LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΓενικάΔημοσίευση: 29 Απριλίου 2017 11:30

Βούτσης: η ανοχή της κοινωνίας μπορεί να εξελιχθεί σε προσδοκία

Δεν ανησυχεί για την κυβερνητική πλειοψηφία σε ό,τι αφορά την ψηφοφορία για τη συμφωνία με τους δανειστές.

Νίκος Βούτσης - πρόεδρος Βουλής - Βουλή - συνέντευξη

Μια ριζική αλλαγή του τρόπου νομοθέτησης στο Κοινοβούλιο μπορούμε να τη δούμε μόνο στο τέλος των δεσμεύσεων της χώρας από τα Μνημόνια, δηλώνει ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Αυγή”.

Παράλληλα τονίζει ότι η διερεύνηση υποθέσεων από τις Εξεταστικές Επιτροπές της Βουλής αλλά και από τη Δικαιοσύνη, δεν είναι εκδίκηση αλλά μια ιστορική ακριβοδίκαιη αντιμετώπιση στα κρίσιμα ερωτήματα που πλανώνται στη χώρα.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Πρόεδρος της Βουλής εκτιμά, πως είναι δεδομένη η ανάληψη της ευθύνης εκ μέρους των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας σε ό,τι αφορά την ψηφοφορία για τη συμφωνία. «Δεν έχουμε καμιά ανησυχία για την κυβερνητική πλειοψηφία, γιατί ακριβώς η δεύτερη αξιολόγηση οδηγείται σε μια περαίωση που δίνει έναν ανοιχτό δρόμο για περίπου ενάμιση χρόνο, προκειμένου να βγει η χώρα στις αγορές και να υπάρξει εφαρμογή κοινωνικών αντίμετρων», τονίζει.

Σύσκεψη - Μέγαρο Μαξίμου - Δραγασάκης - Βούτσης

Επίσης εμφανίζεται απαισιόδοξος για το ορατό μέλλον, σε ό,τι αφορά τη δημιουργία ενός προοδευτικού πόλου σε πολιτικό επίπεδο, αλλά σημειώνει ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να συμβεί αυτό σε κοινωνικό επίπεδο.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφέρει ότι «υπάρχει μια ανοχή ταυτόχρονα με προσμονή σε τμήματα της κοινωνίας που εμπιστεύθηκαν τη δική μας Κυβέρνηση. Αυτή η κατάσταση όμως παρατείνεται και μπορεί να εξελιχθεί σε προσδοκία και εκ του γεγονότος ότι κανείς από αυτούς που δεν είναι πιστοί οπαδοί της ΝΔ δεν πιστεύει ότι είναι δυνατόν οι θύτες της προηγούμενης περιόδου και υπεύθυνοι της χρεοκοπίας της χώρας και των μνημονιακών πολιτικών να γίνουν σωτήρες».

Αναφερόμενος στο θέμα των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία ο κ. Βούτσης υπογραμμίζει ότι «είναι αυτονόητη η ανάγκη καταψήφισης και συρρίκνωσης των δυνάμεων που εκπροσωπεί η κ. Λεπέν». Παράλληλα υποστηρίζει, ότι «μόνο μία ριζοσπαστική πολιτική μπορεί να δώσει λύση στα αδιέξοδα της ΕΕ.

Ο Πρόεδρος της Βουλής εκφράζει επίσης την αισιοδοξία του «για μια καλύτερη διεθνή συγκυρία» και εκτιμά, πως «μέσα από τον ευρωπαϊκό εκλογικό κύκλο του 2017, αναδεικνύεται μια διαφορετική ατζέντα, η οποία εμπεριέχει επιτέλους και τα πραγματικά αδιέξοδα και ζητήματα της πορείας της οικονομίας αλλά και ευρύτερα της ΕΕ. Η χώρα μας, ως πόλος σταθερότητας στην περιοχή και έχουσα μια κυβέρνηση η οποία αντιτάχθηκε στη στρατηγική της λιτότητας σε ευρωπαϊκή κλίμακα είναι παρούσα», σημειώνει.

Βουλή - Πρόεδρος της Βουλής - Ολομέλεια - Νίκος Βούτσης

Ερωτηθείς τέλος, για το εάν το νέο πολιτικό πλαίσιο στην Ευρώπη, θα μπορούσε να δώσε λαβές για επαναδιαπραγμάτευση κάποιων πλευρών της τρέχουσας συμφωνίας απαντά ότι «αυτό είναι σύμφυτο κάθε συμφωνίας. Η δυνατότητα μέσα σε νέους όρους και προϋποθέσεις αναδιαπραγμάτευσης κάποιων ζητημάτων είναι δεδομένη και δυστυχώς έχει εφαρμοσθεί και σε βάρος μας», συνεχίζει ο κ. Βούτσης και καταλήγει.

«Άρα, χωρίς να μπαίνει υπό αίρεση η εφαρμογή της συμφωνίας από μέρους μας, δεν θα πρέπει, σε καμιά περίπτωση, να αποκλεισθεί αλλά ίσα- ίσα, πρέπει να αποτελεί οργανικό στοιχείο του προγράμματος υπέρβασης της κρίσης, το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης κάποιων αρνητικών στοιχείων της συμφωνίας».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πολυτεχνείο: Δεύτερη ημέρα εκδηλώσεων για την 52η επέτειο – Τη Δευτέρα η μεγάλη πορεία στην αμερικανική πρεσβεία (εικόνες)17:42Γιάννης Λάλας: Εξαρθρώθηκε η εγκληματική οργάνωση από την οποία δολοφονήθηκε17:28Μητσοτάκης – Ζελένσκι: Οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία στο επίκεντρο της συνάντησης – Οι κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών17:14Ροδόπη: Αυτοκίνητο που μετέφερε μετανάστες έπεσε σε χαράδρα - Ένας νεκρός και τραυματίες17:00Χατζηδάκης: Η επίσκεψη Ζελένσκι αναβαθμίζει ακόμη περισσότερο τη γεωστρατηγική θέση της πατρίδας μας16:46ΝΔ για τον θάνατο του Δημήτρη Σταμάτη: Υπηρέτησε την πατρίδα και την παράταξη με αφοσίωση και εντιμότητα16:32Συναγερμός για την εξαφάνιση 55χρονου16:18Γιώργος Μπαντής για Καρέτσα-Τεττέη: Το ποδόσφαιρο είναι το μεγαλύτερο αντιρατσιστικό κίνημα16:04Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Ευχαριστούμε την Ελλάδα για την στήριξη στον αγώνα της Ουκρανίας15:50Υπεγράφη η ενεργειακή συμφωνία Ελλάδας - Ουκρανίας15:36Δεν έχει τέλος η διένεξη ΒΒC με τον Ντόναλντ Τραμπ 15:22Θεσσαλονίκη: Πυρκαγιά σε διαμέρισμα στην οδό Αγίων Πάντων - Δύο άτομα στο νοσοκομείο15:08Βίντεο από τη στιγμή που η αστυνομία συλλαμβάνει την πολυμελή εγκληματική οργάνωση με τις τηλεφωνικές απάτες14:54Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα καθίσταται κόμβος τροφοδοσίας της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης με αμερικανικό LNG14:40Κυριάκος Μητσοτάκης σε Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Η Ουκρανία μπορεί να στηρίζεται στην Ελλάδα14:34Συλλήψεις για παράνομη ανάθεση διοίκησης λάντζας στο Πέραμα14:20Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)14:06Πέθανε ο Δημήτρης Σταμάτης, πρώην Υπουργός και Βουλευτής της ΝΔ - Το συγκινητικό μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά13:52Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε Κωνσταντίνο Τασούλα: Ευχαριστούμε για την στήριξη στον ενεργειακό τομέα13:38Ιαπωνία : Εξερράγη το ηφαίστειο Σακουρατζίμα - Ακυρώθηκαν πτήσεις λόγω της ηφαιστειακής τέφρας13:24
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο