LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΚόμματαΔημοσίευση: 29 Ιανουαρίου 2016 15:48

Εγρήγορση και συσπείρωση από την αντιπολίτευση για το προσφυγικό

Προτάσεις και κινήσεις για κοινή αντιμετώπιση του ζητήματος των ροών και της Σένγκεν, προαναγγέλλουν οι πολιτικοί αρχηγοί. 

Ευρώπη - πρόσφυγες - Σένγκεν

Κινήσεις συσπείρωσης κάνουν οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης, που προτείνουν λύσεις τόσο για την από κοινού αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, όσο και για την παραμονή της χώρας εντός της Σένγκεν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναλαμβάνει δράσεις εντός κι εκτός συνόρων για το ζήτημα, το οποίο ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ χαρακτήρισε πως λαμβάνει «εθνική διάσταση». Η Φώφη Γενημματά ζήτησε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, ενώ και ο Σταύρος Θεοδωράκης κατέθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρόταση δέκα σημείων, για την αντιμετώπιση του προσφυγικού. Το ΚΚΕ, επιμένει ότι, «η Σένγκεν δεν καταργεί, αλλά επεκτείνει τους συνοριακούς ελέγχους».

ΝΔ: Εθνική διάσταση το ζήτημα του προσφυγικού

«Αδιανόητο» χαρακτήρισε το να συνεχίζει το Αιγαίο να είναι «απέραντο νεκροταφείο» όπως και να κινδυνεύει η χώρα να γίνει «ένας απέραντος καταυλισμός μεταναστών», ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας πως «το ζήτημα έχει εθνική διάσταση».

Σύμφωνα με τον Γιώργο Κουμουτσάκο ο Κυριάκος Μητσοτάκης  «αναλαμβάνει σειρά δράσεων με σκοπό να υποστηρίξουμε τη θέση και τα συμφέροντα της χώρας και να διασφαλιστεί η παραμονή της χώρας στη Σέγκεν.»

Ο Κ. Μητσοτάκης ζήτησε τη Δευτέρα να συναντηθεί με τον κ. Μουζάλα, παρουσία της αρμοδίου τομεάρχου Ντόρας Μπακογιάννη και του συντονιστή για τα θέματα μεταναστευτικής πολιτικής Βασίλη Κικίλια, στις  3 Φεβρουαρίου θα μεταβεί στη Μυτιλήνη και θα ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί ενώ στις 15 Φεβρουαρίου έχει καλέσει σε πρόγευμα εργασίας τους 28 πρέσβεις της ΕΕ στην Ελλάδα για να επισημάνει τις διαστάσεις που έχει το πρόβλημα αυτό και να παρουσιάσει τις ελληνικές θέσεις.

ΑP - πρόσφυγες - ναυάγιο - Φαρμακονήσι - Καλόλιμνος - νεκροί - Αιγαίο - θάλασσα

Στις 17 Φεβρουαρίου στο ΕΛΚ στις Βρυξέλλες ο κ. Μητσοτάκης θα έχει σειρά συναντήσεων υψηλού επιπέδου με τους  κκ. Γιούνκερ, Αβραμόπουλο, Μοσχοβισί, Ντολ, Βέμπερ  αλλά και με άλλους ευρωπαίους αξιωματούχους.

Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο οι δράσεις αυτές στηρίζονται σε θεμελιώδεις παραδοχές των θέσεων της ΝΔ καθώς το ζήτημα είναι ανθρωπιστικό αλλά και ζήτημα ασφάλειας, ενώ όπως είπε, η πρόκληση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά όλη την Ευρώπη. «Η Ελλάδα είναι χώρα σύνορο του ευρωπαϊκού χώρου και έχει αναλάβει μια βαριά αποστολή και μάλιστα σε περίοδο οικονομικής κρίσης. Αναμένουμε από τους εταίρους στήριξη και αλληλεγγύη» τόνισε χαρακτηριστικά.

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Ώρα συστράτευσης και κοινής δράσεις για ουσιαστικές αλλαγές

Συνάντηση από τον Πρωθυπουργό ζήτησε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γενημματά, για το ζήτημα του προσφυγικού, το οποίο χαρακτήρισε «κρίσιμο και ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα και την Ευρώπη».

«Οι θέσεις μας είναι σαφείς και συγκεκριμένες. Τις έχουμε διατυπώσει στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ανεξάρτητα από τις καθυστερήσεις, τις ολιγωρίες και τα λάθη από τους θεσμούς της Ευρώπης και την Ελληνική Κυβέρνηση, τώρα είναι η ώρα της συστράτευσης και της κοινής δράσης για ουσιαστικές και ριζικές αλλαγές», αναφέρει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε σχετική ανακοίνωσή της και τονίζει ότι πρέπει να υπάρξει «κοινή δράση για να σωθεί η τιμή της Ευρώπης και να μην καταστεί η Ελλάδα αποθήκη δυστυχισμένων ανθρώπων. Για να σταματήσουν οριστικά και αμετάκλητα τα αρνητικά σενάρια εις βάρος της χώρας μας σχετικά με τη συνθήκη Σένγκεν».

Φώφη Γεννηματά - facebook - ανάρτηση - πρόσφυγες - Σένγκεν

ΚΚΕ: Η Σένγκεν δεν καταργεί τους ελέγχους, τους επεκτείνει

«Την ώρα που η ΕΕ κι οι κυβερνήσεις της διατηρούν τις αιτίες των προσφυγικών ροών (πόλεμοι, επεμβάσεις κλπ) κι οι πολύνεκρες τραγωδίες στο Αιγαίο συνεχίζονται, την ίδια ώρα ασκούν πιέσεις, με αιχμή την έξοδο της Ελλάδας από τη Σένγκεν, για να εφαρμοστούν ακόμη πιο άγρια μέτρα καταστολής, αυξάνοντας τους τραγικούς θανάτους και το μαζικό εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων σε χώρες, όπως η Ελλάδα» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του σχετικά με την συζήτηση για την έξοδο της Ελλάδας από την Συνθήκη Σένγκεν.

Επισημαίνει ότι «η Συνθήκη Σένγκεν σε καμία περίπτωση δεν εγγυάται τα ‘ανοιχτά σύνορα’ στην ΕΕ, αφού αυτά ανοιγοκλείνουν σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων που το υπηρετούν» τονίζοντας στην συνέχεια ότι «αυτό αποδεικνύουν οι φράχτες, τα τείχη, η βαρβαρότητα των κατασχέσεων, που γίνονται σήμερα, με πλήρη ισχύ της Σένγκεν, στη Γερμανία, την Αυστρία, την Ουγγαρία, τη Σλοβενία, τη Σουηδία, τη Δανία».

«Αυτές προφανώς είναι οι ‘βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ’, που φανερώνουν την υποκρισία για τη δήθεν αλληλεγγύη της στους πρόσφυγες, ενώ αποτελούν βούτυρο στο ψωμί των αντιδραστικών δυνάμεων» αναφέρει το ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι «αυτό μαρτυρά κι η ενεργοποίηση σε βάρος της Ελλάδας των άρθρων 19 και 26 της Σένγκεν, που προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με τα οποία είναι δυνατή η παράταση των εσωτερικών ελέγχων μέχρι και δύο χρόνια, με την επίκληση της φύλαξης των ‘ευρωπαϊκών συνόρων’».

ΑΥΣΤΡΙΑ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ - ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Το ΚΚΕ επιρρίπτει μεγάλες ευθύνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στα άλλα κόμματα που «στηρίζουν τον ευρωμονόδρομο», γιατί «υπηρετούν τις κατευθύνσεις της ΕΕ, ενώ σκόπιμα κρύβουν τον πραγματικό, αντιδραστικό περιεχόμενό της Σένγκεν, ισχυριζόμενοι ότι αυτή σημαίνει ‘ανοικτά σύνορα, χωρίς διαβατήριο’».

«Το ΚΚΕ αποκάλυψε από την πρώτη στιγμή τεκμηριωμένα ότι η κατάργηση των διαβατηριακών ελέγχων ήταν το προπαγανδιστικό πυροτέχνημα της ΕΕ για το πέρασμα της Σένγκεν. Η Σένγκεν δεν καταργεί τους ελέγχους, αντίθετα τους επεκτείνει  με διαρκείς, ηλεκτρονικούς, βιομετρικούς ελέγχους στοιχείων που συνοδεύονται από ένα τεράστιο πλέγμα κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ. Πρόκειται για οργανωμένο  μηχανισμό καταστολής της ΕΕ που θεριεύει τα κυκλώματα των διακινητών, στα νύχια των οποίων πέφτουν χιλιάδες απελπισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες» τονίζει η ανακοίνωση του κόμματος.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους «να μην παγιδευτούν στην προπαγάνδα της συγκυβέρνησης και των άλλων κομμάτων της αστικής αντιπολίτευσης. Η ΕΕ είναι φυλακή των λαών όπως και οι διάφοροι μηχανισμοί της, η Σένγκεν, το Δουβλίνο, η FRONTEX κα. Να διεκδικήσουν άμεσα μέτρα απευθείας μεταφοράς των προσφύγων στις χώρες προορισμού τους. Πάνω από όλα να παλέψουν για να εξαλειφθούν οι αιτίες που γεννούν κι οξύνουν το δράμα των προσφύγων».

Το Ποτάμι: Να δουλέψουμε όλοι μαζί για να λύσουμε το πρόβλημα

«Πρέπει να πάψουμε να ζούμε με δυο εικόνες. Η μία είναι η εικόνα των παιδιών που πνίγονται στο Αιγαίο και η άλλη ο φόβος να εγκλωβιστούν στη χώρα μας εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πρ. Παυλόπουλος - Στ. Θεοδωράκης - συνάντηση

Όπως είπε, «η κυβέρνηση έχει κάνει τραγικά λάθη», επισήμανε, όμως, «ότι δεν είμαστε εδώ για τα λάθη, έχουμε να προτείνουμε κάποιες λύσεις».

Απευθυνόμενος στον Προκόπη Παυλόπουλο ανέφερε: «Και επειδή ξέρω το ενδιαφέρον σας για το συγκεκριμένο θέμα και την επιρροή σας και στους ευρωπαϊκούς κύκλους, ήρθα να σας πω την πρότασή μας δέκα σημείων. Είμαστε διατεθειμένοι να υποστείλουμε τη σημαία της κριτικής, αν και η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να δουλέψουμε όλοι μαζί για να λύσουμε αυτό το πολύ μεγάλο πρόβλημα, που μπορεί να γίνει και θετική πρόκληση για τη χώρα, εάν δουλέψουμε σωστά».

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΥπουργοί Εξωτερικών ΕΕ για Αγία Σοφία: Οι τουρκικές Αρχές να αλλάξουν την απόφασηΣήμερα 18:05 | Ειδήσεις

Η απόφαση αναπόφευκτα καλλιεργεί δυσπιστία, προκαλεί νέες διχόνοιες, τόνισε ο Ζοζέπ Μπορέλ. Τι δήλωσε ο Νίκος Δένδιας...

Κορονοϊός: Τέλος τα πανηγύρια και οι μαζικές εκδηλώσειςΣήμερα 12:40 | Ειδήσεις

Η απόφαση της Κυβέρνησης μετά την εισήγηση των ιατρών. Μέχρι πότε ισχύει η απαγόρευση.

Το Λιμενικό για τα τουρκικά αλιευτικά στη ΜύκονοΣήμερα 11:30 | Ειδήσεις

Η ανακοίνωση του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος για την εμφάνιση τριών αλιευτικών σκαφών στα ανοιχτά της Μυκόνου.

Άσελμπορν: Η Τουρκία έσβησε τις ελπίδες ότι θα γινόταν ευρωπαϊκή χώραΣήμερα 13:07 | Ειδήσεις

Στη «λάθος κατεύθυνση» εξελίσσονται οι όποιες ελπίδες υπήρχαν πριν από χρόνια ότι η Τουρκία θα μπορούσε να γίνει μια ευρωπαϊκή χώρα, δήλωσε ο ΥΠΕΞ του Λουξεμβούργου Ζαν 'Ασελμπορν,

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κορονοϊός - Μόσιαλος: μπορούμε να αποφύγουμε νέο lockdown, εάν….(βίντεο)20:38Μηταράκης στον ΑΝΤ1: το Μεταναστευτικό είναι θέμα εθνικής Ασφάλειας (βίντεο)20:31Παναθηναϊκός - Νέντοβιτς: τεράστια τιμή για μένα η πράσινη φανέλα20:23Καλεντερίδης για Αγία Σοφία: Ο Ερντογάν λειτουργεί με “το δίκαιο του γιαταγανιού” (βίντεο)20:11Δίχρονη προσχολική εκπαίδευση σε όλη την Ελλάδα, εκτός από 5 Δήμους20:02Το σχέδιο του Ερντογάν για το Τζαμί “Αγία Σοφία” (βίντεο)19:50Βερολίνο: πολιτιστικό και όχι πολιτικό το θέμα της Αγίας Σοφίας19:37Άυλα παραπεμπτικά για εξετάσεις19:24Επιστροφή του Βιγιαφάνες στον Παναθηναϊκό 19:11Αναδρομικά: έκδοση της απόφασης του ΣτΕ για τις συντάξεις18:59“Τουρισμός Για Όλους”: οι δικαιούχοι και οι ενστάσεις18:46Κομισιόν: Ένα δις ευρώ στην Ελλάδα για τη στήριξη μικρομεσαίων και απασχόλησης18:33Υπουργοί Εξωτερικών ΕΕ για Αγία Σοφία: Οι τουρκικές Αρχές να αλλάξουν την απόφαση18:21Κορονοϊός: 24 νέα κρούσματα στην Ελλάδα18:08Ο διαγράψας τον διαγράψαντα στα κομματικά ρετιρέ...17:55Ιερά Σύνοδος για Αγία Σοφία: Το Μνημείο μεταβάλλεται σε σημείο διχασμού και διασπάσεως17:44Ο καιρός για τους αγρότες17:31Δραπέτης φυλακών μετέφερε μεγάλη ποσότητα ηρωίνης (εικόνες)17:18Βανδαλισμοί στο Κουρσούμ Τζαμί των Τρικάλων17:06“Γυναίκα χωρίς όνομα”: πρώτη επιλογή των τηλεθεατών16:54
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο