LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΚυβέρνησηΔημοσίευση: 07 Νοεμβρίου 2016 12:00 | Ανανέωση: 07 Νοεμβρίου 2016 20:26

Τα μηνύματα στις παραδόσεις – παραλαβές των υπουργείων

Επίσημη ανάληψη των νέων καθηκόντων από την νέα κυβέρνηση. Τα μηνύματα των απερχόμενων και νέων Υπουργών. 

Φίλης - Σκουρλέτης - Δρίτσας - Παππάς - Αλεξιάδης - Αχτσιόγλου

Επισήμως αναλαμβάνει από σήμερα καθήκοντα η νέα κυβέρνηση, που προέκυψε από τον ανασχηματισμό της Παρασκευής, με στόχο το γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης, όπως διεμήνυσε και στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού ο Πρωθυπουργός.

Από το πρωί της Δευτέρας ξεκίνησαν οι τελετές παραλαβής – παράδοσης, με υπουργούς να παίρνουν μεταθέσεις σε άλλα υπουργεία και άλλους να αναλαμβάνουν για πρώτη φορά.

Ο νέος Υπουργός Οικονομίας, καθηγητής Δημήτρης Παπαδηματρίου, ξεκαθάρισε το τοπίο, σχετικά με παλαιότερες δηλώσεις του για παράλληλο νόμισμα, αναγνωρίζοντας το λάθος του «μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα ήμουν ακαδημαϊκός, αλλά όταν έρθει η στιγμή να υλοποιήσεις ένα πρόγραμμα, τότε καταλαβαίνεις ότι μπορεί να έχεις κάνει λάθος», είπε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερες αναφορές από τον νέο Υπουργό Οικονομίας, αλλά και από τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Στέργιο Πιτσιόρλα, έγιναν στη σημασία και τη βαρύτητα που έχουν οι επενδύσεις για την ελληνική οικονομία. 

Μήνυμα για άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων έστειλε ο νέος Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος κατά την παραλαβή του χαρτοφυλακίου και οκτώ νομοσχεδίων από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, τόνισε ότι, «δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο».

Αποχώρηση Φίλη με αιχμές

«Το ερώτημα για την απομάκρυνσή μου αιωρείται στο χώρο της δημόσιας σφαίρας και απασχολεί κάθε δημοκρατικό πολίτη», δήλωσε ο απερχόμενος υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, κατά την ομιλία του στην τελετή παράδοσης στο νέο υπουργό, Κωνσταντίνο Γαβρόγλου. Ο Ν. Φίλης είπε ότι ο Πρωθυπουργός δεν του επισήμανε προβλήματα στη λειτουργία του υπουργείου Παιδείας, «παρόλα αυτά - όπως είπε- το άριστα 20 σε ενάμιση μήνα μετατράπηκε σε μη προβιβάσιμο βαθμό» και πρόσθεσε ότι «όσο αυτά (τα ερωτήματα) δεν εξηγούνται πειστικά, η πρόταση για αλλαγή περιβάλλοντος δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».

Τελετή Παράδοσης - Παραλαβής - Υπ. Παιδείας

«Θα κάνουμε τα πάντα για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων», ανέφερε από την πλευρά του ο νέος Υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, κατά τη διάρκεια της τελετής και τόνισε ότι, το υπουργείο προσπαθεί να καταργήσει κάποιες δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης προς τον ΟΟΣΑ, με αιχμή τη χρηματοδότηση της παιδείας. Επίσης, σημείωσε ότι εάν οι εκπαιδευτικοί δεν σηκώσουν το βάρος δεν μπορεί να γίνει τίποτα, όσα νομοσχέδια και να περάσει το υπουργείο Παιδείας.

Αχτσιόγλου: καμία περαιτέρω απορρύθμιση της εργασίας

Τελετή Παράδοσης - Παραλαβής - Υπ. Εργασίας

Το μεγάλο στοίχημα είναι η επιβολή της νομιμότητας στην αγορά εργασίας, υπογράμμισε η νέα υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής. Επίσης, ανέφερε ότι το ασφαλιστικό έκλεισε από την πρώτη αξιολόγηση.

«Δεν θα δεχθούμε καμία περαιτέρω απορρύθμιση στην αγορά εργασίας» ανέφερε η νέα υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου κατά την παραλαβή του χαρτοφυλακίου από τον Γιώργο Κατρούγκαλο και περιέγραψε τους στόχους της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση.

Παππάς: με βολές κατά της ΝΔ παρέλαβε από τον Σπίρτζη

Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή παράδοσης- παραλαβής, από τον Υπουργό Υποδομών-Μεταφορών, Χρ. Σπίρτζη, στον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Ενημέρωσης και Τηλεπικοινωνιών, Νίκο Παππά του χαρτοφυλακίου των Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης ανέφερε, ότι παραδίδει την Γραμματεία με χαρά, σε ένα «πολύ καλό φίλο, που χτίσαμε μια τέτοια ειλικρινή φιλία, σε μια τέτοια εποχή». 

Παράδοση - Παραλαβή - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Από την πλευρά του, ο Υπουργός  του νέου υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Ενημέρωσης και Τηλεπικοινωνιών, Νίκος Παππάς, επισήμανε: «Είναι κρίσιμο ότι γίνεται τομή, προτεραιοποιείται ο συντονισμός και η ενοποίηση της ψηφιακής πολιτικής και των τηλεπικοινωνιών, που πιστεύουμε ότι είναι η ατμομηχανή της νέας ανάπτυξης, η οποία θα καταστήσει τη χώρα πρωταγωνιστή και θα την κάνει πιο δημοκρατική. Αν καταφέρουμε και υπερβούμε τα εμπόδια θα καταφέρουμε να ανοίξουμε τις μεγάλους λεωφόρους της πληροφορικής για όλους τους κατοίκους αυτής της χώρας, γιατί όλοι έχουν δικαίωμα στην απρόσκοπτη και ισότιμη πληροφόρηση

Δρίτσας: η αποχώρησή μου δεν είναι εθελούσια

Παραδίδοντας το Υπουργείο Ναυτιλίας στον Παναγιώτη Κουρουμπλή ο Θοδωρής Δρίτσας είπε, «η αποχώρησή μου δεν είναι εθελούσια. Αν και ήξερα ότι θα ερχόταν η τελευταία στιγμή, κανείς δεν είναι αιώνιος» 

Ο τέως Υπ. Ναυτιλίας συνέχισε λέγοντας «αντιμετώπισα κρίσιμα ζητήματα, προτίμησα να κρατήσω χαμηλούς τόνους και καμία δημοσιότητα. Ο μεγάλος μου εχθρός είναι ο χρόνος που έχει μόνο ένα 24ωρο τη μέρα και ο μεγαλύτερος σύμμαχος εσείς οι συνεργάτες μου. Το να υπηρετείς το Υπουργείο σημαίνει ότι δεν έχεις καμία προσωπική ζωή, ελεύθερο χρόνο, κομματική δράση».

Δρίτσας - παράδοση - παραλαβή - Υπουργείο Ναυτιλίας

Παρασκευόπουλος: σταθερή πολιτική χωρίς παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη

Ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, τόνισε ότι, θα συνεχίζει το έργο του απερχόμενου Υπουργού Δικαιοσύνης, Νικολάου Παρασκευόπουλου, χωρίς καμία αλλαγή και προσέθεσε ότι μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης θα ρίξει όλο το βάρος στην επιτάχυνση της Δικαιοσύνης και στην εξωδικαστική επίλυση, έτσι ώστε σε βάθος χρόνου μιας τριετίας να έχει βελτιωθεί σημαντικά το πρόβλημα της καθυστέρησης απονομής της Δικαιοσύνης.

Ο απερχόμενος υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Παρασκευόπουλος, ανέφερε αρχικά ότι είναι σημαντική η σημερνή στιγμή που αναλαμβάνει καθήκοντα ο κ. Κοντονής, καθώς έχει αφήσει ένα σπουδαίο έργο στο υπουργείο που υπηρέτησε και το οποίο θα συνεχίσει μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ο κ. Παρασκευόπουλος ανέφερε ότι σταθερή του πολιτική ήταν να απέχει από τις παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη, ελάχιστες ήταν οι παρεμβάσεις που έκανε, και αυτές ήταν μέσα στο πλαίσια του Συντάγματος και του νόμου, αναμόρφωση του Πτωχευτικού Κώδικα, κ.λπ.

Γεροβασίλη: σοβαρή και αποτελεσματική δημόσια διοίκηση

«Στόχος μας είναι μια σοβαρή, αποτελεσματική, γρήγορη και λειτουργική δημόσια διοίκηση που θα στέκεται δίπλα κι όχι απέναντι από τον πολίτη», τόνισε η νέα υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΠΑΡΑΛΑΒΗ - ΥΠ. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

Όπως σημείωσε η κ. Γεροβασίλη, «ο οδικός μας χάρτης είναι η διαμόρφωση ενός αποτελεσματικού δημόσιου τομέα, μέσα από τον δημοκρατικό προγραμματισμό και τον αναπτυξιακό σχεδιασμό, με σταθερές αρχές τη διαφάνεια και την αξιοκρατία. Μια δημόσια διοίκηση φιλική κι ανοιχτή σε όλους, χωρίς προνομιακά συναλλασσόμενους με αυτήν. Με την παράλληλη θεσμική θωράκιση εργασιακών συνθηκών και λειτουργιών που θα απελευθερώνουν το πλούσιο και έμπειρο επιστημονικό δυναμικό και με την αποκατάσταση του ρόλου του δημόσιου λειτουργού ως παραγωγική μονάδα κι όχι ως γραφειοκρατικό εμπόδιο».

Αλεξιάδης: έκανα ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό

Στην νέα υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου παρέδωσε το χαρτοφυλάκιό του ο Τρύφωνας Αλεξιάδης. «Λαθρεμπόριο, φοροδιαφυγή, πλαστικό χρήμα, εθελουσία αποκάλυψη εισοδημάτων και οι άλλες προτεραιότητες θα είναι δικές μου προτεραιότητες στο υπουργείο. Θα καταφέρουμε να κάνουμε πράγματα εκτός από τις δεσμεύσεις μας», σημείωσε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, συμπληρώνοντας ότι, «εκείνα είναι πώς θα καταφέρουμε να δώσουμε κάποια πράγματα φροντίζοντας την καθημερινότητα του Πολίτη». 

Παράδοσης - Παραλαβής - Αναπλ. Υπουργός Οικονομικών - Παπανάτσιου - Αλεξιάδης

Ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τα Έσοδα, κατά την παράδοση υπογράμμισε τα όσα επετεύχθησαν το προηγούμενο διάστημα στον τομέα των εσόδων, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην υπέρβαση των στόχων, αλλά και στους ελέγχους που έγιναν. «Δεν υπάρχουν άβατα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Τ.Αλεξιάδης και μίλησε για την πρόοδο που σημειώθηκε στην αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων και καπνικών προϊόντων, αλλά και για τις νέες ταινίες στα τσιγάρα.

Τσιρώνης: Το οικολογικό αποτύπωμα στην αγροτική παραγωγή μπορεί να απογειώσει την γεωργία

«Η προστασία του περιβάλλοντος συμφέρει και αν δώσουμε το στίγμα αυτό στην παραγωγική δραστηριότητα θα κάνουμε διάσημα σε όλον τον κόσμο τα μοναδικά και ποιοτικά προϊόντα μας». Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο νέος αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής που στο υπουργείο παρουσία του αρμόδιου υπουργού, Βαγγέλη Αποστόλου. Αποδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στην αειφορία και τη βιωσιμότητα, υπογράμμισε ότι το οικολογικό αποτύπωμα στην αγροτική παραγωγή, που αποτελεί θεμελιώδη πυλώνα της οικονομίας, μπορεί να απογειώσει την γεωργία.

Τελετή - παράδοση - παραλαβή - Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάρκος Μπόλαρης, εξέφρασε για ακόμη μια φορά την πεποίθησή του ότι στη χώρα χρειαζόμαστε αναδιάταξη της αγροτοπαραγωγικής βάσης. Σε αυτό το πλαίσιο, σημείωσε, ότι το υπουργείο εφαρμόζει στρατηγικό σχεδιασμό ώστε να υπάρξει αλλαγή κατεύθυνσης στον αγροτικό τομέα, που θα προβλέπει περήφανους παραγωγούς και μεταποιητές που ξέρουν τις διεθνείς αγορές. Σύμφωνα με τον ίδιο το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μπορεί να στείλει το μήνυμα της ανάκαμψης. 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτήΧθες 20:03 | Ειδήσεις

Κρατούμενος θα παραμείνει μέχρι την απολογία του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασιλη Γραμμένου.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΧθες 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις ΕυρωεκλογέςΧθες 20:12 | Ειδήσεις

Σε 86 από τις 122 σελίδες της απόφασης, αναλύονται οι λόγοι που "μπλόκαραν" τους Σπαρτιάτες.

Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)Χθες 22:45 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε βίντεο που ανέβασε στα social media, μετά την συνάντηση που είχε στο νησί με τον πατέρα του ανήλικου αγοριού

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τροχαίο δυστύχημα στην Ημαθία06:34Εορτολόγιο - 25 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα06:21Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:07Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:32Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο