε: «Με τον Κωστή Στεφανόπουλο ήταν η πρώτη φορά. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πάντοτε θεωρούσα και θεωρώ την Ελλάδα ως δεύτερη πατρίδα μου. Από αυτήν την άποψη είμαι πολύ ευτυχισμένος και πλούσιος άνθρωπος. Έχω έτσι έναν τεράστιο αριθμό φίλων και συγγενών, οικείων, αγαπημένων σε διάφορα σημεία του πλανήτη μας».

Ακόμη, προσέφερε στον κ. Παυλόπουλο ένα αναμνηστικό μετάλλιο, που χαρίζεται στα μέλη της ομάδας που ετοιμάζουν την αποστολή και το διαστημόπλοιο Σογιούζ, με το οποίο πέταξε, υπογραμμίζοντας: «Στο πρόσωπό σας, κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να χαρίσω αυτό το μετάλλιο σε όλον τον ελληνικό λαό και σε εκείνους τους Έλληνες, ειδικά, οι οποίοι με υποστήριζαν πνευματικά και ψυχικά σε αυτό το ταξίδι. Φυσικά, οι Έλληνες που κατάγονται από την πρώην Σοβιετική Ένωση και Έλληνες από ολόκληρη την Ελλάδα και τον κόσμο που αισθανόμουν την αγάπη τους και την προσοχή τους όλο αυτό το διάστημα που ήμουν εκεί. Γι' αυτό κύριε Πρόεδρε, επιτρέψτε μου να σας χαρίσω αυτό το μετάλλιο, που χαρίζεται στους συμμετέχοντες στην προετοιμασία και την κατασκευή του συγκεκριμένου διαστημοπλοίου και της αποστολής. Το μετάλλιο αυτό είναι το μετάλλιο της “ΑΡΓΩ”».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βόλος: Αυτοκίνητο “κόλλησε” σε …βομβαρδισμένο δρόμο εξαιτίας της Google (βίντεο)19:25Πανσερραϊκός - Ολυμπιακός: Εύκολη νίκη για τους “ερυθρόλευκους” και επιστροφή στην κορυφή19:12Παναθηναϊκός - Βόλος: Επιστροφή στις νίκες για το “τριφύλλι”18:59Μεταναστευτικό: Δεκάδες άνθρωποι διασώθηκαν στη Γαύδο18:45Κορονοϊός: Σημεία για rapid test δωρεάν την Δευτέρα18:32Ουκρανία: Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι χωρίς θέρμανση μετά από ρωσικό πλήγμα σε θερμοηλεκτρικό σταθμό 18:18Φυλακές υψίστης ασφαλείας: Κρατούμενοι “ξεσηκώθηκαν” για τις τηγανητές πατάτες!18:05Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα ανοίξει τις πύλες της Κόλασης αν δεν απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι17:51Τεχνητή νοημοσύνη: Ο Μασκ ανακοίνωσε τα αποκαλυπτήρια του Grok 317:38Πύργος: Η “κεραυνοβόλος μηνιγγίτιδα” και η τραγική κατάληξη της γυναίκας17:23Αχαρνές: Ανήλικοι απειλούσαν και λήστευαν οδηγούς και πεζούς17:10Λεβαδειακός - Άρης: Θρίαμβος των Βοιώτων επί των “κιτρίνων”16:56Κύπελλο μπάσκετ γυναικών: Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τρόπαιο (εικόνες)16:42To Harry Truman στη Σούδα για έκτακτες επισκευές μετά τη σύγκρουση με πλοίο τουρκικών συμφερόντων16:29Παναθηναϊκός – Βόλος: Επεισόδια μεταξύ οπαδών των “πρασίνων”16:15Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:02Καιρός: Βροχές, χιόνια και πτώση θερμοκρασίας την Δευτέρα15:48Οδηγός πιάστηκε μεθυσμένη 2 φορές το ίδιο βράδυ!15:34Αυστρία - Επίθεση με μαχαίρι: “Σύνδεση με το Ισλαμικό Κράτος” βλέπουν οι αρχές 15:21Σεισμοί στην Σαντορίνη - Επιτροπή Ειδικών: Οι δονήσεις είναι και τεκτονικές και ηφαιστειογενείς15:07
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο