LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΚόμματαΔημοσίευση: 17 Ιουλίου 2017 16:23

Δριμεία κριτική για τις δηλώσεις Τσίπρα στο Υπουργείο Εργασίας

Τα σχόλια των κομμάτων για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού. Μεταξύ άλλων κάνουν λόγο για “θράσος” και “θεατρινισμούς” του κ. Τσίπρα.

Αλέξης Τσίπας - Υπουργείο Εργασίας -  Έφη Αχτσιόγλου

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης στα όσα υποστήριξε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Εργασίας.

ΝΔ: ο κ. Τσίπρας θριαμβολογεί πάνω στα ψέματα και τα συντρίμμια

«Θέλει μεγάλο θράσος, να εμφανίζεται σήμερα ο Πρωθυπουργός στο Υπουργείο Εργασίας και να θριαμβολογεί πάνω στα ψέματα, τα συντρίμμια και τις πρωτοφανείς πληγές που άνοιξε στο “σώμα” της ελληνικής κοινωνίας, με θύματα τους άνεργους, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους», τόνισε ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι “επιτυχίες” του κ. Τσίπρα τα τελευταία τρία χρόνια ήταν:

  1. Δραματική μείωση, πάνω από δύο μισθούς για όλους τους εργαζόμενους, μέσα από εξοντωτικούς φόρους (άμεσους και έμμεσους) και εισφορές, καθώς και δυο διαδοχικές μειώσεις του αφορολόγητου.
  2. Απώλεια 200.000 θέσεων εργασίας, καθώς η ανεργία έπρεπε να κλείσει το Δεκέμβριο του 2016 στο 19,5% και τελικά έκλεισε στο 23,5%!
  3. Απόλυτη κυριαρχία – για πρώτη φορά – στην αγορά εργασίας των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, έναντι της πλήρους απασχόλησης.
  4. Πρωτοφανής φυγή των νέων στο εξωτερικό. Η τάση στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ τριπλασιάστηκε.
  5. Πλήρης απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων με απλή τρίμηνη προειδοποίηση
  6. Αθέτηση της υπόσχεσης για επαναφορά σε ισχύ των κλαδικών συμβάσεων. Τελικά, ο ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε το αντίθετο.
  7. Εξοντωτικές εισφορές που κυριολεκτικά “διαλύουν” ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες.
  8. Άδικες και αχρείαστες μειώσεις συντάξεων -που ξεπερνούν τα 10 δις ευρώ- σε σημερινούς και αυριανούς συνταξιούχους. Μειώσεις που μεταφράζονται σε απώλεια, ως και τριών συντάξεων!
  9. Ισχυρό πλήγμα στους χαμηλοσυνταξιούχους, με την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ, καθώς και την κατάργηση των συντάξεων χηρείας
  10. Πρωτοφανής “στάση πληρωμών” σε κύριες και επικουρικές συντάξεις που φθάνει τα 3 δις ευρώ και αφορά 139.000 κύριες συντάξεις, 127.000 επικουρικές και 63.000 εφάπαξ.

«Αυτή είναι η πραγματικότητα από την οποία θέλει να δραπετεύσει ο κ. Τσίπρας, αλλά δυστυχώς βιώνουν οι Έλληνες πολίτες», κατέληξε.

Αλέξης Τσίπρας - Υπουργείο Εργασίας -  Έφη Αχτσιόγλου

Δημοκρατική Συμπαράταξη: θεατρινισμοί ενός Πρωθυπουργού σε απόγνωση

«Για μια ακόμα φορά γίναμε μάρτυρες των θεατρινισμών του Πρωθυπουργού σε απόγνωση», σχολίασε η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Υγείας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

«Την ίδια στιγμή που - σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα - το 75% των νέων αποφασίζει ή σκέφτεται να φύγει από τη χώρα για να βρει δουλειά και μόνο το 15% ελπίζει, ο κ. Τσίπρας “πανηγυρίζει” για την πορεία της ανεργίας και “εξαγγέλλει” ως δήθεν νέα, προγράμματα τα οποία για πολλά χρόνια υλοποιούνται. Δυστυχώς, όμως. και οι περισσότερες νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται δεν  οφείλονται σε επενδύσεις, δεν είναι ποιοτικές, σταθερές και με αξιοπρεπείς αμοιβές», συμπλήρωσε.

Υποστηρίζοντας ότι «ο κ. Τσίπρας δείχνει ότι “αγνοεί” την πραγματική κατάσταση στην αγορά εργασίας», η κ. Χριστοφιλοπούλου ανέφερε:

«Άνω του 50% των προσλήψεων στον ιδιωτικό τομέα είναι με ελαστικές θέσεις εργασίας, χαμηλά αμειβόμενες, ενώ επικρατούν συνθήκες εργασιακής ζούγκλας. Προσπαθεί να καλύψει το πρόβλημα με συνεχή  αύξηση των “8μηνων”, της προσωρινής απασχόλησης στο Δημόσιο… Η αλήθεια είναι, όμως, ότι ανίκανος να οδηγήσει σε επενδύσεις και ουσιαστικούς ρυθμούς ανάπτυξης, έχει υιοθετήσει τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες συνταγές στην αγορά εργασίας. Χωρίς τουλάχιστον να ζητήσει συγνώμη για τις ψεύτικες υποσχέσεις του για μισθό 751€, για αύξηση στα επιδόματα ανεργίας, για συλλογικές συμβάσεις, για προστασία από τις ομαδικές απολύσεις. Υποσχέσεις που πήγαν στο καλάθι των αχρήστων».

«Όσο για την δήθεν κοινωνική πολιτική: Περικόπτει και  τις συντάξεις και το ΕΚΑΣ και τάζει αύξηση των συσσιτίων! Αναδιανέμει την φτώχεια! Αφήνει χιλιάδες παιδιά εκτός παιδικών σταθμών, την ώρα που επαίρεται για την κάλυψή τους. Κατάντια και ξεπεσμός. Αυτό μόνο», καταλήγει.

Αλέξης Τσίπρας - Υπουργείο Εργασίας -  Έφη Αχτσιόγλου

ΚΚΕ: ο Πρωθυπουργός πανηγυρίζει για τα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας

«Ο Πρωθυπουργός, που διατήρησε κι επέκτεινε όλη την αντεργατική μνημονιακή νομοθεσία, που -μόλις χθες- έθεσε σ’ εφαρμογή την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, που ετοιμάζεται να “βάλει χέρι” ακόμη και στο απεργιακό δικαίωμα, με την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, πανηγυρίζει για τα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας και διαχείρισης της ακραίας φτώχειας, η οποία αυξάνεται, εξαιτίας της πολιτικής του». Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο Υπουργείο Εργασίας.

«Με την ευκαιρία, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε δύο νέα “δωράκια” προς τη μεγαλοεργοδοσία, με το προκάλυμμα της προστασίας των εργαζομένων: Για τους μεν “εγκλωβισμένους” εργαζόμενους υποσχέθηκε ουσιαστικά “επανεκπαίδευση” και “κοινωνική οικονομία”, άρα απαλλαγή των εργοδοτών, για τα δε “μπλοκάκια” επιδότηση των εργοδοτών, που θα τα μετατρέπουν σε συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας», επισημαίνει το ΚΚΕ. Όπως προσθέτει, από εκεί και πέρα, ο Αλ. Τσίπρας «επανέλαβε τα γνωστά ξεφτισμένα επιχειρήματα για τα πλεονάσματα στην ασφάλιση, που είναι το αποτέλεσμα των περικοπών και των αυξημένων εισφορών, καθώς και για τα “αντίμετρα” της εξαθλίωσης, που θα προέλθουν απ' την υπεραπόδοση της νέας επίθεσης που έχει δρομολογηθεί για μετά το 2018».

«Η σκληρή πραγματικότητα που ζουν οι εργαζόμενοι δεν έχει καμία σχέση με την εικονική πραγματικότητα που περιγράφει η Κυβέρνηση. Σήμερα, μπορούν να δουν ότι αυτός ο εργασιακός Μεσαίωνας είναι το τίμημα που πληρώνουν για ν’ ανακάμπτουν οι δείκτες της καπιταλιστικής οικονομίας, δηλαδή η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου, που δεν θα φέρει ούτε ανάκτηση των απωλειών, ούτε καν ανακοπή της αντιλαϊκής πολιτικής», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Αλέξης Τσίπρας - Υπουργείο Εργασίας -  Έφη Αχτσιόγλου

Το Ποτάμι: οι νέοι φεύγουν, η Κυβέρνηση πανηγυρίζει

«Στο πεδίο της απασχόλησης δεν συντρέχει λόγος για πανηγυρισμούς. Δυστυχώς. Ο Πρωθυπουργός και η Kυβέρνησή του δεν έχουν καταλάβει καθόλου πώς δουλεύει η αγορά εργασίας», σχολιάζει το Ποτάμι.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση: «Νομίζουν ότι με μεγαλοστομίες, περιορισμούς και απαγορεύσεις θα εξαναγκάσουν τις επιχειρήσεις σε προσλήψεις. Την ίδια ώρα κάνουν ό,τι μπορούν για να αποτρέψουν κάθε επένδυση και να τρομοκρατήσουν κάθε προσπάθεια να στηθεί μια νέα δουλειά, να παραχθεί ένα νέο αγαθό ή υπηρεσία, να ξεκολλήσει η οικονομία από την ύφεση.

Το ταμείο στην απασχόληση είναι απογοητευτικό. Οι θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν είναι θέσεις αμυντικές, προσωρινές και αβέβαιες -δουλειές που ταιριάζουν στο σκοτάδι της ύφεσης. Όσες δουλειές δημιουργήθηκαν τις οφείλουμε στα δειλά βήματα ευελιξίας και απελευθέρωσης της αγοράς εργασίας που θεσπίστηκαν με βαριά καρδιά από τις προηγούμενες μνημονιακές Κυβερνήσεις. Μέτρα, δηλαδή, που κατήγγελλε η σημερινή Κυβέρνηση. Όμως αυτές οι δουλειές έπρεπε να αποτελούν απλώς τον προθάλαμο της ανάκαμψης. Θα έπρεπε να βοηθήσουν να γυρίσει ο τροχός της εμπιστοσύνης στην οικονομία και στις προοπτικές της. Και, καθώς αυτή θα ανέκαμπτε, θα έδιναν τη θέση τους σε μονιμότερες και καλύτερα αμειβόμενες δουλειές.

Αυτό δεν έγινε και δεν φαίνεται πως θα γίνει γρήγορα. Διότι η κυβέρνηση νομίζει πως δουλειές ανοίγουν με ρουσφέτια και ιδεοληψίες κολλημένων μυαλών σε έναν κόσμο που έσβησε εδώ και 40 χρόνια. Πως άμα τρίξει τα δόντια και απειλήσει με ακραία συνδικαλιστική ρητορική, τότε “θα γίνουν προσλήψεις”.

Χωρίς επενδύσεις και κλίμα σταθερά φιλικό στην επιχειρηματικότητα δεν θα δημιουργηθεί καμία καλή δουλειά έξω από τα γραφεία των κυβερνητικών... Όσους ημέτερους κι αν προσλάβουν, όσο αυξάνουν τους φόρους για να τους πληρώσουν, οι θέσεις εργασίας στην πραγματική οικονομία θα γίνονται όλο και λιγότερες, όλο και πιο επισφαλείς. Δυστυχώς.

Η ανεργία δεν είναι η μοίρα μας. Είναι απλώς το αποτέλεσμα της ανικανότητας και της άγνοιας μιας ακατάλληλης κυβέρνησης. Και εν τω μεταξύ, όποιος νέος μπορεί να φύγει, το κάνει.

Όσον αφορά τα κυβερνητικά πυρά κατά της Δικαιοσύνης, το Ποτάμι σχολιάζει: «ο κ. Τσίπρας δεν χάνει ευκαιρία να εξαπολύσει πυρά κατά της δικαιοσύνης, την οποία συνεχίζει να θεωρεί “θεσμικό εμπόδιο”. Το ίδιο έκανε και σήμερα. Αντί να αναζητήσει ευθύνες στην πολιτεία για όσα συμβαίνουν σε εργασιακούς χώρους, προσπαθεί να τις ρίξει αλλού. Με τις διαρκείς επιθέσεις του κατά δικαστών δίνει το “πράσινο φως” στους Υπουργούς του να συνεχίσουν κι αυτοί σε ακόμη χειρότερο ύφος. Και σε αυτό βοηθούν και πρώην δικαστικοί που έχουν μετακομίσει στην κυβερνητική “αυλή” κι έχουν μετατραπεί σε αιχμή του κυβερνητικού δόρατος κατά συναδέλφων τους. Η Κυβέρνηση δεν θέλει καμία διάκριση εξουσιών. Θέλει η μόνη εξουσία να είναι αυτή. Αλλά αυτό δεν λέγεται δημοκρατία».

Ένωση Κεντρώων: να ευημερούν οι αριθμοί και να πεινάει ο λαός

«Οι απολογίες του ΣΥΡΙΖΑ περί πτώσης της ανεργίας και περί βελτίωσης του οικονομικού κλίματος, βασίζονται σε δημιουργική λογιστική που υπακούει στο δόγμα “να ευημερούν οι αριθμοί και να πεινάει ο λαός”», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης από Βρυξέλλες: Η κρίση στη Μέση Ανατολή να μην γίνει περιφερειακή σύγκρουσηΧθες 20:14 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Κασσελάκης: Η δεξιά καπηλεύεται πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια (βίντεο)Χθες 20:24 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τους επικριτές του σχετικά με τις δηλώσεις για τη βάπτισή του, αλλά και για τον Γιώργο Αυτιά.

“Our Ocean Conference” – Γεραπετρίτης: Τα παρόντα κράτη δεσμεύτηκαν για μέτρα κόστους 11,5 δις δολαρίων, υπέρ της θάλασσας (εικόνες)Χθες 19:21 | Ειδήσεις

Η διάσκεψη θεωρείται η τακτική διοργάνωση - αιχμή του δόρατος αναφορικά με την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος.

Πλεύση Ελευθερίας: Προσφυγή για ακύρωση της κρατικής χρηματοδότησηςΧθες 14:27 | Ειδήσεις

Τι αναφέρεται σε προσφυγή για τους λόγους για τους οποίους ζητείται η ακύρωση της καταβολής κρατικής χρηματοδότησης στην Πλεύση Ελευθερίας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βραζιλία: Πήγε τον... νεκρό θείο της σε τράπεζα ως... εγγυητή για δάνειο (βίντεο)07:44Καιρός: Πολικός αεροχείμαρρος φέρνει βροχές και πτώση θερμοκρασίας έως 10 βαθμούς07:30Σύνοδος Κορυφής: Τα συμπεράσματα για την Τουρκία07:17Απαξίωση της πολιτικής ή εύκολη και δοκιμασμένη λύση;07:03Θεσσαλονίκη: Διασωληνώθηκε 17χρονος ποδηλάτης που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο06:50Champions League: Ρεάλ και Μπάγερν στα ημιτελικά06:36Σημεία για rapid test δωρεάν την Πέμπτη06:23Καιρός: τοπικές βροχές και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:09Δικηγόρος έκανε λάθος “κλικ” και “έδωσε” διαζύγιο σε άλλο ζευγάρι23:59Ρέθυμνο: Ένστολοι έσωσαν 6χρονη από πνιγμό23:46Viral ο ψαράς που…βάφτηκε με μελάνι σουπιάς (βίντεο)23:32Τρεις συλλήψεις για παράνομα όπλα σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής (εικόνες)23:18Ισπανία – Ιταλία: Το δικαίωμα στην άμβλωση έφερε διπλωματική αντιπαράθεση23:04Άργος - Μυκήνες: Η Ολυμπιακή Φλόγα έγινε δεκτή με ενθουσιασμό (εικόνες)22:51Παναθηναϊκός – Παπαθανάσης: Ξεκινάνε τα χωματουργικά στο νέο γήπεδο22:37Δώρα επικουρικών συντάξεων: Στο Ειδικό Δικαστήριο η υπόθεση της κατάργησης22:25Εποχικές λοιμώξεις: Πρόληψη και αντιμετώπιση22:11Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: Ξεκίνημα…με το δεξί21:57Εξάρθρωση σπείρας που έκανε ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία - Τεράστια η λεία τους21:44Εθνική Ελλάδος: Η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ ότι δεν υπάρχει θετικό δείγμα διεθνούς παίκτη21:30
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο