LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΒουλήΔημοσίευση: 18 Ιανουαρίου 2017 13:44

Μητσοτάκης: Εκλογές για βγει από την ομηρία Τσίπρα η Ελλάδα

Σφοδρή επίθεση στην Κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της ΝΔ από το βήμα της Βουλής. «Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο» είπε χαρακτηριστικά. 

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΒΟΥΛΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ - ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ - ΑΓΡΟΤΙΚΟ

Του Δημήτρη Κοτταρίδη

Το αίτημα του για εκλογές επανέλαβε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας πως το δίλημμα πλέον είναι από τη μία το καθεστώς των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ,  «ένα καθεστώς αποτυχίας και διαπλοκής και διορισμών» όπως το χαρακτήρισε και από την άλλη η Ελλάδα της προοπτικής και της αλήθειας. 

Όπως είπε, σήμερα συγκρούονται ο λαϊκισμός και ο τυχοδιωκτισμός και από την άλλη όλες οι δυνάμεις του μέτρου και της λογικής που θέλουν να πάει η χώρα μπροστά. Έστειλε μήνυμα και σε άλλα κόμματα του κοινοβουλίου τονίζοντας πως θα κριθούν από το πώς θα τοποθετηθούν σε αυτή τη διαχωριστική γραμμή. Ο Πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τον κ. Τσίπρα να σταματήσει να κρατά όμηρο την Ελλάδα και του ζήτησε να αφήσει τον ελληνικό λαό να αποφασίσει για το μέλλον του.

«Οι εκλογές δεν είναι πρόβλημα. Είναι μέρος της λύσης του προβλήματος. Η χώρα έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση να υλοποιήσει την επιστροφή στην κανονικότητα» είπε καταγγέλλοντας τον κ. Τσίπρα πως δεν έχει κανένα σχέδιο για τη χώρα.

Όπως είπε η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με την  άγρια φορολόγηση να  πνίγει κάθε παραγωγικό Έλληνα. Εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως οι στόχοι του προϋπολογισμού δύσκολα θα επιτευχθούν ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως καθυστερεί να  κλείσει την αξιολόγηση η οποία, όπως είπε, θα έπρεπε να είχε κλείσει από πέρσι τον Φεβρουάριο. 

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΒΟΥΛΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ - ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ - ΑΓΡΟΤΙΚΟ

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη ο Πρωθυπουργός διαπραγματεύεται με το ένα μάτι στραμμένο στους πιστωτές και το άλλο στις συνιστώσες. «Τη μία στέλνετε επιστολές στο ΔΝΤ ζητώντας την παραμονή του και μετά με non paper ζητάτε  την αποχώρησή του. Πιστεύετε ότι  ο χρόνος δουλεύει υπέρ της χώρας. Κάθε φορά που καθυστερείτε ο λογαριασμός μεγαλώνει» είπε, τονίζοντας πως τα όρια εξαντλούνται και η κλεψύδρα αδειάζει.

«Όσο καθυστερούμε τόσο αναβάλλουμε την ανάκαμψη της οικονομίας» είπε, προσθέτοντας πως μέσα στο πρώτο εξάμηνο του ‘17 θα κριθεί και η πορεία της χώρας μετά το '18.

«Δεν μπορείτε να οδηγήσετε τη χώρα στην έξοδο από την κρίση και δεν μπορείτε να διασφαλίσετε ότι στα μέσα του ’18, όταν λήξει το πρόγραμμα, η Ελλάδα θα μπορεί να δανειστεί από τις αγορές» τόνισε, προσθέτοντας πως αναβιώνουν τα σενάρια του grexit.

Μάλιστα έκανε λόγο για δίλημμα τέταρτο μνημόνιο απροσδιόριστης διάρκειας ή επαναφορά σχεδίων για έξοδο Ελλάδας από Ευρωζώνη.  «Σήμερα είναι περισσότερο παρά ποτέ επιβεβλημένη η πολιτική αλλαγή. Η Ελλάδα χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα περιορίσει τις τεράστιες ανισότητες που προκάλεσαν οι πολιτικές σας» είπε προσθέτοντας πως το 2015 το πείραμα ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε και ανέδειξε τον μονόδρομο των ριζικών μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη ο τόπος . «Θα καταγραφείτε στην ιστορία ως μια τραγική υποσημείωση».

Μάλιστα κάλεσε τον Πρωθυπουργό να μην προχωρήσει στην αλλαγή του εκλογικού νόμου. « Οι επερχόμενες εκλογές θα διεξαχθούν με τον ισχύοντα νόμο. Και άλλοι έχασαν εκλογές και δεν διανοηθήκαν να τινάξουν τη χώρα στην ακυβερνησία» είπε χαρακτηριστικά.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΒΟΥΛΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ - ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ - ΑΓΡΟΤΙΚΟ 

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο θέμα του ΔΟΛ κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό πως προσπαθεί να χειραγωγήσει τα ΜΜΕ. Όπως είπε, έπεσε και το τελευταίο φύλο συκής και αποκάλυψε τη γύμνια και τον κυνισμό της Κυβέρνησης.

«Ανεβήκατε στην εξουσία ως αδιάφθοροι και μέσα σε 2 χρόνια εξελιχθήκατε στην πιο αποτυχημένη και αδίστακτη κυβέρνηση που έχει γνωρίσει η χώρα . Προσπαθείτε να ελέγξετε το μιντιακό τοπίο.  Πήγατε να ρίξετε μαύρο στα κανάλια. Και το κάνετε με τους εκδότες. Τους καταγγείλατε και μετά συναντηθήκατε μαζί τους. Κάποιοι συμβιβάστηκαν  κάποιοι εκβιάστηκαν. Τον κ. Μουλόπουλο είχατε και το θράσος να τον υποδείξετε για αντιπρόεδρο στο ΕΣΡ» είπε προσθέτοντας πως η   Κυβέρνησή δεν έχει κανένα ηθικό φραγμό.

Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού του προγράμματος για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας με μείωση του κόστους παραγωγής.

Η κυβέρνηση παίζει θέατρο με την αξιολόγηση

Για θράσος και ψεύδος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του. «Βάλατε την υπογραφή σας να πάει η δημόσια περιουσία στο υπερταμείο για 100 χρόνια και υπογράψατε τρίτο πρόγραμμα, έχοντας οδηγήσει τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.

Οι καθυστερήσεις μάς οδήγησαν στον αυτόματο κόφτη που θέλετε να επεκτείνετε και μετά το 2018, για να δεσμεύσετε τη χώρα σε διαρκή λιτότητα», τόνισε.

«Θέλουμε να μειώσουμε τους φόρους. Η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε μονομερείς ενέργειες συντονισμένα. Μειώσαμε τον ΦΠΑ στην εστίαση και το μέτρο νομιμοποιήθηκε, γιατί αποδείξαμε ότι είχαμε δίκιο.
Εσείς κάνατε μονομερή ενέργεια και μετά από πέντε ημέρες στείλατε επιστολή μετάνοιας», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναρωτήθηκε αν η κυβέρνηση έχει στείλει επιστολή στο ΔΝΤ, με την οποία να ακυρώνει το αίτημα για συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα.

Σε ό,τι αφορά στο κλείσιμο της αξιολόγησης, αναρωτήθηκε τι άλλαξε και υπάρχουν τέτοιες καθυστερήσεις. Εκτίμησε ότι παίζεται ένα θέατρο, για να διαφυλάξει η κυβέρνηση κάποιο πολιτικό κεφάλαιο.

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βόλος: Αυτοκίνητο “κόλλησε” σε …βομβαρδισμένο δρόμο εξαιτίας της Google (βίντεο)19:25Πανσερραϊκός - Ολυμπιακός: Εύκολη νίκη για τους “ερυθρόλευκους” και επιστροφή στην κορυφή19:12Παναθηναϊκός - Βόλος: Επιστροφή στις νίκες για το “τριφύλλι”18:59Μεταναστευτικό: Δεκάδες άνθρωποι διασώθηκαν στη Γαύδο18:45Κορονοϊός: Σημεία για rapid test δωρεάν την Δευτέρα18:32Ουκρανία: Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι χωρίς θέρμανση μετά από ρωσικό πλήγμα σε θερμοηλεκτρικό σταθμό 18:18Φυλακές υψίστης ασφαλείας: Κρατούμενοι “ξεσηκώθηκαν” για τις τηγανητές πατάτες!18:05Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα ανοίξει τις πύλες της Κόλασης αν δεν απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι17:51Τεχνητή νοημοσύνη: Ο Μασκ ανακοίνωσε τα αποκαλυπτήρια του Grok 317:38Πύργος: Η “κεραυνοβόλος μηνιγγίτιδα” και η τραγική κατάληξη της γυναίκας17:23Αχαρνές: Ανήλικοι απειλούσαν και λήστευαν οδηγούς και πεζούς17:10Λεβαδειακός - Άρης: Θρίαμβος των Βοιώτων επί των “κιτρίνων”16:56Κύπελλο μπάσκετ γυναικών: Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τρόπαιο (εικόνες)16:42To Harry Truman στη Σούδα για έκτακτες επισκευές μετά τη σύγκρουση με πλοίο τουρκικών συμφερόντων16:29Παναθηναϊκός – Βόλος: Επεισόδια μεταξύ οπαδών των “πρασίνων”16:15Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:02Καιρός: Βροχές, χιόνια και πτώση θερμοκρασίας την Δευτέρα15:48Οδηγός πιάστηκε μεθυσμένη 2 φορές το ίδιο βράδυ!15:34Αυστρία - Επίθεση με μαχαίρι: “Σύνδεση με το Ισλαμικό Κράτος” βλέπουν οι αρχές 15:21Σεισμοί στην Σαντορίνη - Επιτροπή Ειδικών: Οι δονήσεις είναι και τεκτονικές και ηφαιστειογενείς15:07
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο