LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΚόμματαΔημοσίευση: 21 Ιουλίου 2017 11:10 | Ανανέωση: 21 Ιουλίου 2017 20:07

Σεισμός στην Κω: τα μηνύματα του πολιτικού κόσμου

Τα συλλυπητήρια τους εκφράζουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Βουλής, ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί. Κυβερνητικό κλιμάκιο έσπευσε στην Κω.

Κως - σεισμός - καταστροφές - ζημιές - Ευρωκίνηση

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε με τον δήμαρχο της Κω Γ. Κυρίτση και του εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για τα θύματα του σεισμού και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε εκτενώς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την κατάσταση που επικρατεί στην Κω μετά τον σεισμό και ιδίως για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο λιμάνι και στον Μητροπολιτικό Ναό.

Ο κ. Παυλόπουλος διαβεβαίωσε τον κ. Κυρίτση ότι οι υπηρεσίες της Προεδρίας της Δημοκρατίας, βεβαίως στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, βρίσκονται στην διάθεσή του καθώς και στη διάθεση των αρμόδιων.

Συλλυπητήρια από τον Πρόεδρο της Βουλής 

Τα συλλυπητήριά του στους οικείους των δύο νεκρών από τον σεισμό στην Κω εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

«Είμαστε όλοι στον πλευρό των κατοίκων της Κω, που δοκιμάζονται από τον σεισμό» δήλωσε, ευχόμενος παράλληλα ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. 

Κως - σεισμός - ζημιές - συντρίμμια - μέρα

Τσίπρας: σε επιφυλακή το σύνολο του επιχειρησιακού μηχανισμού

"Εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων από τον σεισμό στην Κω και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Το σύνολο του επιχειρησιακού μηχανισμού βρίσκεται σε επιφυλακή από την πρώτη στιγμή, προκειμένου να συνδράμει με κάθε τρόπο στην αντιμετώπιση των συνεπειών και από λεπτό σε λεπτό αποκαθίσταται η κανονικότητα", τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος την ύπατη εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας και αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φεντερίκα Μογκερίνι.


Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό το Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού ο Αλέξης Τσίπρας, «είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, και τον Δήμαρχο Κω,  κ. Γιώργο Κυρίτση. Ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις μετά τον σεισμό των 6,6 βαθμών της κλίμακας Richter που έπληξε το νησί.  Στις τηλεφωνικές συνομιλίες, τονίστηκε ότι αυτό που προέχει τώρα είναι η διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των κατοίκων και των επισκεπτών και η ανάγκη να αποτραπεί η δημιουργία κλίματος υπερβολών και δραματοποίησης, το οποίο δεν συμβάλει στην αποκατάσταση της ομαλότητας στην καθημερινότητα του νησιού, ιδιαίτερα στο μέσον της τουριστικής περιόδου. 

Κως - σεισμός - ζημιές - συντρίμμια - μέρα

Ο Πρωθυπουργός, βρίσκεται από την πρώτη στιγμή σε στενή επικοινωνία με το κλιμάκιο των τριών υπουργών που βρέθηκαν από τις 5πμ της Παρασκευής στο νησί της Κω για την επιτόπια αξιολόγηση και το συντονισμό του σχεδίου αντιμετώπισης των συνεπειών. Το κυβερνητικό κλιμάκιο που βρέθηκε στο νησί, διαπίστωσε ότι η κατάσταση, παρά την ένταση της σεισμικής δόνησης και τα προβλήματα που διαπιστώθηκαν στον κεντρικό λιμένα του νησιού, είναι υπό πλήρη έλεγχο και όπως διαβεβαιώνουν και οι σεισμολόγοι το φαινόμενο εξελίσσεται φυσιολογικά».

Στην Κω με C130 κυβερνητικό κλιμάκιο 

Κυβερνητικό κλιμάκιο μεταφέρθηκε στην Κω με C-130 που διέθεσε η Πολεμική Αεροπορία.  Tο C-130 απογειώθηκε στις 04:40 από την 112 Πτέρυγα Μάχης και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Κω στις 05:37 και μετέφερε 15άτομα προσωπικό της 1ης ΕΜΑΚ  , δύο σκύλους καθώς και 20 φορεία και άλλα υλικά.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν επίσης ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης καθώς και άλλα στελέχη της ΓΓΠΠ και του Υπουργείου Υποδομών. 

Τζανακόπουλος: η ζωή επιστρέφει σιγά σιγά στην κανονικότητα

«Η ζωή επιστρέφει σιγά σιγά στην κανονικότητα» δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, επισημαίνοντας πως η κατάσταση δεν έχει καμία σχέση με εκείνη της Λέσβου. Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε την άμεση κινητοποίηση της κυβέρνησης, από τις 4 το πρωί, τρεις υπουργοί ήταν στο νησί της Κω. Το θέμα στο οποίο εστιάζονται οι προσπάθειες αυτή τη στιγμή, είναι στην αποκατάσταση της πρόσβασης από θαλάσσης, αφού το λιμάνι έχει υποστεί ζημιές. Τέσσερις ειδικοί μεταβαίνουν για το σκοπό αυτό στο νησί και αν κρίνουν ότι οι ζημιές δεν είναι άμεσα επιδιορθώσιμες, τότε υπάρχει ήδη εναλλακτικό σχέδιο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Γενικά μιλώντας πάντως, οι λιμενικές υποδομές άντεξαν.

Μητσοτάκης: απαιτείται πλήρης ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού

«Σήμερα, η σκέψη όλων μας είναι στην Κω. Στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, στους τραυματίες και σε όλους όσοι επλήγησαν από το σεισμό. Απαιτείται πλήρης ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να επουλωθούν άμεσα οι πληγές. Ήδη κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας μεταβαίνει στην περιοχή», ανέφερε μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους των δύο νεκρών, από τον σεισμό στην Κω, εξέφρασε με ανάρτησή του στο Τwitter, νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης.

«Είμαστε δίπλα στους Κώες» έγραψε ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανακοινώνοντας πως κλιμάκιο του κόμματος μεταβαίνει στην περιοχή. 

Κως - σεισμός - tweet - Κυρ. Μητσοτάκης

ΣΥΡΙΖΑ: Στεκόμαστε στο πλάι των κατοίκων της Κω 

«Στεκόμαστε στο πλάι των κατοίκων της Κω, που χτυπήθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης από ισχυρότατο σεισμό. Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο θυμάτων και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες» σημειώνει  σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ .

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι «η άμεση ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού συνέβαλε τα μέγιστα στην εμπέδωση ενός κλίματος ασφάλειας και ηρεμίας, αμέσως μετά το ξέσπασμα του σεισμού. Τις επόμενες κρίσιμες ώρες, απαιτείται η μέγιστη ψυχραιμία και εγρήγορση ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό το έργο της καταγραφής των προβλημάτων. Η ταχεία ολοκλήρωση τους θα επιτρέψει την άμεση έναρξη των εργασιών αποκατάστασης προκειμένου η ζωή στο νησί να επανέλθει στην κανονικότητα». 

Κως - σεισμός - καταγραφή - ζημιές

Με τον δήμαρχο της Κω επικοινώνησε η Φώφη Γεννηματά

Με τον δήμαρχο της Κω Γιώργο Κυρίτση επικοινώνησε  η Φώφη Γεννηματά, μετά τον σεισμό των 6,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε στο νησί. Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ενημερώθηκε για τα προβλήματα από τον σεισμό και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της στους κατοίκους.

Όπως ανακοινώθηκε, κλιμάκιο του κόμματος αποτελούμενο από τον αντιπρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Κρεμαστινό (βουλευτή Δωδεκανήσου) και τον αρμόδιο τομεάρχη της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννη Μανιάτη, μεταβαίνει σήμερα στην Κω ώστε να διαπιστωθεί η έκταση των προβλημάτων και «να συμβάλει με κάθε τρόπο στα άμεσα μέτρα ανακούφισης των κατοίκων».

KKΕ: η κυβέρνηση να πάρει άμεσα όλα τα επείγοντα μέτρα

«Μαζί με τη θλίψη για την απώλεια δύο νέων ανθρώπων και τις ευχές για την ταχεία ανάρρωση των τραυματιών, χρειάζεται να επισημανθεί ότι ο καταστροφικός σεισμός που έπληξε την Κω ανέδειξε με τραγικό τρόπο, για μία ακόμα φορά, τις σοβαρές ελλείψεις αντισεισμικής προστασίας της χώρας. Ιδιαίτερα η Κως, με τα παλιά κτήρια του ιστορικού της κέντρου, αποδείχτηκε ανοχύρωτη, ενώ σημαντικές είναι οι καταστροφές στο λιμάνι της και σε άλλες υποδομές», τονίζει το ΚΚΕ.

Κως - σεισμός - λιμάνι - ρωγμή

Παράλληλα, προσθέτει ότι «το ΚΚΕ απαιτεί από την κυβέρνηση και όλους τους αρμόδιους φορείς να πάρουν άμεσα όλα τα επείγοντα μέτρα, όπως:

  • Άμεση φροντίδα και περίθαλψη των τραυματιών και ιδιαιτέρως των ηλικιωμένων και των ατόμων με ειδικές ανάγκες, που δεν μπορούν ή διστάζουν να μείνουν στα σπίτια τους.
  • Άμεση και πλήρη αποκατάσταση των κατεστραμμένων υποδομών, του λιμανιού, των οδικών δικτύων κ.ά, καθώς και των λαϊκών κατοικιών και των μικρών επιχειρήσεων.
  • Αποζημίωση και ολόπλευρη στήριξη των πληγέντων.
  • Ουσιαστικό έλεγχο καταλληλότητας όλων των κτηρίων, ιδιαιτέρως των δημόσιων υπηρεσιών και των μεγάλων εργασιακών χώρων, για την προστασία της ζωής των εργαζομένων και του πληθυσμού συνολικότερα.
  • Αποκατάσταση και συντήρηση των ιστορικών μνημείων του νησιού.

Το ΚΚΕ επαναφέρει εκ νέου το αίτημά του να αρχίσουν άμεσα έργα ελέγχου και αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας σε όλη τη χώρα». 

Θεοδωράκης: η Κως έχει πρόσκαιρες μικρές πληγές και διαχρονικές μεγάλες ομορφιές

«Η Κως έχει πρόσκαιρες μικρές πληγές και διαχρονικές μεγάλες ομορφιές. Θα το ξαναπώ, το είπαμε το πρωί και με τον Δήμαρχο: δεν υπάρχει κανείς λόγος να αναβάλει κάποιος τις διακοπές του στα Δωδεκάνησα και στην Κω. Πιστεύουμε ότι το κράτος θα ανταποκριθεί άμεσα και αποτελεσματικά. Καλή ανάρρωση στους τραυματίες και τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης για τον σεισμό στην Κω.

Νωρίτερα, είχε γράψει στο Twittter πως "η σκέψη μας είναι στους νησιώτες μας στην Κω και τα άλλα νησιά. Ελπίζω το κράτος να ανταποκριθεί και να βοηθήσει άμεσα και αποτελεσματικά. Με το φως της ημέρας φάνηκε ότι οι ζημιές στο λιμάνι της Κω δεν είναι μεγάλες. Μην αναβάλλετε τις διακοπές σας στην υπέροχη γη του Ιπποκράτη".

Κως - σεισμός - tweet - Στ. Θεοδωράκης

Κως - σεισμός - tweet - Στ. Θεοδωράκης

ΑΝΕΛ: η σκέψη όλων μας είναι στους κατοίκους της Κω και στους χιλιάδες επισκέπτες της

«Αυτές τις στιγμές η σκέψη όλων μας είναι στους κατοίκους της Κω και στους χιλιάδες επισκέπτες της, που αναστατώθηκαν από τον ισχυρό σεισμό. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για τον αδόκητο χαμό των δύο συνανθρώπων μας και ευχόμαστε στους τραυματίες ανάρρωση το ταχύτερο δυνατό» δήλωσε η Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, εκφράζοντας, ταυτόχρονα, την προσδοκία ότι «με την άμεση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού και την απαράμιλλη ψυχραιμία που επέδειξαν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Κω θα υπάρξει γρήγορα αποκατάσταση της κοινωνικής και οικονομικής ζωής στο νησί».

Έκκληση στην κυβέρνηση από την Ένωση Κεντρώων 

Έκκληση στην κυβέρνηση «να συνδράμει με όλα τα μέσα που διαθέτει, ώστε να επανέλθει, η καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού σε κανονικά επίπεδα» απευθύνει με ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων με αφορμή τον ισχυρό σεισμό στην Κω.

Η Ένωση Κεντρώων «εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για τον θάνατο των δύο συνανθρώπων μας, από τον ισχυρό σεισμό στην Κω. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους τους» και εύχεται «γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚουρέτας για Θεσσαλία: Σε λίγες ώρες έπεσε όση βροχή πέφτει σε 3,5 μήνες (βίντεο)Σήμερα 09:53 | Ειδήσεις

Σύσκεψη του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας με τον Υπ. Πολιτικής Προστασίας για το "πέρασμα" της κακοκαιρίας από την Θεσσαλία. Τι δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Ευρωεκλογές - Κασσελάκης: Περιοδεία σε 27 νησιά για 10 ημέρεςΣήμερα 10:49 | Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά το Σάββατο πολυήμερη περιοδεία με δεκάδες σταθμούς σε νησιά. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των επισκέψεων του Στέφανου Κασσελάκη

Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!Σήμερα 11:51 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει σε εξώδικο που έστειλε η χήρα του άτυχου εθελοντή, που πέθανε ενώ μαινόταν η μεγάλη φωτιά στην Ρόδο. "Απίθανη" είναι η απάντηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Χθες 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Νικόλαος - Τατιάνα Μπλάτνικ: Χώρισαν μετά απο 14 χρόνια γάμου13:02Κακοκαιρία - Σκόπελος: Οι ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα (εικόνες)12:48Θείος δικάζεται για βιασμό της 10χρονης ανιψιάς του12:34Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωπαϊκής οικονομίας 12:20Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!12:07Κρήτη: Επιτέθηκε στους γονείς του και τους ανάγκασε να κοιμηθούν σε εκκλησία11:54Δίκη Τραμπ: Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε11:41Τένις - Βαρκελώνη: Ο αντίπαλος του Τσιτσιπά στον ημιτελικό11:29“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρες11:16Ευρωεκλογές - Κασσελάκης: Περιοδεία σε 27 νησιά για 10 ημέρες11:02Βόρεια Κορέα: Δοκιμή σε τεράστια πυραυλική κεφαλή10:49Formula 1 - GP Σαγκάης: Ο Φερστάπεν επικράτησε στον αγώνα σπριντ10:35Μίμης Φωτόπουλος: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο σπουδαίος ηθοποιός10:22Κουρέτας για Θεσσαλία: Σε λίγες ώρες έπεσε όση βροχή πέφτει σε 3,5 μήνες (βίντεο)10:10Κακοκαιρία - Τρίκαλα: Χιόνισε στο Περτούλι (εικόνες)09:57“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία09:4421η Απριλίου 1967: η ημέρα που η Ελλάδα “μπήκε στον γύψο”09:30Θεσσαλονίκη: Νεκρός οδηγός σε τροχαίο09:17Πάσχα - Σκρέκας: Αρνί έως 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετ09:04Ιράκ: Έκρηξη σε στρατιωτική βάση (βίντεο)08:51
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο