LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΓενικάΔημοσίευση: 07 Απριλίου 2017 18:00

Παυλόπουλος προς Γερμανό Πρόεδρο: να ληφθούν υπόψη οι θυσίες της Ελλάδας

Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Παυλόπουλου - Στάινμαγερ. Τι είπαν για το αποτέλεσμα του σημερινού Eurogroup, το Brexit και το προσφυγικό.  

Σταϊνμάγερ - Παυλόπουλος - Συνέντευξη Τύπου

Ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά πόσο συμβάλλατε έτσι ώστε κατά την κρίσιμη περίοδο να παραμείνει η Ελλάδα στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την διάρκεια των κοινών δηλώσεών του στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ.

Η επίσκεψή σας στην Αθήνα πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη στιγμή για ολόκληρη της ΕΕ και την Ευρωζώνη. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση και θα παραμείνει στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη. Αυτό η Ελλάδα το πράττει με μεγάλες θυσίες του λαού της. Θέλω να πιστεύω ότι οι θυσίες της Ελλάδας θα ληφθούν υπόψη. Η Ελλάδα θα εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της αρκεί βέβαια και οι εταίροι της να πράξουν το ίδιο, υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.

Επιπλέον ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρέτισε τις αποφάσεις του σημερινού Eurogroup. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με όλους τους εταίρους μας και την Γερμανία για μια ισχυρή Ευρώπη, διαψεύδοντας εκείνους που έσπευσαν να εγκαταλείψουν την Ευρώπη πιστεύοντας ότι δεν μπορεί να φθάσει στον τελικό της σκοπό.
Είμαστε εδώ για να χτίσουμε την ομοσπονδιακή Ευρώπη κάτι που οφείλει να πράξει ως χρέος απέναντι στους λαούς της και διεθνώς υπογράμμισε o Πρ. Παυλόπουλος.

Σε ό,τι αφορά την ειρήνη είναι αποστολή της Ευρώπης και αυτό το δείχνει όλη αυτή η ανείπωτη τραγωδία των νεκρών παιδιών και το σημερινό γεγονός στην Στοκχόλμη. Είναι αποστολή της να θέσει τέρμα στον πόλεμο στην Μ. Ανατολή και ιδιαίτερα στη Συρία. Όχι μόνο γιατί υφίσταται τις συνέπειες, περισσότερο από τους άλλους, αλλά και γιατί το τέρμα του πολέμου είναι εμπέδωση της ειρήνης, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και προσέθεσε: 

Σταϊνμάγερ - Παυλόπουλος - Συνέντευξη Τύπου

Η Ευρώπη πρέπει να φερθεί στην βάρβαρη τρομοκρατία των τζιχαντιστών όπως ταιριάζει σε εκείνους που διαπράττουν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Είναι πρωτίστως αποστολή της Ευρώπης να αντιμετωπίσει το προσφυγικό ζήτημα σύμφωνα με τον πολιτισμό της δηλαδή με όρους ανθρωπισμού και αλληλεγγύης. Δεν νοείται ευρωπαϊκός λαός με φοβικά σύνδρομα απέναντι στους πρόσφυγες.

Είναι πρωτίστως αποστολή της Ευρώπης να υπερασπιστεί παγκοσμίως τα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου απέναντι σε ακραίες πτυχές της παγκοσμιοποίησης. Έτσι θα μπορέσει να αποσοβήσει την επικυριαρχία του οικονομικού επί του θεσμικού".

Είναι αποστολή της ΕΕ να υπερασπιστεί την αρχή της Δικαιοσύνης, υπερασπιζόμενη έτσι το κοινωνικό κράτος Δικαίου, μειώνοντας όσο είναι το δυνατόν τις ανισότητες εντός των κοινωνιών όσο και τις ανισότητες μεταξύ των λαών που απειλούν την συνοχή των κοινωνιών και τον πλανήτη, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Συνάντηση - Παυλόπουλος - Σταϊνμάγερ

Η Ελλάδα είναι τόσο πολύ αφοσιωμένη στον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό, ώστε και τα εθνικά της θέματα τα εντάσσει σε ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο, επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφέροντας προς επίρρωση του λόγου του, πρώτον, τη διαβεβαίωση που είχε παράσχει στον κ. Σταϊνμαϊερ, όταν είχε επισκεφθεί την Ελλάδα ως ΥΠΕΞ της Γερμανίας, αλλά έχοντας ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την Προεδρία της χώρας, για την επιδίωξη της Ελλάδας και της Κύπρου για λύση στο Κυπριακό σύμφωνη με το Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο, χωρίς αναχρονιστικές εγγυήσεις τρίτων και στρατεύματα κατοχής.
Δεύτερον και καταλήγοντας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφέρθηκε στην Συνθήκη της Λωζάννης, υπογραμμίζοντας ότι αυτή καθορίζει και τα σύνορα της ΕΕ και καμία αμφισβήτησή της δεν είναι ανεκτή.
Είπε ότι η Ελλάδα θέλει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, αλλά αυτή περνά από τον πλήρη σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, του ευρωπαϊκού Δικαίου και της Συνθήκης της Λωζάννης.
Η ευθύνη δεν ανήκει ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην Ευρώπη, ανήκει σε αυτούς που αμφισβητούν το Διεθνές Δίκαιο, τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

Συνάντηση - Παυλόπουλος - Σταϊνμάγερ

Στάινμαγερ: η Ελλάδα πρέπει να έχει τον σεβασμό μας

Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια όχι συνήθη κρίση που μετά από λίγους μήνες ή χρόνια θα ξεπεραστεί. Μετά το Brexit η ΕΕ βρίσκεται αντιμέτωπη με μια μεγαλύτερη πρόκληση, και μπορεί αυτό που θεωρούσαμε αυτονόητο να μην είναι και τόσο. Πρέπει να αγωνιστούμε για να κρατήσουμε την Ευρώπη και οι 27 πρέπει να είμαστε συσπειρωμένη και ενωμένοι, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Γερμανικής Δημοκρατίας, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ. κατά την διάρκεια των κοινών δηλώσεών του στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.
Δεν αρκούν πλέον οι μικροσυνεννόησεις μεταξύ μας. Πρέπει να δώσουμε πραγματικά λύσεις σε προβλήματα και απαντήσεις που μέχρι τώρα οι λαοί μας δεν άκουσαν από εμάς τόνισε, ο Πρόεδρος της Γερμανικής Δημοκρατίας.

Δεν έχουμε τελική απάντηση στο μεταναστευτικό, αλλά σίγουρα δεν μπορεί η απάντηση να είναι "βελτίωση στην φύλαξη των συνόρων". Απαιτείται ενιαία πολιτική ασύλου, τόνισε ο κ. Στάινμαϊερ.

Συνάντηση - Παυλόπουλος - Σταϊνμάγερ

Για τα όσα έχει επωμιστεί η Ελλάδα στην οικονομική κρίση, πρέπει να έχει τον σεβασμό μας και την εκτίμησή μας, προσέθεσε, ευχόμενος να μην μονοπωλεί τις ελληνογερμανικές σχέσεις το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Με μεγάλη χαρά ακούσαμε τα τελευταία νέα για τις διαπραγματεύσεις, ότι υπάρχει συμφωνία σε επιμέρους θέματα ανέφερε ο κ. Σταϊνμάϊερ, προσθέτοντας ότι αν ισχύει αυτό, θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία και κλείσιμο της αξιολόγησης ώστε να δοθεί τέλος στην ασάφεια και την ανασφάλεια.

Ο κ. Σταϊνμάϊερ προσκάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στα εγκαίνια της Έκθεσης Documenta 14 στο "γερμανικό σκέλος" της, όπως είπε στο Κάσελ στην Γερμανία, ενώ αύριο θα εγκαινιάσει μαζί με τον κ. Παυλόπουλο το "ελληνικό σκέλος" της.

Επανήλθα στο λίκνο της Ευρώπης και της ευρωπαϊκής Δημοκρατίας, τόνισε ο κ. Σταϊνμαϊερ, επισημαίνοντας, επιπλέον, ότι πριν 50 χρόνια η Ελλάδα έχασε την Δημοκρατία, την οποία ανέκτησε, οπότε οι Έλληνες γνωρίζουν την αξία της Δημοκρατίας, κατέληξε ο Πρόεδρος της Γερμανίας.

Συνάντηση - Παυλόπουλος - Σταϊνμάγερ

Συνάντηση - Παυλόπουλος - Σταϊνμάγερ

Συνάντηση - Παυλόπουλος - Σταϊνμάγερ

Κατάθεση στεφάνου - Πρόεδρος της Γερμανίας - Σταϊνμάγερ

Κατάθεση στεφάνου - Πρόεδρος της Γερμανίας - Σταϊνμάγερ

Κατάθεση στεφάνου - Πρόεδρος της Γερμανίας - Σταϊνμάγερ

Κατάθεση στεφάνου - Πρόεδρος της Γερμανίας - Σταϊνμάγερ

Κατάθεση στεφάνου - Πρόεδρος της Γερμανίας - Σταϊνμάγερ

Κατάθεση στεφάνου - Πρόεδρος της Γερμανίας - Σταϊνμάγερ

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεωνΣήμερα 14:52 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος για την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Άγκυρα.

Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτήΣήμερα 17:17 | Ειδήσεις

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι περίμενε μια βδομάδα χωρίς να ζητήσει την διαγραφή του για να δεί εάν θα τον αποβάλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45Σέρφερ “δάμασε” κύμα-τέρας και έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ (βίντεο)19:32Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι19:18Δίκη Πισπιρίγκου: Μήνυση Δασκαλάκη εναντίον της αδερφής της 19:04Ιεροσόλυμα - Πατριαρχείο: Ανακοίνωσε τον μέγιστο αριθμό προσκυνητών για την Ανάσταση 18:51ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις Ευρωεκλογές18:37Σύμη: Τσάντα με εκατομμύρια δολάρια βρέθηκε στη θάλασσα18:23Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή18:10Πρατήρια καυσίμων – Σκρέκας: Συνεχείς οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια17:56Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματα17:43Youth League - Ολυμπιακός: Στον τελικό τα “μωρά” των ερυθρόλευκων17:29Anonymous: Χάκαραν τον ισραηλινό στρατό17:16Βαρκελώνη: Σκύλοι θεραπείας φέρνουν χαμόγελο σε ασθενείς της εντατικής (βίντεο)17:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:49Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματα16:35Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη 16:21Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τον τόπο της σύγκρουσης16:08Χατζηδάκης: : Η λέξη - κλειδί για Ελλάδα και Ευρώπη είναι η ανταγωνιστικότητα15:54
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο