LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΓενικάΔημοσίευση: 14 Οκτωβρίου 2016 17:13

“Αδειάζουν” τον Ολάντ για την δραχμή οι συνομιλητές του

Δεν υπήρξε τέτοιο "αίτημα", λέει η κυβέρνηση. Αποστάσεις κρατά ο εκπρόσωπος του Πούτιν. Διαψεύδουν τον Ολάντ ρωσικές διπλωματικές πηγές. Πυρά από την αντιπολίτευση.

Ολάντ - Πούτιν - δραχμή

Πολιτικό σάλο και πολλά ερωτήματα έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ στο νέο του βιβλίο, ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν μια ημέρα μετά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 τον είχε ενημερώσει για το «αίτημα» της Αθήνας να τυπώσει... δραχμές στην Ρωσία.

Τόσο το Μαξίμου, όσο και ο πρόεδρος της Βουλής, αλλά και ο Γιάνης Βαρουφάκης ο οποίος τότε ήταν υπουργός Οικονομικών, διαψεύδουν τα όσα λέει ο Γάλλος Πρόεδρος. Από την πλευρά της η Ρωσία, κρατά αποστάσεις για το θέμα, ενώ οι αποκαλύψεις του Ολάντ προκάλεσαν τα πυρά της αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά. 

Διαψεύδει η κυβέρνηση

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τη δημοσίευση του αποσπάσματος του βιβλίου, κυβερνητική πηγή διέψευσε τις αναφορές Ολάντ.

«Επικοινωνίες μεταξύ των δύο ηγετών υπήρξαν, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν τέθηκε τέτοιο θέμα από τον Έλληνα πρωθυπουργό. Αντιθέτως, κοινός τόπος ήταν ότι ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος είναι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη», ανέφερε η κυβερνητική πηγή.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Βούτσης, ο οποίος κατά το επίμαχο διάστημα ήταν Υπουργός Εσωτερικών, δήλωσε ότι «δεν υπήρχε ούτε υπουργική ούτε πρωθυπουργική προαίρεση για τέτοιου είδους συζητήσεις, καθώς η Κυβέρνηση ποτέ δεν …φλέρταρε με την ιδέα της εξόδου από την Ευρωζώνη».

Βαρουφάκης: Καμία σκέψη για τύπωμα νέου νομίσματος στη θητεία μου

«Κατά την διάρκεια της υπουργίας μου δεν είχα συμμετάσχει στις διαβουλεύσεις του πρωθυπουργού με Ρώσους αξιωματούχους και, συνεπώς, δεν γνωρίζω τι συζητήθηκε» αναφέρει ο Γιάνης Βαρουφάκης και συμπληρώνει: «όμως μπορώ να επιβεβαιώσω, ότι κατά την διάρκεια της θητείας μου στο Υπουργείο Οικονομικών δεν υπήρξε καμία σκέψη για τύπωμα νέου νομίσματος, πόσο μάλιστα προσέγγιση τρίτων είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό.»

AP - Γ. Βαρουφάκης - Γερμανία - ίδρυση κινήματος


Παπαδόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Συζητούσαμε το Grexit σε κοινοβουλευτική ομάδα και κεντρική επιτροπή

Ωστόσο, μια «βόμβα» για το τι συνέβαινε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησής του εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κόμματος Σάκης Παπαδόπουλος, σχολιάζοντας στον ΣΚΑΙ, τις αποκαλύψεις Ολάντ. Ο κ. Παπαδόπουλος παραδέχτηκε επί της ουσίας ότι στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ συζητούσαν και το ενδεχόμενο του Grexit. Συγκεκριμένα είπε ότι «όλες οι προτάσεις, οι σκέψεις και τα ενδεχόμενα» ως απάντηση για τον εκβιασμό των ευρωπαίων «τα συζητούσαμε στην Κεντρική Επιτροπή και την Κοινοβουλευτική Ομάδα». Μάλιστα, εμμέσως επιβεβαίωσε ότι έχουν βάση αυτά που γράφουν οι δύο δημοσιογράφοι της Le Monde για όσα τους είπε ο Γάλλος πρόεδρος. λέγοντας ότι «δεν είναι από το μηδέν αυτά που αποκαλύπτονται».

Αποστάσεις από τον εκπρόσωπο Πούτιν

Την ίδια ώρα, πάντως ο υπεύθυνος Τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, αρνήθηκε να σχολιάσει το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί, από τις αποκαλύψεις του βιβλίου του Γάλλου προέδρου. Απο το Ερεβάν της Αρμενίας στο οποίο ο Ντμίτρι Πεσκόφ, συνοδεύει τον Βλάντιμιρ Πούτιν, κληθείς να σχολιάσει το περιεχόμενο του βιβλίου που αφορά την Ελλάδα, αρνήθηκε να κάνει κάποια δήλωση πάνω σε αυτό, λέγοντας: "πως δεν έχω να σχολιάσω κάτι πάνω σε αυτό".

Διαψεύδουν τον Ολάντ ρωσικές διπλωματικές πηγές

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στη Μόσχα, Αχιλλέας Πατσούκας, με ανώτατη ρωσική διπλωματική πηγή, διαψεύστηκε ότι, στις κατ’ιδίαν συνομιλίες Πούτιν – Τσίπρα ζητήθηκε από τον Έλληνα Πρωθυπουργό να τυπωθούν δραχμές στη Μόσχα, όπως υποστηρίζεται σε βιβλίο που έχουν γράψει δύο δημοσιογράφοι της Le Monde βάσει συνεντεύξεών τους από τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Πούτιν - Τσίπρας - Μέγαρο Μαξίμου

Τι απαντούν κύκλοι του Ελιζέ

Στο μεταξύ, μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η αποκάλυψη στο βιβλίο της συνομιλίας του Φρανσουά Ολάντ με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, κύκλοι του Γαλλικού Προεδρικού Μεγάρου, μιλώντας στο Real.gr, διευκρίνισαν ότι ο Ολάντ λέει στο βιβλίο ότι "η Ελλάδα ζήτησε από τον Πούτιν να τυπώσει δραχμή", χωρίς να αναφέρεται στο όνομα του Αλέξη Τσίπρα.

ΝΔ: Καμία ασφάλεια με τον κ.Τσίπρα

«Αποδεικνύεται, άλλη μια φορά, ότι ο κ. Τσίπρας αντιμετώπιζε πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη. Ερήμην των πολιτών και σε αντίθεση με την εντολή που είχε λάβει από τον ελληνικό λαό», αναφέρει η ΝΔ.

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση «όλοι συνειδητοποιούν ότι με τον κ. Τσίπρα δεν μπορεί να υπάρχει καμία ασφάλεια για την πορεία που ακολουθεί η χώρα. Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι στον κατήφορο που οδηγεί τη χώρα με την πολιτική του δεν θα ξανασκεφτεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο»

Το Ποτάμι: Ήρθε η ώρα να απολογηθεί ο κ. Τσιπρας

«Λέει ψέματα λοιπόν και ο Ολάντ και ο Πούτιν. Και ο μόνος που λέει αλήθεια είναι ο κ. Τσίπρας. Δεν ζήτησε από τον κ. Πούτιν να τυπώσει η Ελλάδα δραχμές στη Ρωσία. Ο Πούτιν το φαντάστηκε και ο Ολάντ παραπλανήθηκε. Τίποτα δεν συνέβη σύμφωνα με τις διαρροές του Μαξίμου», σημειώνει το Ποτάμι. 

«Το παιχνίδι με τη δραχμή ήταν κάτι που είχε αποκαλύψει το Ποτάμι. Και αυτός είναι ο λόγος που πιέζαμε για να γίνει μία συμφωνία πριν κατρακυλήσουμε εκτός Ευρώπης. Τώρα ήρθε ή ώρα να απολογηθεί ο κ.Τσιπρας για τα όσα επικίνδυνα έγιναν και χρέωσαν τη χώρα αρκετές δεκάδες δισεκατομμύρια», καταλήγει το Ποτάμι.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, σχολιάζοντας το θέμα που ανέκυψε, δήλωσε.
«Αν η αποκάλυψη Ολάντ δεν ήταν τόσο σοβαρή, θα φάνταζε ως ένα κακόγουστο ανέκδοτο, που συμπληρώνει το "ντου" στο νομισματοκοπείο. Επί τέλους ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει από τον κ. Τσίπρα την αλήθεια για όλο το σκοτεινό εκείνο διάστημα, που κόστισε τόσο ακριβά στην χώρα και την κοινωνία».

Θεοχάρης: Ο κ.Τσίπρας να αναλάβει τις ευθύνες του

«Η ώρα να βγει ο κ. Τσίπρας και να αποκαλύψει τα τότε σχέδια του έχει φτάσει. Δε μπορεί άλλο να κρύβεται. Με την ανικανότητα και τις ιδεοληψίες του παρά τρίχα να οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρώ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Χάρης Θεοχάρης. Ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Ευθύνης κάλεσε τον Πρωθυπουργό να «αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του».

Το απόσπασμα του βιβλίου

«Αυτό το βράδυ της 9ης Ιουλίου 2015, ο Φρανσουά Ολάντ φαίνεται διαθέσιμος να κάνει εκμυστηρεύσεις. Μας μεταφέρει μια καταπληκτική ιστορία.

«Ο Βλαντιμίρ Πουτιν» μας λέει, του τηλεφώνησε «μυστηριωδώς τρείς μέρες νωρίτερα, στις 6 Ιουλίου, την επομένη του δημοψηφίσματος που διοργάνωσε και κέρδισε ο Τσίπρας», για να του μεταφέρει μια πληροφορία.

Με χιουμοριστική διάθεση μας μεταφέρει την συζήτηση που είχε με τον ένοικο του Κρεμλίνου.

«Πούτιν: Πρέπει να σου δώσω μια πληροφορία για να μην υπάρξει παρεξήγηση μεταξύ μας…

Ολαντ: Nαι κανένα πρόβλημα, πες μου», απαντά ο Ολαντ, πολύ περίεργος.

βιβλίο Ολάντ - δραχμή - εξώφυλλο

«Πούτιν: H Ελλάδα μας ζήτησε να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία, γιατί δεν έχουν τυπογραφείο για να το κάνουν»

Η απόδειξη είναι ότι η Ελλάδα, εκείνη την περίοδο προέβλεπε να βγει από την Ευρωζώνη και να επανέλθει στο ιστορικό νόμισμα της.

«Τι τους απάντησες;» ζητά ο Ολάντ.

«Πούτιν: Τους απάντησα ότι θα μπορούσαμε να το κάνουμε, αλλά εσύ τι σκέφτεσαι;»

Ολαντ: Είναι μια κυρίαρχη χώρα η Ελλάδα, εάν έβγαινε από την Ευρωζώνη και είχε ανάγκη από χαρτονομίσματα, δεν θα σοκαριζόμουν εάν τα τύπωνε η Ρωσία, γιατί θα απαντούσε σε ένα αίτημα», απάντησε αυτοσχεδιάζοντας ο ολοένα και περισσότερο αιφνιδιασμένος Ολαντ.

«Πούτιν: Ήθελα να σου δώσω αυτή την πληροφορία, για να καταλάβεις καλά ότι δεν είναι καθόλου δικιά μας επιθυμία», συμπλήρωσε ο Πούτιν πριν κλείσει.

«Περίεργο αυτό το τηλεφώνημα. Ο Πούτιν δεν δίνει ποτέ τίποτε στην τύχη. Τι μήνυμα ήθελε να μεταφέρει; Αναρωτήθηκα γιατί μου τα μετέφερε αυτά» είπε ο Ολαντ μπροστά μας.

«Ίσως για να μην κριθεί ως υπεύθυνος ότι έσπρωξε την Ελλάδα, να βγει και δεύτερον για να μου πει – δεν ήταν κακή ιδέα- ότι κατά την άποψη του, ήταν ένας κίνδυνος και θα έπρεπε να κάνουμε τα πάντα για να τον αποφύγουμε».

Ο Ολάντ, δηλώνει σίγουρος πως «αν ο Πούτιν έκανε αυτή την τόσο εκπληκτική κίνηση μαζί του ήταν γιατί είχε καλή πρόθεση. Εξάλλου την κράτησα για μένα».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Η ΝΔ αγωνίζεται ώστε η Ελλάδα να γίνει Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα (βίντεο)Σήμερα 11:07 | Ειδήσεις

Τι είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια του τμήματος Λαμία - Καλαμπάκα του αυτοκινητόδρομου Ε65.


 


 

Ευρωεκλογές - Γκάλοπ: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρωνΣήμερα 19:36 | Ειδήσεις

Ποιο ποσοστό συγκεντρώνει το πρώτο κόμμα στην εκίμηση ψήφου. Ποιο κόμμα είναι δεύτερο και ποιο τρίτο. Πώς κινούνται τα υπόλοιπα κόμματα.

Ευρωεκλογές - ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ για Σπαρτιάτες: Καταθέτει υπόμνημα, ενώ έληξε η προθεσμίαΣήμερα 13:17 | Ειδήσεις

Το Μαξίμου ασκεί σφοδρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την στάση του. Τι απαντά η Κουμουνδούρου. Τι λέει το ΠΑΣΟΚ.

Πιερρακάκης - Ιερώνυμος: Η συνεργασία είναι το καλύτερο φάρμακο για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα (εικόνες)Σήμερα 12:02 | Ειδήσεις

Τι συζήτησαν ο δύο άνδρες κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους για τις σχέσεις εκκλησίας-πολιτείας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο Χίτλερ της εποχής μας20:09Εμβόλια: Εβδομάδα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης από τον ΕΟΔΥ19:55Ευρωεκλογές - Γκάλοπ: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων19:42Ενδοοικογενειακή βία - Καταγγελία: Την χτύπησε μπροστά στο παιδί τους19:29“Φονικό των Ανωγείων”: Αναιρέθηκε η απόφαση από τον Άρειο Πάγο19:15ΙΕΛΚΑ: Πάσχα με μικρότερα τραπέζια και λιγότερα φαγητά το 202419:02Ηλεία: Φωτιά στους Σχίνους (βίντεο)18:49Μελισσοκόμοι: Τα αντιπυρικά μέτρα βάζουν τέλος στα μελίσσια μας18:36Πλημμύρες: Αναστολή πληρωμών για τους πληγέντες 18:23Τουρκία: “Κόλαφος” η έκθεση του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα18:09Τήλος: Εντοπίστηκαν δεκάδες παράτυποι μετανάστες σε παραλία17:56Θεσσαλονίκη: Καλλιεργούσε κάνναβη… μαζί με τον ανήλικο γιο του (βίντεο)17:43Άγιος Γεώργιος: Ο βίος, τα μαρτύρια και τα θαύματά του17:30ΟΣΕ: Νέο ΔΣ στον Οργανισμό17:16Καναδάς: Φλεγόμενο τρένο περνάει από το κέντρο του Λονδίνου στο Οντάριο (βίντεο)17:03Rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 177 σημεία16:51Ανακάλυψη: Ο τάφος του Πλάτωνα εντοπίστηκε στην Ακαδημία Πλάτωνος16:38“The 2Night Show”: Βαλαβάνη και Άρχος στην παρέα της Τρίτης (εικόνες)16:25“Daniel” και “Elias” - Μητσοτάκης: Πάνω από 3 δις το κόστος αποκατάστασης των ζημιών (εικόνες)16:12“Daniel” - ΕΛΓΑ: Σήμερα η πληρωμή αποζημιώσεων 38,5 εκατ. ευρώ 15:58
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο