LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΓενικάΔημοσίευση: 10 Αυγούστου 2017 18:10

“Σόου Στεφανίδη” και αντιδράσεις για ΟΑΣΘ και Στέλιο Παππά

Επεισοδιακή η τελετή παραλαβής, παρουσία του Χρήστου Σπίρτζη. Πλήρης στήριξη στον νέο επικεφαλής από το Μαξίμου. Πυρ ομαδόν της αντιπολίτευσης.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗ - ΔΣ - ΟΑΣΘ - ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ - ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Λάβρος, μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, ήταν κατά του Υπουργού Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη,  ο απερχόμενος Πρόεδρος του ΟΑΣΘ, κατά την τελετή παράδοσης του Οργανισμού στον Στέλιο Παππά, με τον τελευταίο να του απαντά οργισμένος ότι φέρεται ως εκπρόσωπος της ΝΔ, η οποία – όπως και τα άλλα κόμματα – έχει εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην Κυβέρνηση για την επιλογή ως επικεφαλής του Οργανισμού του κ. Παππά, τον οποίο στηρίζει πλήρως το Μαξίμου.

Έτσι, οι κρατικές πλέον αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης μπήκαν στη νέα εποχή...επεισοδιακά, καθώς ο απερχόμενος Πρόεδρος του ΟΑΣΘ έστησε «τηλεοπτικό σόου» στον διάδοχο του, Στέλιο Παππά και τον Υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη.

«Το νέο ήθος και η αξιοκρατία, που υποσχόταν, αποτυπώνεται σε επιλογές στελεχών με κριτήριο όχι την γνώση και την επιτυχή εμπειρία στις επιβατικές μεταφορές αλλά τις συγγενικές σχέσεις και την αφοσίωση στο κόμμα» τόνισε εμφατικά ο τέως πλέον Πρόεδρος του Οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης, πυροδοτώντας ένταση και διαλόγους-«φωτιά» με τον διάδοχο του, Στέλιο Παππά:

  • Στ. Παππάς: Το γεγονός ότι έχετε μια εκκρεμότητα, οι εργαζόμενοι δεν είναι πληρωμένοι, δεν είναι πρόβλημα για σας; Γιατί δεν μας το είπατε;
  • Χρ. Στεφανίδης: Δεν σας το είπαμε; Δεν είναι δυνατόν να λέγονται τέτοια.
  • Στ. Παππάς: Ακούστε λοιπόν.
  • Χρ. Στεφανίδης: Είναι δυνατόν να λέγονται τέτοια πράγματα;  Σε παρακαλώ πάρα πολύ. Χθες το βράδυ που με πήρε ο Γενικός Γραμματέας δεν μου είπε οτι θα γινόταν κ.Παππά παράδοση-παραλαβή.
  • Στ. Παππάς: Ούτε εμένα οτι θα ερχόσουν εδώ ως εκπρόσωπος της ΝΔ.
  • Χρ. Στεφανίδης: Δεν είμαστε έτοιμοι να παραδώσουμε;
  • Στ. Παππάς: Δεν το είδα.
  • Χρ. Στεφανίδης: Γιατί μας ζητήσατε και δεν...
  • Στ. Παππάς: Θα φωνάξουμε.... Δεν πειράζει, δεν πειράζει , μπορείτε να αποχωρήσετε. Ήδη έχετε παραδώσει.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗ - ΔΣ - ΟΑΣΘ - ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ - ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Ενδεικτικό της ψυχρότητας ήταν και οτι ο απερχόμενος πρόεδρος άφησε στον διάδοχο του τα κλειδιά του γραφείου και των αυτοκινήτων που χρησιμοποιούσε, επιδεικτικά και ...στο πόδι.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα του thessnews.gr, ο κ. Στεφανίδης προσέφυγε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ζητώντας να του χορηγηθούν αντίγραφα πάσης φύσεως που αφορούν τις δραστηριότητες του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο Υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος είχε χθες έντονη αντιπαράθεση με την Νέα Δημοκρατία, τόνισε ότι θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις για την ταμπακέρα των οικονομικών του ΟΑΣΘ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά, «δεν μπορεί ένας οργανισμός που παίρνει περισσότερα από το Δημόσιο απ' οτι οι συγκοινωνίες της Αθήνας, να χρωστά και στη Μιχαλού».

Σφοδρή σύγκρουση για τον Στέλιο Παππά

Η τοποθέτηση του Στέλιου Παππά ως επικεφαλής του ΟΑΣΘ προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση. Σε ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία ανέφερε «ο πατέρας του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Παππά διορίστηκε πρόεδρος στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης. Προφανώς αυτό έγινε κατόπιν κλήρωσης που πραγματοποίησε ο κ. Σπίρτζης. Και σε ανώτερα!».

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗ - ΔΣ - ΟΑΣΘ - ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ - ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Το Μαξίμου, μέσω του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού προσέφερε πλήρη στήριξη στον Στέλιο Παππά, αναφέροντας «η Νέα Δημοκρατία επιλέγει να επιτεθεί με αήθη και συκοφαντικό τρόπο απέναντι σε έναν άνθρωπο, του οποίου η ιστορία και η πορεία, απέχει έτη φωτός από τα πρότυπα των κομματαρχών που συνήθιζαν να διορίζουν οι κυβερνήσεις της.

Ο Στέλιος Παππάς έχοντας πορεία δεκαετιών στο αριστερό και δημοκρατικό κίνημα και μια σημαντική επαγγελματική σταδιοδρομία στον ιδιωτικό τομέα, διατελώντας παράλληλα και Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, με καθολική αποδοχή από όλες τις παρατάξεις, αναλαμβάνει ένα κρίσιμο έργο. Αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου στον υπό εκκαθάριση ΟΑΣΘ. Με προσδιορισμένη τη χρονική διάρκεια της θητείας του, συγκεκριμένα καθήκοντα και χωρίς αμοιβή. Τίθεται επικεφαλής μιας προσπάθειας να καθαρίσει η «κόπρος του Αυγεία» που δημιούργησαν στον οργανισμό, αυτοί που για χρόνια απολάμβαναν τη στήριξη και την κάλυψη των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Μία παράταξη η οποία διαχρονικά αποτελεί ιδιοκτησία συγκεκριμένων τζακιών και συνιστά συνώνυμο της οικογενειοκρατίας στην πολιτική ζωή του τόπου, είναι κωμικοτραγικό να εξαπολύει κατηγορίες για νεποτισμό».

Απαντώντας στο Μαξίμου, σε ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία αναφέρει «είμαστε σίγουροι ότι μεταξύ των εκατοντάδων βιογραφικών που υπεβλήθησαν για τη θέση του προέδρου του ΟΑΣΘ, αυτό του κ. Παππά ήταν το καλύτερο… Κατά σύμπτωση βέβαια ο κ. Παππάς είναι πατέρας του Υπουργού και στενού φίλου του πρωθυπουργού, κ. Νίκου Παππά. Υ.Γ. Φανταζόμαστε ότι η επιλογή του κ. Ντίμη Αργυρόπουλου στο Δ.Σ. του ΟΑΣΘ έγινε για να επιβραβευθεί το δημοκρατικό του ήθος. Και αυτό γιατί όλοι θυμόμαστε την προτροπή του σε επίδοξους τρομοκράτες να «φυτέψουν» μια σφαίρα στον τότε Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα!»

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗ - ΔΣ - ΟΑΣΘ - ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ - ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Στην «γραμμή Μαξίμου» και η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, όπου μεταξύ άλλων τονίζεται «οι εκπρόσωποι των πολιτικών δυνάμεων που έχουν βαρύτατες ευθύνες για το καθεστώς παρανομίας, διαπλοκής, σκανδάλων, κακοδιαχείρισης του ιδιωτικού πλην κρατικοδίαιτου ΟΑΣΘ, που συντηρήθηκε επί 6 δεκαετίες, όσο διαμαρτύρονται, τόσο περισσότερο εκτίθενται, απέναντι στους πολίτες της Θεσσαλονίκης (…) Όσο για τον ορισμό του Στέλιου Παππά, πρώην προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου, και ιστορικού στελέχους της Αριστεράς, στη θέση του προέδρου του υπό εκκαθάριση Οργανισμού, είναι φανερό ότι ο πανικός τους για τα αποτελέσματα του διαχειριστικού ελέγχου, δεν μπορεί να κρυφτεί».

Αμισθί οι υπηρεσίες του Στέλιου Παππά

Ο Υπουργός Μεταφορών ξεκαθάρισε οτι ο κ. Παππάς θα προσφέρει αμμισθί τις υπηρεσίες του, ενώ υπεραμύνθηκε της επιλογής του, δηλώνοντας «εγώ ήξερα μέχρι τώρα ότι ο Νίκος ήταν γιος του Στέλιου. Ήταν Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, οπότε στην δουλειά της εκκαθάρισης, έχει πολύ καλή γνώση».

Ο ίδιος ο κ. Παππάς δήλωσε σήμερα «θα δημοσιοποιήσω όλη μου την περιουσία, την σύνταξη μου, για να δείτε με τι μισθό ήρθα και με τι θα φύγω το 2019».

Επικριτικά για την τοποθέτηση του κ. Παππά στον ΟΑΣΘ ήταν τα σχόλια εκπροσώπων και άλλων κομμάτων. «Ως φαίνεται και στο ΣΥΡΙΖΑ πρώτα ο Παππάς ευλογεί τα γένια του», αναφέρει ο Παύλος Χρηστίδης, Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης έγραψε στο Twitter «Εδώ Παππάς. Εκεί Παππάς. Παντού Παππάς. Αν και οι τελευταίες πληροφορίες μιλούν για αντικειμενική και αδιάβλητη... κλήρωση.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Η ΝΔ αγωνίζεται ώστε η Ελλάδα να γίνει Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα (βίντεο)Σήμερα 11:07 | Ειδήσεις

Τι είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια του τμήματος Λαμία - Καλαμπάκα του αυτοκινητόδρομου Ε65.


 


 

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αρνητική η Έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα - Η απάντηση του ΥΠΕΞΣήμερα 12:09 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα και ποια είναι η απάντηση του ΥΠΕΞ. 

Μαρινάκης εναντίον ΣΥΡΙΖΑ: Καταθέτουν υπόμνημα κατά των Σπαρτιατών ενώ έληξε η προθεσμίαΣήμερα 13:17 | Ειδήσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ασκεί σφοδρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την στάση του σχετικά με το κόμμα των Σπαρτιατών.

Κωνσταντίνος Καραμανλής: το μήνυμα της ΝΔ για τα 26 χρόνια από το θάνατο τουΣήμερα 13:05 | Ειδήσεις

Ανακοίνωση με αφορμή τη συμπλήρωση 26 ετών από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή εξέδωσε το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Daniel” - ΕΛΓΑ: Σήμερα η πληρωμή αποζημιώσεων 38,5 εκατ. ευρώ 15:58Δολοφονία Λυγγερίδη: Ποινική δίωξη για 28 αδικήματα στους συλληφθέντες 15:45Σεισμός στην Κρήτη15:31Ρέντης: Επεισοδιακή καταδίωξη μέχρι τα Πατήσια - Τραυματίστηκε αστυνομικός15:17“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης προσπαθεί να πλησιάσει την Άννα για τελευταία φορά (εικόνες)15:04Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία όχι η πολιτική σταθερότητα 14:51Άγιος Νικόλαος: Φώναξε τον φίλο του στο σπίτι του και τον μαχαίρωσε14:38Σκρέκας για πασχαλινό τραπέζι: Πώς θα κινηθούν οι τιμές των τροφίμων 14:24“Ψυχοκόρες”: Εξελίξεις για τις τέσσερις αδερφές στο σημερινό επεισόδιο (βίντεο)14:11Οργισμένος επιβάτης βρίζει και χτυπά αεροσυνοδούς την ώρα της πτήσης (βίντεο)13:58Χατζηδάκης: Με νομοθετική ρύθμιση η μείωση των χρεώσεων με POS για συναλλαγές έως 10 ευρώ13:45Μαρινάκης εναντίον ΣΥΡΙΖΑ: Καταθέτουν υπόμνημα κατά των Σπαρτιατών ενώ έληξε η προθεσμία 13:31Κωνσταντίνος Καραμανλής: το μήνυμα της ΝΔ για τα 26 χρόνια από το θάνατο του13:18Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αρνητική η Έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα - Η απάντηση του ΥΠΕΞ 13:04Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: Ο Ερμής, η πανσέληνος, η Αφροδίτη και οι προβλέψεις της Τρίτης (βίντεο)12:52Πιερρακάκης - Ιερώνυμος: Η συνεργασία είναι το καλύτερο φάρμακο για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα (εικόνες)12:39Αφρικανική σκόνη: Κορυφώνεται η μεταφορά της από τη Σαχάρα (εικόνες)12:25Θάνατος βρέφους στην Κω: Ποινική δίωξη ασκήθηκε στους γονείς12:13Βόλος: Καταδικάστηκε για κλοπή που έκανε άλλος11:59 Συλλήψεις για παράνομα όπλα σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής (εικόνες)11:47
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο