LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΓενικάΔημοσίευση: 21 Νοεμβρίου 2016 10:30

To “αντίο” του πολιτικού κόσμου στον Κωστή Στεφανόπουλο

Με μηνύματά τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι πολιτικοί αρχηγοί αποχαιρετούν τον Κωστή Στεφανόπουλο.

Κωστής Στεφανόπουλος

«Ο Κωστής Στεφανόπουλος υπήρξε, καθ’ όλη την σταδιοδρομία του και ιδίως ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπόδειγμα ανιδιοτελούς, αξιοπρεπούς και συνεπούς υπηρέτησης του δημόσιου συμφέροντος. Υπό τα δεδομένα αυτά η συνολική πολιτική του διαδρομή συνιστά πραγματική εθνική παρακαταθήκη και δείκτη πορείας άσκησης πολιτικών και πολιτειακών καθηκόντων. Προς τους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια. Αιωνία η μνήμη του», αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο συλλυπητήριο μήνυμά του.

Ως ένα πολιτικό με όραμα για την κοινωνία και με έγνοια για το συμφέρον της χώρας, περιγράφει τον εκλιπόντα Κωστή Στεφανόπουλο το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, με σχετικό δελτίο Τύπου.«Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για το θάνατο του Κωστή Στεφανόπουλου.Ο εκλιπών, πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπήρξε ένας πολιτικός με ηθική και υψηλό όραμα για την κοινωνία, την οποία υπηρέτησε, κατά τη μακρά πολιτική του διαδρομή, με γνώμονα πάντα το συμφέρον της χώρας.Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ο Πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει: "Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος υπήρξε ένας ακέραιος πολιτικός και άνθρωπος. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του".

Τσιπρας - tweet - Στεφανόπουλος

«Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων και προσωπικά, εκφράζω τη βαθύτατη συγκίνησή μου για την απώλεια του πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου» δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σημειώνοντας ότι «κατά τη μακρά δημόσια πορεία του υπηρέτησε με εντιμότητα πολιτικές αρχές και διακρίθηκε σε κρίσιμες στιγμές του πολιτικού βίου της χώρας για τη γενναιότητα και την παρρησία του» ενώ «ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας τίμησε το αξίωμά του με την υποδειγματική αφοσίωσή του στο δημόσιο συμφέρον όπως και τη διεκδίκηση και προβολή όλων των αξιών και προταγμάτων που ενώνουν και δεν διχάζουν τον λαό».

«Ο σεβασμός και η αγάπη με την οποία ο ελληνικός λαός τον περιέβαλε ήταν η αναγνώριση του εξαίρετου πολιτικού ήθους του, αλλά και της σεμνότητας και απλότητας που τον χαρακτήριζαν. Τα θερμά συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους οικείους του», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Κωστής Στεφανόπουλος

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  Κυριάκος Μητσοτάκης, μόλις πληροφορήθηκε την απώλεια του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Κωστής Στεφανόπουλος άφησε ανεξίτηλο το πέρασμά του στη δημόσια ζωή της πατρίδας μας. Διακρίθηκε ως δικηγόρος και ξεχώρισε ως βουλευτής με τη μοναδική ρητορική του δεινότητα. Διετέλεσε πετυχημένος υπουργός και αποτέλεσε για χρόνια κορυφαίο στέλεχος της παράταξής μας. Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας άσκησε υποδειγματικά τα καθήκοντά του και αγαπήθηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που στο πρόσωπό του είδαν έναν Πρόεδρο προσιτό, σεμνό, φιλικό, ακέραιο και απολύτως προσηλωμένο στο πνεύμα του Συντάγματος.Ο Κωστής Στεφανόπουλος αφήνει πίσω του ένα πρότυπο εντιμότητας, ήθους και ακεραιότητας, ένα υπόδειγμα πολιτικού που με τη διαδρομή του κέρδισε την εκτίμηση και αναγνώριση φίλων και αντιπάλων.Στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Σε μήνυμά του στο twitter ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει: "Ο Κ. Στεφανόπουλος υπήρξε ένας ευπατρίδης πολιτικός και πολύ καλός Πρόεδρος Δημοκρατίας. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του".

Μητσοτάκης - Tweet - Θάνατος Στεφανόπουλου

"Ο Κωστής Στεφανόπουλος τίμησε την Ελλάδα ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ταυτίστηκε με το ήθος, τη σοβαρότητα, τη συναίνεση. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του", αναφέρει στο twitter η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, για τον θάνατο του Κωστή Στεφανόπουλου.

Φώφη Γεννηματά - Κ. Στεφανόπουλος - tweet

Για την απώλεια του Κωστή Στεφανόπουλου, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter έγραψε:
«Ο Κωστής Στεφανόπουλος αφήνει παρακαταθήκη το πολιτικό ήθος που δίδαξε & την πολιτική αλήθειας που άσκησε. Περνά στην Ιστορία με το έργο του». 

ΠΟΤΑΜΙ - Στ. Θεοδωράκης - tweet - Κωστής Στεφανόπουλος

"Σήμερα, στην εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων, της Υπερμάχου Στρατηγού, το Έθνος αποχαιρετά τον Εθνικό ηγέτη, τον έντιμο Έλληνα Κωστή Στεφανόπουλο"  έγραψε στο twitter ο Πάνος Καμμένος.

Πάνος Καμμένος - tweet - Κ. Στεφανόπουλος

«Ο πολιτικός κόσμος έγινε φτωχότερος, ο Κωστής Στεφανόπουλος, ανήκει στη γενιά των παλαιών και τίμιων πολιτικών, που αρχίζουν στις ημέρες μας να σπανίζουν. Η Ένωση Κεντρώων εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του» τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

Κωστής Στεφανόπουλος

«Ο Κωστής Στεφανόπουλος υπήρξε ένας πολιτκός άνδρας που τίμησε όσο λίγοι τα αξιώματα, τα οποία του εμπιστεύθηκαν οι πολίτες και η Πολιτεία. Η θητεία του στο ύπατο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν απολύτως επιτυχής και υποδειγματική», τονίζει, σε δήλωσή του, για τον θάνατο του Κωστή Στεφανόπουλου ο πρώην Πρωθυπουργός  Αντώνης Σαμαράς και εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στους οικείους του.

Ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δήλωσε: «Ο Πρόεδρος Κωστής Στεφανόπουλος στη μακρά πολιτική σταδιοδρομία του υπηρέτησε το δημόσιο συμφέρον με συνέπεια και ανιδιοτέλεια. Τον αποχαιρετούμε με αισθήματα σεβασμού και ευγνωμοσύνης για την προσφορά του στον Τόπο».

«Ο Κωστής Στεφανόπουλος υπήρξε ένας υποδειγματικός Πρόεδρος της Δημοκρατίας» αναφέρει ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. «Με βαθιά αφοσίωση στο εθνικό και το δημόσιο συμφέρον, με προσοχή να υπερβαίνει και να συμβιβάζει τις αντιθέσεις, με ακεραιότητα και εντιμότητα στην άσκηση των καθηκόντων του, υπηρέτησε τη χώρα με παραδειγματική αξιοπρέπεια».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεωνΣήμερα 14:52 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος για την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Άγκυρα.

Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτήΣήμερα 17:17 | Ειδήσεις

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι περίμενε μια βδομάδα χωρίς να ζητήσει την διαγραφή του για να δεί εάν θα τον αποβάλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κικίλιας για κακοκαιρία: Ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να είναι έτοιμοςΣήμερα 11:56 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται η πιθανότητα έκδοσης μηνυμάτων 112 στις περιοχές που αναμένεται να πληγούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις Ευρωεκλογές18:37Σύμη: Τσάντα με εκατομμύρια δολάρια βρέθηκε στη θάλασσα18:23Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή18:10Πρατήρια καυσίμων – Σκρέκας: Συνεχείς οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια17:56Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματα17:43Youth League - Ολυμπιακός: Στον τελικό τα “μωρά” των ερυθρόλευκων17:29Anonymous: Χάκαραν τον ισραηλινό στρατό17:16Βαρκελώνη: Σκύλοι θεραπείας φέρνουν χαμόγελο σε ασθενείς της εντατικής (βίντεο)17:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:49Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματα16:35Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη 16:21Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τον τόπο της σύγκρουσης16:08Χατζηδάκης: : Η λέξη - κλειδί για Ελλάδα και Ευρώπη είναι η ανταγωνιστικότητα15:54Ελεύθερη πτώση: Παγκόσμιο ρεκόρ από Ρώσους που έπεσαν από την... στρατόσφαιρα! (βίντεο)15:40Γαλλία: Άντρας απειλούσε να ανατιναχτεί έξω από το ιρανικό προξενείο (βίντεο)15:26“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία15:15Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων15:02Πλημμύρες στο Ντουμπάι: Περιορισμός των αφίξεων στο αεροδρόμιο 14:49Θεσσαλονίκη: Έκλεψε μπαταρία από... αναπηρικό αμαξίδιο14:35Ισραηλινή επίθεση - Άγκυρα: Κίνδυνος μόνιμης σύγκρουσης μετά τις τελευταίες εξελίξεις14:22
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο