LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΓενικάΔημοσίευση: 16 Δεκεμβρίου 2015 07:48 | Ανανέωση: 16 Δεκεμβρίου 2015 17:54

Καταδίκη για τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Οικονόμου

Ο πρώην, ο νυν και οι υποψήφιοι αρχηγοί της ΝΔ καταδικάζουν την επίθεση που δέχτηκε ο βουλευτής του κόμματος. Αντιδράσεις από τα κόμματα.

Βασίλης Οικονόμου

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου, το βράδυ της Τρίτης στα Εξάρχεια.

Ο βουλευτής Επικρατείας μετά το τέλος της ψηφοφορίας στη Βουλή, πήγε σε εστιατόριο της περιοχής, όπου βρίσκεται το γραφείο του και 10 λεπτά αφού κάθισε δέχτηκε συντονισμένη επίθεση από τουλάχιστον δέκα άτομα που φορούσαν κράνη και απείλησαν τη ζωή του.

Περιγράφοντας το περιστατικό σε δημοσιογράφους, ο κ. Οικονόμου είπε ότι είχε κάτσει μόλις δέκα λεπτά όταν «ήρθαν δέκα "κύριοι" με τις κουκούλες και τα κράνη τους μέσα στο μαγαζί και άρχισαν να με βαράνε» και ότι «στο τέλος είπαν ότι αν πατήσω ξανά το πόδι μου στα Εξάρχεια θα με εκτελέσουν».

Από πλευράς της Πολιτείας, επικοινώνησε με τον βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, διαβεβαιώνοντάς τον ότι θα προβεί σε συλλήψεις. «Περιμένω να κάνει το καθήκον του» σχολίασε ο Β.Οικονόμου, μιλώντας στο Mega. Λίγο αργότερα, ο Νίκος Τόσκας εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας καταδικάζει την επίθεση.

Τον βουλευτή που μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό επισκέφτηκαν ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης και ο υποψήφιος αρχηγός της Απόστολος Τζιτζικώστας. Μέσω των social media αντέδρασαν ο πρώην αρχηγός του κόμματος και Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, καθώς και οι υποψήφιοι για την αρχηγία της παράταξης Ευάγγελος Μεϊμαράκης και Άδωνις Γεωργιάδης.

«Η άνανδρη επίθεση εναντίον του Βασίλη Οικονόμου δείχνει ότι η Αθήνα έχει γίνει πάλι ξέφραγο αμπέλι. Οφείλει η κυβέρνηση να εγγυηθεί την ασφάλεια κάθε πολίτη. Επιτέλους, σε μια δημοκρατική πολιτεία, "άβατα" δεν υπάρχουν», αναφέρει σε μήνυμά του ο Αντώνης Σαμαράς.

Σαμαράς - επίθεση Οικονόμου

Ο πρόεδρος της ΝΔ, εξερχόμενος του Ερυθρού Σταυρού καταδίκασε «απερίφραστα την αντιδημοκρατική αυτή ενέργεια, και κάλεσε την αστυνομία να δράσει άμεσα έτσι ώστε να συλληφθούν οι δράστες και να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη. «Θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν χωρούν στο δημοκρατικό μας πολίτευμα. Όσοι προσπαθούν με οποιοδήποτε ενέργειες να πλήξουν τόσο το δημοκρατικό μας πολίτευμα όσο και την κοινωνική μας συνοχή, να γνωρίζουν ότι θα πέσουν στο κενό. Καλώ την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες έτσι ώστε περιθωριακά στοιχεία αντιεξουσιαστιών να τεθούν επιτέλους στο περιθώριο που μερίδα στελεχών της τους προστατεύουν. Όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι πολιτικές διαφορές λύνονται με διάλογο, και όχι με βία».

Ο Γ.Πλακιωτάκης αναφέρθηκε στο «άβατο» των Εξαρχείων, επισημαίνοντας πως όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Μέσω Twitter ήρθε η αντίδραση του πρώην μεταβατικού και υποψήφιου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ο οποίος τόνισε ότι «οι εχθροί της δημοκρατίας δεν μας πτοούν».

«Μιλήσαμε με τον Βασίλη Οικονόμου, μετά την επίθεση που δέχτηκε. Οι εχθροί της δημοκρατίας δεν μας πτοούν. Και θα λογοδοτήσουν», έγραψε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, για να συμπληρώσει «η επίθεση στον Βασίλη Οικονόμου δείχνει πόσο επικίνδυνες είναι οι φασιστικές νοοτροπίες που καλλιεργούνται τα τελευταία χρόνια».

Twitter - Ευάγγελος Μειίμαράκης - Β. Οικονόμου

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύτηκε ο Βασίλης Οικονόμου, έστειλε το μήνυμά του μέσω Twitter, καταδικάζοντας την επίθεση και κάνοντας λόγο για «άβατο των Εξαρχείων».

«Μόλις επισκέφτηκα τον βουλευτή μας Βασίλη Οικονόμου στον Ερυθρό Σταυρό. Χάρηκα που τον είδα καλά κ ευτυχώς δεν διατρέχει κίνδυνο η υγεία του» έγραψε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και υποψήφιος για την αρχηγία του κόμματος και συμπλήρωσε ότι:

«Οφείλουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν τον ξυλοδαρμό του Β.Οικονόμου. Πρέπει να τελειώνουμε επιτέλους με το άβατο των Εξαρχείων», τονίζει ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Twitter - Απ. Τζιτζικώστας - Β. Οικονόμου

«Με τον πιο απόλυτο τρόπο θέλω ν καταδικάσω τον ξυλοδαρμό του Β. Οικονόμου. Δεν είναι δυνατόν στην Ελλάδα του 2016 να υπάρχουν εστίες ανομίας» έγραψε στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κυρ. Μητσοτάκης - Twitter - B. Oικονόμου

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ευχήθηκε περαστικά στον βουλευτή, επίσης μέσω Twitter.

 Twitter - Άδ. Γεωργιάδης - Β. Οικονόμου

Καταδικάζουν τα κομματα

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει «καταδικάζουμε απερίφραστα τη βίαιη επίθεση και τον ξυλοδαρμό που δέχτηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου. Ενέργειες τέτοιου είδους δεν έχουν καμία θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε.

«Την κυβέρνηση να λάβει επιτέλους μέτρα» καλεί το ΠΑΣΟΚ, μετά και τη χθεσινή επίθεση  σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ, αποδίδοντας στον Υπ. Προστασίας του Πολίτη ότι είναι «θλιβερός θεατής των γεγονότων».

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρει «Όταν ένας εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου δεν έχει δικαίωμα για κάποιους, να επισκεφθεί τα Εξάρχεια και ξυλοκοπείται. Όταν το ΠΑΣΟΚ, δέχεται καθημερινά επιθέσεις γιατί για κάποιους δεν έχει δικαίωμα τώρα, μετά από τόσες δεκαετίες. να λειτουργεί τα γραφεία του στην περιοχή. Όταν κάποιοι θεωρούν ότι μπορούν να συντηρούν μια λογική δήθεν άβατου στο κέντρο της Αθήνας. Τότε η Δημοκρατία, η ελεύθερη έκφραση, η ελεύθερη ζωή πλήττονται ανεπανόρθωτα. Καταδικάζουμε χωρίς μισόλογα και αστερίσκους την επίθεση κατά του Βασίλη Οικονόμου και καλούμε την κυβέρνηση να λάβει επιτέλους μέτρα. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ας σταματήσει να είναι θλιβερός θεατής των γεγονότων».

«Εεκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον βουλευτή. Καταδικάζουμε, δεν πρέπει να επιστρέψουμε σε καταστάσεις πολιτικής βίας. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν» είπε στη Βουλή ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, για να συμφωνήσει μαζί του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, και προεδρεύων της συνεδρίασης Νικήτας Κακλαμάνης σημειώνοντας «όλοι συμφωνούμε σε αυτό που είπατε και προσυπογράφουμε να μπορεί να πηγαίνει ελεύθερα όποιος βουλευτής όπου θέλει».

«Το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ, Β. Οικονόμου», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος, που συνεχίζει: «Τέτοιου είδους ενέργειες όχι μόνο δεν έχουν καμία σχέση με τη γνήσια λαϊκή διαμαρτυρία, αλλά ουσιαστικά λειτουργούν και ως άλλοθι καταστολής».

Το Ποτάμι: δεν υπάροχυν "άβατα" στην Ελλάδα

«Το δικαίωμα των πολιτών να κυκλοφορούν ελεύθερα είναι κατοχυρωμένο παρότι ορισμένοι τραμπούκοι επιχειρούν να το περιορίσουν. Είναι καθήκον της πολιτείας να διασφαλίσει αυτό το δικαίωμα κι όσοι το παραβιάζουν και δέρνουν πολίτες, όποια δικαιολογία κι αν επικαλούνται, πρέπει να υφίστανται τις συνέπειες του νόμου» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ποταμιού.

Η επίθεση καταδικάστηκε και από τον βουλευτή του Ποταμιού Γρηγόρη Ψαριανό.

«Καταδίκη της άνανδρης επίθεσης 7-8 ανθρώπων σε έναν συνάνθρωπο, σε έναν βουλευτή. Μπορεί να συμφωνούμε ή να διαφωνούμε, έχουμε δικαίωμα να τους ξυλοφορτώσουμε, να τους βάλουμε γκαζάκια, επειδή διαφωνούμε έντονα» διερωτήθηκε και συμπλήρωσε:

«Έχουμε ανθρώπους της Αριστεράς να μετέρχονται μεθόδους που είναι από τους ταγματασφαλίτες ή χίτες. Η κυβέρνηση της Αριστεράς μήπως ως αντιπολίτευση ενθάρρυνε ή εξέθρεψε τέτοια φαινόμενα; Μήπως έχουν γίνει πολιτικές δολοφονίες από πολιτικούς εκτελεστές που συμπεριφέρονται ως Αριστεροί;» συνέχισε και πρόσθεσε:

«Τι είμαστε αγωνιστές ή απλοί φασίστες; Μήπως υπάρχει διείσδυση φασιστικών συμπεριφορών; Eίμαι συγκλονισμένος επειδή κάποιοι άνανδροι, ζώα, θρασύδειλοι που ξυλοφόρτωσαν» είπε και υπενθυμίζοντας τα γκαζάκια στο σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη, έθεσε το ερώτημα: «θα το συνεχίσουμε αυτό φίλοι πατριώτες συναγωνιστές;».

ΑΝΕΛ: Τα φαινόμενα βίας δεν έχουν σχέση με τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη

«Η επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής Βασίλης Οικονόμου είναι αποκρουστική και καταδικαστέα από κάθε δημοκρατικό πολίτη», αναφέρεται στην ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων και συνεχίζει:

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε κρούσμα βίας, είτε στόχος είναι ‘επώνυμοι’ βουλευτές, είτε είναι απλοί πολίτες διαφορετικών φρονημάτων. Τα φαινόμενα βίας δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη».

«Η βία φέρνει βία και όταν ένα μεγάλο της νεολαίας στενάζει στην ανεργία, περιθωριοποιείται στα άκρα, καταδικάζουμε» τοποθετήθηκε και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος από την αίθουσα του Κοινοβουλίου. 

Η ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων

Η Ένωση Κεντρώων «καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή βίας και τραμπουκισμού ενάντια σε οποιοδήποτε πολίτη. Είναι αδιανόητο άνθρωποι, είτε Βουλευτές είτε ιδιώτες, να στοχοποιούνται και να τους ασκείται βία για τις πολιτικές τους απόψεις. Η Κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην υπάρχουν περιοχές "εκτός νόμου" αλλά παντού να επιβάλλεται η τάξη και να διασφαλίζεται η ασφάλεια των πολιτών» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του Κόμματος.

Προκλητική η Χ.Α.

Χυδαία και προκλητική επίθεση στον Βασίλη Οικονομου εξαπέλυσε ο Χρήστος Παππάς από τη Χρυσή Αυγή, αναφέροντας, κατά την διάρκεια συζήτησης σε επιτροπή της Βουλής, ότι «θερίζει αυτό που έσπειρε». «Σε όποιο κόμμα και αν θήτευε, είχε υποστηρικτές αυτής της συμμορίας», είπε ο Χρήστος Παππάς, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις, με τον βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστο Κατσώτη να αποκαλεί τους χρυσαυγίτες «δολοφόνους» και τον βουλευτή της Χ.Α. να απαντά με ύβρεις όπως τομάρι κ.α..

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜιχαλολιάκος: Έφεση για την αποφυλάκιση θα ασκήσει ο εισαγγελέαςΧθες 18:57 | Ειδήσεις

Θα βασιστεί στην εισαγγελική πρόταση που δεν υιοθετήθηκε από τους δικαστές και έκαναν δεκτή την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Μεγάλη Πέμπτη: Στην Μητρόπολη ο Μητσοτάκης, στην Κέρκυρα ο Κασσελάκης (εικόνες)Χθες 22:15 | Ειδήσεις

Στην Μητρόπολη για την Ακολουθία των Αχράντων Παθών, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου, βρέθηκε ο Πρωθυπουργός. Πάσχα στην Κέρκυρα θα κάνει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Εμπρησμοί: Ο Κικίλιας ζήτησε από τον Άρειο Πάγο την εφαρμογή του νέου νόμουΧθες 13:46 | Ειδήσεις

Την εφαρμογή του νέου νόμου για τους εμπρησμούς ζήτησε ο Υπουργός, ενημερώνοντας την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Ο νέος Δικαστικός Χάρτης ψηφίστηκε από τη ΒουλήΧθες 07:30 | Ειδήσεις

Η Ολομέλεια ψήφισε τον νέο δικαστικό χάρτη και τις διατάξεις του υπουργείου Οικονομικών.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πού θα βρεις το πιο φθηνό τσουρέκι στην Ελλάδα09:10Μεγάλη Παρασκευή: Το ωράριο των καταστημάτων08:57“FindDoctors” - Αιματολογικές εξετάσεις: H πλατφόρμα για ηλεκτρονικά ραντεβού08:43Μάτι: Από την αρχή08:30Πάσχα: Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς08:16Κιργιστάν: Φορτηγό παρέσυρε δεκάδες μαθητές - Πολλοί νοσηλεύονται σε ΜΕΘ (βίντεο)08:03Formula 1: Grand Prix Μαϊάμι σε ΑΝΤ1+ και ΑΝΤ1 το Πάσχα07:49Τροχαίο στην Βούλα: Δύο μηχανές παρέσυραν την γυναίκα - Την εγκατέλειψε ο ένας οδηγός07:36Τελικός Europa League: Η “σίγουρη” Λεβερκούζεν και η μάχη Μαρσέιγ - Αταλάντα07:22Ο καιρός την Μεγάλη Παρασκευή: Τοπικές βροχές και άνεμοι έως 7 μποφόρ07:09Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: “Με το ένα πόδι” στον τελικό του ECL οι “Πειραιώτες”23:59Euroleague: Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Μακάμπι - Στο ΟΑΚΑ κρίνεται η πρόκριση στο Final Four23:47Άμστερνταμ: Θέση στάθμευσης πωλείται για 495000 ευρώ!23:21Κατάρρευση 44χρονης μπροστά στο παιδί της: Το αγοράκι έκλαιγε και φώναζε “Μαμά!”23:08“5Χ5 Σπέσιαλ”: Πάσχα με Κονιτοπούλου και Τσαμπά (sneak preview)22:54Μεγάλη Πέμπτη: Στην Μητρόπολη ο Μητσοτάκης, στην Κέρκυρα ο Κασσελάκης (εικόνες)22:40“Ο Πρώτος από εμάς”: Νέα επεισόδια με απρόσμενες εξελίξεις (εικόνες)22:27ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 10 Μαΐου22:13Τροχαίο: Θρήνος για τον Γιάννη - Η “προφητική” μαντινάδα (εικόνες)21:46Euroleague - Ολυμπιακός: Νίκη και τώρα... Βαρκελώνη για την πρόκριση στο Final Four21:32
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο