LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΚυβέρνησηΔημοσίευση: 29 Νοεμβρίου 2015 19:53

Μαξίμου: αναμενόμενη η έκβαση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών

Νέα επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την στάση τους. Τι λένε κυβερνητικές πηγές για τα σχέδια Τσίπρα και τις «κόκκινες γραμμές» στην διαπραγμάτευση.

Προεδρικό Μέγαρο - ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ - ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ - ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ - ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ - ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ - ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ - ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ -  ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ

«Η έκβαση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών ήταν αναμενόμενη για την Κυβέρνηση, η οποία επιδίωξε την συνάντηση, ώστε κάθε πολιτική δύναμη να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στον λαό», επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές για την μαραθώνια σύσκεψη του Σαββάτου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αποτιμώντας το κλίμα που διαμορφώθηκε, μετά τις ενστάσεις των κομμάτων, τις επιθετικές δηλώσεις Τσίπρα και τις απαντήσεις από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οι ίδιες πηγές αναφέρουν το πλαίσιο διαχείρισης στο εξής των κρίσιμων ζητημάτων.

«Η Κυβέρνηση θα προχωρήσει τον διάλογο για τα μεγάλα ζητήματα σε κοινωνικό επίπεδο και εν συνεχεία στη Βουλή. Ταυτόχρονα είναι αποφασισμένη στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης που έχει μπροστά της, να χαράξει και να υπερασπιστεί τις «κόκκινες γραμμές» που έχει θέσει και να υπερασπιστεί την κοινωνική συνοχή με τη στήριξη της κοινωνίας», τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Προεδρικό Μέγαρο - συμβούλιο πολιτικών αρχηγών - Αλέξης Τσίπρας

Συμπληρώνουν ότι η διαπραγμάτευση – με στόχο την πρώτη αξιολόγηση και την συζήτηση για απομείωση του χρέους -  θα προχωρήσει «με την στήριξη της κοινωνίας, που για πρώτη φορά βλέπει μια Κυβέρνηση αποφασισμένη να υπερασπιστεί την κοινωνική συνοχή και να απαλλάξει τον τόπο από την διαπλοκή».

Η προαναγγελία της διαφωνίας και η Οικουμενική Κυβέρνηση

Για την άρνηση των πολιτικών αρχηγών να ανταποκριθούν στο εγχείρημα στοιχειώδους πολιτικής συνεννόησης, οι κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι η προσπάθεια να μην συγκληθεί ή και να υπονομευτεί το Συμβούλιο των Αρχηγών, ήταν εμφανής αρκετές ημέρες πριν από την σύγκλησή της, κάνοντας λόγο για «συγκριμένα συγκροτήματα ΜΜΕ που προσπάθησαν να το εμφανίσουν ως αδυναμία της Κυβέρνησης να συνεχίσει και ταυτόχρονα ως προεργασία για την συγκρότηση Οικουμενικής Κυβέρνησης».

Προεδρικό Μέγαρο - συμβούλιο πολιτικών αρχηγών - Γιάννης Πλακιωτάκης

Επ΄ αυτού  οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι «είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του τόπου, που μια Κυβέρνηση εκλεγμένη μόλις πριν από δύο μήνες, αμφισβητείται ως προς την σταθερότητά της, όπως είναι η πρώτη φορά που Πρωθυπουργός καλεί σε συνεννόηση για κρίσιμα εθνικά θέματα και η αντιπολίτευση υπονομεύει τόσο την συνεννόηση, όσο και την ίδια την Σύσκεψη, πριν αυτή διεξαχθεί».

Προεδρικό Μέγαρο - συμβούλιο πολιτικών αρχηγών - Φώφη Γεννηματά

«Ορισμένα κόμματα έφτασαν στο σημείο να εξαρτούν τη παρουσία τους στην Σύσκεψη από την προοπτική να κληθούν να συμμετάσχουν σε οικουμενική Κυβέρνηση, ενώ δε δίστασαν να καταγγείλουν ακόμα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ή να του στείλουν επιστολές υποδεικνύοντάς του ποια θέματα μπορεί να έχει η ατζέντα της Σύσκεψης και ποια όχι», υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά.

Προεδρικό Μέγαρο - συμβούλιο πολιτικών αρχηγών - Σταύρος Θεοδωράκης

Από πλευράς Μαξίμου πάντως, τονίζεται σε κάθε τόνο ότι «η Κυβέρνηση αποκλείει κατηγορηματικά κάθε σενάριο συγκρότησης οικουμενικής» και υπογραμμίζεται ότι «η αλήθεια είναι ότι η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός, ουδέποτε σκέφτηκαν τη προοπτική μετάβασης σε οικουμενικό σχήμα, αφού η λαϊκή εντολή, παρά την δύσκολη συμφωνία του καλοκαιριού, είναι ακόμα νωπή και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, πολιτικά σταθερή».

«Εξωθεσμικοί κύκλοι θέλουν αποσταθεροποίηση της Κυβέρνησης»

Κυβερνητικές πηγές, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, καταγγέλλουν ότι «η ιδέα της οικουμενικής, καλλιεργείται ανάμεσα σε εξωθεσμικούς κύκλους που βρίσκονται σε μεγάλη δυσκολία, εξαιτίας του γεγονότος ότι η δικαιοσύνη αρχίζει να διερευνά σοβαρές οικονομικές υποθέσεις, χωρίς κυβερνητικές παρεμβάσεις. Τα κέντρα αυτά, επιθυμούν αποσταθεροποίηση της Κυβέρνησης, καθώς αισθάνονται να απειλείται το σύστημα της διαπλοκής, που τα προηγούμενα χρόνια προωθούσε ανεμπόδιστα τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις του. Τελευταία ελπίδα των κέντρων αυτών, είναι η πολιτική απομόνωση της Κυβέρνησης καθώς κι η δυσμενέστερη δυνατή για την χώρα εξέλιξη στο πεδίο της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς».

Προεδρικό Μέγαρο - συμβούλιο πολιτικών αρχηγών - Σταύρος Θεοδωράκης - Βασίλης Λεβέντης - Γιάννης Πλακιωτάκης - Πάνος Καμμένος

Οι στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού λένε ότι συντεταγμένα με αυτά τα κέντρα είναι κόμματα όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που «αρνήθηκαν τον διάλογο για την μεταρρύθμιση στο Ασφαλιστικό και την συνταγματική αναθεώρηση για μικροπολιτικούς λόγους, αλλά και προσπαθώντας να μην γίνει εμφανής η αδυναμία τους, να καταθέσουν συγκροτημένες θέσεις για τα ζητήματα αυτά. Το πιο σημαντικό όμως, είναι ότι αρνήθηκαν να συγκλίνουν με την Κυβέρνηση σε κοινές θέσεις απέναντι στους δανειστές για το Ασφαλιστικό και μάλιστα για ζωτικά θέματα όπως η διασφάλιση των κύριων συντάξεων».

Προεδρικό Μέγαρο - συμβούλιο πολιτικών αρχηγών - Βασίλης Λεβέντης

Μαξίμου: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μας θέλουν «αδύναμους» στην διαπραγμάτευση

«Το μόνο που φάνηκε να ενδιαφέρει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι να αποδυναμωθεί η ελληνική θέση στην διαπραγμάτευση, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτό στην δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία», συνεχίζουν οι κυβερνητικές πηγές.

Όπως εκτιμούν «αιτία για αυτό είναι η βαθειά πολιτική κρίση στην οποία βρίσκονται σήμερα η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, καθώς και η απροθυμία τους να αναλάβουν την ευθύνη για τα διαχρονικά προβλήματα του Ασφαλιστικού, τις 11 αλλεπάλληλες μειώσεις συντάξεων κατά την περίοδο των Μνημονίων και βεβαίως την αρπαγή των αποθεματικών με το PSI».

Προεδρικό Μέγαρο - συμβούλιο πολιτικών αρχηγών - Φώφη Γεννηματά - Σταύρος Θεοδωράκης

Ειδικά δε για το ΠΑΣΟΚ αναφέρουν πως «έχει φτάσει σε σημείο να κινείται σε εκ διαμέτρου αντίθετη κατεύθυνση με τους Σοσιαλιστές της Ευρώπης, οι οποίοι αναζητούν προοπτικές συνεργασίας με την Αριστερά, ενάντια στην πολιτική της λιτότητας, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την Πορτογαλία».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)Σήμερα 13:11 | Ειδήσεις

"Εμείς σας μιλάμε για το πώς θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα και το μόνο μέλημα των άλλων είναι πώς θα πέσει ο Μητσοτάκης", είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Ευρωεκλογές - Κασσελάκης: Περιοδεία σε 27 νησιά για 10 ημέρεςΣήμερα 10:49 | Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά το Σάββατο πολυήμερη περιοδεία με δεκάδες σταθμούς σε νησιά. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των επισκέψεων του Στέφανου Κασσελάκη

Ευρωεκλογές - Ανδρουλάκης: Να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση πού περιφρονεί την αυτοδιοίκηση (εικόνες)Σήμερα 15:24 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης από τη Θεσσαλονίκη.

Κουρέτας για Θεσσαλία: Σε λίγες ώρες έπεσε όση βροχή πέφτει σε 3,5 μήνες (βίντεο)Σήμερα 09:53 | Ειδήσεις

Σύσκεψη του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας με τον Υπ. Πολιτικής Προστασίας για το "πέρασμα" της κακοκαιρίας από την Θεσσαλία. Τι δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: προφυλακιστέος ο εργολάβος16:11Ιωάννινα: νεκρή γυναίκα σε φωτιά σε καμινάδα15:58Ευρωεκλογές - Ανδρουλάκης: Να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση πού περιφρονεί την αυτοδιοίκηση (εικόνες)15:44Κακοκαιρία - Πήλιο: Επιχείρηση απεγκλωβισμού οικογένειας από την Πυροσβεστική15:30Σαραντάπορο - Βασιλική Πλεξίδα: Φόρος τιμής για τα 7 χρόνια από την πτώση του ελικοπτέρου (εικόνες)15:16Φιντάν: Εάν δεν ιδρυθεί Παλαιστινιακό κράτος η κρίση θα συνεχιστεί15:02“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρες14:49Απάτη - Σέρρες: παρίσταναν τους λογιστές και απέσπασαν λεία “μαμούθ”14:36Basket League: Μπασκετμπολίστας ξυλοκόπησε την σύντροφο του14:22Θεσσαλονίκη: παιδί παρασύρθηκε από ηλεκτρικό πατίνι14:09Πογέτ: Τελείωσα το συμβόλαιό μου και είμαι ελεύθερος13:55Ευρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)13:41Αγρίνιο: 15χρονη χτυπούσε την αδερφή της μέχρι να λιποθυμήσει13:28“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)13:15Νικόλαος - Τατιάνα Μπλάτνικ: Χώρισαν μετά απο 14 χρόνια γάμου13:01Κακοκαιρία - Σκόπελος: Οι ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα (εικόνες)12:48Θείος δικάζεται για βιασμό της 10χρονης ανιψιάς του12:34Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωπαϊκής οικονομίας 12:20Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!12:07Κρήτη: Επιτέθηκε στους γονείς του και τους ανάγκασε να κοιμηθούν σε εκκλησία11:54
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο