LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΒουλήΔημοσίευση: 18 Μαρτίου 2016 07:28

Κοντονής: Η διαπλοκή στο χώρο του Αθλητισμού τελειώνει

Υπερψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με τον νέο Κώδικα Αντιντόπινγκ της WADA.

ΒΟΥΛΗ - ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ - ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ - ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ - ΟΜΙΛΙΑ - ΒΗΜΑ

Με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή να δηλώνει «περήφανος» που η χώρα μας εναρμονίζεται εμπροθέσμως με τον νέο Κώδικα Αντιντόπινγκ του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA) και μπορεί πλέον να συμμετάσχει σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις και κυρίως τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία στην Ολομέλεια το σχετικό νομοσχέδιο.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου, ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων, ενώ «παρών» δήλωσαν η Νέα Δημοκρατία, η Χρυσή Αυγή, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΚΚΕ.

Απέναντι στις κατηγορίες από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, ότι το νομοσχέδιο ήρθε στο «παρά πέντε» της λήξης της προθεσμίας που είχε θέσει η WADA, ο κ. Κοντονής είπε ότι εκείνοι που έπρεπε να έχουν λάβει μέτρα ώστε να μην πέσει η χώρα στα βράχια, κατηγορούν αυτή την κυβέρνηση επειδή έφερε το νομοθέτημα ως κατεπείγον.

Επίσης, δήλωσε ότι η Κυβέρνηση αυτή, αντιμετωπίζει το ντόπινγκ ως ζήτημα Αρχής, επισημαίνοντας πως προτεραιότητα είναι η υγεία των αθλητών και η αξιοπιστία των αγώνων και των μεταλλίων.

Αναφορικά με την δημιουργία Μητρώου Σωματείων, ο αρμόδιος υφυπουργός, χαρακτήρισε «άδικη την κριτική» που δέχθηκε επισημαίνοντας ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν το Μητρώο διότι θα αποτυπωθούν πλέον τα «Σωματεία - σφραγίδες» «τα οποία ήταν και η εκλογική πελατεία τους».

Εξάλλου, σχετικώς με την κατάργηση του Εθνικού Συμβουλίου Αθλητικού Σχεδιασμού, τόνισε ότι υπήρχε από το 1999 αλλά ήταν ανενεργό «άρα προφανώς δεν είχε λόγο ύπαρξης».

Επίσης, ο κ. Κοντονής απέκρουσε τις αναφορές της εισηγήτριας της ΝΔ, 'Αννας Καραμανλή και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος, Νίκου Δένδια, ότι η ρύθμιση για την κινητικότητα των υπαλλήλων της ΓΓΑ είναι «ρουσφετολογική», λέγοντας αφενός πως απολαμβάνει της συμφωνίας των
ίδιων των εργαζόμενων, αφετέρου αποδεικνύεται ευεργετική για την ορθολογική αξιοποίηση του προσωπικού, αναλόγως των αναγκών των υπηρεσιών.

Ακόμη, ο υφυπουργός, εκδήλωσε την έκπληξή του για όσους φάνηκε να μην γνωρίζουν ότι ήδη εφαρμόζεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο κι επισήμανε πως η ρύθμιση που ψηφίστηκε σήμερα ενισχύει την εφαρμογή του και επιλύει δυσλειτουργίες που διαπιστώθηκαν κατά την εφαρμογή του.

«Εφαρμόζουμε από την πρώτη στιγμή τον νόμο με δικαιοσύνη και ισονομία και για αυτό βλέπετε να υπάρχουν αντιδράσεις από τους οπαδικούς στρατούς. Η διαπλοκή στον Αθλητισμό τελειώνει. Ο νόμος εφαρμόζεται προς όλους το ίδιο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντονής.

Στις αιτιάσεις της Αντιπολίτευσης για τα άρθρα που αφορούν στην ΕΠΟ και πιθανώς να προκαλέσουν παρέμβαση της UEFA, ο υφυπουργός απάντησε ότι αποδείχθηκε πως υπήρχε πρόβλημα με τα δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ και προηγούμενη σχετική νομοθέτηση δικαιώθηκε.

Τέλος, με το άρθρο 45 επιλύθηκε το θέμα της αποκατάστασης των εργαζόμενων του ΟΔΙΕ, μετά την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού. Όπως προβλέπεται, θα μετακινηθούν σε εποπτευόμενα ΝΠ του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ή της ΓΓΑ καθώς και σε ΟΤΑ α και β βαθμού, αναλόγως των υπηρεσιακών αναγκών.

Παράλληλα, αποδεκτές έγιναν οι τροπολογίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις προαγωγές των ένστολων Ολυμπιονικών κι άλλων διακριθέντων αθλητών και για τις μισθώσεις δημοτικών ακινήτων που αφορούν αθλητική δραστηριότητα.

Εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Άννα Καραμανλή μίλησε για ένα «πρόχειρο και κακοδιατυπωμένο» νομοσχέδιο, που περιλαμβάνει «άσχετες» και «εξόφθαλμα φωτογραφικές» διατάξεις πέραν του κύριου σώματος.

«Η βιομηχανία του ντόπινγκ βρίσκεται στην υπηρεσία του θεάματος» είπε ο Α. Γρέγος από την Χρυσή Αυγή.

Η Χαρά Κεφαλίδου από την Δημοκρατική Συμπαράταξη υποστήριξε ότι αξιοποιείται η κύρωση του Κώδικα αντιντόπινγκ για να περάσουν ρυθμίσεις που ικανοποιηθούν πιεστικά αιτήματα προσώπων και φορέων.

«Το ντόπινγκ δε μπορεί να αντιμετωπισθεί όσοι κώδικες και αν θεσπισθούν, γιατί είναι γνήσιο παιδί του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού, των επιχειρήσεων και των ρεκόρ» ανέφερε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας.

Ο Γιώργος Μαυρωτάς από το Ποτάμι ζήτησε να γίνουν νομοτεχνικές βελτιώσεις και μίλησε για την ανάγκη ύπαρξης κατάλληλου επιστημονικού τμήματος για την καλύτερη λειτουργία του ΕΣΚΑΝ.

Υπέρ της συνεργασίας του ΕΟΦ με τον Σύνδεσμο Γυμναστηρίων Ελλάδος, τάχθηκε ο Δημήτρης Καμμένος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ενώ μέριμνα για την διευκόλυνση των ΑΜΕΑ, σε όλες τις κατηγορίες των αθλητικών οργανώσεων, ζήτησε ο Μάριος Γεωργιάδης της Ένωσης Κεντρώων.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καρέτσας: Νέα διάκριση για τον 17χρονο διεθνή21:04Φθιώτιδα: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα20:50Κασιδιάρης: Εισαγγελική εισήγηση για την αποφυλάκιση του20:37Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη20:24Τραμπ: Εξετάζει να διακόψει τη χρηματοδότηση σε νοσοκομεία που παρέχουν θεραπείες για αλλαγές φύλου σε παιδιά και εφήβους20:10Κυρανάκης: Επιστολή σε δημάρχους για την εφαρμογή του ΚΟΚ – Ποιες ενέργειες αναλαμβάνουν δήμοι και περιφέρειες19:52Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Τιμά τα 64α γενέθλια της μητέρας του19:33ΗΠΑ: Αντιμέτωπες οι χώρες με υψηλότερους δασμούς μετά την προθεσμία της 9ης Ιουλίου19:15Ηράκλειο: Αθωώθηκε η μητέρα που έδωσε στα παιδιά της ζελεδάκια με κάνναβη18:57Υπουργικό Συμβούλιο: Τα θέματα που συζητήθηκαν και οι αποφάσεις που ελήφθησαν18:43Φθιώτιδα: Πυρκαγιά σε γεωργική έκταση18:29Κρήτη: Στη φυλακή ο διευθυντής Γυμνασίου που διώκεται για τον βιασμό μαθήτριας18:15Λέσβος: Θρίλερ με ακέφαλη σορό σε νησίδα18:01Γουίμπλεντον: Εγκατέλειψε ο Τσιτσιπάς στην πρεμιέρα17:48Χαλκιδική: Στη φυλακή ο αρχηγός της "μαφίας των λουκουμάδων"17:34Κυπριακό: Άτυπη συνάντηση στη Νέα Υόρκη τον Ιούλιο17:19Θάνος Πλεύρης: Βασικές προτεραιότητες είναι οι επιστροφές και η πάταξη της λαθρομετανάστευσης17:06Καπνοί στο τρένο Έδεσσα- Θεσσαλονίκη16:52Φωτιά στη Σμύρνη: Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους16:38Νάπολη: Σεισμική δόνηση 4,6 βαθμών - Διακόπηκε η κυκλοφορία των τρένων16:25
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο