LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΓενικάΔημοσίευση: 03 Σεπτεμβρίου 2017 11:14

“Βροχή” αντιδράσεων για το άρθρο Τσίπρα περί Παπανδρέου

Οργισμένη απάντηση από τη Φώφη Γεννηματά. Σκληρά λόγια από Κεγκέρογλου και "πυρά" στον Κουρουμπλή. Για αγωνία Τσίπρα μπροστά στις κινήσεις της Κεντροαριστεράς μιλά η ΝΔ.

Αλέξης Τσίπρας - Ανδρέας Παπανδρέου

Αντιδράσεις προκάλεσε το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα για τον Ανδρέα Παπανδρέου, με αφορμή την 3η Σεπτεμβρίου, ημέρα ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρωθυπουργός χρησιμοποιεί κολακευτικά σχόλια για τον αείμνηστο ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, κάτι που έχει κάνει αρκετές φορές στο παρελθόν, αλλά και για τη συμβολή του στη Μεταπολίτευση.

Πολλοί βέβαια στην Κεντροαριστερά δεν είδαν με καλό μάτι την κίνηση αυτή του Αλέξη Τσίπρα. Θεωρούν ότι η συνένωση των κομμάτων του χώρου τον έχει θορυβήσει και προσπαθεί να ελαχιστοποιήσει τις διαρροές, να στεγανοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για ύβρη εκ μέρους του κ. Τσίπρα έκανε λόγο η Φώφη Γεννηματά, σημειώνοντας ότι ο πανικός του κ. Τσίπρα μπροστά στην αναμόρφωση της κεντροαριστεράς ον οδηγεί στο να εκτίθεται περισσότερο. «Την λαϊκή καταδίκη όμως δεν θα την γλυτώσει», σημειώνει.

Επικριτικός απέναντι στη Φώφη Γεννηματά εμφανίστηκε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής. "Γιατί ενοχλεί το άρθρο του πρωθυπουργού; Εάν ήταν ο Ανδρέας η Ελλάδα δεν θα είχε μπει σε αυτή την περιπέτεια" τόνισε ο υπουργός.

Ανδρέας Παπανδρέου

Καυστικό ήταν το σχόλιο του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Facebook: "Ο κ. Τσίπρας στο παρελθόν έκανε την αγιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Τώρα του Ανδρέα Παπανδρέου. Ίσως του χρόνου κάνει του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Μονίμως ψαρεύει σε θολά νερά γυρνώντας στο παρελθόν γιατί εκείνος έχει υποσκάψει το παρόν και το μέλλον της χώρας. Δεν τον ακολουθούμε στη βουτιά στο χθες. Με ενδιαφέρει πως θα είναι η Ελλάδα του 2030, όχι πως ήταν η Ελλάδα του 1980. Και κάτι τελευταίο για όσους έχουν ιστορικές αναζητήσεις. Ο Μαρξ είχε μάλλον δίκιο όταν έλεγε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα…".

Κυριάκος Μητσοτάκης - tweet

Στον Πρόεδρο της ΝΔ, έσπευσε να απαντήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος σε δήλωση του αναφέρει, «De te fabula narratur έγραφε ο Μαρξ στον πρόλογο του Κεφαλαίου. Για σένα μιλάει ο μύθος. Θα έπρεπε λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης να γνωρίζει πως η μάχη των ιδεών, όπως και η μάχη για την ερμηνεία της ιστορίας, αφορά πρωτίστως το παρόν και το μέλλον και όχι το παρελθόν.

Τον διαβεβαιώνουμε επίσης πως ο Πρωθυπουργός, ό,τι είχε να πει για τον εκλιπόντα Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, το είπε με τον προσήκοντα σεβασμό στο πολιτικό του μνημόσυνο στη Βουλή των Ελλήνων.Εξάλλου την υπεράσπιση και δικαίωση της πολιτικής του σήμερα  την έχουν αναλάβει τα στελέχη και οι μνηστήρες της Κεντροαριστεράς.Όσο για τον ίδιο, δε χρειάζεται να διαμαρτύρεται. Έχει να γράψει άρθρα για τον ομοϊδεάτη του, κ. Κώστα Σημίτη».

Tweet - Τζανακόπουλος - Τσίπρας - Παπανδρέου

«Σήμερα ο κ. Τσίπρας με άρθρο του συνεχίζει το ταξίδι του στο μακρινό παρελθόν. Οι πολίτες μπορούν να κρίνουν και να συγκρίνουν, τονίζει ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας και συμπληρώνει πως «όσο για την άχαρη προσπάθεια του κ. Τζανακόπουλου, τον οδήγησε άθελά του να παραδεχτεί, ότι εκείνος διακινεί τα Fake News για δήθεν συναντήσεις του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Σημίτη.Ας είναι τουλάχιστον πιο προσεκτικός...». 

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου για το άρθρο του πρωθυπουργού, αλλά και για τις δηλώσεις Κουρουμπλή. «Μου θυμίζει τη ρήση "βάζει και η Μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες", είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Όσον αφορά στον κ. Κουρουμπλή τόνισε: «Μας ρωτάει με ποιους θα πάμε την ώρα που εκείνος ξημεροβραδιάζεται και πλένει τις κατουρημένες ποδιές της ακραίας Δεξιάς και του κ. Καμμένου. Ήταν αυτός μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ που κατακεραύνωναν τα 40 χρόνια της μεταπολίτευσης και το έργο του ΠΑΣΟΚ στα 20 χρόνια κυβέρνηση για να βγουν στην εξουσία και τώρα έρχονται και λένε τι καλός που είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου».

Ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι στόχος του κ. Τσίπρα ήταν απλώς να προσελκύσει όλο τον κόσμο που «συμφωνεί ή περίπου συμφωνεί» με τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι να ταυτιστεί με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Παράλληλα απάντησε στη Φώφη Γεννηματά κάνοντας λόγο για "πολιτικό άγχος της προέδρου του ΠΑΣΟΚ".

Σφοδρά "πυρά" στον Αλέξη Τσίπρας εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΙ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι καπηλεύεται τον Ανδρέα Παπανδρέου γιατί τον έχει πιάσει η αγωνία και έχει χάσει τον ύπνο του από τις κινήσεις που γίνονται στην Κεντροαριστερά.

«Το άρθρο του κ.Τσίπρα συνιστά προσπάθεια αντιποίησης προσωπικότητας και ιδεολογίας», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Γιώργος Κουμουτσάκος. «"Αντιποιούμαι": Οικειοποιούμαι κάτι που δεν μου ανήκει», γράφει χαρακτηριστικά ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ.

«Ο κατήφορος γι’ αυτήν την κυβέρνηση και για τον πρωθυπουργό αυτής της χώρας τον κ. Τσίπρα, δεν έχει πάτο. Βεβαίως, όλα αυτά γίνονται για να μπορέσει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, να δικαιολογήσει τη μεγάλη κοροϊδία, την ατιμία, το ψέμα και την υποκρισία προς τον ελληνικό λαό και βεβαίως να κρύψει ότι τέτοια ήταν απόφασή του από την πρώτη στιγμή. Άλλα έλεγε στον ελληνικό λαό για να χαϊδεύει αυτιά, κυρίως αριστερών ψηφοφόρων, προοδευτικών ανθρώπων, για να μπορέσει να τους εγκλωβίζει και να καπηλεύεται συνθήματα της αριστεράς» σχολιάζει σε δήλωσή του ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Προσθέτει ακόμη πως «η σύγκριση με άλλες εποχές με τη δεκαετία του ‘80, με άλλες πολιτικές καταστάσεις σε άλλες οικονομικές συνθήκες και διεθνείς και εσωτερικές, είναι μόνο για να δικαιολογήσει αυτή τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα κλασικό αστικό κόμμα που έχει πάρει ό, τι χειρότερο είχε και ό, τι σάπιο είχε το προηγούμενο ΠΑΣΟΚ. Γίνεται στο πλαίσιο της σημερινής αντιπαράθεσής του με τη νέα κεντροαριστερά του άλλου ΠΑΣΟΚ, και των υπολοίπων δυνάμεων, οι οποίοι προσπαθούν επίσης να αποκτήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ ζωτικό χώρο μετά την τεράστια κατάρρευση, λόγω των τεράστιων αντιλαϊκών πολιτικών και των λαθών που έκαναν σε αυτή εδώ τη χώρα, τη ζημιά που έκαναν στον ελληνικό λαό».

«Αυτή είναι όλη η ιστορία και από αυτή την άποψη ο ελληνικός λαός είναι ώριμος πλέον, να βγάλει συμπεράσματα και να γυρίσει την πλάτη και στους τωρινούς ψεύτες και απατεώνες του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στους χτεσινούς που θέλουν να συνεχίσουν την ίδια πολιτική, γιατί αυτή είναι η οικονομική, κοινωνική και πολιτική τους πρόταση, υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου, υπέρ των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, που καταπιέζουν τον ελληνικό λαό και τον οδηγούν από το κακό στο χειρότερο» καταλήγει στην δήλωσή του ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του για τα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ αναφέρει πως «η 3η Σεπτέμβρη του ΄74, η μέρα που ο Ανδρέας Παπανδρέου έκανε τη δική του νέα αρχή στην πολιτική, αφήνοντας πίσω του το κόμμα του πατέρα του -την Ένωση Κέντρου- θα θυμίζει για πάντα τη σημασία της τόλμης και της ανανέωσης στην πολιτική.»

Τονίζει ακόμη πως στα επόμενα χρόνια έγιναν πολλά. «Από το νέο σύγχρονο οικογενειακό δίκαιο - αμέσως μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία – μέχρι το ΑΣΕΠ και τα ΚΕΠ και τις εκσυγχρονιστικές μεταρρυθμίσεις του Κώστα Σημίτη και τις προσπάθειες του Γιώργου Παπανδρέου να αποτρέψει την άτακτη χρεοκοπία» θυμίζει το Ποτάμι σχολιάζοντας πως «προφανώς και έγιναν και λάθη. Επίσης πολλά. Μερικά εκ των οποίων δεν έχουν συζητηθεί όσο θα έπρεπε».«Όμως πολλές φορές, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης, σε περιόδους αναβίωσης του πιο ωμού δημαγωγικού λαϊκισμού - αυτή τη φορά με φορέα τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τον κ.Τσίπρα - χρήσιμο είναι από την ιστορία να κρατούμε, να συζητούμε και να προβληματιζόμαστε για τις φλόγες και όχι για τις στάχτες» καταλήγει το Ποτάμι.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...Σήμερα 16:33 | Ειδήσεις

"Επειδή όμως έχω μια πολύ σημαντική ιδιότητα αυτή του Έλληνα βουλευτή έπραξα απολύτως λάθος . Δεν αρμόζει αυτή η συμπεριφορά σε Έλληνα βουλευτή" δήλωσε ο κ. Φλώρος

Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)Σήμερα 13:10 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο κ. Μαρινάκης - μεταξύ άλλων - για τη δήλωση της υποψήφιας ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία, Βίκυς Φλέσσα, ότι «όλοι και όλες μαζί σκοτώσαμε τα παιδιά στα Τέμπη» αλλά και για τις βασικές μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής 

Ομόφυλα ζευγάρια - Βελόπουλος: Να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα όσοι βουλευτές υπερψήφισαν τον νόμο, γιατί...Σήμερα 09:10 | Ειδήσεις

Τι είπε στον ΑΝΤ1 για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης από τον Κ. Φλώρο μεσα στην Βουλή. Η "πατριδοκαπηλία με την υποψηφιότητα Μπελέρη", οι εξορύξεις και οι συντάξεις έως 4.000 ευρώ.

Βασίλης Κασσελάκης: Οι Σπαρτιάτες, οι “ευπρόσδεκτες ψήφοι” και η αναδίπλωσηΣήμερα 12:06 | Ειδήσεις

Οι δηλώσεις του ξαδέρφου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις από την ΝΔ, αλλά και το "άδειασμα" από την Κεχαγιά. Η αναδίπλωση του υποψήφιου ευρωβουλευτή.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βόλος: Απείλησε τον αδερφό του και πήγε φυλακή17:58Κίνημα #metoo - Χάρβεϊ Γουάινστιν: Το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του17:45Φλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...17:32Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα17:18Θεσσαλονίκη: Μηχανή παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο17:04Έκθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ16:51“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: εκπλήξεις και καυγάδες στο επεισόδιο της Πέμπτης (βίντεο)16:37Τουρκικά ΜΜΕ: Η Γερμανία βλέπει θετικά την πώληση Eurofighters στην Τουρκία16:23Άλκης Καμπανός: Απομακρύνονται τα ενθύμια από το σημείο της δολοφονίας του 16:09ΑΑΔΕ: Φύλλα κοκαΐνης “κρυμμένα” σε λιπάσματα (εικόνες)15:56Ελληνικό: Πάνω από 300 βόμβες βρέθηκαν στον πρώην αεροδρόμιο15:42Αφρικανική σκόνη: Πέρασε από την Ελλάδα στην Τουρκία15:28Φλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία - Ο όρος για τον Γραμμένο15:15“Ψυχοκόρες”: Η ερωτική εξομολόγηση του Παύλου στη Βασιλική (βίντεο)15:02Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...14:51Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο14:38ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζες14:25Μαδρίτη – Σάκκαρη: Πρόκριση μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση14:12Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)13:58Ο Φλώρος απολογείται για το επεισόδιο με τον Γραμμένο13:45
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο