Παπαδημητρίου: Τον Μάρτιο η πιλοτική εφαρμογή της e-αδειοδότησης των επιχειρήσεων
Κατανόηση για τα ελληνικά του ζήτησε ο νέος Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, στην παρθενική του εμφάνιση στη Βουλή, η οποία έγινε μετά απο μια ...αναγκαστική διακοπή της συνεδρίασης, λόγω απουσίας κυβερνητικών βουλευτών.
Όπως είπε ανοίγοντας τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την απλοποίηση των διαδικασιών σύστασης επιχειρήσεων στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, χρησιμοποιούσε τα ελληνικά μόνον για να μαλώνει τα παιδιά του… «Είναι προφανές ότι τα ελληνικά μου δεν είναι στο επίπεδο που θα έπρεπε μιας και είχα εκτεταμένη παραμονή στην Αμερική, τα χρησιμοποιούσα μόνον όταν μάλωνα τα παιδιά μου», ανέφερε.
Να μην αισθάνεται άσχημα με τα ελληνικά του, τον ενθάρρυναν ο Γιώργος Αμυράς από το Ποτάμι αλλά και ο Γιώργος Κατσιαντώνης από την Ένωση Κεντρώων που προέρχεται –όπως είπε- από την ομογένεια.
Στην συνέχεια, πάντως, μπαίνοντας στην ουσία της συζήτησης ο κ. Παπαδημητρίου διαβεβαίωσε ότι θα εκδοθούν άμεσα οι υπουργικές αποφάσεις που απαιτούνται με στόχο εντός του Μαρτίου να τεθεί σε πιλοτική εφαρμογή η ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσω της οποίας θα γίνεται πλέον η έναρξη κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.
"Μεγάλο το ενδιαφέρον απο επενδυτές"
Ο κ. Παπαδημητρίου ανέφερε ότι το συζητούμενο νομοσχέδιο αποτελεί μέρος της στρατηγικής της κυβέρνησης για την βελτίωση οικονομικού περιβάλλοντος και της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.
Ισχυρίστηκε ακόμη, πως παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις της αντιπολίτευσης, το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι μεγάλο και ενθαρρυντικό, καθώς έχουν υποβληθεί ήδη 50 επενδυτικά σχέδια, ενώ άλλα 1050 είναι στη διαδικασία υποβολής.
Απέσυρε διάταξη μετά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης
Από την πλευρά ο Χρ. Σταϊκούρας από τη ΝΔ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για το άρθρο 19 του νομοσχεδίου, που αφορά στα πρόστιμα για μη έγκυρα και ψευδή πιστοποιητικά. Παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις του ότι το άρθρο 19 δεν είναι φωτογραφικό, ο υπουργός Οικονομίας μετά και τις αντιδράσεις που υπήρξαν, το απέσυρε.
Ο Δ. Παπαδημητρίου απαντώντας στην κριτική του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, περί κατάργηησς των GPS, διευκρίνισε ότι δεν καταργείται η υποχρεωτική τοποθέτηση, αλλά ότι το κόστος για την εγκατάσταση δύναται να επιβαρύνει και την εταιρία και όχι αποκλειστικά τον κάτοχο του οχήματος.