LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΓενικάΔημοσίευση: 20 Μαΐου 2016 12:16

Μίκης Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας με ξεγέλασε

Προδοτική ενέργεια του Πρωθυπουργού η μετατροπή του μεγάλου «όχι» του ελληνικού λαού σε «ναι», υποστήριξε ο Μίκης σε ανέκδοτη συνέντευξη που περιλήφθηκε στο βιβλίο.

Αλέξης Τσίπρας - Μίκης Θεοδωράκης

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου, «90 γραπτές συνεντεύξεις στο Λυκόφως», ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, έδωσε συνέντευξη στην οποία βέβαια πέρα του νέου αυτού εκδοτικού εγχειρήματος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην τρέχουσα πολιτική συγκυρία.

Απαντώντας στο ερώτημα, τι θα έλεγε σήμερα στον Τσίπρα αν τον ξαναεπισκεπτόταν, όπως έκανε και πριν γίνει Πρωθυπουργός, ο Μίκης Θεοδωράκης υπογράμμισε με έμφαση, «εγώ λυπάμαι πάρα πολύ για τη χώρα μου και λυπούμαι και για τον Α. Τσίπρα,  διότι έχω την εντύπωση ότι όταν γνωριστήκαμε , είχα ένα σχέδιο που θα μας έβγαζε από την κρίση και το οποίο ο Τσίπρας και ο Γλέζος το άκουσαν με  μεγάλη προσοχή και ενθουσιάστηκαν.

Αλλά προϋπόθεση ήταν το λαϊκό μέτωπο. Με ξεγέλασαν και οι δύο, διότι καλέσαμε τον λαό για να γίνει το μέτωπο αυτό, Ελλάδα το λέγαμε, και έγινε η μεγαλύτερη συγκέντρωση που είχε δει ποτέ η Αθήνα. Ο Γλέζος λιποθύμησε ,έφαγα πολλά δακρυγόνα επάνω μου, και τελικά με περιχύσανε με τα χημικά.

Πρέπει να ξέρετε ότι εγώ κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου μεταξύ άλλων έχασα και τον έναν πνεύμονα. Έχω μόνον ένα εγώ, δεν έχω δύο. Και με αυτόν εδώ ζω, τα χημικά αυτά καταστρέψανε τους βρόγχους μου. Πήγαν να με σκοτώσουν. Έχω  πεισθεί ότι η Βουλή είναι πλέον όργανο από το οποίο η Τρόικα περνάει τις αποφάσεις της, νομοτύπως, δημοκρατικά, δήθεν. Άρα έπρεπε να πάμε διαφορετικά. Να σταθούμε στα πόδια μας, σε δύο πόδια, το ένα πόδι είναι ο λαός και το άλλο πόδι είναι η αυτάρκεια».

Στη συνέντευξη του στον Ρ/Σ BHMAFM, ο κ. Θεοδωράκης συμπλήρωσε, «εγώ κάθισα και είδα ότι ο ελληνικός λαός έχει πλήρη αυτάρκεια για να ζήσει πολύ καλά. Αυτοί πήγαν στη βουλή για να κάνουν κυβέρνηση. Τους λέω: μία κυβέρνηση της αριστεράς σήμερα, στο συγκεκριμένο συσχετισμό δυνάμεων είναι  τυχοδιωκτισμός  και θα πάει πίσω την αριστερά και επομένως την Ελλάδα.

 Αυτά είναι γραμμένα από την ημέρα που τα είπα. Τα ξέρει ο κόσμος και τα ξαναλέω και εδώ. Έκαναν κυβέρνηση. Τους είπα επίσης: προσοχή στους Ευρωπαίους. Δεν έχει σχέση αυτή η Ευρώπη… πρέπει να ξέρετε ένα πράγμα: μετά από την απελευθέρωση από τη χούντα η αριστερά όλη ήταν εναντίον της Ευρώπης. Ο μόνος που ήταν υπέρ της Ευρώπης ήμουν εγώ και με χτυπάγανε γι αυτό. Γιατί η Ευρώπη είναι ο πυρήνας του παγκόσμιου πολιτισμού, σε γενικές γραμμές δηλαδή όλοι οι πολιτισμοί από εκεί ξεκίνησαν, όλες οι αλλαγές, οι μεγάλες επαναστάσεις….

 Αν είναι η Ευρώπη ενωμένη, και τα 300.000.000 κόσμου και είναι η πιο πλούσια χώρα του κόσμου, με ανθρώπους που είναι πολιτισμένοι, δεν μπορούν να επιβάλλουν τη παγκόσμια ειρήνη; Αλλά αυτή η Ευρώπη δεν είναι Ευρώπη, είναι ένα όργανο του ΔΝΤ και των Αμερικανών. Δεν είναι Ευρωπαίοι αυτοί. Τους είπα ακριβώς: προσέξτε, είναι ένας ιστός αράχνης, όπου όποιος πέσει μέσα, δεν γλιτώνει με καμία κίνηση. Θα τον φάει η αράχνη. Η κυβέρνηση, πήγε δήθεν να κοροϊδέψει την αράχνη και η αράχνη τους είδε. Όσο πιο προοδευτικός ο χυμός, της αρέσει περισσότερο φαίνεται.

Και γι αυτό επέβαλαν σκληρότερα μέτρα στον Τσίπρα από ότι στους άλλους. Γιατί θέλουν να τιμωρήσουν την αριστερά. Η Ευρώπη τιμώρησε την αριστερά στην Γιουγκοσλαβία. Την κατέστρεψε!Και μας δεν μας χωνεύουν , όχι γιατί είμαστε αριστεροί, αλλά γιατί είμαστε πατριώτες , την ώρα που αυτοί σκύβανε μπροστά στον Χίτλερ, εμείς αγωνιστήκαμε. Είπαμε όχι στον Μουσολίνι, Όχι στον Χίτλερ στη Κρήτη, όχι στον πόλεμο. Το ξέρετε ότι όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες έστειλαν στρατεύματα εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης και μόνο η Ελλάδα δεν έστειλε;

 Και πως δεν έγινε αυτό; Με μία τεράστια συγκέντρωση Δεν πήγε ούτε ένας να πολεμήσει. Αυτοί είναι οι Έλληνες. Πρέπει να είμαστε περήφανοι γι αυτό. Αλλά έχουμε δυστυχώς και όλους αυτούς οι οποίοι κατέχουν όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ,έχουν ζαλίσει τον κόσμο, και έχουν φοβίσει τους Έλληνες. Να σας πω και κάτι και δεν το λέω εγωιστικά. Λέω τι ωραίος θάνατος θα ήταν για μένα να πεθάνω στη πλατεία Συντάγματος όπου τόσες εκατοντάδες συγκεντρώσεις έχω κάνει για τη πατρίδα μου. Αλλά με τραβάγανε πίσω. Ρωτήστε. Έχει φοβηθεί ο κόσμος. Ούτε στην ΕΠΟΝ ,ούτε στον ΕΛΑΣ, ούτε στους Λαμπράκηδες είχαν φοβηθεί τόσο».

Η επωδός του Μίκη Θεοδωράκη, στο ερώτημα αν αισθάνεται απογοητευμένος που μια Κυβέρνηση της Αριστεράς, εφαρμόζει μέτρα που εφήρμοσαν και οι προηγούμενες, παρά τις αντίθετες υποσχέσεις, ήταν η εξής:

Αυτό λέω τώρα. Ότι τους προειδοποίησα εγώ. Ο Τσίπρας όταν έγινε  πρωθυπουργός ο πρώτος που επισκέφθηκε ήμουν εγώ, εδώ, επάνω .Και ενώ θέλει να ακολουθήσουμε τα σχέδια που είχα προτείνει, έχει περιβάλλον το οποίο είναι αρνητικό. Ο ίδιος είναι καλό παιδί, αλλά η εξουσία αλλάζει τους ανθρώπους. Τώρα ειλικρινά, λυπάμαι για τον Τσίπρα. Ειλικρινά, λυπάμαι.

Μίκης Θεοδωράκης

Προδοτικές οι ενέργειες Τσίπρα

Εντύπωση προκαλεί και το απόσπασμα από το βιβλίο όπου ο Μίκης Θεοδωράκης αναφέρεται σε ανέκδοτη συνέντευξή του στον Ισραηλινό δημοσιογράφο Γιαρόν Ενος στη μεταστροφή του μεγάλου «Οχι» σε «Ναι»:

Η μεγάλη κρίση στην οποία μας έριξαν και πάλι ξένες δυνάμεις είχε ως σήμερα καταστροφικές συνέπειες. Το δημόσιο χρέος ήταν ένα πρόσχημα. Το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ είναι νομίζω 11 τρις. Σκοπός των ξένων δυνάμεων είναι να εξοντώσουν τον λαό γιατί είναι εμπόδιο στο μεγάλο τους σχέδιο να καρπωθούν 100% τον μεγάλο μας εθνικό πλούτο που βρίσκεται μέσα στα βουνά μας και στον βυθό των θαλασσών μας.

Ήδη εδώ και δεκαετίες μάς απαγορεύουν να τον εκμεταλλευτούμε εμείς οι ίδιοι. Πώς; Ειδικά μετά τον Εμφύλιο (1943-1945) έχουν μεταβάλει τη χώρα μας σε προτεκτοράτο. Ενδεικτικά σας λέω ότι οι ΗΠΑ καθορίζουν την εξωτερική μας πολιτική (διπλωματία), τον εθνικό μας στρατό (Άμυνα), την πολιτική ζωή και την οικονομία μας.

Σήμερα, μετά την εκλογή αριστερής κυβέρνησης από τον λαό μας, τα μέτρα που επιβάλλουν είναι εξοντωτικά! Και είμαι βέβαιος ότι η αντίσταση του λαού θα γίνεται κάθε μέρα και πιο μεγάλη.

Το μεγάλο “Όχι” του ελληνικού λαού τρόμαξε όχι μόνο τους ξένους αλλά και τον “αριστερό” πρωθυπουργό μας, που έσπευσε να πει το μεγάλο “Ναι” και να υπογράψει τα σκληρά μέτρα του Eurogroup. Οι συνέπειες από αυτές τις προδοτικές ενέργειες θα είναι το 61% του “Όχι” να φτάσει κάποτε στο 90% και όποιος γνωρίζει τη νεότερη Ιστορία μας θα ξέρει ασφαλώς τον τρόπο με τον οποίο θα εκδηλωθεί.

Έχουμε, όμως, ένα αρνητικό στοιχείο: την ύπαρξη της Χρυσής Αυγής, που πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπ’ όψιν μας γιατί νοθεύει την αντίσταση του ελληνικού λαού και γιατί είναι ξένη προς τις ιστορικές μας παραδόσεις. Η παράταξη αυτή έχει ως πρότυπο τη γερμανική εμπειρία με την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία, με όπλο τον εκφοβισμό του λαού με τη στρατιωτική οργάνωση των οπαδών της (τα περίφημα SS των ναζιστών), σε συνδυασμό με τη συμμετοχή της στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, που αποτελεί έναν νομιμοφανή μανδύα. Τι θα γίνει λοιπόν τη στιγμή που θα ξεσηκωθεί ο λαός;». Κανείς δεν ξέρει.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεωνΣήμερα 14:52 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος για την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Άγκυρα.

Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτήΣήμερα 17:17 | Ειδήσεις

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι περίμενε μια βδομάδα χωρίς να ζητήσει την διαγραφή του για να δεί εάν θα τον αποβάλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45Σέρφερ “δάμασε” κύμα-τέρας και έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ (βίντεο)19:32Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι19:18Δίκη Πισπιρίγκου: Μήνυση Δασκαλάκη εναντίον της αδερφής της 19:04Ιεροσόλυμα - Πατριαρχείο: Ανακοίνωσε τον μέγιστο αριθμό προσκυνητών για την Ανάσταση 18:51ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις Ευρωεκλογές18:37Σύμη: Τσάντα με εκατομμύρια δολάρια βρέθηκε στη θάλασσα18:23Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή18:10
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο