LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΒουλήΔημοσίευση: 22 Δεκεμβρίου 2015 11:14 | Ανανέωση: 22 Δεκεμβρίου 2015 15:56

Υιοθετήθηκε από την Βουλή το ψήφισμα για την Παλαιστίνη

Ομόφωνα υιοθετήθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων το ψήφισμα για την αναγνώριση της Παλαιστίνης.

Βουλή - Μαχμούντ Αμπάς - Νίκος Βούτσης

Υιοθετήθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων το ψήφισμα με το οποίο καλείται η ελληνική κυβέρνηση να προωθήσει τις διαδικασίες αναγνώρισης του κράτους της Παλαιστίνης, συμβάλλοντας στις προσπάθειες για επανέναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ανέγνωσε στο Σώμα το ψήφισμα, το οποίο ενέκριναν όλοι οι βουλευτές, καταχειροκροτώντας τον Παλαιστίνιο ηγέτη, ο οποίος καθόταν στα έδρανα των προσκεκλημένων.

Ο Παλαιστίνιος ηγέτης κατά την ομιλία του στη Βουλή έκανε λόγο για «μεγαλειώδες βήμα του ελληνικού λαού και θαρραλέο ψήφισμα» και απηύθυνε έκκληση «να μην εκτραπεί η πολιτική διένεξη με το Ισραήλ σε θρησκευτική, καθώς αυτό θα έδαφος σε εξτρεμιστές».

«Εμείς δεν θέλουμε να δώσουμε όπλο στους εξτρεμιστές, είπε, καταδικάζοντας κάθε πράξη βίας και τρομοκρατίας» είπε ο Μ.Αμπάς και τόνισε ότι, «είναι η τελευταία ευκαιρία για την επίλυση του παλαιστινιακού ζητήματος και ότι της τελευταίας ευκαιρίας έπονται επιλογές αναρχίας κι αυτό θα ήταν καταστροφικό για όλο τον κόσμο».

Τον Μαχμούντ Αμπάς υποδέχτηκε στη Βουλή ο Νίκος Βούτσης, μαζί με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με τιμές αρχηγού κράτους.

Μαχμούντ Αμπάς - Νίκος Βούτσης - Βουλή - επίσκεψη

Μαχμούντ Αμπάς - Βουλή

Μαχμούντ Αμπάς - Νίκος Βούτσης - Βουλή - επίσκεψη

«Σας υποδεχόμαστε με την παρουσία του πρωθυπουργού και μελών του προεδρείου της Βουλής, του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών και 'Αμυνας και της Επιτροπής Ελληνο-παλαιστινιακής φιλίας της Βουλής. Σε ειδική συνεδρίαση στην αίθουσα του κοινοβουλίου θα ληφθεί η απόφαση δια ψηφοφορίας που με βάση με συγκεκριμέμνες διαπιστώσεις θα ζητούμε από την ελληνική κυβέρνηση αναγνώριση κράτους της Παλαιστίνης» ανέφερε στον χαιρετισμό του ο κ. Βούτσης, υποδεχόμενος, νωρίτερα, τον Παλαιστίνιο πρόεδρο.

Μαχμούντ Αμπάς - Νίκος Βούτσης - Βουλή - επίσκεψη

Μαχμούντ Αμπάς - Βουλή

«Το μεγαλειώδες βήμα της εισήγησης προς την ελληνική κυβέρνηση να αναγνωρίσει κράτος της Παλαιστίνης θα καταγραφεί στην ιστορία και την πορεία του παλαιστινιακού λαού», ανέφερε από την πλευρά του ο Μαχμούτ Αμπάς.

Μαχμούντ Αμπάς - Βουλή

«Αισθανόμαστε μεγάλη υπερηφάνεια που παρευρισκόμαστε σήμερα στο προπύργιο της ελληνικής δημοκρατίας», συνέχισε ο παλαιστίνιος ηγέτης, ο οποίος εξέφρασε εξ ονόματος του παλαιστινιακού λαού, ευγνωμοσύνη και ευαρέσκεια για το «μεγαλειώδες» -όπως το χαρακτήρισε- «βήμα της ελληνικής βουλής, που συμβάλλει περαιτέρω στην ίδρυση του κράτους της Παλαιστίνης».

Βουλή - Μαχμούντ Αμπάς - Νίκος Βούτσης

«Αισθανόμαστε ότι βρισκόμαστε στο δικό μας σπίτι. Θα ακολουθήσουν και άλλα βήματα για την σύσφιξη των στενών ιστορικών σχέσεων μεταξύ των δύο λαών», είπε ο κ. Αμπάς και κατέληξε:

«Πρόσφατα υποδεχθήκαμε τον πρωθυπουργό ελπίζουμε να υποσχεθούμε σύντομα τον Πρόεδρο της Βουλής και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Μαχμούντ Αμπάς - Βουλή

Η τελετή υποδοχής του Παλαιστίνιου προέδρου στο ελληνικό κοινοβούλιο ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή δώρων. Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης έδωσε στον Παλαιστίνιο Πρόεδρο συλλογή έργων ζωγραφικής γνωστού Έλληνα ζωγράφου. Από την πλευρά του ο κ. Αμπάς έδωσε πίνακα που απεικονίζει τον Ιερό ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, «Ναός, που» -όπως είπε- «βρίσκεται στις καρδιές όλων μας».

O Μαχμούντ Αμπάς είχε ιδιαίτερες συναντήσεις με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γενημματά, τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, πριν απο την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Φώφη Γεννηματά - Αχμούντ Αμπάς

«Το ομόφωνο ψήφισμα στη Βουλή των Ελλήνων είναι ένας ακόμη κρίκος στη μακρόχρονη αλυσίδα της σχέσης μεταξύ του ελληνικού και του παλαιστινιακού λαού. Μιας φιλίας που σφυρηλατήθηκε σε πολύ δύσκολα χρόνια και φέρνει ανεξίτηλη τη σφραγίδα δυο μεγάλων ηγετών, του Ανδρέα Παπανδρέου και του Γιασέρ Αραφάτ. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη φράση της Μελίνας ότι μια μέρα θα κυματίζει η παλαιστινιακή σημαία στην Ανατολική Ιερουσαλήμ την πρωτεύουσα του ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους», τόνισε η Φώφη Γεννηματά, καταδικάζοντας παράλληλα την βία και την τρομοκρατία στην περιοχή.

Φώφη Γεννηματά - Αχμούντ Αμπάς

Στ. Θεοδωράκης - Μ. Αμπάς - συνάντηση

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε αμέσως μετά απο την συντάντηση του με τον κ. Αμπάς ότι «αν είχαμε τολμήσει να λύσουμε το Παλαιστινιακό, εκμεταλλευόμενοι τις προηγούμενες ευκαιρίες που μας δόθηκαν, θα είχαμε αποφύγει πολλά από τα προβλήματα που βιώνει σήμερα ο κόσμος. Το Παλαιστινιακό είναι πολλές φορές η σπίθα για την τρομοκρατία που υπάρχει σε πολλά μέρη του πλανήτη. Δυστυχώς όμως και η Ευρώπη και οι μεγάλες δυνάμεις δεν δείχνουν την απαιτούμενη προσοχή σ' αυτή τη μεριά του πλανήτη. Θα πρέπει Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί, με συζητήσεις και με συμβιβασμούς, να προχωρήσουν κάποια στιγμή στη μεγάλη κίνηση. Εμείς, όλοι οι άλλοι, η Ελλάδα, η Ευρώπη, οι ΗΠΑ, η Ρωσία πρέπει να τους βοηθήσουμε».

Β. Λεβέντης - Μ. Αμπάς - συνάντηση

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης επεσήμανε ως επίκεντρο για την λύση του Παλαιστινιακού το ζήτημα των εποίκων.

Μ. Αμπάς - Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος - συνάντηση

Ο ηγέτης των Παλαιστινίων είχε συνάντηση και με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, τον οποίο επισκέφθηκε στην Αρχιεπισκοπή. Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν δώρα και είχαν συνομιλία σε θερμό κλίμα.

Μ. Αμπάς - Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος - συνάντηση

Μ. Αμπάς - Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος - συνάντηση

 

Το μεσημέρι ο κ. Αμπάς και η συνοδεία του επισκέφθηκαν το Μουσείο της Ακρόπολης.

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το Παλαιστινιακό Κράτος

H ομόφωνη έγκριση από τη Βουλή του ψηφίσματος για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους συνιστά και αναγνώριση του μακρόχρονου αγώνα του λαού της Παλαιστίνης για ανεξαρτησία, για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του παλαιστινιακού, στο πλαίσιο της σχετικής απόφασης του ΟΗΕ το 1967 σχετικά με την οριοθέτηση των συνόρων του.

 Με την κίνηση αυτή, για την επιτυχία της οποίας εργάστηκε συντονισμένα η κυβέρνηση, τόσο στο επίπεδο των διεθνών επαφών όσο και στο εσωτερικό της χώρας, επισφραγίζονται οι βαθιές σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης των δύο λαών. Ταυτόχρονα, η αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα για τη διαδικασία ειρήνευσης, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται αλληλέγγυος με τον Παλαιστινιακό λαό και απευθύνει κάλεσμα στη διεθνή κοινότητα να συντονίσει τις ενέργειες της ώστε να παύσει οριστικά η πρακτική του βίαιου εποικισμού του παλαιστινιακού εδάφους από το Ισραηλινό κράτος, που υπονομεύει κάθε διαδικασία ειρήνευσης. 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...Σήμερα 16:33 | Ειδήσεις

"Επειδή όμως έχω μια πολύ σημαντική ιδιότητα αυτή του Έλληνα βουλευτή έπραξα απολύτως λάθος . Δεν αρμόζει αυτή η συμπεριφορά σε Έλληνα βουλευτή" δήλωσε ο κ. Φλώρος

Κασσελάκης: Θερμή υποδοχή σε Κάλυμνο και Λέρο (εικόνες)Σήμερα 17:41 | Ειδήσεις

Την Κάλυμνο και τη Λέρο επισκέφτηκε ο Στέφανος Κασσελάκης στο πλαίσιο περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου.

Ανδρουλάκης προς Κασσελάκη: Για κάποιους το βαρέλι δεν έχει πάτο...Σήμερα 18:54 | Ειδήσεις

Έντονα αποδοκίμασε σε παρέμβασή του από το βήμα της Βουλής, ο Νίκος Ανδρουλάκης, το χθεσινό επεισόδιο με τη χειροδικία ανάμεσα στους βουλευτές των «Σπαρτιατών» και της Ελληνικής Λύσης. Πώς σχολίασε την απόφαση του Αρείου Πάγου να αποκλείσει τους «Σπαρτιάτες» από τις Ευρωεκλογές.

Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος για Βελόπουλο: κανείς δεν μπορεί να μιλάει για τον χώρο της ΕκκλησίαςΣήμερα 16:55 | Ειδήσεις

Πώς σχολίασε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, τις δηλώσεις του Κυριάκου Βελόπουλου σχετικά με την παρουσια βουλευτών που έχουν υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια στις εκκλησίες. Η απάντηση της Ελληνικής Λύσης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μέση Ανατολή: Διεθνής έκκληση για απελευθέρωση ομήρων - Η απάντηση της Χαμάς19:58Δολοφονία Λυγγερίδη: Οι προστατευόμενοι μάρτυρες και οι διάλογοι (βίντεο)19:57Bullying - Σκύδρα: Νέο περιστατικό με τον ίδιο θύτη 19:45Ανδρουλάκης προς Κασσελάκη: Για κάποιους το βαρέλι δεν έχει πάτο...19:32Ψυχικό: Σύλληψη άνδρα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση19:18Κλιματική κρίση: Η Ευρώπη αντιμέτωπη με συχνότερα κύματα ακραίας ζέστης19:05Κύκλωμα ναρκωτικών - ΑΠΘ: Ένοχοι κρίθηκαν δεκάδες κατηγορούμενοι 18:51Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή18:37Κασσελάκης: Θερμή υποδοχή σε Κάλυμνο και Λέρο (εικόνες)18:24Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος για Βελόπουλο: κανείς δεν μπορεί να μιλάει για τον χώρο της Εκκλησίας18:11Βόλος: Απείλησε τον αδερφό του και πήγε φυλακή17:58Κίνημα #metoo - Χάρβεϊ Γουάινστιν: Το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του17:45Φλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...17:32Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα17:18Θεσσαλονίκη: Μηχανή παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο17:04Έκθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ16:51“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: εκπλήξεις και καυγάδες στο επεισόδιο της Πέμπτης (βίντεο)16:37Τουρκικά ΜΜΕ: Η Γερμανία βλέπει θετικά την πώληση Eurofighters στην Τουρκία16:23Άλκης Καμπανός: Απομακρύνονται τα ενθύμια από το σημείο της δολοφονίας του 16:09ΑΑΔΕ: Φύλλα κοκαΐνης “κρυμμένα” σε λιπάσματα (εικόνες)15:56
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο