LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΚυβέρνησηΔημοσίευση: 27 Οκτωβρίου 2017 11:19

Τσίπρας: ακόμη διαπραγματευόμαστε για τα F-16

Τι είπε ο Πρωθυπουργός για την αναβάθμιση των αεροσκαφών, το κόστος, τα αντισταθμιστικά και την ΕΑΒ. "Διπλή επίθεση" της ΝΔ σε Τσίπρα - Καμμένο.

Αλ. Τσίπρας - βουλή

«Στα θέματα που αφορούν την εξωτερική πολιτική και την εθνική ασφάλεια δεν χωρούν μικροκομματικές σκοπιμότητες», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση του Σταύρου Θεοδωράκη για τα F-16, στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού», επισημαίνοντας παράλληλα ότι «δεν υπάρχει συμφωνία με τις ΗΠΑ, αλλά διαπραγμάτευση» για τους όρους του προγράμματος αναβάθμισης των μαχητικών αεροσκαφών.

Ο  Πρωθυπουργός έκανε λόγο για «σπέκουλα και δόλο» από εκείνους που μίλησαν για συμφωνία 2,4 δις, επαναλαμβάνοντας ότι «το δικό μας "ταβάνι" είναι στα 1,1 δις, για να είμαστε ακριβώς εντός των προϋπολογισθέντων δαπανών».

«Θα πάρουμε την προσφορά, θα ενημερωθεί η Βουλή και θα αξιολογηθεί από τις Ένοπλες Δυνάμεις» ανέφερε, σημειώνοντας ότι «δεν πρόκειται να περιλάβουμε στην εν λόγω συμφωνία και σε κάθε συμφωνία αντισταθμιστικά οφέλη, που στο παρελθόν λειτούργησαν ως “κερκόπορτα” για μίζες και φαινόμενα διαπλοκής. Δεν θα κάνουμε εμείς τα λάθη του παρελθόντος. Αφήνω ένα "παράθυρο" για την ΕΑΒ, αλλά εκεί αυστηρά κοστολογημένα και υπό έλεγχο» είπε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας ακόμη ότι η Κυβέρνηση θα επιδιώξει τη μεγαλύτερη δυνατή μείωση του κόστους.

Τσίπρας - F16

Όπως ανέφερε, έχει κριθεί από την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων ότι είναι αναγκαία η αναβάθμιση του στόλου των μαχητικών αεροσκαφών τώρα, ενώ προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το επόμενο διάστημα ολοκληρωμένο σχέδιο εκσυγχρονισμού συνολικά του στρατεύματος.

Επιτιθέμενος στην Νέα Δημοκρατία, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «σήκωσε κουρνιαχτό και όταν κατάλαβε το λάθος σταμάτησε το θέμα. Ελπίζω γιατί κατάλαβε το λάθος και όχι γιατί κάποιος της τράβηξε το αυτί», ενώ χαρακτήρισε μυθεύματα τις αναφορές για συμφωνία με τις ΗΠΑ για την βάση της Σούδας.

Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για «απτά και σημαντικά αποτελέσματα» από την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, και «facts και όχι fake news», όπως είπε χαρακτηριστικά, τα οποία «ορισμένοι στην Ελλάδα δεν θέλουν να αναγνωρίσουν».

Τσίπρας - Τραμπ - ΗΠΑ

«Απτό αποτέλεσμα είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά ακούσαμε τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ - που ορισμένοι διέδιδαν κατά την εκλογή του ότι δεν πρόκειται να ασχοληθεί με το θέμα του χρέους - να μιλάει δημόσια για την ανάγκη ελάφρυνσης του ελληνικού δημόσιου χρέους. Απτό αποτέλεσμα είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά δημόσια ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι η ελληνική οικονομία στέκεται στα πόδια της και ενθάρρυνε τους Αμερικανούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, συμπληρώνοντας «απτό αποτέλεσμα ήταν η σύσταση ομάδας εργασίας για επενδύσεις στην Ελλάδα. Απτό αποτέλεσμα η αναγνώριση της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή. Απτό αποτέλεσμα ήταν η διαβεβαίωση από πλευράς της Γενικής Διευθύντριας του ΔΝΤ ότι η Ελλάδα «πέρασε τον κάβο», ότι δεν απαιτούνται νέα μέτρα και οτι θα κρατήσουν εποικοδομητική στάση στις διαπραγματεύσεις για την γ' αξιολόγηση».

Ο Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «οι εποχές άλλαξαν. Η Ελλάδα ανακτά το κύρος της, διεκδικεί, αναβαθμίζει τη θέση της διεθνώς, χωρίς να παρακαλεί για μία καλή κουβέντα, για ένα χτύπημα στην πλάτη».

"Πυρά" της αντιοπολίτευσης

Οι αναφορές του Αλέξη Τσίπρα για τα αντισταθμιστικά προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία εξαπέλυσε διπλή επίθεση κατά του Πρωθυπουργού και του Πάνου Καμμένου, για ανακολουθία στα λεγόμενα τους αναφορικά με την αναβάθμιση των F-16.

«Μπήκατε στο Λευκό Οίκο μόνον για να δώσετε» επέκρινε τον Πρωθυπουργό ο Σταύρος Θεοδωράκης κατηγορώντας τον για «δεκτικότητα» και «γαλαντομία» κατά το πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναπτύσσοντας την επίκαιρη ερώτηση του έθεσε μια σειρά ερωτημάτων στον Πρωθυπουργό, ζητώντας απαντήσεις για το κόστος της αναβάθμισης των F16 και που θα εξευρεθούν τα χρήματα. «Για πόσα δισεκατομμύρια αλήθεια μιλάμε; 2.4; 1.1; Και πού θα βρεθούν αυτά τα λεφτά; Πότε; Εις βάρος ποιων στρωμάτων της κοινωνίας;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε: «Είναι φανερό, ότι το χαρτί της Σούδας δεν το βάλατε καν στο τραπέζι. Μπήκατε στον Λευκό Οίκο μόνο για να δώσετε, αντιμετωπίσατε την επέκταση της βάσης της Σούδας ως μια υποσημείωση στο περιθώριο της συμφωνίας-μαμούθ. Πρέπει να αλλάξετε ρότα μέχρι τον Νοέμβριο του '18, που θα έρθει η τελική συμφωνία για τη Σούδα, πρέπει να εκμεταλλευθούμε όλα μας τα χαρτιά. Ένα πενταετές πρόγραμμα εκσυγχρονισμού της βάσης της Σούδας, δεν μπορεί να είναι χωρίς ανταλλάγματα για τον ελληνικό λαό. Οικονομικά και γεωστρατηγικά».

Πάνος Καμμένος - Βουλή

Διερωτήθηκε ακόμη ποιος θα λάβει τις κρίσιμες αποφάσεις και στρέφοντας τα βέλη του κατά του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, είπε ότι το Ποτάμι δεν του έχει καμία εμπιστοσύνη. Παράλληλα, επανέφερε την πρόταση του για Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας, που θα έχει λόγο σε μείζονα ζητήματα άμυνας και εθνικής πολιτικής, με την συμμετοχή –όπως είπε- των αρχηγών των κομμάτων και των πρώην πρωθυπουργών και την φυσική ηγεσία του στρατεύματος. Την πρόταση απέρριψε ο Αλέξης Τσίπρας με το επιχείρημα ότι δεν είναι ώριμη.

Σχολίασε ακόμη, τις αναφορές του πρωθυπουργού σε fake news, καλώντας τον να κάνει την αυτοκριτική του, σημειώνοντας ότι ο συγκεκριμένος όρος χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά το 2014, μόνο που τώρα –όπως είπε- το τέρας που εξέθρεψαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αυτονομήθηκε. 

ΚΚΕ: οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης εμπλέκουν το λαό μας  

Σε σχόλιο του το ΚΚΕ, αναφέρει "η σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή ήρθε για να επιβεβαιώσει ότι οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απέναντι στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ εμπλέκουν ακόμα περισσότερο τη χώρα μας στους επικίνδυνους, για το λαό μας, ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή. Γι’ αυτό το λόγο, άλλωστε, επέλεξε έναν ανώδυνο αντίπαλο στο πρόσωπο του προέδρου του Ποταμιού, ο οποίος βρίσκεται στην ίδια κατεύθυνση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την ίδια στιγμή που και ο ίδιος και οι υπουργοί του δεν απάντησαν σε κανένα από τα κρίσιμα ερωτήματα που έθεσε το ΚΚΕ στη βουλή, σχετικά με τους ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς και την αναβάθμιση των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων στην Ελλάδα.

Αλέξης Τσίπρας - Ραούλ Κάστρο

Επιβεβαίωσε, επίσης, ότι η παρουσία του στην κηδεία του Κουβανού ηγέτη Φιντέλ Κάστρο, την οποία και σήμερα με πολύ θράσος εκμεταλλεύτηκε, όπως και οι επισκέψεις στη Μακρόνησο, δεν είναι παρά το ντεκόρ για το "πολιτικό στριπιζ" και τις επαίσχυντες συμφωνίες που υπέγραψε με τις ΗΠΑ και την "διαβολικά καλή" κυβέρνηση Τράμπ. Είναι αυτό που σοφά λέει ο λαός μας “τιμάμε (ενίοτε) τους νεκρούς για να θάψουμε τους ζωντανούς”.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου τουΣήμερα 07:18 | Ειδήσεις

H δικηγόρος του κατηγορούμενου, επικαλείται την δικογραφία και τον αστυνομικό που υπήρξε ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας, στο θλιβερό περιστατικό.

Φλώρος: Απολογία για την επίθεση στον ΓραμμένοΣήμερα 07:23 | Ειδήσεις

Κρατούμενος παραμένει μέχρι την ολοκλήρωση της απολογίας του στον ανακριτή, ο ανεξάρτητος βουλευτής που αντιμετωπίζει δίωξη για κακούργημα.

Ευρωεκλογές - Κόκκαλης: Η Ελλάδα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκηςΣήμερα 08:52 | Ειδήσεις

Τι είπε ο επικεφαλής του Κόσμου για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος, την αυξημένη ποσόστωση των γυναικών και τους Πράσινους.

Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις ΕυρωεκλογέςΧθες 20:12 | Ειδήσεις

Σε 86 από τις 122 σελίδες της απόφασης, αναλύονται οι λόγοι που "μπλόκαραν" τους Σπαρτιάτες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σίφνος: Η “μάχη” πλοίου για να δέσει στο λιμάνι (βίντεο)09:57Ομόφυλα ζευγάρια - Βελόπουλος: Να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα όσοι βουλευτές υπερψήφισαν τον νόμο, γιατί...09:43Σουηδία: Επίθεση μασκοφόρων σε αντιφασιστική εκδήλωση09:30Κως – Θάνατος βρέφους: Ελεύθεροι με όρους οι γονείς09:16Ευρωεκλογές - Κόκκαλης: Η Ελλάδα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης09:03Φλώρος: Απολογία για την επίθεση στον Γραμμένο08:49Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του Άντεν08:36Καταγγελία για σβήσιμο τσιγάρου στο πρόσωπο μαθητή: “Εκπαιδευτικοί γνώριζαν πως δεν ήταν το μόνο περιστατικό”08:22Κηφισός: “Μποτιλιάρισμα” δεκάδων χιλιομέτρων λόγω τροχαίων08:09“The 2Night Show” – Βρεττός: Δεν με ενδιαφέρει να γίνω παρουσιαστής07:55Εορταστικό ωράριο: Αυλαία κάνει σήμερα στα εμπορικά καταστήματα07:42“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου του07:28“The 2Night Show”: Η Μαρία Ιορδάνοβα και η Μαρίνα Μπομπέτσι για το viral “Scorpios”07:15Γιώργος Γεννηματάς: ο εμπνευστής του ΕΣΥ07:01Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 186 σημεία06:48Τροχαίο δυστύχημα στην Ημαθία06:34Εορτολόγιο - 25 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα06:21Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:07Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο