LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΚόμματαΔημοσίευση: 08 Ιανουαρίου 2016 12:09

Βούλτεψη: Θα δώσει… το σακάκι του ο κ. Τσίπρας;

Η Γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της ΝΔ υπενθυμίζει τα όσα έλεγαν κυβερνητικά στελέχη για συντάξεις και μισθούς, αλλά και το “στοίχημα” του Πρωθυπουργού.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ - ΣΑΚΑΚΙ ΣΤΟΝ ΩΜΟ

«Ένας χρόνος ψέματα για συντάξεις και μισθούς» τιτλοφορείται η ανακοίνωση που εξέδωσε η Γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη, σχετικά με τα ψέματα που, όπως λέει, ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες είπαν στους συνταξιούχους για τη 13η σύνταξη και στους εργαζόμενους για κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ.

Η κα Βούλτεψη υπενθυμίζει ότι ο Πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ στις 8 Δεκεμβρίου, είχε δεσμευτεί για το Ασφαλιστικό λέγοντας «Δεσμεύτηκα καθαρά… Δηλαδή, τι θέλετε να κάνω; Να βγάλω το σακάκι μου να σας το δώσω;»

Όλα δείχνουν, αναφέρει η κα Βούλτεψη, ότι ο κ. Τσίπρας ετοιμάζεται να… χάσει το σακάκι του. Και αυτό θα είναι το λιγότερο!

ΒΟΥΛΗ - ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ

Αναλυτικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει:

Ιανουάριος 2015 – Ιανουάριος 2016: Ένας χρόνος ψέματα για συντάξεις και μισθούς

Το 2015 έδωσε τη θέση του στο 2016, η 13η σύνταξη αποδείχθηκε το ελεεινότερο ψέμα προς τους αδυνάμους, η υπόσχεση για κατώτατο μισθό στον ιδιωτικό τομέα έμεινε στα λόγια (αντίθετα, προκαλείται νέα μείωση δια της αύξησης των εισφορών) αλλά η κυβερνητική προπαγανδιστική επιχείρηση «σωτηρία των συντάξεων» συνεχίζεται μέχρι τελικής πτώσεως.

Όλοι μαζί πέρασαν τα τελευταία τρία χρόνια υποσχόμενοι πρώτα ότι «εμείς θα σώσουμε τις συντάξεις» και μετά «εμείς σώζουμε τις συντάξεις».

Σε όλες τους τις δηλώσεις ουδέποτε είχαν διαχωρίσει τις κύριες από τις επικουρικές, διακήρυσσαν ότι οι συντάξεις αποτελούσαν «κόκκινη γραμμή», αναλάμβαναν την ευθύνη και δεσμεύονταν για στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων και θωράκιση των συντάξεων.

Μέχρι πριν από έναν μήνα, ο κ. Τσίπρας έβαζε στοίχημα το… σακάκι του!
Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝ.ΕΛ, οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος, οι υπουργοί, η κυβερνητική εκπρόσωπος, έχουν ξεχάσει τις επικουρικές και παριστάνουν ότι δίνουν μάχη για να σώσουν τις κύριες.

Πριν από έναν ακριβώς χρόνο, ζητούσαν την ψήφο του ελληνικού λαού για να τις σώσουν όλες και να μην εφαρμοστεί το mail Χαρδούβελη, αλλά το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» με την 13η σύνταξη.

Τον Ιούλιο, κάλεσαν τον λαό να ψηφίσει «Όχι» στο δημοψήφισμα, για να μην εφαρμοστεί τη πρόταση Γιουνκέρ και η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.
Σήμερα, βαφτίζουν τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος σε «ρήτρα βιωσιμότητας»!

Τον Σεπτέμβριο, έβαλαν στον λαό το δίλημμα «ποιος μπορεί να σώσει τις συντάξεις; Εμείς ή αυτοί;».
Σήμερα ζητούν δήθεν τις προτάσεις της Αντιπολίτευσης, την ώρα που η Κυβερνητική Εκπρόσωπος δηλώνει ότι «η πρόταση της κυβέρνησης είναι τελική»!

Και πριν έναν ακριβώς χρόνο δεσμεύονταν πως η εφαρμογή του «προγράμματος της Θεσσαλονίκης» θα ξεκινούσε από τις 26 Ιανουαρίου 2015.
Σήμερα, υπόσχονται ότι θα… βελτιώσουν τις συντάξεις όταν αυξηθεί το ΑΕΠ!

Ένα ψέμα για όλες τις εποχές

-Τον Ιούλιο του 2013, με την Πολιτική Απόφαση του Ιδρυτικού Συνεδρίου του ο ΣΥΡΙΖΑ, διακήρυσσε ότι «πρώτο βήμα αποτελεί η αποκατάσταση στα προ του μνημονίου επίπεδα των εργασιακών σχέσεων, των συλλογικών διαπραγματεύσεων, του κατώτερου μισθού, της κατώτερης σύνταξης, του επιδόματος ανεργίας και των οικογενειακών επιδομάτων».

-Τον Μάρτιο του 2014, ο κ. Τσίπρας δήλωνε έτοιμος να αποκαταστήσει τον κατώτερο μισθό και τις κατώτερες συντάξεις, καταγγέλλοντας ότι η τρόικα απαιτεί την ενοποίηση όλων των φορέων επικουρικής ασφάλισης σ’ ένα ταμείο και, όπως έλεγε, «συνεπώς, οι σημερινές επικουρικές συντάξεις μετρούν μέρες;»

-«Εμείς θα διασώσουμε τις συντάξεις», δήλωνε ο κ. Τσίπρας τον Μάιο του 2014 σε συνεντεύξεις του και τις περιοδείες του ανά την Ελλάδα ενόψει των ευρωεκλογών. «Η σύνταξη είναι το επόμενο που αδίστακτα θα θυσιάσουν μόλις η τρόικα προσγειωθεί στο Ελευθέριος Βενιζέλος» / «Διασώζουμε και εξασφαλίζουμε τις συντάξεις μόνο με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που δυναμώνει την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη», έλεγε στην ομιλία του στο Ηράκλειο της Κρήτης.

-«Δεν θα πάρουν, λένε, άλλα σκληρά μέτρα. Αλλά οι νέες μεγάλες μειώσεις των επικουρικών, των κύριων συντάξεων είναι ήδη αποφασισμένες και νομοθετημένες», κατηγορούσε ο κ. Τσίπρας την τότε κυβέρνηση τον Ιούνιο του 2014. 

-«Βρίσκομαι απέναντί σας για να πω αλήθειες και να δεσμευτώ απέναντι στον ελληνικό λαό, σ’ ένα σχέδιο ελπίδας, προοπτικής και δικαιοσύνης για την έξοδο από τη κρίση», είπε ο κ. Τσίπρας τον Σεπτέμβριο του 2014 στη Θεσσαλονίκη, ανακοινώνοντας το περίφημο «πρόγραμμα» και ανακοινώνοντας αποκατάσταση χαμηλών συντάξεων και την 13η σύνταξη. 

-«Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ο κόσμος μπορεί να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι αν περάσει κι αυτή η αξιολόγηση της τρόικας θα του κοπεί κι άλλο η σύνταξη, θα του κοπεί το ΕΚΑΣ, θα εισαχθεί ένας μηχανισμός μείωσης των συντάξεων», έλεγε τον Δεκέμβριο του 2014, ο τότε εκπρόσωπος και μετά υπουργός Εργασίας Π. Σκουρλέτης.

-«Αυτές τις ημέρες δεν κρίνεται στη Βουλή η εκλογή προέδρου. Κρίνεται αν θα μπούμε βαθύτερα στο τούνελ, όπως το περιγράφει το γνωστό e-mail Χαρδούβελη. Αν θα περικοπούν κι άλλο οι κύριες και επικουρικές συντάξεις. Αν δηλαδή από συντάξεις πείνας γίνουν συντάξεις ξαφνικού θανάτου», έλεγε ο κ. Τσίπρας σε προεκλογική ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη, τον Δεκέμβριο του 2014. 

-Τον Ιανουάριο του 2015, λίγο πριν από τις εκλογές, ο κ. Σκουρλέτης ήθελε να… είναι πιο συγκεκριμένος, όπως είπε, συνοψίζοντας όλες τις ψεύτικες υποσχέσεις: «Η άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, αυτού του ληστρικού και ισοπεδωτικού φόρου επί των ακινήτων, που ουσιαστικά οδηγεί στη δήμευση της ακίνητης περιουσίας και δεν προστατεύει την πρώτη κατοικία, η επαναφορά στα 751 ευρώ του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, η επαναφορά του 13ου μισθού, του Δώρου Χριστουγέννων για συντάξεις κάτω από 700 ευρώ, αλλά και θεσμικές αλλαγές, όπως η επαναφορά του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της μετενέργειας, η ανακατάθεση του νόμου για τα κόκκινα δάνεια».

-«Εμείς ερχόμαστε να εγγυηθούμε τις καταθέσεις των πολιτών, τους μισθούς, τις συντάξεις και τα σπίτια αυτών που είναι υπό πλειστηριασμό, καθώς και τη δημοκρατική ομαλότητα», υποσχόταν ο Ν. Παππάς τον Ιανουάριο του 2015, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές

-Το mail Χαρδούβελη θύμιζε από την Καλαμάτα ο κ. Τσίπρας, απειλώντας πως αν δεν τον ψήφιζαν θα ερχόταν «περικοπή συντάξεων και κατάργηση επικουρικών».

-Συντάξεις και δώρα Χριστουγέννων μοίραζε σε όλες του τις προεκλογικές περιοδείες ο κ. Τσίπρας, προβλέποντας ότι «στις 25 Ιανουαρίου η ψήφος γράφει Ιστορία».

-«Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης δεσμεύεται σε πράγματα που πρέπει, αλλά και μπορούν να γίνουν: Στην επαναφορά της 13ης σύνταξης για τις συντάξεις κάτω από 700 ευρώ», (ξανα)υποσχόταν στις 20 Ιανουαρίου 2015, ο κ. Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη. 

Και συνέχισε το παραμύθι με τις συντάξεις και μετά:

-«Πρώτο μέτρο για τη στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων η επαναχορήγηση δέκατης τρίτης σύνταξης ως δώρο Χριστουγέννων στο τέλος του 2015 σε όποιους λαμβάνουν συντάξεις χαμηλότερες των 700 ευρώ μηνιαίως. Καμία, λοιπόν, αύξηση ορίων ηλικίας, καμία μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων», έλεγε τον Φεβρουάριο του 2015, κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης:

-«Το εννοούμε όταν λέμε τέλος σε μειώσεις μισθών και συντάξεων», μας διαβεβαίωνε ο κ. Παππάς.

-«Κόκκινη γραμμή η μείωση μισθών και συντάξεων», έλεγε τον Μάρτιο ο Ν. Βούτσης.

-«Αυτή είναι η τελευταία μας λέξη», έλεγε τον ίδιο μήνα ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος σε περικοπές μισθών και συντάξεων.

-«Δεν θα πειράξουμε μισθούς και συντάξεις και ας μας το ζητάνε ξεκάθαρα», δήλωνε τον Απρίλιο το κ. Καμμένος.

-«Έχουμε δεσμευτεί ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις», επαναλάμβανε ως υπουργός Εργασίας ο κ. Σκουρλέτης. Και διαβεβαίωνε: «Η ρευστότητα των ταμείων είναι εξασφαλισμένη, όχι μόνο για φέτος, αλλά και για τα επόμενα χρόνια. Αν και εφόσον υπάρξει ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης των ταμείων, τότε η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα δώσει λύση, χωρίς να επιβαρυνθούν οι συνταξιούχοι και οι ασφαλισμένοι».

-«Η Αθήνα δεν θα λάβει μέτρα περιορισμού μισθών και συντάξεων», ορκιζόταν ο κ. Τσακαλώτος, επίσης τον Απρίλιο.

-«Όχι μειώσεις σε συντάξεις, σε κύριες και επικουρικές», επανερχόταν ο κ. Σκουρλέτης τον Μάιο, δηλώνοντας βέβαιος ότι «δεν θα εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, γιατί οδηγεί κατ’ ουσίαν στην κατάργηση των επικουρικών συντάξεων, δεν θα υπάρξει καμία μείωση για τις κύριες συντάξεις, δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία χωρίς επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων».

-«Δεν μπορώ να συναινέσω σε παράλογες προτάσεις, εξοντωτικά μέτρα για τους συνταξιούχους», έλεγε ο κ. Τσίπρας τον Ιούνιο στη Βουλή στη συζήτηση επί της πρότασης των Ευρωπαίων.

-«Δεν θα υπάρξει καμία μείωση, είτε σε επικουρικές, είτε σε βασικές συντάξεις. Αυτό είναι, θεωρώ, το βασικό από μας σταθερό σημείο και να το θεωρήσετε ως δεδομένο», ξανά ο κ. Σκουρλέτης, τον Ιούνιο.

-«Αν δει κανείς σελίδα προς σελίδα, θα δει ότι στη σελίδα 6 ζητούν ουσιαστικά την κατάργηση των επικουρικών συντάξεων», έλεγε στη Βουλή ο κ. Καμμένος για να πείσει για την αναγκαιότητα του δημοψηφίσματος.

-«Όποιος λέει «Ναι», λέει ναι σε περικοπές ύψους 2 δις στις συντάξεις, το «Ναι» σημαίνει νέες μειώσεις συντάξεων, νέες μειώσεις επικουρικών», έλεγαν εκείνη την εποχή τόσο ο κ. Παππάς, όσο και ο κ. Στρατούλης.

-«Για να προστατεύσουμε τις δικές σας συντάξεις δίνουμε τη μάχη τόσους μήνες. Για να προστατεύσουμε το δικαίωμά σας σε μια αξιοπρεπή σύνταξη και όχι σε ένα απλό φιλοδώρημα. Οι προτάσεις που μας ζήτησαν εκβιαστικά να υπογράψουμε ήθελαν τη συντριπτική μείωση των συντάξεων. Και γι’ αυτό αρνηθήκαμε», είπε ο κ. Τσίπρας στο μήνυμά του για το δημοψήφισμα, την 1η Ιουλίου.

Κι’ όταν πήραν το «Όχι», το έκαναν «Ναι» και προκήρυξαν νέες εκλογές, πάλι για τις συντάξεις, ως «ανοιχτό ζήτημα», μιλούσαν στον λαό. 

-«Μπροστά μας είναι, επίσης, ζητήματα που άνοιξαν και έμειναν ανοιχτά με σκληρό αγώνα / Το ζήτημα των συντάξεων και της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος / Ποιον αλήθεια θα εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός να διαπραγματευτεί αυτά τα μεγάλα ζητήματα;», ρωτούσε και ξαναρωτούσε τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο ο κ. Τσίπρας σε όλες του τις συνεντεύξεις και όλες του τις ομιλίες. 

-«Θέλουμε να διαπραγματευτούν για το Ασφαλιστικό και τις συντάξεις εκείνοι που τις προστάτεψαν ως το τέλος, ή εκείνοι που τις πετσόκοψαν μια και δυο και τρεις φορές;», (ξανα)κορόιδεψε τους συνταξιούχους στο Αιγάλεω.

-«Θα βρούμε ισοδύναμα για να μην εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος», υποσχόταν σε όλες του τις εμφανίσεις ως τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου. 

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, ο κ. Τσίπρας έφθασε ως τον Δεκέμβριο του 2015, οπότε στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ (8 Δεκεμβρίου), όταν επίμονα του ζητήθηκε να δεσμευτεί, είπε το κορυφαίο:  «Δεσμεύτηκα καθαρά, κύριε Σκουρή. Δηλαδή, τι θέλετε να κάνω; Να βγάλω το σακάκι μου να σας το δώσω;»

Όλα δείχνουν ότι ο κ. Τσίπρας ετοιμάζεται να… χάσει το σακάκι του!

Και αυτό θα είναι το λιγότερο!

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γιατί να γυμναστείς έξω23:59“Άγριες Μέλισσες” - Θεοφανία Παπαθωμά: Η απίθανη αντίδραση της κόρη της, όταν βλέπει την σειρά23:51“Παρουσιάστε!”: τα φαντάσματα στου “Χάνη” και οι εκπλήξεις (εικόνες)23:42Κορονοϊός: Γέννησε και αμέσως μετά διασωληνώθηκε23:34“Η φωτογραφία της ζωής μου” σε νέα ημέρα και ώρα (εικόνες)23:26Σοβαρό τροχαίο με αστυνομικούς στην Εθνική Οδό (εικόνες)23:15Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου: Τα τραγούδια, η κόρη, η βιογραφία και οι γάμοι23:02Ενόργανη γυμναστική - Μπισμπίκου: Σοκάρει η καταγγελία της για ξύλο στους αθλητές22:49Νανά Παλαιτσάκη: Η πρώτη ανάρτηση για το σοβαρό πρόβλημα υγείας22:37Λάρισα - Ηρακλής: Οι Θεσσαλοί πανηγύρισαν την παραμονή!22:24Προμηθέας - Μεσολόγγι: Νίκη στο ρελαντί για τους γηπεδούχους22:12Κόρινθος: Θρίλερ με πτώμα στον Ισθμό22:00Βρες τα ζώδια με τα οποία έχεις κάρμα μετρώντας μέχρι το… 721:48Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Πρωταθλητές οι “ερυθρόλευκοι”21:35Κορονοϊός - Μαλεσίνα: Πέθανε και ο παππούς της νύφης21:23Εξαφάνιση ανήλικης από τον Βοτανικό 21:11Τραγωδία: 18χρονος σκοτώθηκε σε τροχαίο20:58Πήγε να ληστέψει με σφυρί οδοντίατρο και τον... “συνέλαβε”20:46Κορονοϊός - Rapid test: Που θα γίνουν δωρεάν έλεγχοι την Δευτέρα 20:33Σακελλαροπούλου: Να εκλείψουν οι έμφυλες διακρίσεις και να διασφαλισθούν ίσες ευκαιρίες20:21
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο