LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΓενικάΔημοσίευση: 23 Ιουλίου 2017 13:31

Φουντώνει η κόντρα για τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη - Λαφαζάνη για το Grexit

Θύελλα αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τα σενάρια επιστροφής στη δραχμή. Απαιτούν εξηγήσεις από τον Πρωθυπουργό.

Τσίπρας - Βαρουφάκης - Λαφαζάνης - δημοψήφισμα - Grexit

Αφορμή για σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση έδωσαν οι αποκαλύψεις των πρώην Υπουργών Γιάνη Βαρουφάκη και Παναγιώτη Λαφαζάνη σχετικά με τα εναλλακτικά σενάρια που εξέταζε το κυβερνητικό επιτελείο, το καλοκαίρι του 2015, για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Στο βιβλίο του Βαρουφάκη, με τίτλο “Adults in the room” (Ενήλικοι στο δωμάτιο), φράση την οποία δανείστηκε από μία ατάκα της Λαγκάρντ, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών παραθέτει διάλογό του με τον Πρωθυπουργό μόλις έγιναν τα capital controls, όπως αποκαλύπτουν το “Βήμα”, η “Καθημερινή” και το “Πρώτο Θέμα”. Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη ο Αλέξης Τσίπρας ήταν αυτός ο οποίος του είχε ζητήσει να προετοιμάσει ένα σχέδιο σε περίπτωση που η χώρα βρισκόταν εκτός ευρωζώνης

Το σενάριο περί δραχμής, παραδέχθηκε και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον “ΒΗΜΑ FM” αποκάλυψε πως το σχέδιο περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος, χρήματα από τη Ρωσία και πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα. Ωστόσο, ο κ. Λαφαζάνης κατηγορεί τον Βαρουφάκη για ανακρίβειες.

ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ

ΝΔ: ο κ. Τσίπρας οφείλει να πάψει να σιωπά

«Οι κ. Βαρουφάκης και Λαφαζάνης περιέγραψαν με σαφήνεια  τα σχέδια της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Αν αυτά υλοποιούνταν έως το τέλος, η χώρα θα οδηγούνταν σε δραματικές καταστάσεις τύπου Βενεζουέλας με απρόβλεπτες κοινωνικές συνέπειες», υπογραμμίζει η Νέα Δημοκρατία.

Όλα αυτά διαβεβαιώνει πως θα διερευνηθούν από Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή, επισημαίνοντας πως τα στοιχεία που δημοσιεύονται απαιτούν και τη διερεύνηση από την πλευρά της Δικαιοσύνης. «Είναι χρέος της να παρέμβει, να επιτελέσει το καθήκον της και να συμβάλλει στην αποκάλυψη ολόκληρης της αλήθειας», τονίζει και συμπληρώνει ότι «οι πολίτες το απαιτούν, καθώς συνειδητοποιούν ότι εκείνοι πληρώνουν για πολλά χρόνια τα σπασμένα μιας ιδεοληπτικής και ανίκανης Κυβέρνησης».

ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ

ΚΚΕ: συνεχίζουν την αντιλαϊκή πολιτική

«Αν κάτι αποδεικνύει η αναζωπύρωση της συζήτησης για το 2015, είναι το πώς οι κυρίαρχοι κύκλοι, του συστήματος και της ΕΕ, αξιοποίησαν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ψευδεπίγραφο ριζοσπαστισμό του για να συνεχίσουν την αντιλαϊκή πολιτική, που δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και για να σπείρουν στο λαό την απογοήτευση», υποστηρίζει το ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρεται ακόμη ότι «αποδεικνύει, επίσης, ότι η πραγματική φιλολαϊκή εναλλακτική δεν βρίσκεται στα διάφορα σχέδια τμημάτων του κεφαλαίου που οδηγούν τον λαό στη χρεοκοπία, εντός ή εκτός ευρώ, για χάρη της καπιταλιστικής κερδοφορίας, αλλά σε ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης προς όφελος των λαϊκών αναγκών».

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ - ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ

Το Ποτάμι: ο κ. Τσίπρας δεν δικαιούται να σιωπά

«Ο κ. Τσίπρας μέχρι τώρα έχει αποφύγει να μιλήσει για όσα αδιανόητα αποκαλύπτει κατά καιρούς ο κ. Βαρουφάκης. Τώρα δεν δικαιούται να σιωπά», τονίζει το Ποτάμι.

Σε ανάρτησή του στο twitter, o επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, γράφει: «Ο Βαρουφάκης έχει τεράστιες ευθύνες αλλά ψεύτης δεν είναι. Το ’15 αγγίξαμε το χάος. Φωνάζαμε αλλά οι περισσότεροι δεν ήθελαν να ακούσουν. Τώρα;»

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ - TWITTER - ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

Απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δημήτρης Τσιόδρας, αναφέρει: «Τον καλούμε να τοποθετηθεί και να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει όλα αυτά τα τυχοδιωκτικά σενάρια που λέει ότι έχει καταγράψει ο πρώην κορυφαίος Υπουργός του (το asset για τη χώρα, όπως τον αποκαλούσε). Το ύφος και το επίπεδο των συζητήσεων μόνο “Adults in the Room” δεν θυμίζουν. Επειδή όμως ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει όλα αυτά με δεκάδες δισεκατομμύρια, δικαιούται να μάθει την αλήθεια με πλήρη διερεύνηση όλης αυτής της σκοτεινής περιόδου. Και θα τη μάθει.»

ΣΥΡΙΖΑ: οι διαφημιστές του κ. Βαρουφάκη

Με ένα δηκτικό σχόλιο απαντά το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το βιβλίο του πρώην Υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

«Είναι βέβαιο ότι ο κ. Βαρουφάκης έχει βρει τους καλύτερους διαφημιστές για την προώθηση του βιβλίου του: τη Ν.Δ. και αυτούς που ο ίδιος αποκαλεί τρόικα εσωτερικού. Η πολιτική όμως δεν είναι κουτσομπολιό και ο δήθεν ριζοσπαστικός λόγος του αποδεικνύεται διαρκώς ότι είναι η άλλη όψη των πιο αντιδραστικών απόψεων μέσα και έξω από τη χώρα. Του ευχόμαστε καλές πωλήσεις στο νέο του βίπερ», αναφέρει.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ρωσία: Σε κάθειρξη 22 ετών καταδικάστηκε Λευκορώσος κατηγορούμενος για σαμποτάζ σε σιδηρόδρομους 14:12Συμφωνία ΕΕ - Mercosur: Επεισόδια έξω από το ευρωκοινοβούλιο ανάμεσα σε αγρότες και τοπικές αρχές 13:58Φοινικούντα: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο συνέταιρος του επιχειρηματία13:44Αγρότες: Νέος αποκλεισμός σήμερα το απόγευμα στα διόδια Μαλγάρων στην ΕΟ Αθηνών-Θεσσαλονίκης13:30Δολοφονία Λυγγερίδη: Διακόπηκε εκ νέου η δίκη 13:16ΑΑΔΕ - ΔΕΟΣ: Ο νέος ελεγκτικός μηχανισμός που θα αντιμετωπίσει το λαθρεμπόριο και τη διαφθορά13:02Γιώργος Μαζωνάκης για τις καταγγελίες σε βάρος του: Οργανωμένο σχέδιο εκβίασης - Απολύτως ψευδείς12:48Ζελένσκι: Χωρίς απόφαση για τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα για την Ουκρανία12:34Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Η καρδιά της Ελλάδας χτυπά στη Λοριάν όπου θα υψωθεί η ελληνική σημαία στη φρεγάτα "Κίμων"12:20Ευρωπαϊκό Συμβούλιο - Φον ντερ Λάιεν: Οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα φύγουν χωρίς απόφαση για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας12:06Πιερρακάκης για ΕΛΤΑ: Στο σχέδιο δεν προβλέπεται κλείσιμο, αλλά μετασχηματισμός καταστημάτων11:52Παπασταύρου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η διαχρονική παθογένεια στις αγροτικές επιδοτήσεις είναι κάτι που μας απασχολεί όλους11:38Θεσσαλονίκη: Εντοπίσθηκε και συνελήφθη δραπέτης των αγροτικών φυλακών11:24Κυρανάκης: Στην Αθήνα δεν χωράμε άλλοι - Στο τραπέζι η απαγόρευση των φορτηγών από τις 7 έως τις 10 το πρωί (βίντεο)11:10Αγρότες: Σταθερά στα μπλόκα οι παραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας – Πού κλείνουν δρόμους10:56Ρόδος: Ανήλικος μαθητής τραυματίστηκε σε συμπλοκή μετά από κατανάλωση αλκοόλ10:42Βόλος: Κινητήρας αυτοκινήτου πήρε φωτιά από βεγγαλικό10:28Βρυξέλλες: Τα τρακτέρ βγήκαν στους δρόμους ενόψει της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης10:14NBA: Σιάτλ και Λας Βέγκας αποτελούν "μνηστήρες" για να αποκτήσουν ομάδες - Οριστική απόφαση το 2026 10:00Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι πολύωροι αποκλεισμοί στα τελωνεία - Σήμερα αποφασίζεται η πορεία των κινητοποιήσεων09:46
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο