LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΒουλήΔημοσίευση: 15 Μαΐου 2017 16:33

Σε υψηλούς τόνους η αντιπαράθεση για το πολυνομοσχέδιο

Το νομοσχέδιο ανοίγει τον δρόμο για τη συζήτηση για το χρέος, τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. “Πυρ ομαδόν” από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. 

ΒΟΥΛΗ - ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

Τον χαρακτηρισμό ως επείγοντος του πολυνομοσχεδίου αιτιολόγησε ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, με την έναρξη της συνεδρίασης των κοινοβουλευτικών επιτροπών. «Αυτό το νομοσχέδιο ανοίγει τον δρόμο για τη συζήτηση που έχει αρχίσει για το χρέος και ευελπιστούμε τη Δευτέρα να έχουμε ένα συνολικό πακέτο και για τα μέτρα και για το χρέος. Νομίζω όλοι κατανοούμε τον χαρακτηρισμό. Να σας θυμίσω ότι όλοι οι μνημονιακοί νόμοι εισήχθησαν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος» είπε ο Υπουργός Οικονομικών.

«Με αυτήν τη συμφωνία, τον Αύγουστο του 2018, πλησιάζουμε στο τέλος της επιτροπείας», τόνισε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Καραγιαννίδης. «Μέχρι το 2015 το ΔΝΤ δεν είχε δηλώσει σε έγγραφο την ανάγκη μείωσης του χρέους. Είναι η πρώτη φορά που αυτό καταγράφεται επίσημα. Και αυτό επιτεύχθηκε από τη σημερινή Κυβέρνηση μετά από μια σκληρή διαπραγμάτευση», σημείωσε και πρόσθεσε: «Αν δεν υπάρξει συμφωνία για το χρέος, δεν θα εφαρμοστούν τα αρνητικά μέτρα. Και αν το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει στο πρόγραμμα δεν θα προχωρήσουμε στην εφαρμογή τους. Η δική μας προσπάθεια είναι να διατηρηθεί η οικονομία σε σταθερό επίπεδο».

ΒΟΥΛΗ - ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

«Επιτομή της πολιτικής υποκρισίας και κοινωνικής αναλγησίας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι το 4ο μνημόνιο», όπως ανέφερε ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας. Ο βουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι επί των ημερών της η χώρα οπισθοχώρησε σε όλα τα επίπεδα και η οικονομία επέστρεψε στην ύφεση, η ανταγωνιστικότητα κατρακύλησε, η απαισιοδοξία εμπεδώθηκε.«Η Κυβέρνηση παρέλαβε την οικονομία στον πρώτο όροφο, την έριξε στο υπόγειο και τώρα προσπαθεί να την πάει στο ισόγειο», είπε ο κ. Σταϊκούρας και κατήγγειλε ότι το σχέδιο νόμου αποτελεί το 4ο μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση, περιλαμβάνει μέτρα μετά τη λήξη του τρίτου μνημονίου» και, «από το σκίσιμο του μνημονίου, περάσαμε στο δεύτερο μνημόνιο και από τα 12 δισ. παροχές, περάσαμε στα 14,2 δισ. ευρώ μέτρα».

Για ψαλίδισμα του κράτους πρόνοιας αλλά και όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων έκανε λόγο ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Κουτσούκος, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για μετάλλαξη και υποστηρίζοντας ότι αθέτησε όλες τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις που είχε δώσει στον ελληνικό λαό. «Εμείς έχουμε το πολιτικό θάρρος να καταψηφίσουμε μέτρα και αντίμετρα αυτού του 4ου μη νομιμοποιημένου και δεσμευτικού μνημονίου που παρατείνει τη λιτότητα, και να αντιπροτείνουμε μια νέα πολιτική πρόταση», τόνισε.

ΒΟΥΛΗ - ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

«Όσα θετικά υπάρχουν στο νομοσχέδιο θα τα στηρίξουμε ακομπλεξάριστα», ξεκαθάρισε ο εισηγητής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, ενώ χαρακτήρισε αποτυχημένη τη διαπραγμάτευση και επικοινωνιακά τα αντίμετρα και κατηγόρησε την Κυβέρνηση για αναξιοπιστία, παλαιοκομματικές πρακτικές και κουτοπονηριές, τονίζοντας ότι αντιλαμβάνεται τη διακυβέρνηση ως “γιουρούσι” στο κράτος, κάτι που έμαθε από τους προηγούμενους και το οποίο συνεχίζει.

Την απορία της «πώς η Κυβέρνηση έχει τόσο θράσος να παρουσιάζει ως μέτρα που μας βγάζουν από το μνημόνιο, μέτρα που αποτελούν πολυετή θηλιά λιτότητας χωρίς ίχνος ανάπτυξης», εκφράζει, σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Κεντρώων αναφερόμενη στο πακέτο μέτρων που κατατέθηκε στη Βουλή.

Δένδιας - Κασσιδιάρης

Η συζήτηση στιγματίστηκε απο την επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη στον Νίκο Δένδια, που προκάλεσε την αντίδραση σύσσωμου του πολιτικού κόσμου.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη20:12Εορταστική αγορά: Με... φειδώ ψώνια και δώρα, λόγω ακρίβειας19:58Ρόδος: Νεκρός 51χρονος καθηγητής σε τροχαίο - Ελαφρά τραυματίας 15χρονος συνεπιβάτης19:44Θεοδωρικάκος: Ρεκόρ πληρωμών από αναπτυξιακούς νόμους19:30Ισπανία: Τρεις νεκροί και μία τραυματίας από χιονοστιβάδα στα Πυρηναία19:16Στο Σεν Τροπέ η τελευταία κατοικία της Μπριζίτ Μπαρντό19:02Μπλόκα: Πρωτοχρονιά στον ΒΟΑΚ θα κάνουν οι αγρότες18:48Ο Τραμπ είχε σήμερα μια "θετική τηλεφωνική συνομιλία" με τον Πούτιν, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος18:34Τροχαίο στην Πάτρα: Αγροτικό μπήκε μέσα σε ταβέρνα και ο οδηγός βρέθηκε κάτω από το αμάξι (βίντεο)18:20Η Ουκρανία επιχείρησε να χτυπήσει το σπίτι του Πούτιν στο Νόβγκοροντ με 91 drones – Διαψεύδει ο Ζελένσκι 18:06Η ΑΕΚ "έκλεισε" τον 20χρονο διεθνή Βούλγαρο στόπερ Μάρτιν Γκεοργκίεφ17:52Χανιά: Κρούσμα ελονοσίας σε 22χρονο μετανάστη17:38Τραγωδία στην Καλαμπάκα: Δύο αδέρφια βρέθηκαν νεκρά από αναθυμιάσεις17:24"Αποκαλύψεις" - Μαζωνάκης: Νέα μαρτυρία-κλειδί για τις σχέσεις του τραγουδιστή με τον Στέφανο Παπαδόπουλο17:10Αθώος ο Άρης Μουγκοπέτρος, για την κατηγορία της ενδοοικογενειακής απειλής16:56"Αποκαλύψεις" - Βαρδούσια: Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση για το θάνατο των τεσσάρων ορειβατών16:42Σπείρα διαρρηκτών “χτυπούσε” επανειλημμένα σε Φιλοθέη και Ψυχικό - Συνελήφθη 39χρονος μετά από καταδίωξη16:28Ζελένσκι: Η Ουάσινγκτον πρότεινε στο Κίεβο "γερές" εγγυήσεις ασφαλείας για μια περίοδο 15 ετών που μπορεί να παραταθεί16:1455χρονος υπέστη ανακοπή στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης – Έγκαιρη η επέμβαση του ΕΚΑΒ16:00Κοζάνη-Πέλλα: Τρεις συλλήψεις για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης15:46
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο