LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΚόμματαΔημοσίευση: 30 Νοεμβρίου 2017 17:42

Μητσοτάκης: οι Έλληνες θέλουν πλέον από τους πολιτικούς την αλήθεια και όχι υποσχέσεις

Δεν γίνεται να υπόσχεσαι προεκλογικά πράγματα που δεν μπορείς να εφαρμόσεις μετεκλογικά, τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΔ σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Brugel στις Βρυξέλλες.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ BRUEGEL

«Φιλοδοξία μου είναι η Ελλάδα να μην είναι το σύμβολο των προβλημάτων της Ευρωζώνης, αλλά να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στη συζήτηση για το πώς θα πάμε την Ευρωπαϊκή Ένωση μπροστά». Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας, σήμερα, σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Bruegel «Responsibility to reform Europe» στις Βρυξέλλες.

«Είναι πολύ σημαντικό», τόνισε, «το γεγονός ότι οι Έλληνες αντιλαμβανόμαστε ότι το μέλλον μας βρίσκεται εντός της Ευρωζώνης» και συμπλήρωσε ότι «παρά την οικονομική κρίση, η πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών υποστηρίζουν την έννοια της Ενωμένης Ευρώπης».

Ο κ. Μητσοτάκης επέκρινε τη δήλωση του κ. Τσίπρα ότι «η Δημοκρατία πρέπει να είναι εργαλείο επιβολής της θέλησης των πολλών» και συμπλήρωσε ότι «δεν λειτουργούν κατ’ αυτόν τον τρόπο οι δημοκρατικοί θεσμοί». «Τα δικαιώματα των μειονοτήτων πρέπει να προστατεύονται» είπε και συνέχισε: «Μόνον τότε λειτουργεί σωστά η Δημοκρατία μας. Πρέπει να έχουμε ξεκάθαρη θέση ότι ως κράτη-μέλη της Ε.Ε. δεν δεχόμαστε τον παραμικρό συμβιβασμό σε θεμελιώδεις αρχές της φιλελεύθερης Δημοκρατίας. Ιδέες και απολυταρχικές απόψεις από άλλες πλευρές του κόσμου δεν είναι αποδεκτές και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ξένες για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα».

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ BRUEGEL

“Ντροπιαστικοί” οι έλεγχοι στα γερμανικά αεροδρόμια

Αναφερόμενος στους ελέγχους Ελλήνων επιβατών σε γερμανικά αεροδρόμια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι έχει προσωπική εμπειρία - καθώς ταξίδεψε για Στρασβούργο μέσω Φρανκφούρτης πριν από δέκα ημέρες - χαρακτήρισε «ντροπιαστική» τη διαδικασία και τόνισε ότι «δεν είναι αποδεκτό να συμβαίνει κάτι τέτοιο». Υπογράμμισε, ταυτόχρονα, ότι «για να λειτουργεί η ελεύθερη μετακίνηση εντός Ευρώπης πρέπει να υπάρχει κοινός έλεγχος των ευρωπαϊκών συνόρων».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ της Κοινής Ευρωπαϊκής Αμυντικής Πολιτικής τονίζοντας ότι αναμένει «η Ελλάδα να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας», καθώς, «είμαστε η χώρα που ξοδεύει πάνω από το 2% του Α.Ε.Π. της σε αμυντικές δαπάνες».

Μιλώντας για την ψηφιακή ατζέντα της Ευρώπης, εκτίμησε ότι θα βοηθήσει σημαντικά «τους Έλληνες επιχειρηματίες και θα επιτρέψει στη χώρα να μετατραπεί σε κέντρο νεοφυών επιχειρήσεων». Τόνισε, επίσης, ότι η Ελλάδα πρέπει να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της κοινής ενεργειακής πολιτικής της Ε.Ε. και να γίνει “εργοστάσιο” Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ BRUEGEL

Με “όπλο” την …ειλικρίνεια θα ηττηθεί ο λαϊκισμός

«Όταν συζητούμε για μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα», είπε ο κ. Μητσοτάκης, «ο κόσμος σκέφτεται ότι μιλάμε για αύξηση φόρων και περικοπές συντάξεων. Πρέπει να καταβάλουμε μια συστηματική προσπάθεια για να πείσουμε τους πολίτες ότι οι πραγματικές μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στη δική μας ατζέντα, είναι μεταρρυθμίσεις καλές για την Ελλάδα και, παράλληλα, ικανές να καταστήσουν την Ελλάδα ισχυρή σε μια ισχυρή Ευρώπη. Πρέπει να αποκτήσουμε την ιδιοκτησία της μεταρρυθμιστικής μας ατζέντας».

Για την άνοδο του λαϊκισμού, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «στην Ελλάδα, το πολιτικό σύστημα υποφέρει από την έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών. Είναι αλήθεια ότι υπάρχει η πεποίθηση ότι οι πολιτικές ελίτ έχουν αποτύχει και αυτό έχει δώσει, σε κάποιο βαθμό, ώθηση στις δυνάμεις του λαϊκισμού...  Ο λαϊκισμός μπορεί να έχει υποστεί ήττες σε συγκεκριμένες χώρες, αλλά δεν πρόκειται να εξαλειφθεί όσο υπάρχουν οι κινητήριες δυνάμεις που του δίνουν ώθηση. Απαιτείται, πρώτα από όλα, ειλικρίνεια και εκπλήρωση των προεκλογικών υποσχέσεων. Δεν γίνεται να υπόσχεσαι προεκλογικά πράγματα που δεν μπορείς να εφαρμόσεις μετεκλογικά».

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ BRUEGEL

«Όταν ρωτήσαμε», είπε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας «στην Ελλάδα τους πολίτες: Προτιμάτε οι πολιτικοί να σας υποσχεθούν ή να σας πουν την αλήθεια, το αποτέλεσμα ήταν υπερβολικά ενθαρρυντικό καθώς επέλεξαν το δεύτερο. Ο λόγος είναι ότι έχουν καεί από τις ψεύτικες υποσχέσεις. Άρα, η εμπιστοσύνη χτίζεται όταν παραδίδεις αυτό που υποσχέθηκες τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εγχώριο επίπεδο. Στο τέλος της ημέρας, η δουλειά μας - είτε σε εθνικό επίπεδο είτε σε ευρωπαϊκό - είναι να λύνουμε τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών και να κάνουμε καλύτερες τις ζωές τους. Να μπορούν να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητές τους και να μην έχουν εμπόδια στο δρόμο τους».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Χαλκιδική: Νεκρή συνεπιβάτιδα μηχανής μετά από σφοδρή σύγκρουση με ΙΧ21:58Η Ευρώπη σε κλοιό καύσωνα: "Καμίνια" οι πόλεις με 40άρια 21:44Εύβοια: Αστυνομικός έσωσε με αυτοθυσία μητέρα και κόρη που παρασύρθηκαν από τα ρεύματα στη θάλασσα21:30Μουντιάλ Συλλόγων: Η υπερηχητική Παρί Σεν Ζερμέν «σκόρπισε» την παρέα του Μέσι και περιμένει... Μπάγερν21:16Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με την Παλαιστίνια ΥΠΕΞ21:02112 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα20:47Τροχαίο στη Χαλκιδική: 19χρονος έχασε τη ζωή του20:33Φθιώτιδα: Κατέρρευσε σε γλέντι και πέθανε μέσα στο ασθενοφόρο20:19Γαλλία: Τσιγάρο τέλος σε παραλίες και πάρκα 20:05WRC-Ράλι Ακρόπολις: Κατέκτησε την πρώτη θέση ο Τάνακ19:50Ντόναλντ Τραμπ: Βρήκα αγοραστή για το Tik Tok19:36Κρήτη: Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό χειριστή κανό - Σηκώθηκε drone19:21Formula 1 - GP Αυστρίας: Νικητής ο Νόρι - "1-2" η McLaren19:07Κικίλιας για την ασφάλεια στην ακτοπλοΐα: Η νομοθεσία πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα18:51Τη Δευτέρα στις 10 η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης – Στις 12 θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο18:37Μυτιλήνη: 35χρονος δέχθηκε πολλαπλές μαχαιριές σε πανηγύρι - Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση18:22Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα18:08Παναθηναϊκός: Η 33μελής αποστολή για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Αυστρία17:53Φωτιά στη Μεσσηνία – Επιχειρούν ενάερια μέσα17:39Κρήτη: Διανομέας τραυματίστηκε μετά από σύγκρουση με αυτοκίνητο (εικόνες)17:24
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο