LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΓενικάΔημοσίευση: 10 Νοεμβρίου 2016 19:20

Συμφωνία για ΕΣΡ με πρόεδρο τον Κουτρομάνο

Μετά και τις πιέσεις από πλευράς Βούτση υπήρξε τελικώς συναίνεση για συγκρότηση του ΕΣΡ με πρόεδρο τον Αθανάσιο Κουτρομάνο. Η νέα σύνθεση του Συμβουλίου.

Κουτρομάνος - ΕΣΡ

«Λευκός καπνός» συναίνεσης βγήκε στην Διάσκεψη των Προέδρων, στην Βουλή, για την συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Ο δρόμος άνοιξε με αποδοχή από την Κυβέρνηση της γαλάζιας πρότασης για τον Πρόεδρο του Συμβουλίου και την δέσμευση του Νίκου Παππά για επιστροφή των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ και επανεξέταση του αριθμού των αδειών εθνικής εμβέλειας.

Συμβιβαστική πρόταση για τη θέση του προέδρου και του αντιπροέδρου του ΕΣΡ έκανε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, προτείνοντας τον Αθανάσιο Κουτρομάνο και τον Ροδόλφο Μορώνη αντίστοιχα.

Η πρόταση όπως διαμορφώθηκε και ψηφίστηκε τελικώς είναι: Πρόεδρος Αθανάσιος Κουτρομάνος, Αντιπρόεδρος Ροδόλφος Μορώνης και μέλη Πόπη Διαμαντάκου, Βασίλης Καραποστόλης, Νίκος Κιάος, Γιώργος Πλειός αντί του κ. Κουφόπουλου, Λίλιαν Μήτρου, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Γιώργος Σαρειδάκης.

Το νέο ΕΣΡ ψηφίστηκε με 20 «ναι» από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Νέα Δημοκρατία, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι και 4 «παρών» από ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή, Ένωση Κεντρώων.

«Η επίτευξη συναίνεσης στη διάσκεψη των προέδρων είναι μια εξαιρετικά θετική στιγμή η οποία καθυστέρησε πάνω από 10 μήνες ή μάλλον πάνω από δέκα χρόνια. Η χώρα αποκτά μετά από πολλά χρόνια ΕΣΡ με νόμιμη σύνθεση», αναφέρει σε δήλωση του ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και Ενημέρωσης, ο οποίος με την μεσημβρινή δήλωση του άνοιξε τον δρόμο της συναίνεσης για το ΕΣΡ.

«Αποφασιστικό βήμα για την ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου μετά από 27 ολόκληρα χρόνια» χαρακτηρίζει, μεταξύ άλλων ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τη συναίνεση που επιτεύχθηκε μεταξύ των πολιτικών κομμάτων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Βουλή - ΕΣΡ - τηλεκοντρόλ

Νωρίτερα ο Νίκος Δένδιας, αν και δέχθηκε ως θετική την δήλωση του αρμόδιου υπουργού, Νίκου Παππά, ζήτησε την τοποθέτηση του κ. Βούτση ως προέδρου της Βουλής και τρίτου πολιτειακού παράγοντα και ανέφερε ότι αυτή θα είναι η λιδία λίθος για την περαιτέρω στάση της ΝΔ.

«Αποτιμούμε κ. πρόεδρε τη δική σας συμβολή ως ιδιαίτερα θετική επί της επίτευξης λύσης, γενικώς στα ζητήματα των ανεξάρτητων Αρχών και ιδίως για τη συγκρότηση του ΕΣΡ. Ακριβώς λόγω του κύρους σας, θα θέλαμε τη δική σας ρητή δέσμευση επί του ζητήματος. Ξέρουμε ότι είναι θέμα κυβέρνησης, όμως είναι λιδία λίθος η δική σας ρητή τοποθέτηση να περιλαμβάνει την αύξηση του αριθμού των δυναμένων να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό. Είναι κορυφαίο ζήτημα και γι' αυτό εκτιμούμε ως κορυφαία τη δική σας δήλωση ως ύψιστου παράγοντα στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και τρίτου πολιτειακού παράγοντα», υπογράμμισε, απευθυνόμενος στον κ. Βούτση, ο κ. Δένδιας.

Ο αριθμός ήταν πρόταση της πλειοψηφίας και της κυβέρνησης και όχι προσωπική άποψη του υπουργού και ως τέτοια την έχουμε χρεωθεί, είπε ο Πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε: «με αυτή την έννοια σε αυτή την ιδιαίτερη διαδικασία θέλετε τη δική μου δεσμευτική δήλωση. Είναι προφανές ότι το αρμόδιο ΕΣΡ θα κινηθεί σε μια αντίληψη και διερεύνηση σε έναν αυξημένο αριθμό και θα υπάρξει και θα υπάρξει διάλογος στο ΕΣΡ αλλά και διαβούλευση από την πλευρά μας».

ανασχηματισμός - ΕΣΡ - τηλεοπτικές άδειες - υπουργοί

Την ικανοποίηση για την επιτυχή έκβαση της έκτης Διάσκεψης των Προέδρων για την συγκρότηση του ΕΣΡ, εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας.

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε την ανάγκη να ασκήσει άμεσα τον ρόλο του το ΕΣΡ, ώστε να υπάρξει ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, ενοίκιο για την χρήση των συχνοτήτων και κανόνες.

Ο Νίκος Βούτσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του διότι «σήμερα, ολοκληρώνουμε την συγκρότηση και των πέντε Ανεξάρτητων Αρχών». Όπως δε, ανέφερε χαρακτηριστικά «για κάποιον που σκέφτεται τι σημαίνει ακόμη να λειτουργεί κανονικά η Βουλή, ας το σκεφτεί κι ας πάει και μερικά χρόνια πίσω». Ο πρόεδρος της Βουλής, θύμισε ότι έχει προταθεί, πριν μπει σε τελική ευθεία η παρέμβαση του ΕΣΡ, τα μέλη του να προσέλθουν στη Βουλή και να συζητήσουν με τους εκπροσώπους των κομμάτων.

«Η Κυβέρνηση υπέστη μεγάλη πολιτική ήττα και ετράπη σε άτακτη υποχώρηση» τονίζουν πηγές της ΝΔ για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.). Σχολιάζοντας τη συμφωνία στη Διάσκεψη των Προέδρων, τονίζουν πως το κόμμα ήταν σταθερά υπέρ πραγματικά ανεξάρτητων και ισχυρών αρχών, που είναι σε θέση να υπηρετήσουν την αποστολή τους.

Όπως τονίζουν, αυτό μάλιστα το απέδειξε με τη συγκρότηση των τεσσάρων (4) από τις πέντε (5) συνταγματικά κατοχυρωμένες ανεξάρτητες αρχές μέσα σε λίγους μήνες.

Στη ΝΔ θυμίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αντιπολίτευση ποτέ δεν συναίνεσε σε καμία ανεξάρτητη αρχή, με αποτέλεσμα, σε πολλές περιπτώσεις να προκύπτει ακόμη και ζήτημα νομιμότητας των αποφάσεων τους και κάνουν λόγο για αποφασιστική στάση της Νέας Δημοκρατίας η οποία και απέτρεψε το επιχειρούμενο «μιντιακό» πραξικόπημα.

Για νίκη της Δημοκρατίας και Δικαίωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κάνει λόγο ο Ανδρέας Λοβέρδος σε ανακοίνωσή του αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «αποδείξαμε ότι αν και είμαστε ένα μικρότερο σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμμα, συνεχίζουμε να χαράσσουμε μεγάλους δρόμους για τα πολιτικά και κοινωνικά ζητούμενα». «Πρώτοι κ μόνοι αγωνιστήκαμε για την δημιουργία ενός ακομμάτιστου ΕΣΡ υποστηρίζοντας σθεναρά, αταλάντευτα και με πρόσκαιρο κόστος εκείνο που αποτελούσε την μόνη θεσμικά ορθή κ αξιόπιστη λύση» τονίζει ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Σε ανακοίνωσή του Το Ποτάμι αναφέρει πως «στη Διάσκεψη των Προέδρων διαμορφώθηκε τελικά η πολυπόθητη συνεννόηση, αφού η κυβέρνηση εγκατέλειψε τις ακραίες επιδιώξεις της για κομματικό έλεγχο του ΕΣΡ, το οποίο απλώς θα επικύρωνε τις αποφάσεις της και η αξιωματική αντιπολίτευση συναίνεσε τελικά σε αυτό που το Σύνταγμα επιτάσσει».

Επίθεση τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε η Ένωση Κεντρώων σε ανακοίνωσή της για τη συγκρότηση του ΕΣΡ. «Ενώ η Ένωση Κεντρώων πρότεινε συναίνεση τα άλλα κόμματα διέπραξαν συναλλαγή και νομή λαφύρων. Η μεν ΝΔ ενώ ζητούσε να καταργηθεί ο νόμος Παππά, έκανε πίσω και αρκέστηκε σε διαβεβαιώσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την δωδεκάτη ώρα διαπραγματευόταν με την ΝΔ μοιράζοντας θέσεις του ΕΣΡ» αναφέρει στην ανακοίνωσή της και συμπληρώνει πως η θέση του κόμματος δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική ενώ εύχεται στο νέο ΕΣΡ να ανταποκριθεί στα  καθήκοντά του.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου τουΣήμερα 07:18 | Ειδήσεις

H δικηγόρος του κατηγορούμενου, επικαλείται την δικογραφία και τον αστυνομικό που υπήρξε ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας, στο θλιβερό περιστατικό.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΧθες 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις ΕυρωεκλογέςΧθες 20:12 | Ειδήσεις

Σε 86 από τις 122 σελίδες της απόφασης, αναλύονται οι λόγοι που "μπλόκαραν" τους Σπαρτιάτες.

Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)Χθες 22:45 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε βίντεο που ανέβασε στα social media, μετά την συνάντηση που είχε στο νησί με τον πατέρα του ανήλικου αγοριού

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“The 2Night Show” – Βρεττός: Δεν με ενδιαφέρει να γίνω παρουσιαστής07:55Εορταστικό ωράριο: Αυλαία κάνει σήμερα στα εμπορικά καταστήματα07:42“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου του07:28“The 2Night Show”: Η Μαρία Ιορδάνοβα και η Μαρίνα Μπομπέτσι για το viral “Scorpios”07:15Γιώργος Γεννηματάς: ο εμπνευστής του ΕΣΥ07:01Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 186 σημεία06:48Τροχαίο δυστύχημα στην Ημαθία06:34Εορτολόγιο - 25 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα06:21Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:07Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο