LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΒουλήΔημοσίευση: 26 Ιανουαρίου 2016 20:17 | Ανανέωση: 27 Ιανουαρίου 2016 00:26

Μητσοτάκης: Είστε η πιο επιβλαβής κυβέρνηση

Σφοδρή επίθεση του προέδρου της ΝΔ στον Αλέξη Τσίπρα. "Κοροϊδέψατε τους πολίτες", είπε αναφερόμενος στον πρωθυπουργό.

Κυρ. Μητσοτάκης - Βουλή - Ασφαλιστικό - Συζήτηση

Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στην Βουλή για το Ασφαλιστικό, απαντώντας στον πρωθυπουργό.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για ανησυχητική κατάσταση στη χώρα, σημειώνοντας πως «οφείλουμε να δείχνουμε μέγιστη υπευθυνότητα, να προχωράμε με σχέδιο, να μην προκαλούμε τους πολίτες με τυφλές αντιπαραθέσεις». «Εσείς κ. Πρωθυπουργέ κάνετε το ανάποδο, μετατρέψατε την ελπίδα σε απόγνωση», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, συνέχισε την επίθεση λέγοντας πως «είστε η πιο επιβλαβής κυβέρνηση στην ιστορία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Υπογράψατε τρίτο μνημόνιο, κλείσατε τις τράπεζες. Και σε αυτή τη συγκυρία διοργανώσατε μία κομματική φιέστα. Αυτό δεν είναι πρόσκληση σε διάλογο. Είναι πρόκληση». Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης «αν δεν είχαν μεσολαβήσει οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, τα πράγματα για τη χώρα θα ήταν καλύτερα. Κοροϊδέψατε τους πολίτες. Οι πολίτες βιώνουν την πραγματικότητα που η δική σας ανικανότητα δημιούργησε. Να μιλήσετε με ειλικρίνεια».  

"Δηλητηριάζετε την κοινωνία με ταξικό μίσος"

«'Ακουσα την ανάλυσή σας για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος. Όταν τάζατε τη 13η σύνταξη δεν τα ξέρατε; Ή μήπως ήταν βιώσιμο και με τις δικές σας παρεμβάσεις δεν έγινε;», συμπλήρωσε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό τον οποίο κατηγόρησε ότι στην εκδήλωση για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης της χώρας έκανε προσωπικές επιθέσεις και δίχασε τους Έλληνες.

«Δηλητηριάζετε την κοινωνία με ταξικό μίσος. Μας πάτε πίσω σε εποχές διχασμού. Η επιλογή είναι ανάμεσα στο χθες του λαϊκισμού και στο αύριο της αλήθειας, των δίκαιων και αναγκαίων μεταρρυθμίσεων», συμπλήρωσε ενώ παραδέχτηκε ότι επί τρεις δεκαετίες κυβερνήσεις, κόμματα και πολίτες δεν είδαν το πρόβλημα που ερχόταν.

Ο κ. Μητσοτάκης επέκρινε τη στάση του κυβερνώντος κόμματος για το θέμα στο παρελθόν. «Μην παριστάνετε ότι δεν έχετε ευθύνη. Αξίζει να θυμηθούμε ότι η μεγαλύτερη διαδήλωση στο Σύνταγμα ήταν για να αποδοκιμαστεί το σχέδιο Γιαννίτση. Η ηγεσία τότε του Συνασπισμού ήταν οι πρώτοι καταγγέλλοντες», είπε συγκεκριμένα ενώ σημείωσε ότι επί ΝΔ υπήρξαν σημαντικές, όπως είπε, μεταρρυθμίσεις όπως ο νόμος Σιούφα και ο νόμος Πετραλιά.

Χρειάζεται μία νέα κοινωνική συμφωνία

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι για να υπάρξει λύση στο ασφαλιστικό σύστημα χρειάζεται μία νέα κοινωνική συμφωνία. "Εγώ έχω αναγνωρίσει σαν νέος αρχηγός τα λάθη του παρελθόντος και έχω δεσμευτεί να μην τα επαναλάβω" είπε και πρόσθεσε προς τον κ. Τσίπρα ότι "εσείς δεν αναλαμβάνετε τις ευθύνες σας και μην μας λέτε ότι δεν έχετε καθόλου ευθύνες". Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η ΝΔ έκανε προσπάθειες να αντιμετωπίσει το ασφαλιστικό και έγιναν βήματα προόδου με εξορθολογισμό του συστήματος. Στο τρίτο μνημόνιο αναφέρεται ρητά ότι οι μεταρρυθμίσεις του 2010 και 2012 αν εφαρμοστούν θα βελτιώσουν την βιωσιμότητα του συστήματος.

Τι είπε για τους αγρότες

Το 2014 δεν υπήρχε καμία ανάγκη μείωσης των συντάξεων, ούτε καμία πίεση από την Τρόικα για μειώσεις, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ολοκληρώσει την πρώτη αξιόπιστη αναλογιστική μελέτη. Συνεχίζοντας την επίθεση στον πρωθυπουργό είπε ότι «τα πρόσθετα μέτρα 1,8 δισ. ευρώ δημιουργήθηκαν από την δική σας διαχειριστική ανικανότητα. Είστε μέρος του προβλήματος, δεν είστε μέρος της λύσης, δεν μας πήγατε μπροστά, μας γυρίσατε δύο χρόνια πίσω και η κοινωνία σάς γυρίζει την πλάτη. Αναρωτηθήκατε γιατί δεν θέλουν οι αγρότες να μιλήσουν μαζί σας; Μήπως πρέπει να πάτε εσείς κοντά τους, στα τρακτέρ, να συνομιλήσετε μαζί τους, όπως κάνατε και λέγατε αυτά τα οποία λέγατε;». «'Ισως ο χώρος εκείνος να σας είναι πιο οικείος», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Κριτική στην πρόταση για το Ασφαλιστικό

Ασκώντας κριτική στην πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Το σχέδιό σας στρεβλώνει την ανταποδοτικότητα του συστήματος, δεν δίνει κίνητρο για παραμονή στην εργασία. Τα πρόσθετα χρόνια δεν δίνουν μεγαλύτερη σύνταξη», και πρόσθεσε: «Δυστυχώς και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα εγκαταλείπεται στην τύχη του. Τί θα συμβεί στις κύριες συντάξεις το 2019; Η προσωπική διαφορά μεταφέρει το πρόβλημα στο μέλλον. Το σχέδιό σας είναι μη κοστολογημένο χωρίς καμία οικονομική τεκμηρίωση. Η άρνηση και η αδυναμία να κοστολογήσετε καθυστερεί την διαπραγμάτευση και δημιουργεί εντάσεις στην κοινωνία. Ζητάτε από την αντιπολίτευση εναλλακτική πρόταση. Θα μπορούσαμε να σας απαντήσουμε ότι δεν δημιουργήσαμε εμείς το πρόβλημα του 1,8 δισ. ευρώ, αλλά δεν θα το κάνουμε».

Καλεί τον πρωθυπουργό σε διάλογο για την ακύρωση των... κομματικών διορισμών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον πρωθυπουργό σε διάλογο για την ακύρωση των κομματικών διορισμών και των αυξήσεων στους μετακλητούς υπαλλήλους και γενικότερα για τον εξορθολογισμό της δημόσιας διοίκησης, λέγοντας ότι θα προκύψουν πόροι για την χρηματοδότηση του ασφαλιστικού: «Υπάρχουν κι άλλες στρεβλώσεις στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Τον αντέχετε έναν τέτοιο διάλογο ή φοβάστε τις αντιδράσεις από συγγενείς και φίλους; Πώς θα ένιωθαν οι αγνοί αγωνιστές της αριστεράς μπροστά στο κομματικό αλισβερίσι, τα εγγόνια να επικαλούνται τους αγώνες των παππούδων για να κάνουν διορισμούς στο δημόσιο».

Κλείνοντας ανέφερε απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό ότι «αν δεν είχατε εκτροχιάσει τα δημοσιονομικά το 2015 δεν θα υπήρχε η ανάγκη για περικοπές 1,8 δισ. ευρώ. Δεν θέλετε να μπείτε σε λεπτομερή συζήτηση με αριθμούς γιατί δεν αντέχετε τους αριθμούς. Είστε υπό κατάρρευση και οδηγείτε για δεύτερη φορά την Ελλάδα σε αδιέξοδο». Κάλεσε τον κ. Τσίπρα να εγκαταλείψει το σχέδιό του για το ασφαλιστικό και απευθύνθηκε στις Ελληνίδες και στους Έλληνες λέγοντας ότι "μπορούμε να βγούμε από την κρίση. Μόνο που απαιτείται μία δίκαιη κοινωνική συμφωνία ευθύνης και αλληλεγγύης. Απαιτείται σχέδιο και αλήθεια και όχι ψεύτικες υποσχέσεις και μεγάλα λόγια».

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Δεσμεύσατε τη χώρα με τρίτο μνημόνιο

"Με τους δανειστές είσαστε εσείς που υπογράψατε τρίτο μνημόνιο", ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην δευτερολογία του, απαντώντας στις αιτιάσεις του πρωθυπουργού για την συμφωνία της ΝΔ με τις θέσεις του ΔΝΤ.

Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε έγγραφο με υπογραφή του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο οποίο ανέφερε ότι "ζητούμε ένα νέο δάνειο με το ΔΝΤ και προσβλέπουμε σε συνεχόμενη συνεργασία".

O κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα έλθει η ώρα να θέσει τα ερωτήματα για την διαπραγμάτευση το πρώτο εξάμηνο του 2015 και τον ρόλο του Γιάνη Βαρουφάκη.

"Δεν είμαι ούτε με τα τρακτέρ ούτε με το ΔΝΤ. Εσείς ήσασταν με τα τρακτέρ και τώρα είσαστε με το ΔΝΤ", είπε ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας σε προηγούμενη αιχμή του πρωθυπουργού.

Απάντησε επί προσωπικού λέγοντας ότι εξελέγη πέντε φορές στην Β΄Αθηνών που έχει και πολλές λαϊκές συνοικίες και ότι επίσης κέρδισε την εκλογή από την βάση. Αντίθετα είπε προς τον κ. Τσίπρα εσείς πήρατε το δαχτυλίδι από τον κ. Αλαβάνο και εκλεγήκατε από ένα συνέδριο 800 ατόμων.

Επέμεινε στην ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις λέγοντας ότι είναι ένα δίκαιο και σωστό μέτρο.

Αναφέρθηκε στο θέμα των προσλήψεων λέγοντας προς τον κ. Κατρούγκαλο ότι ακόμη δεν έχει απαντήσει στο θέμα των ιδιωτικών συμφωνητικών όταν ήταν δικηγόρος.

"Σας ενοχλεί η συζήτηση για το ηθικό πλεονέκτημα" είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε για το θέμα των διορισμών ότι "δεν αρνήθηκα ότι και εμείς κάναμε διορισμούς, αλλά εγώ είχα διαφωνήσει και είχα ασκήσει και κριτική".

Κλείνοντας ανέφερε προς τον πρωθυπουργό ότι προκάλεσε μία συζήτηση χωρίς να παρουσιάσει στοιχεία. Παρότι πρόσθεσε ότι ο κ. Κατρούγκαλος στέλνει στην Τρόικα ποσοτικοποιημένα στοιχεία. "Οι δικές μας προτάσεις απευθύνονται πάντα στην σιωπηρή πλειοψηφία".

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...Σήμερα 16:33 | Ειδήσεις

"Επειδή όμως έχω μια πολύ σημαντική ιδιότητα αυτή του Έλληνα βουλευτή έπραξα απολύτως λάθος . Δεν αρμόζει αυτή η συμπεριφορά σε Έλληνα βουλευτή" δήλωσε ο κ. Φλώρος

Κασσελάκης: Θερμή υποδοχή σε Κάλυμνο και Λέρο (εικόνες)Σήμερα 17:41 | Ειδήσεις

Την Κάλυμνο και τη Λέρο επισκέφτηκε ο Στέφανος Κασσελάκης στο πλαίσιο περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου.

Ανδρουλάκης προς Κασσελάκη: Για κάποιους το βαρέλι δεν έχει πάτο...Σήμερα 18:54 | Ειδήσεις

Έντονα αποδοκίμασε σε παρέμβασή του από το βήμα της Βουλής, ο Νίκος Ανδρουλάκης, το χθεσινό επεισόδιο με τη χειροδικία ανάμεσα στους βουλευτές των «Σπαρτιατών» και της Ελληνικής Λύσης. Πώς σχολίασε την απόφαση του Αρείου Πάγου να αποκλείσει τους «Σπαρτιάτες» από τις Ευρωεκλογές.

Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος για Βελόπουλο: κανείς δεν μπορεί να μιλάει για τον χώρο της ΕκκλησίαςΣήμερα 16:55 | Ειδήσεις

Πώς σχολίασε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, τις δηλώσεις του Κυριάκου Βελόπουλου σχετικά με την παρουσια βουλευτών που έχουν υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια στις εκκλησίες. Η απάντηση της Ελληνικής Λύσης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ανδρουλάκης προς Κασσελάκη: Για κάποιους το βαρέλι δεν έχει πάτο...19:32Ψυχικό: Σύλληψη άνδρα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση19:18Κλιματική κρίση: Η Ευρώπη αντιμέτωπη με συχνότερα κύματα ακραίας ζέστης19:05Κύκλωμα ναρκωτικών - ΑΠΘ: Ένοχοι κρίθηκαν δεκάδες κατηγορούμενοι 18:51Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή18:37Κασσελάκης: Θερμή υποδοχή σε Κάλυμνο και Λέρο (εικόνες)18:24Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος για Βελόπουλο: κανείς δεν μπορεί να μιλάει για τον χώρο της Εκκλησίας18:11Βόλος: Απείλησε τον αδερφό του και πήγε φυλακή17:58Κίνημα #metoo - Χάρβεϊ Γουάινστιν: Το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του17:45Φλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...17:32Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα17:18Θεσσαλονίκη: Μηχανή παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο17:04Έκθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ16:51“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: εκπλήξεις και καυγάδες στο επεισόδιο της Πέμπτης (βίντεο)16:37Τουρκικά ΜΜΕ: Η Γερμανία βλέπει θετικά την πώληση Eurofighters στην Τουρκία16:23Άλκης Καμπανός: Απομακρύνονται τα ενθύμια από το σημείο της δολοφονίας του 16:09ΑΑΔΕ: Φύλλα κοκαΐνης “κρυμμένα” σε λιπάσματα (εικόνες)15:56Ελληνικό: Πάνω από 300 βόμβες βρέθηκαν στο πρώην αεροδρόμιο15:42Αφρικανική σκόνη: Πέρασε από την Ελλάδα στην Τουρκία15:28Φλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία - Ο όρος για τον Γραμμένο15:15
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο