LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΓενικάΔημοσίευση: 08 Σεπτεμβρίου 2017 11:51 | Ανανέωση: 08 Σεπτεμβρίου 2017 21:33

Κάλεσμα Μακρόν για επενδύσεις στην Ελλάδα

Το σαφές μήνυμα στους επιχειρηματίες. Τα τετ α τετ με τον Τσίπρα και τον Μητσοτάκη. Η βόλτα της Μπριζίτ στην Αθήνα και ο κοινός περίπατος στην Ερμού.

Αλέξης Τσίπρας - Εμανουέλ Μακρόν - Σταύρος Νιάρχος

 «Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση», είπε ο Εμανουέλ Μακρόν από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα συναντώνται με Έλληνες και Γάλλους επιχειρηματίες.

Απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα σημείωσε ότι, μπορεί να εγγυηθεί τη φιλική στάση της Γαλλίας, τη τη στήριξη στη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει η Γαλλία να βοηθά την Ελλάδα για να βγει από την κρίση και πως οι Γάλλοι επιχειρηματίες θα συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια.

Ο Γάλλος Πρόεδρος επισήμανε την παρουσία γαλλικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, σχολιάζοντας: «Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε εδώ», για να υπογραμμίσει ότι θέλει αυτός ο δεσμός να παραμείνει δυνατός.

Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των επιχειρήσεων που ήδη επιχειρούν στη χώρα μας, τόνισε: «Εσείς που είστε χρόνια στην Ελλάδα, θέλω να δώσετε νέα ενέργεια, νέα κινητήρια δύναμη στις επενδύσεις στην Ελλάδα».

Αλέξης Τσίπρας - Εμανουέλ Μακρόν - Σταύρος Νιάρχος

Πιάνοντας το νήμα και από τα λόγια του Έλληνα Πρωθυπουργού, είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση κάλεσε τους Γάλλους επιχειρηματίες να μιλήσουν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και πώς μπορεί τόσο η ελληνική όσο και η γαλλική κυβέρνηση να βοηθήσουν να ξεπεραστούν τα εμπόδια.

Προηγουμένως ο Πρόεδρος της Γαλλίας είχε συναντηθεί με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δηλώνει ότι, είναι σημαντική η στήριξη Μακρόν στην Ελλάδα. 


Στη συνέχεια ο Γάλλος Πρόεδρος συνοδευόμενος από την σύζυγό του, η οποία νωρίτερα επισκέφτηκε την Αρχαία Αγορά μαζί με την σύζυγο του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Σίσσυ Παυλοπούλου, επισκέφθηκαν την Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή, όπου παρακολούθησαν παρουσίαση σε μορφή 3D των αρχαιολογικών ανασκαφών στη Δήλο.

Μπριζίτ Μακρόν - Αρχαία Αγορά

Ακολούθησε δεξίωση προς τιμήν της Γαλλικής Κοινότητας από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και στην συνέχεια παρατέθηκε γεύμα προς τιμήν του Εμ. Μακρόν και της συζύγου του, σε Έλληνες και Γάλλους αθλητές, καλλιτέχνες και διανοούμενους στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Εκεί, ο Γάλλος Πρόεδρος "ντύθηκε" με την φανέλα του Ολυμπιακού που του χάρισε ο Κριστιάν Καρεμπέ!


Δεν είδε ωστόσο την ...γραφική Ελένη Λουκά, η οποία "έσπευσε" να τον συναντήσει, αλλά...!

Όπως έγινε γνωστό, το ζεύγος Μακρόν είχε ζητήσει να επισκεφθεί το Καλλιμάρμαρο, για να κάνει εκεί και τζόγκινγκ ο Γάλλος Πρόεδρος, όμως για λόγους ασφαλείας κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό.

Ωστόσο, προκαλώντας "έμφραγμα" στους αστυνομικούς της συνοδείας τους, το ζεύγος Μακρόν αποφάσισε να κάνει μία βόλτα στην Ερμού, όπου προκάλεσαν "πανικό", λόγω του κόσμου που ήθελε να τους προσεγγίσει.

Μακρόν - Μπριζίτ - Ερμού

Ιδιαίτερα απλοί, ο Γάλλος Πρόεδρος και η Μπριζίτ Μακρόν συνομίλησαν με πολίτες, έσφιξαν εκατοντάδες χέρια, έβγαλαν αμέτρητες selfies και "μαγεύτηκαν απο την ήχο της λατέρνας", λίγο πριν αναχωρήσουν για το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Εκεί, τους περίμενε ο Πρωθυπουργός. Μετά απο μια τελευταία κατ΄ ιδίαν συνάντηση των δύο ηγετών, ο Αλέξης Τσίπρας συνόδευσε το Προεδρικό ζεύγος μέχρι την σκάλα του αερσκάφους του Εμανουέλ Μακρόν.

Αποχαιρετώντας την Μπριζίτ Μακρόν, ο Αλέξης Τσίπρας την κάλεσε να επισκεφθεί ξανά την Ελλάδα, όπως άλλωστε και τον σύζυγο της, με τον οποίο η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας φιλήθηκε, πριν ξεκινήσει για το δικό της αεροσκάφος, καθώς δεν ταξίδεψαν στην ίδια πτήση.

Μακρόν - Μπριζίτ - φιλί

Ο Γάλλος Πρόεδρος και η συνοδεία του αναχώρησαν τελικώς με καθυστέρηση περίπου δύο ωρών, γύρω στις 17:30, ολοκληρώνοντας έτσι την διάρκειας 28,5 ωρών επίσκεψη του στην Αθήνα.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μπάγερν Μονάχου – Ολυμπιακός: Έκανε παρέλαση… λίγες μέρες νωρίτερα ο “Θρύλος”23:59Κως: Υπόθεση εκδικητικής πορνογραφίας με ανήλικα θύματα23:46Βίρτους Μπολόνια – Παναθηναϊκός: Το “τριφύλλι” λύγισε… από τις απουσίες και τους τραυματισμούς23:32"Αποκαλύψεις" - ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι επιδοτήσεις που έγιναν ταξίδια στο Ντουμπάι και..... ρούχα23:19Missing Alert για την εξαφάνιση ανηλίκων23:05Εργατικό ατύχημα στο Βόλο: 58χρονος έπαθε αποκόλληση αμφιβληστροειδούς την ώρα που εκτελούσε εργασίες22:52Θεσσαλονίκη: Πολυετής φυλάκιση σε 25χρονη που έβαζε την κορούλα της να ζητιανεύει22:38Ο Ράφα Μπενίτεθ θα παρουσιαστεί από τον Γιάννη Αλαφούζο22:25Έκαψε το διαμέρισμα της προσπαθώντας να σκοτώσει κατσαρίδα – Νεκρή μια 30χρονη γειτόνισσα22:11Ο Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1 για τον θάνατο της 16χρονης: Εννέα στις δέκα κριτικές του κλαμπ έκαναν λόγο για νοθευμένα ποτά 21:58Ενδοοικογενειακή βία - Κορωπί: Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον 50χρονο21:44Λάρισα: Συνοδός ασθενή επιτέθηκε σε νοσηλευτή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου21:31Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο 21:17Γκάζι - 16χρονη: Αίτημα για σφράγιση του κλαμπ κατέθεσε η ΕΛΑΣ στον Δήμο Αθηναίων21:04Ηράκλειο: 50χρονος κρατούμενος κατάπιε ναρκωτικά για να τα περάσει στις φυλακές20:50Λάρισα: Τέσσερις συλλήψεις για κλοπές, διαρρήξεις και εμπρησμούς20:37Ευλογιά των προβάτων – ΕΟΦ: Δεν υπάρχει αδειοδοτημένο συμβόλαιο στην ΕΕ20:23Παναθηναϊκός: Αμφίβολοι οι Ερνανγκόμεθ, Ρογκαβόπουλος με Βίρτους 20:09Μαξ Φερστάπεν: Όλοι πίστευαν ότι αυτό θα ήταν ένα εύκολο πρωτάθλημα για τη McLaren και τουλάχιστον δεν είναι19:55Διονύσης Σαββόπουλος: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο για την κηδεία του19:41
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο