LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΓενικάΔημοσίευση: 04 Ιανουαρίου 2016 16:53 | Ανανέωση: 04 Ιανουαρίου 2016 21:23

Επιφυλακτικοί για το Ασφαλιστικό οι πολιτικοί αρχηγοί

Τις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό άκουσαν οι πολιτικοί αρχηγοί. Ποιες οι αντιδράσεις τους. Το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τους θεσμούς.

Ασφαλιστικό - Γ. Κατρούγκαλος

Τη δυσπιστία τους εξέφρασαν οι Πολιτικοί Αρχηγοί για το σχέδιο νόμου του Ασφαλιστικού που τους παρουσίασε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, στις διαδοχικές συναντήσεις που είχε σήμερα μαζί τους.

Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων του υπουργού Εργασίας με τους αρχηγούς των κομμάτων, ο ίδιος μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να λάβει γνώση του κυβερνητικού σχεδίου, το οποίο στη συνέχεια εστάλη στους δανειστές.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος έστειλε μήνυμα προς τους θεσμούς ότι το ασφαλιστικό είναι η καρδιά του κοινωνικού δικαίου και πυλώνας των ευρωπαϊκών αρχών, γι αυτό και οι λύσεις που θα προκύψουν θα πρέπει να ανταποκρίνονται στην έννοια της Δικαιοσύνης.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος δήλωσε σήμερα ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση στις κύριες συντάξεις, τις επόμενες μέρες θα μεταβεί στο Βερολίνο και στο Παρίσι, όπου θα έχει συναντήσεις με τους Ευρωπαίους ομολόγους του, αναζητώντας στήριξη στο σχέδιο. Στις 20 Ιανουαρίου το σχέδιο νόμου για το Ασφαλιστικό θα κατατεθεί στη Βουλή, όπου θα συζητηθεί με την προβλεπόμενη διαδικασία και όχι με αυτήν του κατεπείγοντος.

Από πλευράς του, πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε, κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα δοθεί πολιτική μάχη για την υπεράσπιση των ελληνικών θέσεων για μια βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη μεταρρύθμιση.

Η ενημέρωση των Πολιτικών Αρχηγών

Πλακιωτάκης: Η ΝΔ εναντίον οποιασδήποτε μείωσης συντάξεων

Με την ενημέρωση του Γιάννη Πλακιωτάκη, μεταβατικού αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε η ενημέρωση των Πολιτικών Αρχηγών, λίγο μετά τις 11:00.

Γ. Πλακιωτάκης - συνάντηση - Γ. Κατρούγκαλος

Ο Γ. Πλακιωτάκης μετά το τέλος της συνάντησής του με τον Υπουργό Εργασίας, τόνισε ότι «η Νέα Δημοκρατία θα διατυπώσει την άποψή της, αφού πρώτα μελετήσει καλά την πρόταση», ξεκαθάρισε ωστόσο ότι, η αξιωματική αντιπολίτευση «είναι εναντίον οποιασδήποτε μείωσης στις συντάξεις και εναντίον οποιασδήποτε αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών».

Ο αρχηγός της ΝΔ τόνισε ότι από την πρώτη ενημέρωση που είχε από τον κ. Κατρούγκαλο προβλέπεται μείωση στις κύριες συντάξεις και διευκρίνισε ότι στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών δεν έγινε καμία επίσημη παρουσίαση πρότασης.

Γεννηματά: Όχι σε συντάξεις πείνας και φτώχειας

Την άρνηση του ΠΑΣΟΚ να συγκατανεύσει στη μείωση των συντάξεων και στην αύξηση των εισφορών εξέφρασε η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά αμέσως μετά την ενημέρωση που είχε από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κατρούγκαλο για το ασφαλιστικό.

Παράλληλα κάλεσε την κυβέρνηση να διαπραγματευτεί σοβαρά και υπεύθυνα, δήλωσε ότι το κόμμα της λέει ναι στην αύξηση των πόρων του ασφαλιστικού με μέρος των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις, ενώ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί αναλυτικά, μετά την κατάθεση του τελικού σχεδίου νόμου.

Φώφη Γεννηματά - Γιώργος Κατρούγκαλος - συνάντηση

Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ θα αντιπαλέψει το σχέδιο νόμου

Την πλήρη διαφωνία του με τις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό σύστημα, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά την συνάντηση του με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, τονίζοντας ότι το κόμμα του θα τις αντιπαλέψει και θα προσπαθήσει ώστε το σχέδιο νόμου να καταψηφιστεί από τη Βουλή.

«Οι ανησυχίες μας για την πορεία του ασφαλιστικού είναι μεγαλύτερες μετά και τις προτάσεις της κυβέρνησης. Καμία επανάπαυση από το συνδικαλιστικό κίνημα και από όλο τον ελληνικό λαό δεν πρέπει να υπάρχει για την διασφάλιση όλων των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ - Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ - ΔΗΜ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

Θεοδωράκης: Το Ποτάμι δεν είναι διατεθειμένο να ακολουθήσει το πρόγραμμα Δημοσίων Σχέσεων της κυβέρνησης

Με τον Γιώργο Αμυρά, βουλευτή του Ποταμιού συναντήθηκε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, καθώς ο Σταύρος Θεοδωράκης λείπει σε ταξίδι στα Ιωάννινα. Ο επικεφαλής της παράταξης, ωστόσο, είχε προηγουμένως στείλει το μήνυμά του, μέσω Facebook, στο οποίο κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «οι συναντήσεις του κ.Κατρούγκαλου είναι για τους φωτογράφους».

«Καμία συζήτηση, καμία αλλαγή, καμία διόρθωση δεν μπορεί να γίνει επί των προτάσεών τους. Μόνο χειραψίες, αλληλοκατανόηση και κρύα χαμόγελα. Θα ήθελα να το ξεκαθαρίσω. Το Ποτάμι δεν είναι διατεθειμένο να ακολουθήσει το πρόγραμμα Δημοσίων Σχέσεων της κυβέρνησης. Δεν έχουμε τις ίδιες προτεραιότητες με την κυβέρνηση, ούτε προφανώς και με τα άλλα πολιτικά κόμματα» αναφέρει στο μήνυμά του ο Στ.Θεοδωράκης.

Ο ίδιος, από τα Ιωάννινα όπου βρέθηκε, πρόσθεσε για το ασφαλιστικό: «Θα είμαστε παρόντες στη Βουλή να δώσουμε τη μάχη ώστε να περισώσουμε ότι μπορούμε αλλά από εκεί και πέρα δεν θα γίνουμε ντεκόρ στους υπουργούς της κυβέρνησης που θέλουν να κάνουν δημόσιες σχέσεις» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης για το ασφαλιστικό απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων από τα Ιωάννινα όπου βρέθηκε.

Λεβέντης: Διαφωνώ, αλλά επιφυλάσσομαι να το μελετήσω πριν απαντήσω

Δεν έχει πειστεί ώστε να ψηφίσει το Ασφαλιστικό η Ένωση Κεντρώων, όπως δήλωσε ο πρόεδρός της μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με τον Γιώργο Κατρούγκαλο.

Ο Βασίλης Λεβέντης σημείωσε ότι «δεν έχει πειστεί για να ψηφίσει το σχέδιο νόμου», επιφυλάχθηκε ωστόσο, να το «μελετήσει πριν απαντήσει». Κατηγόρησε επιπλέον την κυβέρνηση ότι «επιχειρεί να τετραγωνίσει τον κύκλο» με το Ασφαλιστικό, ενώ ως βασική του διαφωνία αναφέρθηκε στην οροφή των συντάξεων «όταν υπάρχουν δύο εκατομμύρια άνεργοι, όταν υπάρχουν αγρότες με 300 ευρώ, όταν κόβουμε το ΕΚΑΣ θα υπάρχουν συνταξιούχοι με 3.000 το μήνα; αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα» είπε χαρακτηριστικά.

«Με τον τρόπο που βαδίζουν θα καταρρεύσουν, τώρα επιβεβαιώνομαι περισσότερο σ' αυτό που ζητάω για οικουμενική γιατί βλέπω ότι αυτοσχεδιάζουν τρώνε χρόνο και αντί να διορθώνουν τα πράγματα, μεγαλώνουν τις μαύρες τρύπες», δήλωσε επαναφέροντας την πρότασή του για οικουμενική κυβέρνηση.

Γ. Κατρούγκαλος - Β. Λεβέντης - συνάντηση

Επίθεση στην αντιπολίτευση από Γεροβασίλη για το ασφαλιστικό

Επίθεση κατά της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, τονίζοντας ότι «η υποκρισία και η ανευθυνότητα της αντιπολίτευσης απέναντι στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση για τη διάσωση του ασφαλιστικού συστήματος και του επιπέδου ζωής των συνταξιούχων δεν έχει προηγούμενο».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος σημειώνει ότι μετά την άρνηση των αντιπολιτευόμενων κομμάτων να συγκροτήσουν εθνικό μέτωπο για την υπεράσπιση των συντάξεων, εμφανίζονται να αρνούνται τη συζήτηση με την κυβέρνηση και εκ του ασφαλούς να ασκούν κριτική.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔένδιας: η Ελλάδα θα κάνει ό,τι χρειαστεί για την υπεράσπιση των κυριαρχικών της δικαιωμάτωνΣήμερα 18:48 | Ειδήσεις

Ζήτησε στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ τη ρητή καταδίκη της συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης και τη δημιουργία πλαισίου κυρώσεων.

Συρίγος στον ΑΝΤ1: η Τουρκία ανιχνεύει τις προθέσεις μας (βίντεο)Σήμερα 19:45 | Ειδήσεις

Ο βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής Διεθνούς Δικαίου εξηγεί γιατί δεν θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο πρόκλησης “θερμού επεισοδίου” στο Αιγαίο.

Διαψεύδει η ΕΛ.ΑΣ το τουρκικό ΥΠΕΣ για την “απέλαση Ελληνίδας τζιχαντίστριας”Σήμερα 22:58 | Ειδήσεις

Αποκύημα της φαντασίας των Τούρκων αξιωματούχων φαίνεται πως είναι η υπόθεση, καθώς διαψεύδονται τα περί σχέσεων με τον ISIS.

Πολιτική κόντρα για την… “μάχη των Εξαρχείων”Σήμερα 18:11 | Ειδήσεις

«Δεν θα περάσει ο φαρισαϊσμός», διαμηνύει ο Μ. Χρυσοχοΐδης ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ φέρνουν στη Βουλή τον τρόπο δράσης των ΜΑΤ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αίγιο: Αντί για φάτνη... καλικάντζαροι (βίντεο)23:59Η νεότερη Πρωθυπουργός στην ιστορία της Φινλανδίας23:50Σταρ Ελλάς 2019: με έσπρωξε επίτηδες η Μις Αυστραλία και έπαθα διάστρεμμα (βίντεο)23:41Θρίλερ με εξαφάνιση 12χρονου23:29Ο Κώστας Σπυρόπουλος στο “Πρωινό” για τον γάμο και τις… εμμονές (βίντεο)23:16Διαψεύδει η ΕΛ.ΑΣ το τουρκικό ΥΠΕΣ για την “απέλαση Ελληνίδας τζιχαντίστριας”23:04Έρευνα ΑΝΤ1: Οι Έλληνες οδηγοί παρκάρουν όπου βρουν (βίντεο)22:51Τσίπρας: προοδευτική συστράτευση ενάντια στην παλινόρθωση του αυταρχικού κράτους22:38Στο “μικροσκόπιο” των σεισμολόγων ο “χορός των Ρίχτερ” στην Κρήτη (βίντεο)22:25Απειλεί ο Ερντογάν: η Ελλάδα θα πληρώσει το τίμημα22:12Πέθανε ο εμπνευστής του Ice Bucket Challenge21:59Καρέ-καρέ η επίθεση που δέχθηκε καταστηματάρχης στην Πάτρα (βίντεο)21:46ΠΣΑΤ: Τσιτσιπάς, Στεφανίδη οι κορυφαίοι του 201921:33Καταγγελία-σοκ 28χρονης για σεξουαλική επίθεση από ντελιβερά (βίντεο)21:20Φονική συμπλοκή στα Πατήσια21:07Νίκη στο… ρελαντί για τον Παναθηναϊκό20:54Είχε “θάψει” ηρωίνη σε χωράφι (εικόνες)20:41Έρευνα ΑΝΤ1: Ηλικιωμένοι στο “στόχαστρο” κακοποιών (βίντεο)20:28Τουρκικό ΥΠΕΣ: απελάθηκε Ελληνίδα “τζιχαντίστρια” 20:15Συρίγος στον ΑΝΤ1: η Τουρκία ανιχνεύει τις προθέσεις μας (βίντεο)20:01
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο