LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΓενικάΔημοσίευση: 04 Ιανουαρίου 2016 16:53 | Ανανέωση: 04 Ιανουαρίου 2016 21:23

Επιφυλακτικοί για το Ασφαλιστικό οι πολιτικοί αρχηγοί

Τις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό άκουσαν οι πολιτικοί αρχηγοί. Ποιες οι αντιδράσεις τους. Το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τους θεσμούς.

Τη δυσπιστία τους εξέφρασαν οι Πολιτικοί Αρχηγοί για το σχέδιο νόμου του Ασφαλιστικού που τους παρουσίασε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, στις διαδοχικές συναντήσεις που είχε σήμερα μαζί τους.

Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων του υπουργού Εργασίας με τους αρχηγούς των κομμάτων, ο ίδιος μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να λάβει γνώση του κυβερνητικού σχεδίου, το οποίο στη συνέχεια εστάλη στους δανειστές.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος έστειλε μήνυμα προς τους θεσμούς ότι το ασφαλιστικό είναι η καρδιά του κοινωνικού δικαίου και πυλώνας των ευρωπαϊκών αρχών, γι αυτό και οι λύσεις που θα προκύψουν θα πρέπει να ανταποκρίνονται στην έννοια της Δικαιοσύνης.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος δήλωσε σήμερα ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση στις κύριες συντάξεις, τις επόμενες μέρες θα μεταβεί στο Βερολίνο και στο Παρίσι, όπου θα έχει συναντήσεις με τους Ευρωπαίους ομολόγους του, αναζητώντας στήριξη στο σχέδιο. Στις 20 Ιανουαρίου το σχέδιο νόμου για το Ασφαλιστικό θα κατατεθεί στη Βουλή, όπου θα συζητηθεί με την προβλεπόμενη διαδικασία και όχι με αυτήν του κατεπείγοντος.

Από πλευράς του, πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε, κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα δοθεί πολιτική μάχη για την υπεράσπιση των ελληνικών θέσεων για μια βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη μεταρρύθμιση.

Η ενημέρωση των Πολιτικών Αρχηγών

Πλακιωτάκης: Η ΝΔ εναντίον οποιασδήποτε μείωσης συντάξεων

Με την ενημέρωση του Γιάννη Πλακιωτάκη, μεταβατικού αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε η ενημέρωση των Πολιτικών Αρχηγών, λίγο μετά τις 11:00.

Γ. Πλακιωτάκης - συνάντηση - Γ. Κατρούγκαλος

Ο Γ. Πλακιωτάκης μετά το τέλος της συνάντησής του με τον Υπουργό Εργασίας, τόνισε ότι «η Νέα Δημοκρατία θα διατυπώσει την άποψή της, αφού πρώτα μελετήσει καλά την πρόταση», ξεκαθάρισε ωστόσο ότι, η αξιωματική αντιπολίτευση «είναι εναντίον οποιασδήποτε μείωσης στις συντάξεις και εναντίον οποιασδήποτε αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών».

Ο αρχηγός της ΝΔ τόνισε ότι από την πρώτη ενημέρωση που είχε από τον κ. Κατρούγκαλο προβλέπεται μείωση στις κύριες συντάξεις και διευκρίνισε ότι στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών δεν έγινε καμία επίσημη παρουσίαση πρότασης.

Γεννηματά: Όχι σε συντάξεις πείνας και φτώχειας

Την άρνηση του ΠΑΣΟΚ να συγκατανεύσει στη μείωση των συντάξεων και στην αύξηση των εισφορών εξέφρασε η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά αμέσως μετά την ενημέρωση που είχε από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κατρούγκαλο για το ασφαλιστικό.

Παράλληλα κάλεσε την κυβέρνηση να διαπραγματευτεί σοβαρά και υπεύθυνα, δήλωσε ότι το κόμμα της λέει ναι στην αύξηση των πόρων του ασφαλιστικού με μέρος των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις, ενώ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί αναλυτικά, μετά την κατάθεση του τελικού σχεδίου νόμου.

Φώφη Γεννηματά - Γιώργος Κατρούγκαλος - συνάντηση

Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ θα αντιπαλέψει το σχέδιο νόμου

Την πλήρη διαφωνία του με τις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό σύστημα, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά την συνάντηση του με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, τονίζοντας ότι το κόμμα του θα τις αντιπαλέψει και θα προσπαθήσει ώστε το σχέδιο νόμου να καταψηφιστεί από τη Βουλή.

«Οι ανησυχίες μας για την πορεία του ασφαλιστικού είναι μεγαλύτερες μετά και τις προτάσεις της κυβέρνησης. Καμία επανάπαυση από το συνδικαλιστικό κίνημα και από όλο τον ελληνικό λαό δεν πρέπει να υπάρχει για την διασφάλιση όλων των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ - Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ - ΔΗΜ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

Θεοδωράκης: Το Ποτάμι δεν είναι διατεθειμένο να ακολουθήσει το πρόγραμμα Δημοσίων Σχέσεων της κυβέρνησης

Με τον Γιώργο Αμυρά, βουλευτή του Ποταμιού συναντήθηκε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, καθώς ο Σταύρος Θεοδωράκης λείπει σε ταξίδι στα Ιωάννινα. Ο επικεφαλής της παράταξης, ωστόσο, είχε προηγουμένως στείλει το μήνυμά του, μέσω Facebook, στο οποίο κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «οι συναντήσεις του κ.Κατρούγκαλου είναι για τους φωτογράφους».

«Καμία συζήτηση, καμία αλλαγή, καμία διόρθωση δεν μπορεί να γίνει επί των προτάσεών τους. Μόνο χειραψίες, αλληλοκατανόηση και κρύα χαμόγελα. Θα ήθελα να το ξεκαθαρίσω. Το Ποτάμι δεν είναι διατεθειμένο να ακολουθήσει το πρόγραμμα Δημοσίων Σχέσεων της κυβέρνησης. Δεν έχουμε τις ίδιες προτεραιότητες με την κυβέρνηση, ούτε προφανώς και με τα άλλα πολιτικά κόμματα» αναφέρει στο μήνυμά του ο Στ.Θεοδωράκης.

Ο ίδιος, από τα Ιωάννινα όπου βρέθηκε, πρόσθεσε για το ασφαλιστικό: «Θα είμαστε παρόντες στη Βουλή να δώσουμε τη μάχη ώστε να περισώσουμε ότι μπορούμε αλλά από εκεί και πέρα δεν θα γίνουμε ντεκόρ στους υπουργούς της κυβέρνησης που θέλουν να κάνουν δημόσιες σχέσεις» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης για το ασφαλιστικό απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων από τα Ιωάννινα όπου βρέθηκε.

Λεβέντης: Διαφωνώ, αλλά επιφυλάσσομαι να το μελετήσω πριν απαντήσω

Δεν έχει πειστεί ώστε να ψηφίσει το Ασφαλιστικό η Ένωση Κεντρώων, όπως δήλωσε ο πρόεδρός της μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με τον Γιώργο Κατρούγκαλο.

Ο Βασίλης Λεβέντης σημείωσε ότι «δεν έχει πειστεί για να ψηφίσει το σχέδιο νόμου», επιφυλάχθηκε ωστόσο, να το «μελετήσει πριν απαντήσει». Κατηγόρησε επιπλέον την κυβέρνηση ότι «επιχειρεί να τετραγωνίσει τον κύκλο» με το Ασφαλιστικό, ενώ ως βασική του διαφωνία αναφέρθηκε στην οροφή των συντάξεων «όταν υπάρχουν δύο εκατομμύρια άνεργοι, όταν υπάρχουν αγρότες με 300 ευρώ, όταν κόβουμε το ΕΚΑΣ θα υπάρχουν συνταξιούχοι με 3.000 το μήνα; αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα» είπε χαρακτηριστικά.

«Με τον τρόπο που βαδίζουν θα καταρρεύσουν, τώρα επιβεβαιώνομαι περισσότερο σ' αυτό που ζητάω για οικουμενική γιατί βλέπω ότι αυτοσχεδιάζουν τρώνε χρόνο και αντί να διορθώνουν τα πράγματα, μεγαλώνουν τις μαύρες τρύπες», δήλωσε επαναφέροντας την πρότασή του για οικουμενική κυβέρνηση.

Γ. Κατρούγκαλος - Β. Λεβέντης - συνάντηση

Επίθεση στην αντιπολίτευση από Γεροβασίλη για το ασφαλιστικό

Επίθεση κατά της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, τονίζοντας ότι «η υποκρισία και η ανευθυνότητα της αντιπολίτευσης απέναντι στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση για τη διάσωση του ασφαλιστικού συστήματος και του επιπέδου ζωής των συνταξιούχων δεν έχει προηγούμενο».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος σημειώνει ότι μετά την άρνηση των αντιπολιτευόμενων κομμάτων να συγκροτήσουν εθνικό μέτωπο για την υπεράσπιση των συντάξεων, εμφανίζονται να αρνούνται τη συζήτηση με την κυβέρνηση και εκ του ασφαλούς να ασκούν κριτική.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠιερρακάκης: “πυξίδα” μας να κάνουμε τη ζωή των πολιτών απλούστερη και καλύτερηΣήμερα 11:45 | Ειδήσεις

Εξήγησε ότι η βασική υποδομή του συστήματος "112" είναι ήδη λειτουργική...

Στιγμές χαλάρωσης για τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Κρήτη (εικόνες)Σήμερα 17:21 | Ειδήσεις

Σχεδόν απαρατήρητος πέρασε από τους λουόμενους ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που επέστρεψε στις διακοπές του.

Βράβευση ισπανικών και ιταλικών πληρωμάτων που επιχείρησαν στην ΕύβοιαΣήμερα 14:24 | Ειδήσεις

Τα πληρώματα των πυροσβεστικών αεροσκαφών, από Ιταλία και Ισπανία, που συμμετείχαν στην κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς, στην Εύβοια, βράβευσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

ΣΥΡΙΖΑ: έμπρακτη αναγνώριση της ελληνικότητας της αρχαίας ΜακεδονίαςΣήμερα 18:04 | Ειδήσεις

Υπογραμμίζει πως η τοποθέτηση επιγραφών σε αγάλματα της πόλης των Σκοπίων διαψεύδει όσους «επένδυσαν στο άρμα του εθνικισμού και της πατριδοκαπηλίας».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Συναγερμός για “ορφανές” χύτρες στην Νέα Υόρκη (εικόνες)22:59Δεκτοί από την Ιταλία ασυνόδευτοι ανήλικοι (βίντεο)22:47Ντιγκόγκ πέθανε από κατανάλωση πλαστικού (βίντεο)22:36Έβαλε τους Τούρκους στα καλάθια ο Γιάννης Αντετοκούνμπο22:24Πομπηία: Στο φως ο “θησαυρός της μάγισσας” (βίντεο)22:11“Τσαμπουκάς” Αγουέρο-Γκουαρδιόλα στο ντέρμπι της Σίτι με την Τότεναμ21:58Νέα πυρκαγιά στα Κανάρια Νησιά: εκκενώνεται πολυτελές ξενοδοχείο (βίντεο)21:45Φτωχότερη η “οικογένεια” του Άρη: Αποχαιρέτισε τον Κουκ (εικόνες)21:32Νοσοκομείο Σαντορίνης: άδεια στον αναισθησιολόγο μετά από 4 μήνες χωρίς ρεπό! (βίντεο)21:19Δεκάδες πυρκαγιές το τελευταίο 24ώρο21:05Βίντεο “μαγεία” από τις παραλίες τα Κρήτης20:52Ο θερμότερος μήνας όλων των εποχών20:38Κατέρρευσε μεταλλική πόρτα παιδικής χαράς! (εικόνες)20:25Κύκλωμα είχε κλέψει 19 φορτηγάκια σε Κοζάνη και Γρεβενά20:12Μύκονος: Επιχείρηση της ΑΑΔΕ με την κωδική ονομασία “Villa Juanita Dolores”19:59Σαρδηνία: Μετεωρίτης έκανε τη νύχτα… μέρα (βίντεο)19:46Γιούνκερ: Διέκοψε τις διακοπές του για να μπει στο χειρουργείο19:33Έκανε τα εύκολα δύσκολα στο τέλος η Λίβερπουλ19:20Φριχτός θάνατος για νεαρό τουρίστα στη Μύκονο19:07“Ανθρωποκυνηγητό” για δραπέτη των φυλακών Κασσάνδρας18:54
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο