LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΚόμματαΔημοσίευση: 18 Σεπτεμβρίου 2017 20:49

Κεντροαριστερά: διχάζει η ηλεκτρονική ψηφοφορία

Έριδες των υποψηφίων για την εξ αποστάσεως ψηφοφορία, η οποία …ανεβάζει το θερμόμετρο στα επιτελεία. Νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Αλιβιζάτου.

Σταύρος Θεοδωράκης - Φώφη Γεννηματά

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στην Κεντροαριστερά, με την Φώφη Γεννηματά να μην κρύβει τον προβληματισμό της ακόμα και για νοθεία από τη στιγμή που οι τεχνικοί δεν δίνουν, όπως υποστηρίζει, εγγυήσεις για αδιάβλητη ηλεκτρονική ψηφοφορία από το σπίτι αν προηγουμένως δεν υπάρξει αυτοπρόσωπη παραλαβή του ειδικού κλειδάριθμου.

«Δεν βλέπω καμία διαφωνία, βλέπω σοβαρότατο έλλειμμα στο επίπεδο των εγγυήσεων και άρα αναρωτιέμαι ποιος θα αναλάβει το ρίσκο για ένα φιάσκο ή για μια νοθεία», δήλωσε χαρακτηριστικά η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Έντονα αντιδρούν Θεοδωράκης, Καμίνης και Μανιάτης που υποστηρίζουν ότι οι τεχνικές εγγυήσεις υπάρχουν αλλά επιλέγεται ο τακτικισμός των κομματικών μηχανισμών.

«Όλοι ενδιαφερόμαστε για το αδιάβλητο της ψηφοφορίας. Και στον ίδιο βαθμό. Οι τεχνικοί διαβεβαιώνουν ότι υπάρχει τρόπος διασφάλισής του. Θα ήταν λάθος λοιπόν να στερήσουμε τη δυνατότητα σε χιλιάδες ανθρώπους να ψηφίσουν. Σε τελική ανάλυση, ας αφήσουμε την υπόθεση στα χέρια της Επιτροπής, υπό τον καθηγητή Ν.Αλιβιζάτο», αναφέρει το Ποτάμι σε ανακοίνωση του.

Συνεργάτες του Γιώργου Καμίνη, σχολιάζοντας το θέμα που έχει ανακύψει τόνισαν, «το να προκαταβάλλεται η αποτυχία της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας,  δεν ταιριάζει στις σχέσεις εμπιστοσύνης και συνευθύνης των υποψηφίων. Η συνέχιση της δημόσιας συζήτησης για διαδικαστικά θέματα βλάπτει τη δημοκρατική παράταξη, που για το εγχείρημα έχει ως εγγύηση το κύρος της επιτροπής Αλιβιζάτου αλλά και την ίδια την εξ αποστάσεως ηλεκτρονική ψηφοφορία».

Ο εκ των υποψηφίων στις εκλογές της Κεντροαριστεράς, Γιάννης Μανιάτης, δήλωσε με τη σειρά του, «θεωρώ παραλογισμό αντί να συζητούμε για την πολιτική και το μέλλον της πατρίδας, να υπάρχουν επιφυλάξεις για την υλοποίηση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, όταν η τεχνολογία δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις σε όλα τα θέματα. Η διαδικασία για τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη δεν επιτρέπεται να εξελιχθεί σε αναμέτρηση μηχανισμών».

Η εξ αποστάσεως ψηφοφορία κρίνεται σημαντική για την αύξηση της κοινωνικής απήχησης του εγχειρήματος, όμως υποψήφιοι όπως οι κ.κ. Ανδρουλάκης και Κωνσταντινόπουλος δίνουν προβάδισμα στην άποψη των τεχνικών.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε, «δικιά μας δουλειά είναι να μιλήσουμε για την παράταξη και την χώρα. Δουλειά των τεχνικών είναι να διασφαλίσουν τη διαφάνεια της διαδικασίας. Αλλά προς Θεού, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να προσπαθούμε να βρούμε προσκόμματα για να μην πάμε σε μια πραγματικά μαζική διαδικασία».

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος υπογράμμισε, «δεν θέλω το βράδυ των εκλογών κάποιος από τους απογοητευμένους ή κάποιος εξωθεσμικός να εγείρει θέματα αξιοπιστίας και να διαλύσει το εγχείρημα».

Ενώ και ο Γιάννης Ραγκούσης σε γραπτή του ανακοίνωση τονίζει μεταξύ άλλων,  «Όποιοι αναλάβουν την ιστορική και πολιτική ευθύνη να οδηγήσουν την ανεξάρτητη επιτροπή Αλιβιζάτου σε αδιέξοδο καθώς και αδυναμία λήψης αποφάσεων, τότε θα έχουν "ρίξει ατομική βόμβα" στον προοδευτικό χώρο για πολλές δεκαετίες».

Η επιτροπή Αλιβιζάτου θα ασχοληθεί εκ νέου με το θέμα στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
"Αποκαλύψεις"- ΕΠΑΛ Χαλανδρίου: Του έπιασαν τα δάχτυλα για να του τα κόψουν, λέει ο πατέρας του μαθητή που τραυματίστηκε16:30Άγιος Διονύσιος ο Νέος: Ο Πολιούχος και προστάτης της Ζακύνθου16:16Χρυσοχοΐδης για "Έλληνα Εσκομπάρ" και επιχείρηση "Ίππαλος": Ο πόλεμος ενάντια στους εμπόρους ναρκωτικών θα συνεχιστεί16:02ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι ακόμη δύο κατηγορούμενοι για τις παράνομες επιδοτήσεις15:48Κωνσταντοπούλου: Ψηφίστηκε η άρση ασυλίας της από τη Βουλή - Ερωτήματα για εμπλοκή της σε ΜΚΟ15:34Missing Alert για την εξαφάνιση ανηλίκου15:20Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ - Μυλωνάκης: Δεν ήξερα τίποτα περί επισυνδέσεων και δικογραφίας - Καμία απολύτως συγκάλυψη15:06Αλεξανδρούπολη: 4χρονο παιδάκι μεταφέρθηκε νεκρό στο Νοσοκομείο - Ήταν εμφανώς υποσιτισμένο14:52Αυτοκίνητο παρέσυρε ηλικιωμένο έξω από το Μέγαρο Μαξίμου14:38«Νύχτα Αποκαλύψεων» με τον Πέτρο Κουσουλό, απόψε στις 24:00 στον ΑΝΤ114:24Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Περιφερειακή Υμηττού από σήμερα το βράδυ έως αύριο14:10Ανυποχώρητοι οι αγρότες: Έκλεισαν το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη στα Μάλγαρα, κλειστή και η Εγνατία στο Δερβένι 13:56Πλεύρης: Ακόμα 550 αποχωρήσεις μεταναστών από τη χώρα μέχρι το τέλος του έτους13:42Το "Καλημέρα Ελλάδα" μας καλεί στον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο του ΑΝΤ113:28Επιλύθηκε το πρόβλημα που αντιμετώπισε ο τεχνικός σύμβουλος του ΟΠΕΚΕΠΕ - Οι πληρωμές γίνονται κανονικά13:14Επικίνδυνο challenge στο Αγρίνιο: Στο νοσοκομείο 9χρονος – Ανήλικος του έδωσε να καταπιεί ψυχοφάρμακα13:00Γαλλία: Το προσωπικό του Λούβρου ψήφισε να παρατείνει την απεργία - Το μουσείο λειτουργεί εν μέρει12:46Μητσοτάκης σε Τασούλα για αγρότες: Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι τις επόμενες μέρες θα έχουμε μία εκτόνωση12:32Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 59χρονος που έκλεβε αποθήκες - Πάνω από 9.000 ευρώ η λεία12:18Ρωσία: Πυρκαγιά σε διυλιστήριο προκλήθηκε από συντρίμμια μη επανδρωμένου αεροσκάφους12:04
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο