LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΓενικάΔημοσίευση: 08 Νοεμβρίου 2017 13:30 | Ανανέωση: 08 Νοεμβρίου 2017 21:32

Σύγκρουση ΝΔ – Καμμένου για “μεσάζοντα” σε πώληση στρατιωτικού υλικού

Την παρέμβαση και του Αρείου Πάγου ζητά η ΝΔ, που εγκαλεί τον ΥΕΘΑ για “παραπλάνηση” της Βουλής. Τι απαντά ο Υπ. Άμυνας.

Πεντάγωνο - Υπουργείο Εθνικής Αμύνης - Π. Καμμένος - γραφεία ΝΔ

Μαίνεται η σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του Πάνου Καμμένου και κομμάτων της αντιπολίτευσης αναφορικά με την πώληση πλεονάζοντος υλικού από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στην Σαουδική Αραβία και τον ρόλο ενός προσώπου που φέρεται να λειτούργησε ως πληρεξούσιος της Σαουδικής Αραβίας ή σύμφωνα με την ΝΔ ως μεσάζων σε διακρατική συμφωνία, κάτι που δεν είναι σύννομο. 

Σε πρωινή ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία, ζητώντας από τον Πρωθυπουργό να αποπέμψει τον Πάνο Καμμένο, ανέφερε «ήδη από την Κυριακή, που προέκυψαν τα σχετικά δημοσιεύματα, η Νέα Δημοκρατία επισήμανε τη σοβαρότητα μιας υπόθεσης που αφορά τον κ. Πάνο Καμμένο και τις σχέσεις του με έναν ύποπτο μεσάζοντα.  Χθες παρενέβη αυτεπάγγελτα στρατιωτικός Εισαγγελέας, καθώς ανώτατος αξιωματικός κατήγγειλε δημοσίως τον κ. Καμμένο ότι υπέγραψε μια συμφωνία ύψους 66 εκ ευρώ με τον εν λόγω μεσάζοντα χωρίς καμία διαφάνεια και παρακάμπτοντας προκλητικά το νόμο. Την ίδια στιγμή, οι δικαιολογίες που έδωσε και χθες ο κ. Καμμένος διαψεύδονται πλέον και από τις επίσημες αρχές της χώρας. Θυμίζουμε ότι ο κ. Καμμένος, αντί να δώσει εξηγήσεις, διέταξε τη σύλληψη του εν λόγω αξιωματικού, επειδή ο τελευταίος αποκάλυψε την αλήθεια. Οι προσωπικές ευθύνες του κ. Τσίπρα είναι αυτονόητες και βαρύτατες. Αν δεν απομακρύνει σήμερα κι όλας τον κ. Καμμένο από την Κυβέρνησή του, θα επιβεβαιώσει ότι η ανοχή οφείλεται σε συνενοχή.

Παναγιωτόπουλος: να διερευνηθούν άμεσα ο ρόλος Καμμένου και ο μεσάζοντας

Λίγη ώρα αργότερα, ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης και Διαφάνειας της ΝΔ, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μετέβη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ζητώντας να ασχοληθεί και η Πολιτική Δικαιοσύνη με το θέμα, με το οποίο ήδη ασχολείται η Στρατιωτική Δικαιοσύνη, κάνοντας λόγο για υπόθεση μείζονος δημοσίου ενδιαφέροντος που πρέπει να διερευνηθεί άμεσα. 

Καμμένος: παραποίηση της αλήθειας από την ΝΔ

Για παραποίηση της αλήθειας κάνει λόγο ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος απαντώντας στην Νέα Δημοκρατία, μέσω ανακοίνωσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναφέρει «η παραποίηση της αλήθειας από τη Νέα Δημοκρατία δεν έχει όρια. Από τα επίσημα στοιχεία που κατατέθηκαν από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας χθες στη Βουλή αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει μεσάζων, αλλά εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος της αντισυμβαλλόμενης χώρας. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε και χθες στη Βουλή ότι δεν υπήρξε σύλληψη Αξιωματικού, αλλά ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες θεσμικές διαδικασίες.Δεν υπήρξε οποιαδήποτε παρέμβαση στρατιωτικού εισαγγελέα χθες, αλλά η στρατιωτική δικαιοσύνη διερευνά, ήδη από 30-8-2017, το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων από εμπλεκόμενους στρατιωτικούς. Δεν υπήρξε οποιαδήποτε αναφορά από ανώτατο αξιωματικό και το περίφημο «κείμενο» δεν έχει κατατεθεί πουθενά. Η Νέα Δημοκρατία ας αναζητήσει στους κόλπους της να βρει ύποπτους μεσάζοντες, offshore και σκάνδαλα».

Σε ανάρτηση του στο Twitter, o Υπουργός Άμυνας κάνει λόγο για "μαϊμού" αναφορά και για σχέδιο "αντιπερισπασμού" απο πλευράς της ΝΔ.

Καμμένος - Tweet - Διαμάχη με ΝΔ

"Βολές" Γεωργιάδη κατά Καμμένου

«Κοιτάτε να δείτε τι θα κάνετε με τον Πάνο Καμμένο και τον κρυφό μεσάζοντα, που δεν αναγνωρίζουν οι Σαουδάραβες, διότι η συμφωνία θα χαλάσει και το Υπουργείο θα χάσει 65 εκατ. ευρώ. Είστε μπλεγμένοι σε όλα», είπε το μεσημέρι, μιλώντας στην Βουλή, ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Τα λεγόμενα του προκάλεσαν την αντίδραση του κυβερνητικού βουλευτή Κώστα Μπάρκα, που λίγο αργότερα, από το βήμα της Βουλής είπε ότι "η ΝΔ πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη", αναφερόμενος στην υπόθεση των Paradise Papers, για τα οποία είχε λίγο νωρίτερα επιτεθεί με δριμύτητα στην Κυβέρνηση ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Λοβέρδος: δυσάρεστες αποκαλύψεις που ζητούν απαντήσεις

Δυσάρεστες χαρακτήρισε τις «αποκαλύψεις», όπως είπε, του Ταξιάρχου για το θέμα της πώλησης πλεονάζοντος στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ.

Όπως τόνισε, μιλώντας στην Βουλή, «τα όσα διημείφθησαν σε σχέση με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, δείχνουν ότι η ποιότητα των σχέσεων είναι πολύ κακή. Υποτίθεται ότι συναλλασσόμαστε μαζί της και η πρεσβεία της λέει ότι δεν έχει καμία σχέση με τον μεσάζοντα». Στον κ. Λοβέρδο απάντησε ο Αν. Υπ. Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, λέγοντας ότι δεν υπάρχει κάτι μεμπτό στην όλη υπόθεση, όπως έχει τονίσει - και στην Βουλή - ο αρμόδιος Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας - Πεντάγωνο

Να δημοσιευθούν τα πρακτικά της Βουλής ζητά το ΚΚΕ

Σε ανακοίνωση του, αναφορικά με «την πώληση πυρομαχικών στην Σαουδική Αραβία» σημειώνει ότι διά του Κοινοβουλευτικού του Εκπροσώπου, Θ. Παφίλη, στην αρμόδια επιτροπή εξοπλιστικών προγραμμάτων της Βουλής, που συνεδρίασε γι’ αυτό το θέμα, όχι μόνο καταψήφισε, αλλά και κατήγγειλε τη συγκεκριμένη συμφωνία.

Όπως σημειώνει ο Περισσός, «το ΚΚΕ σταθερά αντιτίθεται κι αντιπαλεύει συμφωνίες στρατιωτικού περιεχομένου, που υπογράφουν οι ελληνικές κυβερνήσεις με χώρες οι οποίες μετέχουν σε επεμβάσεις κατά άλλων λαών, όπως είναι και η περίπτωση της Σαουδικής Αραβίας. Καλούμε την κυβέρνηση να δώσει τα πρακτικά της συγκεκριμένης συνεδρίασης στη δημοσιότητα, που αποκαλύπτουν τη θέση, την οποία κράτησε το κάθε κόμμα, έτσι ώστε να ενημερωθεί υπεύθυνα ο ελληνικός λαός».

Για «σοβαρές διαστάσεις με διεθνή αντίκτυπο» από την υπόθεση με την «υποτιθέμενη διακρατική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών», κάνει λόγο σε ερώτηση του προς την Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χάρης θεοχάρης.

Όπως αναφέρει, «από την ανάγνωση των εγγράφων προκύπτει ότι η εξουσιοδότηση προς τον κ. Β.Π. και της ελληνικής εταιρείας έγινε από τον υποδιευθυντή εξοπλισμών του Επιτελείου Αεροπορίας του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας  και όχι από την αρμόδια Υπηρεσία Προμηθειών του σαουδαραβικού Υπουργείου Άμυνας. Επιπρόσθετα, το έγγραφο του Επιτελείου Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας  αναφέρει ρητά ότι εξουσιοδοτεί τον κ. Β.Π. να διαπραγματευτεί νομικές, λογιστικές και εμπορικές παραμέτρους της Συμφωνίας (finalize legal, logistical and sales matters) και όχι να υπογράψει οιαδήποτε διακρατική συμφωνία (sign the G-to-G Agreement) εκπροσωπώντας και δεσμεύοντας μία ξένη κυβέρνηση. Οι διακρατικές συμφωνίες υπογράφονται μεταξύ κυβερνητικών υπηρεσιών ή υπουργείων χωρών και όχι μεταξύ κυβερνητικών υπηρεσιών και ιδιωτικών εταιρειών, ενώ οι  διαδικασίες πώλησης στρατιωτικού υλικού από την Ελλάδα σε οιαδήποτε τρίτη χώρα οφείλει να συντελείται σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξαγωγή Αμυντικού Υλικού που έχει ενταχθεί και την ελληνική νομοθεσία».

Επίκαιρη επερώτηση απο την ΝΔ

Αργά το απόγευμα, επίκαιρη επερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για το θέμα κατέθεσαν 13 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με έμφαση όσους μετέχουν στην Επιτροπή Άμυνας και εξωτερικών της Βουλής.

Την επερώτηση υπογράφουν οι κ. Μεϊμαράκης, Γεωργιάδης, Κικίλιας, Δημοσχάκης, Τσιάρας, Αναστασιάδης, Δαβάκης, Καββαδάς, Καλαφάτης, Κεδίκογλου, Κεφαλογιάννης, Κουμουτσάκος και Τασούλας.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΣήμερα 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)Σήμερα 22:45 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε βίντεο που ανέβασε στα social media, μετά την συνάντηση που είχε στο νησί με τον πατέρα του ανήλικου αγοριού

Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτήΣήμερα 20:03 | Ειδήσεις

Κρατούμενος θα παραμείνει μέχρι την απολογία του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασιλη Γραμμένου.

Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις ΕυρωεκλογέςΣήμερα 20:12 | Ειδήσεις

Σε 86 από τις 122 σελίδες της απόφασης, αναλύονται οι λόγοι που "μπλόκαραν" τους Σπαρτιάτες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:32Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58Γενοκτονία των Αρμενίων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων19:45Άγιοι Ανάργυροι - Κυριακή Γρίβα: Νέα ντοκουμέντα από την δολοφονία παρουσίασε ο ΑΝΤ1 (εικόνες)19:31Λαμία - ΠΑΟΚ: “φιλί ζωής” στις καθυστερήσεις για τον “δικέφαλο το Βορρά” 19:17Γονίδια και αυτοανοσία19:08Δολοφονία Λυγγερίδη - Θύρα 7: “Φιάσκο” η δικογραφία, αδέρφια είμαστε μαζί σας18:55
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο