LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΚόμματαΔημοσίευση: 21 Φεβρουαρίου 2016 15:49

Γεννηματά: Ή οικουμενική ή εκλογές

Δήθεν υπεύθυνο και μεταρρυθμιστή χαρακτηρίσει τον Κ. Μητσοτάκη. Αν ο κύριος Τσίπρας, δεν μπορεί μόνος του, τότε ας πάμε σε εκλογές, αναφέρει.

Φώφη Γεννηματά - ΠΑΣΟΚ -  Δημοκρατική Συμπαράταξη

«Η παρούσα Βουλή να αναδείξει νέα Κυβέρνηση για να οδηγήσει τη χώρα έως την έξοδο από το μνημόνιο. Αυτή δε μπορεί παρά να είναι Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας με συνεργασία όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων και με την προϋπόθεση συμμετοχής των δυο σήμερα πρώτων σε κοινοβουλευτική δύναμη κομμάτων», τόνισε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στην πρώτη σύσκεψη στελεχών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, απ όλη την Αττική.

Η κ. Γεννηματά απευθυνόμενη στη κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση επεσήμανε ότι «δεν είναι Εθνική Επιλογή Ευθύνης, την ώρα που η χώρα διαλύεται, η Κυβέρνηση να χρησιμοποιεί την εξουσίας της, προκειμένου να ελέγξει την ενημέρωση και να εδραιώσει ένα φαύλο κομματικό κράτος. Δεν είναι Εθνική Επιλογή Ευθύνης, η στάση της ΝΔ, η οποία δηλώνει ότι αν ο κύριος Τσίπρας, δεν μπορεί μόνος του, τότε ας πάμε σε εκλογές.»

«Δήθεν υπεύθυνος και μεταρρυθμιστής κ. Μητσοτάκης»

Απευθυνόμενη δε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ανέφερε αν έχει αναλογισθεί ο «δήθεν υπεύθυνος και μεταρρυθμιστής κ. Μητσοτάκης», όπως είπε «τι θα σημαίνουν οι τυχόν πρόωρες εκλογές, για την οικονομία και τη χώρα; Η αξιολόγηση στις καλένδες, ανάγκη για νέα μέτρα, βαθιά ύφεση, περισσότερη ανεργία. Αντέχει όμως κι' άλλο αυτός ο τόπος και αυτός ο λαός να στήνονται παιχνίδια εξουσίας και προσωπικές καριέρες πάνω στα ερείπια μιας κοινωνίας;».

Με επικριτική διάθεση συνέχισε λέγοντας ότι η Ν.Δ., φόρεσε ένα καινούργιο προσωπείο και προσπαθεί να εμφανιστεί ως εκφραστής της ανάγκης για μεταρρυθμίσεις. «Καλύπτει όμως απόλυτα και σταθερά την καταστροφική και λαϊκίστικη πολιτική της Ν.Δ. της περιόδου 2004-2009, που οδήγησε σε περιπέτειες τη χώρα», σημείωσε η κ. Γεννηματά.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «Εθνική Επιλογή Ευθύνης, είναι να δημιουργείς όρους συνεννόησης, συμπόρευσης και σύμπραξης όλων των Δυνάμεων του Δημοκρατικού Τόξου για τα μείζονα ζητήματα του Έθνους και της Δημοκρατίας. Εθνική Επιλογή Ευθύνης, είναι να επιδιώκεις την αφύπνιση και τη συνεργασία όλων των δυνάμεων του Ευρωπαϊκού Τόξου, προκειμένου να καταστρώσουμε όλοι μαζί ένα πραγματικό σχέδιο ελπίδας».

Σχετικά με τη πορεία ανασύστασης της προοδευτικής παράταξης που θα εκφράζει η Κεντροαριστερά η Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε ότι κανένας δεν μπορεί μόνος του και μόνο όλοι μαζί θα μπορέσουν να το επιτύχουν.

Ωστόσο έστειλε μήνυμα με πολλούς αποδέκτες στον ευρύτερο χώρο: «Όποιος θέλει να γίνει κολαούζος του ΣΥΡΙΖΑ ή της Ν.Δ. ας πάρει το καπελάκι του και ας πάει να πιάσει στασίδι.»

Φώφη Γεννηματά - ΠΑΣΟΚ -  Δημοκρατική Συμπαράταξη

Επίσης η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σημείωσε ότι η προοδευτική παράταξη οφείλει να αντιπαραταχθεί τόσο με το νεοφιλελευθερισμό, το συντηρητισμό και το μεταρρυθμιστικό προσωπείο της Ν.Δ. και της Δεξιάς, όσο και με τον ανέξοδο λαϊκισμό, τις παρωχημένες εμμονές και το δογματικό κρατισμό του ΣΥΡΙΖΑ και της Παραδοσιακής Αριστεράς.

Όσο για τη δική της συνδρομή η κ. Γεννηματά διαβεβαίωσε ότι πιστεύει σε μια νέα αρχή και ανέλαβε την πρωτοβουλία, να απευθύνει πρόσκληση για τη συγκρότηση μίας πολιτικής συμμαχίας των δυνάμεων του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, της Ανανεωτικής Αριστεράς, του Ριζοσπαστικού Κέντρου, της Οικολογίας, των δυνάμεων δηλαδή του προοδευτικού χώρου, ώστε να διατυπωθεί ένα σχέδιο ελπίδας για την Ελλάδα στην Ευρώπη.

Υποστήριξε ότι για όλα θα τηρηθούν ανοιχτές διαδικασίες και με ενεργή συμμετοχή των πολιτών, που θα καθορίσουν τα επόμενα σταθερά αλλά και στέρεα βήματα.

Φώφη Γεννηματά - ΠΑΣΟΚ -  Δημοκρατική Συμπαράταξη

«Όλες οι απόψεις είναι δεκτές και στο τραπέζι, του διαλόγου. Καμία όμως πρόταση και καμία ιδέα, δεν είναι πανάκεια. Δεν εξαιρώ ούτε τις δικές μου ιδέες από αυτό τον κανόνα, όπως δεν εξαίρεσα, ούτε τον εαυτό μου, από την κρίση της βάσης της παράταξης. Δεν βάζουμε κανένα προαπαιτούμενο, παρά μόνο ένα. Κριτής όλων μας, να είναι η βάση της παράταξης, η οποία μπορεί και πρέπει να εκφραστεί ανόθευτα και ελεύθερα. Δεν αποδεχόμαστε κανένα περιορισμό, στο εύρος του διαλόγου, στο εύρος των ιδεών, στην ομορφιά της ιδεολογικής διαπάλης και συνύπαρξης, ρευμάτων, απόψεων και ανθρώπων», κατέληξε.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΗΠΑ: Ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων λόγω των κακών καιρικών συνθηκών23:59Βίρτους – Ολυμπιακός: Πέρασε από την Μπολόνια και κοιτάει ψηλά ο “Θρύλος”23:44Στον ουρανό της Αθήνας 3.000 φαναράκια για τη «Νύχτα των Ευχών»23:29Επίθεση με μαχαίρι και χλωρίνη σε εργοστάσιο στην Ιαπωνία - 15 τραυματίες23:14Στους δρόμους παραμένουν οι αγρότες - Πώς θα ταξιδέψουν οι εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς22:59Ασία: 21 χρόνια από το φονικότερο τσουνάμι στην ιστορία22:45Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων στην Εύβοια (εικόνες)22:31Amber Alert Hellas: Αρπαγή 8χρονου από την μητέρα του22:17Euroleague: Πέμπτη διαδοχική νίκη η Μακάμπι, με κατοστάρα επί της Παρτιζάν στο Βελιγράδι22:02Παρίσι: Νεαρός μαχαίρωσε 3 γυναίκες σε ισάριθμους σταθμούς του Μετρό21:48Νέα περιστατικά με μετανάστες στα νότια της Κρήτης 21:33Γερμανία: Ταξιδιωτική οδηγία για όσους επισκέπτονται την Τουρκία21:19Πέθανε ο διάσημος λυράρης Μανώλης Σκουλάς21:05Τζανάκης στον ΑΝΤ1: Η επιδημία αναπτύχθηκε νωρίτερα φέτος - Τι πρέπει να προσέξουμε 20:51Καλλιθέα: Φωτιά σε διαμέρισμα μετά από έκρηξη - Δύο άτομα απανθρακωμένα20:37Το ασήμι ξεπερνά τα 75 δολάρια ανά ουγγιά για πρώτη φορά στην ιστορία 20:23Ant1 Sports: Σενάρια για την επιστροφή Φορτούνη και Τσιμίκα… στο λιμάνι20:09Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο19:55Αταλάντη: Σκύλος δάγκωσε και ακρωτηρίασε γυναίκα - Έχασε δύο δάχτυλα19:40Ροδόπη: Σε κατάσταση σοκ η μητέρα - Δεν γνωρίζει για τον θάνατο του 7χρονου γιού της19:26
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο