“Φωτιά” στο πολιτικό σκηνικό από τις εξελίξεις στον ΔΟΛ
Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου
Από τη δίνη της σφοδρής πολιτικής σύγκρουσης που προκάλεσε η μετακίνηση του Βασίλη Μουλόπουλου από την «Αυγή» στο «τιμόνι» του ΔΟΛ, εξακολουθεί να παρασύρεται η υπόθεση διάσωσης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη.
Ενώ επισήμως δεν έχει εμφανιστεί ενδιαφερόμενος επενδυτής και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες ζητούν την εκκαθάριση εν λειτουργία του Ομίλου, η αντιπολίτευση «βάλλει κατά ριπάς» εναντίον της Κυβέρνησης για τον «ρόλο-κλειδί» που ανέλαβε στον ΔΟΛ ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ της «Αυγής», κομματικό στέλεχος και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Για το θέμα ξέσπασε νέα κόντρα μεταξύ βουλευτών στην Ολομέλεια της Βουλής, το μεσημέρι της Πέμπτης, με την αντιπολίτευση να κατηγορεί την Κυβέρνηση για "απόπειρα ποδηγέτησης των ΜΜΕ" ενώ, μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων, ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε, μεταξύ άλλων, «τα πράγματα είναι πολύ απλά. Είναι οφθαλμοφανή και τα θέσαμε ξεκάθαρα και στην συνεδρίαση της Βουλής. Ο καθένας μπορεί να λέει ότι δε βλέπει ή ότι είναι και τυχαία γεγονότα. Τι σημασία έχει; Η μεγάλη εικόνα είναι σαφέστατη. Ένα κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που έχει την εμπιστοσύνη του Τσίπρα αναλαμβάνει "Τα Νέα", "Το Βήμα" και το ραδιόφωνο. Και από το που θα πουληθούν θα φανεί ακριβώς η πρόθεση της κυβέρνησης».
Η απάντηση μέσα από «ΤΑ ΝΕΑ»
Στον θόρυβο και στις επικρίσεις από τις κοινοβουλευτικές καταγγελίες για παρασκηνιακές συμφωνίες στο τρίγωνο Μαξίμου- ΔΟΛ-ΣΥΡΙΖΑ, που κορυφώθηκαν με την τοποθέτηση του Βασίλη Μουλόπουλου στο ηγετικό σχήμα του Οργανισμού Λαμπράκη, απαντά, μέσα από το κεντρικό άρθρο της, η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.
Όπως τονίζεται στο άρθρο, «η ιδέα ότι σφετεριζόμενος κάποιος έναν ιστορικό τίτλο αποκτά αυτομάτως και την ισχύ του, για να τη διαθέσει για τις δικές του σκοπιμότητες, δεν είναι μόνο αντιδημοκρατική. Είναι και εξωπραγματική»
Αγωνία για την τύχη εκατοντάδων εργαζόμενων
Την ίδια ώρα κορυφώνεται η αγωνία των περισσότερων από 500 εργαζομένων του ΔΟΛ. Μεγάλο ερώτημα, με δεδομένη την πίεση των πιστωτών του Οργανισμού, αποτελεί το κομμάτι της ενδιάμεσης χρηματοδότησης, καθώς μέχρι την υπαγωγή του ΔΟΛ σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, μπορεί να απαιτηθούν ακόμη και τρεις μήνες. Ο Βασίλης Μουλόπουλος, που επανεμφανίστηκε στην «ταυτότητα» της «Αυγής», με τη νέα ιδιότητά του, δεν έδωσε σαφή απάντηση για το θέμα του επενδυτή, αλλά έριξε στο τραπέζι κάποια ονόματα.
Μεταξύ άλλων, ανέφερε σε άρθρο του, «έχουν ακουστεί πολλά, δεν ξέρω τι ισχύει. Ο Μπόμπολας μπορεί να βρει τη χρηματοδότηση που θα απαιτηθεί, ο Σαββίδης ακόμα περισσότερο. Και ο Δ. Μάρης που ακούγεται επίσης έχει οικονομική επιφάνεια».
Ο κ. Μουλόπουλος στοιχήθηκε στην «γραμμή Τσίπρα», αναφορικά με τον τρόπο διάσωσης του Οργανισμού υπογραμμίζοντας την ανάγκη συναίνεσης κι αναφέροντας χαρακτηριστικά «εάν υπάρχουν ενδοιασμοί, ας έρθουν να βοηθήσουν. Ένα στέλεχος από το ΠΑΣΟΚ, ένα από τη Νέα Δημοκρατία, τους περιμένω. Για το ΔΟΛ πρέπει να υπάρξει πολιτική συμφωνία, συμφωνία όλων των κομμάτων».