LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΚυβέρνησηΔημοσίευση: 18 Σεπτεμβρίου 2016 12:14 | Ανανέωση: 18 Σεπτεμβρίου 2016 19:52

Τσίπρας: Τα σκυλιά αλυχτούν, αλλά δεν έχουν πια δόντια να δαγκώσουν

Σφοδρή επίθεση στον Μητσοτάκη. Τι είπε για την οικονομία. Προειδοποίηση για "έκπτωση πλειοδοτη" για τις τηλεοπτικές άδειες.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ολομέτωπη επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

"Δεν ήρθαμε εδώ για να καταλάβουμε κυβερνητικές θέσεις, ήρθαμε για να τελειώσουμε με το παλιό, χωρίς ψέματα, που διαρκώς επαναλαμβάνει η ΝΔ", τόνισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του, ανοίγοντας την δεύτερη μέρα των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής, τονίζοντας "το καραβάνι προχωρά, τα σκυλιά μπορεί να αλυχτούν, αλλά δεν έχουν πια δόντια να δαγκώσουν".

Ο κ. Τσίπρας είπε οτι "συγκρουόμαστε με το κατεστημένο, με αυτό που τόσα χρόνια ξεζούμιζε και στα χρόνια της κρίσης λεηλάτησε την κοινωνία. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις της παλιάς Ελλάδας έχουν συμμαχήσει απέναντι σε εμάς. Απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση μας. Σήμερα η χώρα δεν είναι το μαύρο πρόβατό στην Ευρώπη αλλά αναλαμβάνει πρωτοβουλίες. Ανακάμπτουμε χωρίς να αποδεχόμαστε τη λελασία της κοινωνίας. Βγαίνουμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια".

"Προφανώς ο ελληνικός λαός δεν πλέει σε πελάγη ευτυχίας, αφού δυστυχώς στο πλαίσιο αυτής της Ευρώπης, βρισκόμαστε υποχρεωμένοι σε μια περίοδο προσαρμογής, είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: "Όταν λέγαμε πριν τις εκλογές και μετά τις εκλογές, ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί για όλους το εννοούσαμε. Τελείωσαν οι προνομιακές σχέσεις της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας. Κάποιοι δεν μπορούν να το αποδεχτούν ότι η δικαιοσύνη κάνει τη δουλεία της, νιώθουν τόσο άβολα που τώρα τελευταία δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα. Ψεύδη για την οικονομία, για τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, ψεύδη για τη διαπραγμάτευση για το χρέος, για τις τηλεοπτικές άδειες".

Αναφερόμενος στη χθεσινοβραδινή ομιλία του προέδρου της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός τη χαρακτήρισε «όργιο συκοφαντίας» και πρόσθεσε ότι, στον αρχηγό της ΝΔ δεν του αρέσουν τα καθαρά πρόσωπα, του αρέσουν τα πρόσωπα της διαπλοκής. Ο κ.. Μητσοτάκης δεν εξήγγειλε μόνο πράγματα που δεν γίνονται, εξήγγειλε πράγματα επικίνδυνα και για την κοινωνία και για την οικονομία, είπε.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

"Προχωρήσαμε σε μια σειρά σημαντικών παρεμβάσεων, στις λίστες φοροδιαφυγής και πολλά άλλα, μέχρι και την απλή αναλογική, φέραμε -δεν τα καταφέραμε όμως- στο δημοσιονομικό σκέλος, όχι όμως γιατί κοροϊδέψαμε κάποιον", τόνισε ο Πρωθυπουργός και διατύπωσε στη συνέχεια το ερώτημα "ο κ. Μητσοτάκης που μας λέει ψεύτες από το πρωί μέχρι το βράδυ, εκείνος τι έκανε;"

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον πρόεδρο της ΝΔ ως "το αγαπημένο παιδί των δανειστών", και σημείωσε ότι έτσι θα πετύχει. "Είναι ωραία λύση η μείωση των φόρων, όμως γιατί δεν το έκαναν όταν ήταν στην Κυβέρνηση. Όμως τότε και το κράτος σκότωναν και τους φόρους δεν μείωναν", επεσήμανε ο Αλ. Τσίπρας. "Έρχεται τώρα ο κ. Μητσοτάκης και σας λέει, θα σας πως θα λύσω τα προβλήματα που εγώ σας δημιούργησα".

Ο Πρωθυπουργός κάλεσε τον αρχηγό της ΝΔ να εξηγήσει τι σημαίνει για τους δασκάλους, τους γιατρούς, τους αστυνομικούς και για τα ειδικά μισθολόγια, η αναφορά του Κ. Μητσοτάκη στα 650 εκ. από τις αυξήσεις των δημοσίων υπαλλήλων και πρόσθεσε:"άκουσα τους αστυνομικούς να λένε ότι θα συλλάβουν τον Χουλιαράκη, που ψάχνει να βρει λύση. Αν θέλουν να συλλάβουν κάποιον θα τους έλεγα να πάνε στη Θεσσαλονίκη".

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

"Η εμμονή του κ. Μητσοτάκη με το δημόσιο θα ήταν γραφική εάν δεν ήταν επικίνδυνη", επεσήμανε ο πρωθυπουργός. Είπε επίσης ότι ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε δομές που δημιουργήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ και διατύπωσε τα ερωτήματα: "τι ακριβώς εννοεί, μήπως το κομμάτι που αφορά στην ανθρωπιστική κρίση; σκοπεύει να κόψει κάθε ρευστότητα σε μικρούς αγρότες και να συγκεντρωθεί όλη η παραγωγή σε λίγους;".

"Να μην ξεχάσω την εμμονή του κ. Μητσοτάκη με την ΕΡΤ" συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός για να επισημάνει στη συνέχεια: "θα το πούμε καθαρά, ο κ. Μητσοτάκης έχει ένα σκοπό να κόψει ό,τι μπορεί για να επιστρέψει τα πάντα στους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες και να συνεχίσει την ίδια πολιτική που μας έφερε εδώ. Δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει για τις εργασιακές σχέσεις. Τον ευχαριστούμε θερμά για τη χθεσινή του ομιλία, γιατί θύμισε στους έλληνες την καταστροφική πενταετία", πρόσθεσε ο Αλ. Τσίπρας.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα είπε οτι "χθες μετά τη συνάντηση μας είπε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, αυτό που δεν μπορεί να καταλάβει η ΝΔ, ότι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και αποσυνέδεσε την έρευνα για το ΚΕΕΛΠΝΟ με την κατάσταση της ΤτΕ και την οικονομία".

"Οι σχέσεις της Τράπεζας της Ελλάδος και της εκάστοτε κυβέρνησης πρέπει να κινούνται σε πλαίσιο που να μην θέτουν σε κίνδυνο το τραπεζικό σύστημα", υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός και επανέλαβε ότι οι δεσμεύσεις που παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη ισχύουν. Μάλιστα τόνισε ότι πολύ σύντομα θα υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις για το χρέος που θα σημάνουν το τέλος της επιτροπείας.

Για τις τηλεοπτικές άδειες

"Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές συχνότητες, είχε ως γνώμονα την προστασία του δημοσίου συμφέροντος. Τα 246 εκατ. ευρώ αποτέλεσαν την ταφόπλακα των επιχειρημάτων της διαπλοκής. Μέχρι και το τελευταίο ευρώ, που θα βγει από τους συμπολίτες μας που θέλουν να κατέχουν συχνότητα, θα πάει στον ελληνικό λαό που έχει ανάγκη. Εάν κάποιος από τους υπερθεματιστές,δεν μας ενδιαφέρει κανένας, δεν είναι φίλος μας, δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει η να δικαιολογήσει τα χρήματα του, θα εκπέσει το επόμενο δευτερόλεπτο» είπε ο Πρωθυπουργός.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην οικοδόμηση του κράτους λέγοντας ότι «επιχειρούμε να φτιάξουμε το κράτος με το εκλογικό σύστημα, με την αξιοκρατία, την παιδεία. Θέλουμε κοινωνικό κράτος με επαρκή χρηματοδότηση».

Αναφερόμενος στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο Πρωθυπουργός, είπε ότι φέτος τα σχολεία άνοιξαν σε όλη την Ελλάδα με τους εκπαιδευτικούς και τα βιβλία στη θέση τους. Ο κ. Τσίπρας έθεσε ως επόμενο στόχο τα νοσοκομεία επισημαίνοντας ότι τα ζητήματα της καθημερινότητας κάνουν τη διαφορά.

Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι πρέπει να κλείσει η 2η αξιολόγηση, αν και είπε πως τα μέτρα λιτότητας δεν αποφέρουν αποτελέσματα. Εμφανίστηκε ωστόσο αισιόδοξος, καθώς είπε ότι η οικονομία βρίσκεται προ των πυλών της ανάπτυξης.

Μητσοτάκης: λογικό να έχει ενοχληθεί μαζί μου ο Τσίπρας

Σε ηπιότερους τόνους και με δηκτικό τρόπο απάντησε στην επίθεση του Πρωθυπουργού ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου στην ΔΕΘ, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε «καταλαβαίνω ότι είναι ενοχλημένος ή προβληματισμένος ο κ. Τσίπρας από την χθεσινή μου ομιλία», προσθέτοντας ότι «εγώ μίλησα στην πλειονότητα της κοινωνίας και μίλησα για ένα οργανωμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση», όπως σημείωσε με φιλελεύθερη βάση και με κύριο γνώμονα την καταπολέμηση της ανεργίας και την προσέλκυση επενδύσεων.

Σχετικά με τις προσωπικές αιχμές εναντίον του από τον κ. Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε «εγώ δεν θα μπω στο άγονο παιχνίδι του κ. Τσίπρα και δεν θα δηλητηριάσω την πολιτική ζωή. Εγώ ζητώ από τους πολίτες να συγκρίνουν την παρουσία την δική μου και την παρουσία του κ. Τσίπρα στην ΔΕΘ και έχω εμπιστοσύνη στην κοινωνία».

Αναφορικά με την αποστροφή του Πρωθυπουργού «είπαν οι αστυνομικοί ότι θα συλλάβουν τον Χουλιαράκη. Αν θέλουν να συλλάβουν κάποιον, θα τους έλεγα να πάνε στην Θεσσαλονίκη…», εννοώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι «δεν είναι υγιές σε μια Δημοκρατία, ο Πρωθυπουργός να αφήνει υπονοούμενα για την σύλληψη του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωεκλογές - Μητσοτάκης: Συνάντηση με Μέτσολα και Τουσκ (εικόνες)Σήμερα 12:03 | Ειδήσεις

Τι συζήτησε o Πρόεδρος της ΝΔ με τον Πολωνό ομόλογο του και την Πρόεδρο της Ευρωβουλής, ενόψει της κάλπης της 9ης Ιουνίου.

“Το Πρωινό” - Κασσελάκης: ο Αυτιάς, οι “ακροδεξιοί διάσημοι” και το “θαύμα” στην βάπτιση του (βίντεο)Σήμερα 10:35 | Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε με βαριές εκφράσεις στον Γιώργο Αυτιά. Τι είπε για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, την Ομογένεια, τον γάμο του και τις αναφορές στον άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη που προκάλεσαν αίσθηση.


 

Επίδομα Μητρότητας Αυτοαπασχολούμενων - Μητσοτάκης: Άλλη μια δέσμευση που τηρήσαμεΣήμερα 15:33 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο Πρωθυπουργός για την παροχή. Πόσα χρήματα θα λαμβάνει η κάθε μητέρα.

Μαρινάκης: Τα θαλάσσια πάρκα δεν αφορούν κυριαρχικά δικαιώματα (βίντεο)Σήμερα 14:05 | Ειδήσεις

Όλα όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αντικρούοντας τις κινδυνολογίες και τις κατηγορίες της τουρκικής πλευράς.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Επίδομα Μητρότητας Αυτοαπασχολούμενων - Μητσοτάκης: Άλλη μια δέσμευση που τηρήσαμε15:43Μάντσεστερ: Παιδί “κλέβει” περιπολικό και το οδηγεί (βίντεο ντοκουμέντο)15:29Μέση Ανατολή: Ο ΥΠΕΞ του Ιράν στην Κωνσταντινούπολη incognito15:15ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Δημήτρης Παπανώτας15:01Θεσσαλονίκη: Κατηγορούμενος για παρενόχληση σε λεωφορείο καταδικάστηκε14:48Κεφαλαλγία: Πότε είναι ανησυχητική;14:34Πάσχα - Δήμος Αθηναίων: δωρεάν δράσεις για παιδιά και μεγάλους14:20Μαρινάκης: Τα θαλάσσια πάρκα δεν αφορούν κυριαρχικά δικαιώματα (βίντεο)14:04Γεωργούλης στο “Πρωινό”: Είμαι αθώος, το δικαστήριο θα με δικαιώσει (βίντεο)13:50ΔΥΠΑ: Πότε καταβάλλει επίδομα ανεργίας και δώρο Πάσχα13:36Ηλεία: Διαρρήκτης μπουκάρει σε βενζινάδικο με βαν (βίντεο)13:22Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι13:08Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: Το απρόσμενο καραδοκεί την Πέμπτη (βίντεο)12:54Ανδρουλάκης για Κασσελάκη: Στην βάπτισή μου σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ12:40Ευρωεκλογές - Μητσοτάκης: Συνάντηση με Μέτσολα και Τουσκ (εικόνες)12:27ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Αναδείχθηκε Great Place to Work για 3η συνεχή χρονιά12:12Άγιοι Ανάργυροι - Γυναικοκτονία: Το τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση από αξιωματικό της Ασφάλειας (ντοκουμέντο)11:59Formula 1: Το GP Σαγκάης αποκλειστικά σε ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+11:46Καύσιμα: Πασχαλινή έξοδος με αμόλυβδη στα 2 ευρώ και πάνω (βίντεο)11:33“Καλάθι των νονών”: Πότε κάνει πρεμιέρα 11:19
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο