LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΚυβέρνησηΔημοσίευση: 01 Δεκεμβρίου 2015 13:44

Γεροβασίλη: Η κυβερνητική πλειοψηφία δεν απειλείται

Τι λέει η Όλγα Γεροβασίλη για την κυβερνητική πλειοψηφία και για το ενδεχόμενο οικουμενικής κυβέρνησης. Πώς σχολιάζει την επικοινωνιακή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. "Χρήσιμο" θεωρεί τον διάλογο. 

Προεδρικό Μέγαρο - Όλγα Γεροβασίλη

Σίγουρη για την κυβερνητική πλειοψηφία εμφανίζεται και η Όλγα Γεροβασίλη . Η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε σε συνέντευξή της πως «η κυβερνητική πλειοψηφία δεν απειλείται» δήλωσε "στο Κόκκινο" η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Τι είπε για το ενδεχόμενο οικουμενικής κυβέρνησης

Παράλληλα, η κυβερνητική εκπρόσωπος επανέλαβε ότι «δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης» και σε κάθε περίπτωση είναι άλλο πράγμα η συνεννόηση και άλλο το ζήτημα της οικουμενικής.

Για το ενδεχόμενο συγκρότησης οικουμενικού σχήματος, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι το ζήτημα αυτό «ούτε προκύπτει από το πουθενά, ούτε από τις προθέσεις της κυβέρνησης», «με δεδομένο ότι υπάρχει μια κυβέρνηση με σταθερή πλειοψηφία, δύο μήνες μόλις μετά τις εκλογές»«Κάποιοι το βάζουν και ο στόχος είναι προφανής» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και πρόσθεσε πως «είναι ένα όνειρο, το οποίο έρχεται, επανέρχεται συχνά. Δεν έχει καταφέρει να υλοποιηθεί μέχρι σήμερα το παλιό σχέδιο της «αριστερής παρένθεσης», αλλά παρόλα αυτά, κάποιοι δεν παραιτούνται από την ελπίδα. Επομένως, επί της ουσίας, το θέμα αυτό δεν υπάρχει, παρά μόνο στα μυαλά κάποιων που την ευχή τους την κάνουν πραγματικότητα».

Είναι άλλο πράγμα η συνεννόηση και άλλο το ζήτημα της οικουμενικής, επέμεινε η κυβερνητική εκπρόσωπος και υπογράμμισε ότι «είναι δύσκολο να συνεννοηθείς με αυτούς που έχουν διαπράξει το έγκλημα. Ωστόσο, η κυβέρνηση όφειλε να ζητήσει διάλογο για μεγάλα εθνικά ζητήματα, βλέποντάς το σαν μια δυναμική κατάσταση, ανεξάρτητα της αιτίας που έφερε μέχρι εδώ τη χώρα και το λαό μας».

Χρήσιμος ο διάλογος στα  μεγάλα ζητήματα

«Νομίζω ότι ένας διάλογος στα μεγάλα ζητήματα θα ήταν χρήσιμος, χρήσιμος για τη χώρα. Από εκεί και πέρα, δεν διαμορφώθηκαν τέτοιες συνθήκες. Αυτό αποδείχθηκε στη σύσκεψη η οποία έγινε το Σάββατο, όπου ήρθαν οι πολιτικοί αρχηγοί, αλλά δυστυχώς, μακριά από τις ανάγκες των καιρών, ήρθαν τορπιλίζοντας από πριν αυτή τη συζήτηση, λέγοντας ότι αρνούνται τη συναίνεση. Κανείς δεν τους κάλεσε σε συναίνεση», είπε για το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και πρόσθεσε ότι «κλήθηκαν σε συνεννόηση, κλήθηκαν σε επικοινωνία, σε διάλογο», γιατί «ένας διάλογος μπορεί να φέρει συναίνεση, μπορεί και όχι».

Ειδικά για την μη αποδοχή της πρότασης του πρωθυπουργού να συμμετάσχουν τα κόμματα σε διακομματική επιτροπή για το ασφαλιστικό, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε πως η πρόταση της κυβέρνησης ήταν «καθίστε σε ένα τραπέζι, να συζητήσουμε, να δούμε τους τρόπους με τους οποίους δεν θα μειωθεί η σύνταξη, δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις. Και να το χαράξουμε σαν εθνική «κόκκινη γραμμή», όμως οι πολιτικοί αρχηγοί «αρνήθηκαν αυτόν το διάλογο. Αυτά είναι τα δεδομένα που έχουμε μέχρι σήμερα».

Κανένας λόγος ανησυχίας για την κυβερνητική πλειοψηφία

Η κυβερνητική πλειοψηφία, είπε η Όλγα Γεροβασίλη, δεν απειλείται. Πρόσθεσε δε ότι «ουδέποτε ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι κάποιον που τον έβγαλε ο λαός από την κάλπη έξω, θα τον βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ απ' το «παράθυρο» εντός».

«Η κυβέρνηση αυτή θα προχωρήσει. Και θα προχωρήσει μέσα από συγκρούσεις. Και συγκρούσεις συμφερόντων και συγκρούσεις με πολιτικά κόμματα, τα οποία δεν θέλουν να παραδεχθούν ότι η δική τους πολιτική έφερε τα πράγματα μέχρι εδώ και δεν παραιτούνται απ` αυτές τις αντιλήψεις» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος και υπογράμμισε πως «κάθε φορά, λοιπόν, που οι συγκρούσεις αυτές γίνονται έντονες, εμφανίζεται πάλι αυτό το σενάριο και η δήθεν αποδυνάμωση της κυβερνητικής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Δεν έχει αποδειχθεί ποτέ αυτό, ούτε θα αποδειχθεί σήμερα».

Η επικοινωνιακή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ

Ερωτηθείσα για τον τρόπο που η κυβέρνηση επικοινωνεί την πολιτική της, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι «τα Μέσα, στην πλειοψηφία τους, όχι μόνο δεν στηρίζουν θέσεις της κυβέρνησης αλλά δεν λειτουργούν και αντικειμενικά».

Έφερε δε ως παράδειγμα την καταβολή 1,2 δισ. ευρώ από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στους αγρότες, χρήματα που αφορούν οφειλές από το 2008 και δεν είχαν καταβληθεί μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2014. «Αυτή η είδηση δεν υπάρχει, που είναι μια θετική είδηση», σχολίασε η κ. Γεροβασίλη.

Το ασφαλιστικό

Για το ασφαλιστικό, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι η θέση της κυβέρνησης σε μια εβδομάδα περίπου θα βγει σε δημόσια διαβούλευση. Θα πρόκειται, όπως είπε, για μια ολοκληρωμένη πρόταση, η οποία μπορεί και να αλλάξει σε σημεία της μέχρι την τελική κατάθεση του νομοσχεδίου αλλά θα συνιστά μια σοβαρή μεταρρύθμιση που θα αφορά όλους.

 

 

 

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πυρκαγιά – Καστοριά: Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις21:02ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Σεπτεμβρίου20:47Ηλεία: 67χρονος σώθηκε από πνιγμό20:34Παναθηναϊκός – Σάντσες: Και με τη… βούλα στο “τριφύλλι”20:20Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Κρήτη, Κάρπαθο, Χίο, Σάμο, Ικαρία20:06Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα19:50Λαβρόφ: Η Ουκρανία να μην ενταχθεί στο ΝΑΤΟ 19:34Έγκλημα στο Βόλο: Αμετανόητος ο 40χρονος που δολοφόνησε τη σύζυγό του μπροστά στα ανήλικα παιδιά τους19:17Υεμένη: Ισραηλινή επίθεση στην πρωτεύουσα Σαναά 19:03Ηράκλειο: Συλλήψεις τριών ανδρών με όπλα, φυσίγγια και ξιφολόγχη18:46Ρωσία – Ουκρανία: Μεγάλη ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου18:29Καστοριά: Πυρκαγιά σε δασική έκταση18:16Αλεξάνδρα Νικολαΐδου: Ένα τέρας βρέθηκε μπροστά της...και πάλεψε μέχρι τέλους – Η συγκινητική ανάρτηση της αδερφής της18:02Παγκόσμιο Πρωτάθλημα βόλεϊ: Εντυπωσιακή νίκη για την Εθνική γυναικών17:48Μύκονος: 25χρονος βρέθηκε νεκρός σε πισίνα δωματίου17:34Ισραήλ: Συγγενείς ομήρων διαδήλωσαν ζητώντας κατάπαυση του πυρός17:17Βασιλιάς Κάρολος: Απηύθυνε μήνυμα υποστήριξης προς την Ουκρανία με αφορμή την Ημέρα Ανεξαρτησίας17:04Σαλαμίνα: Δίκυκλο παρέσυρε και εγκατέλειψε ηλικιωμένη16:47Ζελένσκι: Συνεχάρη τους συμπατριώτες του για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας16:34Φωτιά στην Θεσπρωτία16:17
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο